Biely a hustý soplík u bábätka od 6. týždňa. Mám ho dať očkovať?
Ahojte, chcela by som sa poradiť, momentálne máme 4 a pol mesiaca, od 6 týždňa má však moje bábätko neustále biely, hustý soplík. Boli sme s tým už u pediatričky, brali sme pamycon, fenistil, nasivin, framycoin a nič nepomohlo, stále má ten soplík, denne. Odsávame odsávačkou na vysávač, nie je toho zase až ťak veľa, denne asi 1 cm dlhé a asi 2-3mm široké soplíky v obidvoch nosných dierkach. Boli sme aj na ORL, robili nám 2x výter z nosa a bol negat. Teplotu nemá, občas sucho kašle... Dr ju počúvala stetoskopom, aj hrdielko, všetko ok. Inak je ok, prospieva, priberá... Dr nám povedal, že to neni nič vážne a môžme sa ísť očkovať. Odkladala som to do teraz, ale ten soplík neprešiel a zase nerada by som to očkovanie odkladala do neviem kedy. Čo myslíte, môžem ísť očkovať ? Obávam sa negat účinkov, keď má ten soplík... Ďakujem za rady Michaela
@aristka Prosim ta, vies kolki "lekari" studovali za sociku len za pekne zatocene a vyudene klobasky? Cest panom doktorom (vynimkam), ale zial u nas v SR to nie vzdy tak, ze kto ma titul, ma aj IQ
@andrejicka77 určite by som si nedovolila absolventa vys.školy medicíny nazvať len za klbásovo vyštudovaného aj za socíku ,je to veľmi ťažká a náročná škola ,plus keď na iných školách majú študenti letné prázdniny študenti medicíny sú pichnutý v špitáloch a praxujú ...a bolo to aj za socíku ,plus hocijaký študent medicíny by tvoje znalosti o očku schoval do vačku .... 😉
@aristka znalosti môze mat student podrobnejsie, aj latinu môze ovládat, to ale neznamená, ze im vsetky semináre v súcasnosti nefinancuje Penta a iný "farma priemyse", takze budu odporucat len to, za co ich "dotuju"l A najhorsie na tom je to, ze nasi lekari houby idu s dobou - v zahranici je napr. normalne radit sa aj s alternativnymi metodami ak im ich "chemie" zlyhali (napr. japonsko) no u nas su len "ti studovani" najmudrejsi. Naschval si precitaj o lieku: talidomid - aj ten predpisovali studovani lekari, aj tento liek presiel urcitymi studiami - a napriek tomu sa po nom narodilo minimalne 10 000 novorodencov bez ruciciek a noziciek. Tym chcem povedat iba to, ze aj na ockovanie raz pride a raz sa o nom docitame skutocnu pravdu - zial ale bude to az o par rokov, a dovtedy napacha urcite viac skody ako uzitku (autizmus je ako epidemia a zaujimavostou je to, ze u nas ani za svet nepriznaju to, co priznali v zahranici - ze je po ockovani...a ine dozivotne zdravotne problemy s tym spojene....) Viem ze sa ti môj nazor aristka nepaci, ale nezmenim ho len preto, ze chces spochybnit moje vedomosti - to vies niekto nemusi byt vystudovany, staci ze ma zdravy sedliacky rozum a kombinatoriku....a hlavne neveri len ujom a tetam za to, ze su obleceny v bielych plastoch !
@andrejicka77 mňa tvoj názor absolútne netrhá ,len absolútne netušíš ,čo je za štúdiom či zdr. alebo dr. a ďalším vzdelávaním a kvantum iných záležitostí ,čo je to prax ,práca z pacientom ,detičkami ,takže vysvetlovať je tu darmo a tebe duplom ,ale jedno je pre mňa nepochopiteľné ,čo ti bráni vyštudovať napr za dr. mať doktorát a oficiálne šíriť svoje presvedčenie ,keďže na štúdium ti budú stačiť len klobásky a pôjde to šupitom šup a možno sa niečo naučíš aj o klobáskach ,keďže jazýčky sú vyberané a aj možno o zdraví a chorobe človeka .....
@aristka Uz ti asi dosli argumenty - lebo ja som ti uviedla jasné zlyhania nie jedného, ale stovky lekárov, ktorí len tak slepo uverili v "dobre otestovaný liek farmapriemyslom" a smelo a húfne ho predpisovali tisícom ludí....následne sa rodili deticky bez noziciek a ruciciek.....Toto sa zial stalo a nie je to prvý prípad !!!. Lenze ludstvo je stále lahko ovplyvnitelné, a zial sa minulost musí zopakovat v nezmyselnom ockovaní. Len si studujte a chodte po seminároch platených pentou a inými "dobrocinnými farmapriemyslami" ktorí chcú cez nestastie a choroby druhých balit sa coraz vyssim ziskom z ich nestastia !!! Ja mam vystudovany UK Financny manazment, takze co to o podnikani ovladam a je mi jasne, ze keby boli deti zdrave, farmapriemysel na nich nema preco zarabat !
Ahojte.
Ja sa bojim ockovania, mam akosi zly pocit z toho . Hoci väcsina mi vravi, ze je to najlepsie pre dieta.
V Juni 2015 sa mi narodila uzasna dcerka. Takze ockovanie je tema.
Takze som sa touto temou viac zaoberala a nasla som aj protifanusikov ako su
DR. Loibner: Wir impfen nicht. DVD. mozno ho najdete aj na you tube.
Pani Anita Dimmer-Petek taktiez najdete na Google alebo na YouTube.-( moznost ze najdete podobne informacie v ceskom jazyku.)
ja som tieto informacie nasla na internete a su v nemcine.
NIKDY NEDAVAJTE OCKOVAT 2 LATKY NARAZ ALEBO HNED PO SEBE.
Vzdy nechajte odstup medzi ockovanim minimalne 4 tyzdne.
Nikdy nedavajte ockovat niekoho ak jeho zdravotny stav nieje na 100%.
Moze to napadnut immunitu.
tak sa to stalo jednej znamej, ktora pracuje ako osetrovatelka a lekar ju zaockoval aj ked vedel ze nieje kompletne fit. Od vtedy mala problemy.
Ja lekarom nedoverujem,a nelutujem to, pretoze viac krat sa ukazalo,ze niektory robia a ani nevedia co robia.
tak ako su ockovania dobre , mozu aj uskodit. treba si vybrat , ktore z toho je to väcsie zlo.
Myslim si , ze ako matka je jedno ako sa rozhodnem, ak sa nieco stane, tak sa budem zato citit zodpovedna.
super komentar, ja to vidim presne tak isto. a podla viacerych informacii, ktore som nasla. to aj tak je.@andrejicka77
@michi200 ahoj, nečítala som celú diskusiu, my sme mali toto isté s dcérkou, verím , že matkina intuícia neklame, mama vždy vycíti a vie, či je dieťatko o.k. My sme sa mali očkovať vo štvrtok, ale mne sa malá nezdala, soplíky v podstate zatekali dozadu a v pondelok sme dostali ATB, neviem, čo by sa stalo, keby mi ju boli ten štvrtok zaočkovali! Tiež som sa bála očkovania, ale nám vel'mi pomohol Provakcin sirup( cca 20€) a dáva sa 5 dní pred a 5 dní po očkovaní.
Pri prvom očkovaní sme mali cca 1 hod. neutíšiteľný plač a druhý deň teplotku okolo 37 st. A na 3. deň sme boli fit! Druhé očkovanie úplne bez reakcie , žiadny plač, teplota, proste nič!Kúpila som si ho aj na ďaľšie očkovania, lebo pri prvej dcérke sme mali po druhom očkovaní plač až 3 hod. , strašné to bolo :(...
ahoj.
super . diky , ze si sa ozvala.
ja sa bojim toho ockovania , lebo som videla tolko prispevkov, ktore proti tomu tiez svedcia.
Proti comu sa ockuje su kvapockove infekcie , alebo vzduchom prenasane cize ,keby si vsetci umyvali poriadne ruky po toalete a kychnuti. tak by sa ludia ani nemuseli dat ockovat.
Jeden lekar povedal, ved clovek sa moze dat aj proti pivu zaockovat.
Asi je jedno ako sa rozhodnem ak sa nieco Malej stane tak budem tak ci onak vycitky svedomia.
Vo videu od Dr. Loibner - Wir impfen nicht ( my neockujeme) bolo ukazane , ze ako posobi taka ockovacia latka na mozgove bunky, tie bunky ktore sa rozsirovali , sa zrazu po ockovacej latke asko keby spalili. ( prave preto lebo este tie deti nemaju uzatvorene niektore casti v hlavicke. alebo tak nejak..., ),a prave preto kricia neuveritelne, lebo maju asi velke bolesti. mne to je tazko takto popisat ale v Tom videu to bolo vidiet. mne lekarka povedala, ze ak dceru nebudem chciet zaockovat tak si musim najst inu lekarku. dalej tam rozpraval ten , ktory robil 10 rokov pre farmaceuticku firmu a videl co vsetko sa do ockovacich latok dava a hovoril si sam, ze ved toto nemoze byt nic zdrave. dal tam vypoved. tato tema by bola na dlho...
My mame prve ockovanie 6-nasobne 22 oktobra. uz teraz ma z toho boli hlava.
aj v telke ukazali pribeh jednej rodiny ako ich chlapcek na fotke a videach super zdravo vyzeral, skoro uz chodil a po ockovani zostal postihnuty.
...a preco chcu farmaceuticke firmy aby ockovania boli co najskor, aby sa nemohlo dokazat , ze dieta bolo najskor zdrave a po injekciach ochorelo.
bvgnh ghn vfbdbfz htgghththzttiught ]]ghbzhzz
@elisvic jedno ta poopravim ,pri kvapockovej infekcii je umyvanie ruk malo ucinne,kedze prenos je tam kvapockami ,ktore sa siria vzduchom napr.pri rozpravani a kvapocky sa rozplynu vzduchom do dost velkeho okolia ,nemusi ten clovek byt rovno oproti tebe a vdychnes jeho inf.kvapocky....umyvanie ruk ma vyznam hlavne pri prevencii prenosu chorob fekalno oralnou cestou....dostuduj si cesty prenosu infekcie a prevenciu....lebo si napisala velku dezinfo....
Jasne , dakujem Ti.
Presne mas pravdu , ja som to nejak poplietla.
Ja som tym vlastne chcela povedat, ked sa choroby, infekcie prenasaju dotykom alebo vzduchom.
Kazdy si musi sam pre seba zvazit, ci da svoje dieta ockovat. A ratat s konsekvenciami.
Nedam ockovat dieta, ake velke je riziko, ze dostane nejaku inf. chorobu z ktorej bude niest nasledky, alebo dam ockovat dieta a budem cakat , ci je moje dieta jeden pripad z mnohych, bude mat z ockovania nasledky.
Ktore z toho je väcsie Risiko.
Moja znama ma 4 deti a nedala ani jedno ockovat, nic sa nestalo.
...ale je dost mozne , ze mala stastie.

@andrejicka77 http://dolezite.sk/old/Bill_Gates_priznal_Vakci...