Biely a hustý soplík u bábätka od 6. týždňa. Mám ho dať očkovať?
Ahojte, chcela by som sa poradiť, momentálne máme 4 a pol mesiaca, od 6 týždňa má však moje bábätko neustále biely, hustý soplík. Boli sme s tým už u pediatričky, brali sme pamycon, fenistil, nasivin, framycoin a nič nepomohlo, stále má ten soplík, denne. Odsávame odsávačkou na vysávač, nie je toho zase až ťak veľa, denne asi 1 cm dlhé a asi 2-3mm široké soplíky v obidvoch nosných dierkach. Boli sme aj na ORL, robili nám 2x výter z nosa a bol negat. Teplotu nemá, občas sucho kašle... Dr ju počúvala stetoskopom, aj hrdielko, všetko ok. Inak je ok, prospieva, priberá... Dr nám povedal, že to neni nič vážne a môžme sa ísť očkovať. Odkladala som to do teraz, ale ten soplík neprešiel a zase nerada by som to očkovanie odkladala do neviem kedy. Čo myslíte, môžem ísť očkovať ? Obávam sa negat účinkov, keď má ten soplík... Ďakujem za rady Michaela
@michi200 každý večer po toalete som vyberala šušne rozmerov aké udávaš ty ,alebo ak bolo treba aj behom dňa ,keˇže nos sa čístí a dieťa si to nevie vyšpárať samé urobí to rodič lebo dieťa potrebuje mať voľné dých cesty ,robila to aj moja mama mojej o dosť mladšej sestre a robia to aj na dojč.odd.....plus ak sa ti dá rada by som vedela záver ORL lekára aj cez ip ....plus by bolo možno dobré navlhčiť vatovú tyčinku a jemne šušník vytiahnuť bez použitia slan roztoku a odsávačky na vysávač ,lebo je to dosť možná vec ,že tvorbu ešte odsávaním podporuješ ,ak nevieš ako na to treba sa obrátiť na pedinu alebo sestričku ,nech ti to ukážu.....takže je to na tebe...
@michi200 Ja tvoj postoj chápem, nechceš očkovať svoje dieťa kým nebude 100% zdravé. Ja idem ale podla lekárov, ak uznaju, že moje dieťa alebo ja môžem byť očkovaná, tak sa očkujeme. Tiež z toho dôvodu ako ty, ale z iného konca, že nie všetky choroby sa dajú liečiť a žiadny lekár nemusí pomôcť.
@adsumus prejdi si este raz tuto diskusiu, ak to nevies...pisala to sama zakladatelka
@adsumus - skus si prečitať tuto knihu - odhali ti viac o "farmaceutickom spinavom biznise": http://www.pantarhei.sk/knihy/beletria/beletria..., ver ze sa ti bude dvihat zaludok nad spinavymi praktikami sukromnych spolocnosti baziacich po prachoch, co vsetko su schopny urobit, len aby zarobili (ake podvody pri testovani liekov, zamlcovani neziaducich ucinkov ....)
@andrejicka77 Ja som si prečítala normálne na nete o tom, čo sa deje vo farmaceutickom priemysle, akych prešľapov sa dopustili, či nedospustili, je to volne prístupné, netreba mi knihy od vyhodeného manažera kupovať. Zaujala ma kniha Bena Goldacra, ktorý tiež kritizuje farma biznis ale aj alternatívny biznis a aj reakcia kritizovaných. farma biznis reagoval zlepšeniami, alternatívny biznis žalobami, takže dole ružové okuliare, že sa nejaká ludská aktivita zaobíde bez prešľapov, nezaobíde, ale je toto dôvod neočkovať sa? Ja sa mám teraz preto dobrovolne vystaviť nákazam aj malé deti a kojencov? Teraz ked nastane prešľap v automobilovom biznise prestaneš kupovať autá a jazdiť na protest? A ked dôjde k nekalej praktike u homeoptaov (strkali penicilin do granuliek) teraz treba zanevrieť na celú homeo? A tak dalej a tak dalej. Chyby treba odhalovať a naprávať a nepridávať k nim dalšie.
@michi200 keď pôjde tvoje dieťa do škôlky bude mať v nose celú zologickú záhradu ,dieťa budeš liečiť a možno by bolo dobré pozrieŤ či vy rodičia nie ste nosiči ,nech ho zbytočne neláduješ ATB plus tiež som nebola machrica a soplíky a šušne som sa naučila vyťahovať na dojč.odd ..treba sa pýtať znalých ,ktorý pracujú s detičkami aj takto maličkými....
@andrejicka77 aké praktiky má len tu na mk napr .pán av petotko ,keď sme z jedným nickom upozorňovali v téme megaliečba vit.C na kontraindikácie a Nu podávania vit.C a boli naše príspevky mazané tj zostali tam len pozitíva vit.C ,čo je dosť veľká odvaha ak si predstavím ,že mamky to pchajú do malých detí ,dokonca do roka a ak sme sa znovu ozvali bola dokonca téma zatvorená ...keďže išlo o skúsenosti z vit.C ....no neviem asi zdr a dr. skúsenosť z vit.C nemajú ,keďže boli úplne mazané a bloknuté a samozrejme sú tam len pozitívne účinky megadávok vit.C .......takže treba sa pozrieť prv do svojich radov tj čo sa robí tu za cieľom podnikania indivíduí ,ktorý v živote nerobili z pacientom a nehovoriac z malým pacientom a radia liečbou spred roku 1930 ku ktorej nie je žiadna štúdia.....
@petot tuná vyššie ťa zdravotná sestra okydáva
@bralilienka A má prečo, má prečo... Aj ja sa pridávam k okydávaniu, keď už ide o to😉
@aristka Aristka vies preco nie je ziadna riadna stúdia k vitamínu C ? Lebo by farmaceuticke firmy nezarábali miliony, keby sa ludia vedeli liecit len vitaminom c. Preco v zahranici liecia aj urcite typy rakoviny s vitaminom C, ktory podavaju injekcne a preco sa u nas takato liecba nepraktizuje? Lebo by na nej nikto tu u nás riadne nezarobil. Aj minule bola o tom reportaz v Markize - pytali sa na ministerstve aj v zdravotnych poistovniach, ze preco u nas tuto metodu ignoruju - vyhovorili sa na to, ze je malo studii - ale nikto z nich sa neinformoval na dosiahovane vysledky v zahranici - aka je uspesna. Na toto ma napada tiez v minulosti riadny zlocin na pacientoch, kedy sa "psychicky chorym ludom" podavali elektrosoky ! (ktore casto krat mali za nasledok uplne znicenie pacienta, v niektorych pripadoch i smrt) a praktizovalo sa to nielen v USA. Dodnes sa nikto tymto pacientom neospravedlnil - a vidis, robili to vzdelany ludia a predsa to bolo uplne scestne....preto hovorim - mylit sa je ludske, ale vnucovat svoj vlastny nazor tym, ktori maju iny nazor je podla mna trestne !!!
@aristka A este jedna pekna vec - uz aj taliani priznali autizmus z ockovania a odskodnuju: http://www.slobodavockovani.sk/news/sud-v-rimin...
@adsumus tu si precitaj viacej - ci nie je trestuhodne, ak dietatu po ockovani vznikne autizmus, nastastie to priznavaju uz aj taliansky sud: http://www.slobodavockovani.sk/news/sud-v-rimin.... Pozri ked sa pokazi auto, das ho do servisu, ale co ked dieta zostane zit s autizmom, alebo inou dozivotnou poruchou ci chorobou? Zamysleli ste sa niekedy nad tym, preco u nas je sice zakon o povinnom ockovani, ale chyba zakon o odskodneni ak ockovanie spôsobi trvale nasledky? Preco asi???? Tri krat hadajte - davajte si deti ockovat a ohrozujte ich, raz sa Vam za to podakuju. Ja som si prekonala aj mums, aj osypky, aj kiahne a som tu, zdrava..... Kazdy nech sa rozhodne ako uzna za vhodne, ale prosim nevnucujte inym svoj vlastny nazor!
@andrejicka77 Nikto ti názor nevnucuje, ved sa predsa môžeš kludne riadiť podla rozhodnutia talianského súdu urobeného na základe sfalšovanej Wakefieldovej študie a neočkovať svoje dieťa, aby si ho ochránila pred autizmom a súšastne ignorovať skutočnosť, že vedci opakovane porovnávaju očkované a neočkovane deti a je tam rovnaký vyskyt autizmu. Znamená, že príčina je inde. Navyše americký sud rozhodol, že vakcíny autizmus nespôsobuju. A teraz čo? Taliansky provinčný súd (prípad jedného dieťaťa) vs. americký súd (prípad vyše 4,800 detí) a vedci. Kam sa naklána miska váh?
http://rationalwiki.org/wiki/Autism_omnibus_trial
@andrejicka77 prosím ťa na mňa s takýmito hlúposťami nechoď a hlavne zo slobodou v očkovaní a teóriami pána filla a pod...a súdnictvom iných štátov ,ja sa v ich právnom systéme neorientujem a ani ma to netrápi ,ale nejak sa orientujem v diagnózach a preto si viem dať veci do súvisu alebo čo je a nie je možné a bohužiaľ v tom čo prezentuje av sme nielen ja ,ale aj iné diskutijúce našli veľmi vEľa dutiek a zavádzania a to hovorím o ľudoch ,ktorá vedia čo je pacient a choroba nielen z googla....
@adsumus precitaj si tento clanok o odskodnovani v USA za autizmus: http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000649/1366583/..., a potom aj tento clanok o Prenevare 13, ktory sa u nas pouziva a je vo Francuzku na tzv ciernej listine: http://www.changenet.sk/?section=spr&x=520318. Ja si proste myslim, ze ked sme my ako deti v minulosti prekonali tieto bezne detske choroby nevidim dôvod preco sa teraz proti nim ockovat .... !!!
@andrejicka77 prevenar nie je na žiadnej čiernej listine, je to len další nezmysel, ktorým krmia antivaxeri ludí, čo si ich výroky neoveruju, asi nevedia anglicky, neviem si to ináč vysvetliť, je to naopak veľmi uspešná vakcína a používa sa po Celej Europe. Encefalitída je po očkovaní dôvodom na odškodnovanie v USA, musí tam byť ale určitý časový interval a musí byť potvrdená lekármi a jej príčinou kludne môže byť aj nejaký vírus alebo baktéria, a nie vakcína a dieťa bude odškodnené. V skutočnosti po zavedení očkovania došlo k obrovskému poklesu encefalitíd. Chcem tým povedať, že ak sa nám tu začnu vyskytovať epidémie, budeme čeliť všetkým dopadom chorob a že ich nie je málo, rakoviny, neplodnosť, zápaly mozgu, pluc, pankreasu, paralýzy a mnohé iné. Co mna najviac trápi je rubeola a výskyt rubeoloveho syndromu u novorodencov, rodia sa slepé, hluché, s chorobami srdca a zomieraju. Ako sa to teraz deje vo Vietname po veľkej epidémii. Tým deťom nepomôže, že ty si prežila všetky tieto ochorenia bez následkov. Tým pomôže len, že sa budeme očkovať, aby sa tieto choroby nemali ako v populácii šíriť.
@bralilienka Ďakujem za upozornenie. Hovorí z nej nevedomosť, ale to nás už asi neprekvapuje 😉
V mojej knihe citujem 2200 zdrojov, to asi preto, že o vitamíne C nie sú "žiadne štúdie".
Napríklad ani náhodou nie sú urobené klinické štúdie fázy I, kde bolo dokázané, že v dávke až 100 gramov denne je dobre tolerovaný u pacientov s rakovinou aj u ťažko popálených. Inými slovami, neškodí ani len ľuďom, ktorí majú vážne problémy s udržaním vnútorného prostredia.
Taktiež klinické štúdie s nedonosenými deťmi, síce len malé dávky (do 100mg/kg) ale ani týmto deťom, ktoré ešte nemajú plne funkčný metabolizmus a doslova bojujú o život, vitamín C neuškodil, ale pomohol.
Kontraindikácie sú známe a spomínam ich doslova na každom rohu. Sú to metabolické poruchy železa/medi, niektoré poruchy obličiek (hyperoxalúria, RTA) a deficiencia G6PD. Onkologickí pacienti, najmä s veľkým nádorom alebo metastázami nemôžu nasadiť vysoké dávky naraz, najmä nie intravenózne, lebo by mohlo dôjsť k náhlemu odumretiu nádoru. Môžu dávky len postupne dvíhať. Cukrovkári musia dať pozor na inzulín, lebo vitamín C zvyšuje jeho účinnosť. Tieto kontraindikácie sú relatívne, čiže posudzujú sa podľa miery závažnosti KI a ochorenia.
Týmto kontraindikáciám a predchádzaniu potenciálnym nežiaducim účinkom venujem v knihe 27 strán, takže ak niekto tvrdí, že ich zamlčiavam, tak jednoducho klame.
http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf
Zdravotná sestra tiež asi nerozumie fungovaniu diskusných skupín. Právomoc mazať niekomu príspevky vo verejných témach majú totiž len administrátori. Ja nie som administrátor, takže hovoriť o nejakých "mojich" praktikách mazania príspevkov je jednoducho nevedomosť alebo klamstvo.
@aristka no ale takych lekarov co davali rôzne diagnozy bolo vela, aj preslapov v zdravotnictve, takze to ze niekto pise diagnozy este neznamena, ze je pritomny pri vyvijani ockovacich latok, testovani iba na zdravych ludoch ....pozri si radsej tieto clanky, kto v skutocnosti na tom bohatne (ano ja viem, penta je stedra, platia vam rôzne "seminare" lyzovacky s rodinou, len aby ste robili a predpisovali to, co im vynasa...http://dolezite.sk/old/Bill_Gates_priznal_Vakci... - vakcinami proti populacnej explozii???? Tak co do tych vakcin vlastne pridavaju ?

@demo ja len reagujem všeobecne na dezinformácie šírené tu na mk a odporúčam komunikáciu z dr....