icon

Čaká nás prvé očkovanie

pozitiva
7. jan 2014

Ahojte mamičky.
Keď čítam Vaše príspevky o očkovaní a mám husiu kožu .Mám pred sebou ťažké rozhodnutie.Mám krásnu malú dcéru a mám ísť s nou na prvé očkovanie(Diftéria,tetanus,detská obrna,vírusová hepatitída B ...atď.)No neviem sa rozhodnúť .Môj priateľ je zásadne proti .Bojím sa že keď ju nezaočkujem môže dostať jednu z chorob a tiež ju nezoberú do škôlky.Chcela by som Vás poprosiť o radu ,pomoc.Ako ste to vyriešili Vy alebo ak ste nedali očkovať deti aké sú ich zdravotné stavy nestalo sa že by boli choré(čierny kašeľ alebo záškrt,detská obrna sú to choroby ,ktoré sa nedajú liečiť ako ma strašia) ?Ďakujem veľmi pekne

adsumus
12. jan 2014

@tin007 Mohla by som smerovať aj im, keby mali uvedené autorstvo, len pozor nie je to štúdia, ale internetový dotazník, ktorý dokonca vyzistil, že neočkované deti v kategorii 9-10 ročných majú dvojnásobné množstvo autizmu ak očkované. Dávala by som si pozor na to neočkovanie, vyzerá, že zvyšuje riziko autizmu, aspon teda podľa toho dotazníka, čo si dala.

aristka
12. jan 2014

@monika111111 vy nie ste normálny čo má spinálna musculárna atrofia s očkom ,vieš vôbec čo je to za chorobu ,je to úžasne prispôsobená článok a reklama na pani dr.Elekovú ,ktorá dieťa nedokázala detoxikovať 😝 homeo a možno by bolo zaujímavé vidieť sumičku ,ktorú rodičom vytiahla z peňaženky .... akože mám dosť ,čo sa tu očku ešte pripíše ,prečo sem nešupneš knihu diagnóz a nech si rodičia denne študujú čo ich deti čaká ak zaočkujú podľa av ,sú tam diagnózy od psychiatrických cez chirurgické až po traumatologické ,je tam všetko a možno aj tá homosexualita ,ktorú av pripisuje očku.....je úbohé ak tragédia rodičov sa použije na zblubnutie laikov ,ktorý nepoznajú kliniku napr,takejto diagnózy ,ale hlavná vec ,že poslúži veci a zákazníci homeo očka stúpnu ....veľmi smutnú ...

sirinka
12. jan 2014

@aristka vyjadruj sa slusne, citaj text pozorne... Ide o vyjadrenie niekoho s vyssim medicinskym vzdelanim ako mas ty, zrejme budes opat do prazdna vypisovat, ako by si odoberala tituly...v texte nie je pisane, ze ockovanie ochorenie sposobilo, ale ze prave pritomnost ochoenia mohla sposobit tazku reakciu po ockovani, nikde tam nevidim o aky typ atrofie sa jednalo, takze opat... Mas moznosti kontaktovat lekarku, cele jej meno je v texte a pytat si odpovede, preco sa odhodlala k zverejneniu tychto informacii....ja tam vidim vyzvu na dokladnejsie vzdelavanie sa lekarov v oblasti ockovania ...

sirinka
12. jan 2014

@aristka dokonca je tam aj meno matky, takze mozes jej priamo adresovat svoj vylev

aristka
12. jan 2014

@sirinka je tam písaný príamy súvis očka s touto diagnózou a predstav si viem čo je to za diagnózu a aké fatalne následky to má na dieťa aká je prognóza a ty ako sestra síce z onko by si tiež o tom mala niečo vedieť alebo ak si niečo o tejto dg.naštuduješ aj pochopiť ....takže opakujem je to čisté priživenie sa na tragédii rodičov ,čo nie je u av žiadna novinka...takže na túto dg.som skončila ,plus nevieš aké mám vzdelanie...

ewisam
12. jan 2014

Kocky, viete co je zaujimave, ze ked sa tu objavi pribeh v suvislosti s NU po ocko tak proocko to charakterizuju ako jedna baba povedala, alebo aka super reklama na homeo, ziadaju pomaly este aj cislo topanky lekara a jasne dokazy hoci pribeh je zial jasny a smutny. Samozrejme proocko spochybneny, ale zatial som nedostala jasnu odpoved na zasadnu otazku, ti lekari co to kritizuju a nie len Elekova sa mylia?@aristka @sirinka

sirinka
12. jan 2014

@aristka kde konkretne je to pisane? Chces povedat, ze klinika sma je vzdy taka, ze umieraju 6 mesacne deti? Ze je to normalne? A o svojom vzdelani si ty sama pisala v jednej teme, vsetci sme si to precitali, tak naco to divadlo este?

sirinka
12. jan 2014

@ewisam ano, jedna strana sa len prizivuje , strasi a vytahuje peniaze a ta druha iba dokladne informuje siroku verejnost, ked sem dava obcas aj na prvy pohlad vymysleny a zlepeny blud....

aristka
12. jan 2014

@sirinka po prvé o mojom vzdelaní nevieš nič ,to ,že som z fachu hovorí o zdr.smere a nič viac ,plus klinika chorôb je daná a hohužiaľ pri takýchto dg. to môže mať takýto rýchly priebeh ,to nie je žiadna novinka ....

aristka
12. jan 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu je to krásne popísané aj pre laikov a malinké má zjavne tú najagresívnejšiu formu ,kde detičky umierajú do 2 rokov ..to znamená ,od narodenia do 2 rokov môže hocikedy zomrieť ,má to veľmi rýchly progresívny priebeh...takže na túto záležitosť som fakt skončila...

sirinka
12. jan 2014

@aristka odpoved o nicom... Ten tychly priebeh ocividne nieco spustilo... Len pre teba to je zrejme iba nahoda a nie suvislost...
Inak 4. Aprila 2013 si pisala, ze pracujes ako anesteziologicka sestra... Tak bud si v maji promovala alebo neviem... 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/sekcia-bez-celkovej-narkozy-v-spanku/

aristka
12. jan 2014

@sirinka a tak mi napíš aké mám školy ,čo všetko mám študované ,ja viem ,že mám zdr.zameranie a čo ďalej a akú prach a plus s čím všetkým som sa na odd.OAIM stretla ,to na onko nepoznáš a ja poznám veľmi dobre aj onko pacientov čo z oprečky ,či u nás ,či pichanie epidurálu ..a možno som tá ako ma av nazvalo sestrička čo vozí pacientov na patológiu ,vidíš ani to nevedia ,kto vozí zomrelých na patológiu ,čo potom môžu vedieť o klinike chorôb ,keď nevedia pre nás v špitály základné veci ,ktoré ovládajú aj naše pomocnice ...a inak asi nič iné nemáš ,keď tu vyťahuješ moju osobu a si tým mimo tému ..prečítaj si príspevok čo som sem dala ,možno si o tejto dg.ani nechyrovala 😉

sirinka
12. jan 2014

@aristka dobre sa smejem co vsetko dokazes dokopy posplietat... Co sa tvojho vzdelania tyka, vzala som do uvahy tvoje vlastne vyjadrenie....nech mas akekolvek doplnkove vzdelanie. Takze pokial sa ides vysmievat a zhadzovat ludi, ze co vedia o danej diagnoze a klinike, tak som ti pisala, ze clanok je od lekara, teda cloveka ktory ma vyssie vzdelanie ako ty v tejto oblasti a k tomu si aj zle pochopila text...

aristka
12. jan 2014

@sirinka ten článok neviem či je od dr. a nemám záujem to ani zisťovať ,či má diplom je to čisto bludný článok a čakajúci z toho dobrý profit ....a neviem čo splietam ,odpovedám v jednom príspevku na 2 záležitosti a mám za sebou dosť vzdelania a skúseností ...aj možno ako sanitárka a mám viacej funkcií ,ktoré mi tu av pridali ak chceš všetko ti vymenujem alebo si pozri tému ,čo všetko ja mám v náplni práce ,okrem vozenia mŕtvol...

zuzkaanicka
12. jan 2014

Ako tieto vase hadky pomozu zakladatelke temy? 😕 ... ci je jedno, naco tato tema bola zalozena? 😝

sirinka
12. jan 2014

@aristka no vidis a kto ma zaujem, ten si zisti pravdu a nevypisuje tu do vetra svoje domnienky....

@zuzkaanicka bavime sa k teme a o ockovani, o tom co moze a nemusi sposobit... A kedze mame kazda iny nazor, tak si iba nepritakavame... Mas aj ty nieco k teme?

aristka
12. jan 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... aj zvieratká môžu mať túto diagnózu ...

aristka
12. jan 2014

@sirinka pravda je klinika choroby a nie článok z googlu....

zuzkaanicka
12. jan 2014

@sirinka ja som sa k teme uz vyjadrila na 2. strane 😉 ... tieto hadky mi ale pripadaju ako recyklacia zo vsetkych moznych debat na temu ockovanie, ale ak vas to bavi 😖

sirinka
12. jan 2014

@zuzkaanicka dakujeme za pozehnanie ... 😝

@aristka clanok z googlu si sem hodila ty. Resp az dva clanky na tejto strane. Pripadne, pokial si osobne to dietatko osetrovala a vies sa k pripadu lepsie vyjadrit ako matka a osetrujuca lekarka, urob to.

zuzkaanicka
12. jan 2014

@sirinka 😅

aristka
12. jan 2014

@sirinka ten článok som sem dala po osobnom zhodnotení ,hádam nemám ísť vytiahnuť knihy alebo sem buchnúť odborný článok ,čo už na stránke dystofikov je dosť ťažko pre laika pochopiteľné a ak si si neni istá smer neurológ najlepšie špitálsky ,také kramáre a informuj sa ...plus a matka je tiež laička aj ak jej niekto v tom žiali nahučká ,že je to z očka a nájde útechu ,kde v slepote a žiali nevidí koľko ju tá útecha a liečba homeo vyjde ..uverí ,je to normálny jav ,ktorý by si mala poznať aj ty ..pre mňa je to skončené a ako zdr.pracovník ,vieš kde hladať info relevantné ..takže šup sem...

sirinka
12. jan 2014

@aristka zase same domnienky, o tej matke a o tom pripade nevies vobec nic. Hlavne, ze mas okamzite jasno v tom, co presne sa stalo...
Takze opat ked sa chces vysmievat s "google" clankov, nepridavaj ich ani ty sama, pokial sa chces odvolavatna osobne zhodnotenie, tak prepac, pre nas si anonymna, na zaklade coho ti mame doverovať, ze mas dostatocne vzdelanie na to, aby si posudzovala odborne clanky, ktore pre nas su vhodne a ktore nie???

aristka
12. jan 2014

@sirinka to ,že je niečo anonymné .neznamená ,že netrafíš k neurológovi na kramároch a necháš sa poučiť...a nemusíš tu vypisovať veci ,ktoré si schopná si overiť ,tj.kliniku chorôb a možno sa dostaneš aj k nejakej kazuistike a pôjde to aj bez googlu..

sirinka
12. jan 2014

@aristka hej, dcera tam ma zalozenu kartu, tak urcite tam trafim, dakujem za odporucenie... Neviem, co tu ja vypisujem, upozornila som ta, ze si chybne precitala text a ze tvoje vyjadrenie sa k pripadu su ciste domnienky, ze pripad je popisany lekarkou, na co si hned zhodnotila, ze nevies, ci vobec ma diplom. Tak si to zisti, over a nemusis mne odporucat cosi, na co som sa nepytala. Clanok si oznacila, celkom neempaticky aj voci rodicom toho dietata, za bludny bez toho, aby si vobec vynalozila nejake usilie ( pokial neratam bludenie po googli) na ziskanie podrobnejsich informacii o konkretnom pripade.

aristka
12. jan 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... no našla som len toto ,bohužiaľ diplom ,nie je v mojej moci si z čiech overiť a nemám záujem o homeopathiu od tejto dámy...

aristka
12. jan 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... možno napíše aj kuchárku ..predpoklad má...ach jaj...

sirinka
13. jan 2014

@aristka no podla mojho skromneho nazoru by sa prevencii a osvete mal venovat kazdy vseobecny lekar a pediater, mal by to byt zaklad, nielen zobrat od cloveka kartu, zaradit do evidencie a pockat, kym pridu nejake problemy, predpisat nejaky ten liecik... No na to akosi v ambulanciach nezostava cas....lekar nepozna svojich pacientov, neporadi, ako si zdravie udrziavat, civilizacne ochorenia su vizitkou nasho zivotneho stylu....
Mozno keby sa takehoto poradenstva clovek dockal v klasickej ambulancii, nebolo by tolko alternativnych lekarov....
No ano, stary model, ked v tradicnej cinskej medicine si ludia platili lekara za udrziavanie zdravia a v pripade choroby platit prestali, ho skutocne motivoval venovat sa najme prevencii a vylieceniu podstaty ochorenia, dnesny system praje potlacaniu symptomov, no cim viac chorych, tym lepsi biznis....

sanym
13. jan 2014

@aristka podľa tvojich príspevkov vyššie je mi jasné, že si článok vôbec neprečítala. Tak pridám pár postrehov.
Nikde v článku sa nespomína, že dieťatko ochorelo na SMA kvôli očkovaniu. Píše sa tam toto: "Genetické vyšetření na spinální musculární artofii vyšlo pozitivně. Možná by to vysvětlovalo, tak těžkou reakci na očkování právě u tohoto dítěte."
Píšeš: "malinké má zjavne tú najagresívnejšiu formu ,kde detičky umierajú do 2 rokov ..to znamená ,od narodenia do 2 rokov môže hocikedy zomrieť ,má to veľmi rýchly progresívny priebeh". Netuším kde si zobrala istotu, že dieťatko malo presne túto formu, ja som našla minimálne jednu nezrovnalosť: SMA typ 1 ktorý spomínaš: "Dieťa s týmto typom nie je schopné zdvihnúť hlavu alebo vykonávať bežné pohybové zručnosti očakávané v prvých mesiacoch života. " Pritom o spomínanom dieťatku sa píše: "Dítě se až do 20.8. vyvíjelo naprosto normálně, velmi dobře spalo, bylo čiperné, živé, dobře pilo a přibývalo, dle tvrzení matky, fotodokumentace, včetně videí, již v prvním měsíci páslo koníčky."
Problémy sa začali po prvom očkovaní: "Bezprostředně po prvním očkování dne 20.8.2013 vakcinami Infanrix Hexa a Prevenar, začalo dítě špatně sát a přestalo přibírat. "
"Přestože matka při návštěvě pediatra 26.9.2013 upozornila, že dítě nehýbe nožičkama, holčička byla přeočkována výše uvedenými vakcinami." Takže napriek problémom bolo dieťa bez akéhokoľvek vyšetrenia očkované aj druhýkrát. Ďalšie slová už ani nepotrebujú komentár. " Okamžitě do druhého dne po očkování se u dítěte rozvinula velmi těžká hypotonie, dítě bylo naprosto apatické. U dítětem nastala tak dramatická proměna fyzická i mentální, že rodina včetně prarodičů, do té doby naprosto důvěřující vakcinaci, byla v šoku z následků. Dítě bylo obvodním pediatrem odesláno k neurologovi se zprávou, že dítě sneslo očkování dobře. Neurolog, konstatoval těžkou hypotonii, která progreduje od porodu (přestože mu matka sdělila, že dítě bylo do 2 měsíců naprosto zdravé a dobře se vyvíjelo, vše se zhoršilo bezprostředně po vakcinaci a předložila foto), zopakoval ve zprávě, že dítě sneslo očkování dobře a objednal dítě na vyšetření na dětskou neurologii Thomayerovy nemocnice v Praze. Přestože bylo dítě ve velmi těžkém stavu dostala matka termín za 3 týdny." "Dítě bylo 21. a 22.10.2013 hospitalizováno na dětském neurologickém oddělení. Proveden odběr krve na genetické vyšetření, sono hlavy a srdce." " Kromě jednorázové návštěv u neurologa v místě bydliště a hospitalizace, kde bylo dítě jen vyšetřeno, nebyla mu klasickou medicínou nabídnuta žádná péče v tomto náhlém, kritickém stavu. Obvodní pediatr viděl dítě naposled před měsícem a přes telefon byla další návštěva naplánovaná za další měsíc."
Myslím si, že podstatou tohto článku bolo apelovať na lekárov, aby venovali väčšiu pozornosť zdravotnému stavu detí ako aj ich rodinnej anamnéze ešte pred očkovaním a aby nebagatelizovali prípadne nepopierali NÚ očkovania. Nikto (ani ty) nemáš tú moc aby si mohla predpovedať čo by bolo s dieťatkom, keby lekárka počúvala matku a nepristúpila k preočkovaniu. Možno by umrelo tiež tak skoro, ale možno by žilo ďalších pár rokov, čo je pri tejto diagnóze možné.

adsumus
13. jan 2014

@sirinka Týmto veciam, či môže alebo nemôže spôsobiť očkovanie nejaký stav treba naozaj venovať maximálnu pozornosť, lebo aj také prípady sa stávajú, že chlapík si zažiadal odškodnenie za očkovanie, že z toho dostal Guillain-Barré Syndrome a pritom sa počas vyšetrovania prípadu ukázalo, že ani vôbec očkovaný nebol.
http://www.uscfc.uscourts.gov/sites/default/fil...

Navyše, ked sa ukázalo v tom dotazníku, že medzi neočko detmi vo vekovej skupine 9-10 rokov bol dvojnásobne vyšší počet autistov ako v bežnej populácii. Naozaj treba dôsledne zvažovať a kriticky pristupovať ku všetkým informáciam. Ináč, pekný príspevok. 😉