icon

Dali ste očkovať predčasne narodené bábätká Synagisom?

lenkaa222
29. nov 2011

Má niekto s týmto skúsenosti?? davali ste očkovať svoje predčasne narodené bábatka...

Strana
z2
aristka
21. jan 2014

@mimu máš pravdu táto vakcína ,je založená na vpravení priamo protilátok ,je to imunosupresívum ...nedá sa to nazvať už ani vakcínou ,ale liekom na podporu imunity ,tu píšu ľudia čo nemajú ani ponatia o čom píšu ... 😉

nae
21. jan 2014

@aristka Nedalo mi, ale ty tu tvrdíš, že očkovanie Synagisom, čo je hotová protilátka, je imunosupresívum? POBAVILO!

aristka
22. jan 2014

@nae ak mňa to pobavilo a dodaj prečo ,čo je imunosupresívum....ha ha....

nae
22. jan 2014

@aristka Pretože si mýliš pojmy a dojmy, zrejme si chcela ako najmúdrejšia napísať imunoprofylaxia, a nie imunosupresia. A že v jednej vete píšeš, že je to imunosupresívum a v druhej, že je to liek na podporu imunity (odkedy imunosupresíva imunitu podporujú?) - za to ti posielam srdiečko. 🙂

aristka
22. jan 2014

@mimu synagis je imunostimulans určený na profylaxiu respiračných chorôb u predčasne narodených detí a tu je prečo sa pichá http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... a čo je imunosupresívum ti vysvetlí nae ...ak nie kľudne ja ,keďže ma na to upozornila len nedopovedala....takže sa opravujem...

aristka
22. jan 2014

@nae ďakujem za srdiečko ,tešíš sa ,že aj ja som urobila chybu ...inak srdiečok mám dosť ...a v našom obore najmúdrejší nie je nikto ...pracujeme ako tím a dopĺňame sa ....

martinusik91
22. jan 2014

prosim vas tie co mate doveru ako dlho ste cakali na schvalenie?

zobudena
5. aug 2014

Synagis sme brali jednu sezónu , vec jedna je , že skutočne sme nevedeli, co je to kašeľ , prechladnutie a pod. ešte dalších cca 11 mesiacov po aplikacii poslednej dávky v marci. Vec druha je , že sa u nás objavili niektore z nežiadúcich účinkov - pravidelne niekoľkodňová nervozita XXL formátu a cca 2x hnačky trvajuce 1 deň...

anareei
5. aug 2014

ahojte,mam dcerku nar . v 31tt,1310gr...ockovana bola aj synagisom a ziadny problem.Sama som zdravotnicka,pracujem v lekarni a dieta som dala aj ockovat ,dr.nam vakciny rozdelila aby to nebola privelka zataz.Dievcata to ze je medicina tam kde je a uz sa v civilizovanych krajinach nevyskytuju ochorenia na ktore sa zomieralo,to neni len tak ,ze sa virusy zbalili a odisli z planety.Ockovanie ma svoj zmysel aj ked nie vsetko.niektore vakciny mi uz pridu moc a tak trochu farmaceuticky biznis.Ale tvrdosijne odmietat kazdu vakcinu,lebo huraaa ideme naturalnou cestou je hlupe a nezodpovedne.Tiez nie som za privela chemie,aj alternativne metody vyuzivam aj v praxi,aj vo vlastnej rodine alwe nic nezeniem do extremov.A Synagis su hotove protilatky,myslim ze je lepsie ich dat ako vam niekto pri predcasniatku kychne a uplne neskodny virus sposobujuci napr.nadchu sposobi,ze to nedonosene dietatko neudycha a skonci v spitali na ventilacii...zlatu strednu cestu si to ziada

anareei
6. aug 2014

my sme v dovere a cakali sme asi 3tyzdne tusim...presnejsie pozerala som to..10teho sa davala ziadost a 28.2 uz vybrala prvu davku

dani125
8. aug 2014

Aj my sme brali, narodili sme sa 33.tt, tiez som vahala, ale nemali sme ziadne neziaduce ucinky, vlastne to nie je ockovanie, takze by ani nemali byt, ale chori sme boli aj tak, tazko posudit, ci by sme boli bez synagisu este viac...

22mariana22
6. okt 2014

Babenky prosim vas aku mate poistovnu ked vam schvalili tie vakciny. Nam to tiez ponukli kedze mame predcasniatko 28tt 950g a mame vseob.zdr.poistovnu a neviem ci nam to schvalia 😓 dakujem

miminkova
12. jún 2015

@22mariana22 A ZDRAVOTNA POISTOVNA TO MUSI LEN SCHVALIT, CI AJ NIECO PREPLACA? LEBO MNE DOKTOR POVEDAT ZE JEDNA TA DAVKA STOJI 300 EUR A TO ICH POTREBUJE 5 CIZE 1500 EUR, JE TO TAK, CI ?

miminkova
12. jún 2015

@dani125 PROSIM TA ,KOLKO SI DOPLACALA ZA CCA 1 DAVKU ? MY MAME TIEZ DVOJICKY ALE 300 EUR ZA JEDNU TO JE TEDA RIADNA PALKA, CI ?

leslyelee
12. jún 2015

Dcérka narodená 32.tt 1750 g bola očkovaná Synagisom a aj všetkými povinnymi, našťastie bez akýchkolvek dlhotrvajúcich nežiadúcich účinkov. Je to zdravá spokojná velká slečna 🙂

miminkova
12. jún 2015

@leslyelee A VIES MI PROSIM TA POVEDAT, AKO JE TO S POISTOVNOU A KOLKO CCA STALA JEDNA VAKCINA ?

dani125
16. jún 2015

@miminkova neviem ako je to funguje dnes, ale my pred dvoma rokmi sme nedoplacali nic...do poistovne sa posiela nejaka specialna ziadost, aby preplatili predcasniatkam plnu sumu...za nas to vybavila nemocnica, ja som len podpisala ziadost...

22mariana22
30. jún 2015

@miminkova my sme nakoniec dostali 5 davok, nemal nastastie ziadnu reakciu a nebol ani chory az ked sme ich dobrali tak potom na dalsi mesiac mal maly sopliky a kasel ale nic hrozne, chvala bohu. Vakcina vraj stala jedna 1000e hovoril doktor a na nete som nasla cenu 500e tak neviem... a poistovna to musi schvalit a aj to cele preplaca.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
milenke
24. nov 2018

Ahojte moja mala je ešte v nemocnici od kedy sa narodila v 29tt..... Bola aj na pľúcnej ventilacii malá dosť problémov s pľúcami..... Tak mam strach co bude po príchode domov aby nám neochorela teraz prvý krát sa dozvedám o RSV..... Po príchode domov keď budeme chodiť po lekároch to oni nám navrhnú tieto očkovania? Ci treba mať takéto veci naštudovane aby človek vedel co treba žiadať.....

nikusa1981
24. nov 2018

@milenke to by vam mala dať dr.na plucnej ambulancii

milenke
24. nov 2018

@nikusa1981 ďakujem 😊

Strana
z2