Do akého veku musí byť dieťa zaočkovanie proti osýpkam, príušniciam, ružienke?
Ahojte maminky, mám na Vás prosbu. Máme dosť poposúvané povinné očkovanie. Malý bude mať 11 mesiacov a ešte len teraz bude mať druhú dávku vakcíny synflorix (kt. mala byť 5-6 m.) Očkovanie som mu rozdelila, teda najskôr hexa a o mesiac synflorix, takže asi do toho 18 m nestihneme MMR, nakoľko vtedy dostane posledné 3-dávky hexy a synflorixu. Prosím Vás viete mi povedať do akého veku dieťaťa sa môže očkovať MMR? Vopred veľmi pekne ďakujem. 🙂 😉
@petronela258 dcerka bola zaockovana 'MMRkou' 2 mesiace dozadu, mala 3 roky a 3 mesiace. Do roka sme vobec nemohli ockovat kvoli komplikaciam a naskor mala zdrav. potiaze, tak sa nam to takto natiahlo. Pediatricka hovorila, ze je to ok.
@alexandramaria Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Niečo takéto som chcela počuť 🙂 Pekný večer prajem.
@mirkaaa80 Čo sa týka ochorení v dnešnej dobe, o tom je veľmi ťažko diskutovať..Je pravda, že veľa ľudí už okolo 30-tky má ochorenia, ktoré ani naši rodičia a starý rodičia nepoznali, ale zase doba napreduje, rovnako aj znečistené prostredie, iný životný štýl, stres, potraviny atď..Mohli by sme o tom diskutovať do rana bieleho aj tak na nič konkrétne neprídeme. A samozrejme čo sa týka očkovania, je to každého osobná vec, či sa dá očkovať, alebo či dá očkovať svoje dieťa. Je smutné na tom to, že ani samotní lekári nie sú stotožnení 100% s očkovaním. Jeden tvrdí áno a druhý nie, preto potom rodičia pátrajú a hľadajú kde je teda pravda, pretože každý rodič chce pre svoje dieťa, len len to najlepšie.
@petronela258 moja dcérka mala 2 roky a 8 mesiacov, keď dostala mmr-ku. Bývala často chorá, starší nosil zo škôlky. A najmladší dostane o mesiac, lebo tiež choroby 😉
@andrejta tetavax.
@alexandramaria dakujem. to je monovakcina?
@alexandramaria teraz som to kukala na adcc a produkt je neaktivny.
@andrejta Áno, je to monovakcína. Zujímavé že ti ju nenašlo, ŠÚKL ju vyhľadal. http://www.sukl.sk/buxus/generate_page.php?page...
@alexandramaria aha, fakt zaujimave.maju trosku zmatok 🙂

Je tu plno poloprávd.
@petronela258
Vakcína MMR podľa očkovacieho kalendára by sa mala podať do 18 mesiaca života. Avšak, samotná vakcína ako taká nie je podľa SPC vekovo obmedzená. Teda podať ju možno v podstate kedykoľvek, na rozdiel od Hexy, ktorá je podľa SPC iba do 36 mesiacov (všetky dávky) potom ju už podať nemožno. Takže si netreba mýliť zdravotné hľadisko s legislatívnoprávnym, 🙂 Ak máte poposúvanú hexu, nemaj obavy, kľudne doočkuj hexu a po porade s pediatričkou doočkuj následne MMR a vôbec sa neobávaj toho, že to nestihneš do 18 mesiaca. Myslím, že medzi hexou a MMR nemusí uplynúť extra dlhá doba, nakoľko je to podanie živej vakcíny po neživých. Naopak by to bol väčší problém. Držte sa.