icon

Doktorka ma chce nahlásiť pre neočkovanie

klara023
21. sep 2015

Ahojte.. dceru som nedala ockovat v 15mes. Vakcinou MMR. Dnes ma dcera 3roky2mes. A doktorka mi volala ze ma zrazu musi nahlasit pre neockovanie..
Co ma čaká po nahlaseni??

kvieta
18. nov 2015

@alaguema ...decko?.... je smutné, že dokážeš niečie dieťa takto nazvať. EQ - hojdací koník☹

kristinkahugo
18. nov 2015

No ved samozrejme nech hlási, aj psíky musia byt očkovani proti besnote. A mamky, medicína sa študuje 6 rokov , ja sa nemiešam ani nechtarke do remesla pri všetkej úcte. Ta téma tu uz bola xxxxxx krát. Tak kto nechce nech nedava a nech sa modli aby sa nic nestalo . Ja chcem dat syna ockovat proti TBC a musím si platiť a Luník 9 to ma zadarmo. Tak aká rovnoprávnosť.

alaguema
18. nov 2015

@kvieta decko je normálny hovorový výraz.
http://slovnik.azet.sk/synonyma/?q=decko
Skús prispieť konštruktívne k téme, ak vieš a potom používaj termíny ako EQ...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
menatko
18. nov 2015

@gjoya ano pravda deticky umierali ..a dnes neumru ale moze sa im spustit autizmus.a vidim to sama a poznam mamicky ktore by oponovali takisto.kiez by som toto nikdy nemusela pisat! Tiez som bola takto presvedcena ze ockovanie musi byt aj aj ich vsetky mame..aj tu nestastnu hexavakcinu.. 😐 a dnes ked mi niekto povie ze 'to mame z ockovania' tak mu verim.

kvieta
18. nov 2015

@alaguema V tvojom príspevku "decko" vyznieva hrubo, tak ma prosím nepoučuj, v slovenčine nejako extra nezaostávam 😉
Bezdôvodné odmietnutie očkovania je zatiaľ priestupok. K tomu nejako nemám čo dodať. Zbytočne obkecávať, kto odmietne, nesie následky, zatiaľ iba peňažné.

lajlilinka
18. nov 2015

Včera som videla reklamu na Prevenar 13 pre seniorov.... To bude ale autistov dôchodcov....

alaguema
18. nov 2015

@kvieta čo tebe znie hrubo, je tvoj problém,nie môj. Ak nemáš nič k téme, tak ma neoznačuj a nepoučuj o legislatíve. Čo si myslíš, že si ma práve osvietila??? Radšej šúchaj nôžkami a ďakuj bohu, že nemusíš riešiť zdravotné problémy tvojich detí spôsobené očkovaním a choď mudrovať radšej niekde inde, kde ľudia nebudú riešiť také citlivé témy, ako je zdravie ich detí a tým pádom ťa s tvojimi múdrosťami (možno) nepošlú do hája.

kvieta
18. nov 2015

@alaguema Si na fóre, kde môže prispieť svojim názorom každý, takže šúchanie nôžok si nechaj pre seba o rohožku pred vlastnými dverami v tieto sychravé dni. Za zdravie svojho dieťaťa bohu ďakovať nebudem. Ale prajem ho všetkým deťom, očkovaným, či neočkovaným. A bez ohľadu na to, či ja očkujem a niekto iný nie, nedalo by mi jeho dieťa nazvať DECKOM. Toto nezmažeš, jedine, že poprosíš admina 😉

evittam
19. nov 2015

@gjoya Ešte, že ty si jedna z tých, čo si to uvedomuje. Ako ti už napísali rob ako uznáš za vhodné a nevypisuj takéto somariny. A ktorej choroby sa konkrétne mám báť - mumpsu,osýpok,...... 😉 Radšej to ako to svinstvo z tých vakcín.
@alaguema Pekne napísané.

alaguema
19. nov 2015

@kvieta prečo by som mala prosiť admina o zmazanie 😀 ...zatiaľ mi ešte nešibe. Veď píš, koľko sa ti ráči, len ma, prosím, neoznačuj, dobre? Dík.

kvieta
19. nov 2015

@alaguema Tak s týmto veľa nenarobíš. Je to moja voľba, ku ktorému príspevku sa vyjadrím a ak sa rozhodnem pre ten Tvoj, tak Ťa označím, aby bolo jasné, k čomu sa vyjadrujem.

katy31
19. nov 2015

Ja tiež nemám očkované dieťa 4 r. na MMR, nahlásenie sme riešili s detskou lekárkou nedávno, tiež ma volala, že už ma musí nahlásiť. Tiež čakám, ja som očkovanie malého na MMR odkladala preto, že bol pernamentne sopľavý, neprešli ani dva týždne, aby sa mu neopakovali nádchy, ale čo je môj hlavný dôvod, môj starší syn je autista a tento autizmus sa u ňho prejavil taktiež v 3 rokoch života, dovtedy bol jeho vývin úplne normálny, akurát mal opozdený vývoj reči... Malý má aj očkovanie na TBC, na ktoré mal ako bábätko hnisavú reakciu, ktorú sme dosť dlho riešili s pľúcnou lekárkou, Hexavakcínu tiež dostal neskôr, ale MMR som zásadne odmietla a odložila. Do karty som lekárke písala, že nesúhlasím s očkovaním pre autizmus staršieho syna a pre opakované angíny a hnisavé stavy môjho syna, ktoré trvajú dodnes, už mu chcú vyberať mandle nosné, lebo tomu nie je koniec kraja... Takže tiež som bola nedávno nahlásená ako neočkujúca matka.... ale nech, nejak bolo, nejak bude...

gjoya
19. nov 2015

@alaguema všetko hovorí o tom, ako sa vyjadruješ o deťoch. Hlavne o Tvojom IQ. Ty máš DECKO? Lebo ja nie. Ja mám dieťa. Nemáš pravdu, že moje dieťa mimo ohrozenia. Aj ono je ohrozené, tými ktorý budú, alebo sú nosiči. Iba priebeh bude iný. Ja nič proti Tebe nemám ani by som nemala takú reakciu na niečí názor ako Ty. Je mi lúto, ked Tvoje DIEťA malo reakciu, ale to je jeden z mála prípadov. A vyprosím si aby si pomenovávala moje dieťa DECKOM !!!!!! Tak svoje ratolesti volajú cigáni!!!!!!!!!!!!!!!

gjoya
19. nov 2015

Ako vidím, je škoda vobec zasahovať tu do týchto bezduchých debát. Píšu tu hlava nehlava, s urážkami, s podcenovaním, ako by ste všetky študovali práve to, o čom sa tu píše. Je to trápne. Zapojila som sa do debaty prvýkrát, ale aj posledný. Škoda mrhať časom. Miešajú sa tu inteligentné ženy, matky s uplnými primitívkami. Nech sa páči, debatujte si tu aj nadalej...Radšej budem venovať čas svojmu dieťaťu ako čítať takéto drísty.

alaguema
19. nov 2015

@gjoya kľudne si vyprosuj, hodnoť moje IQ, to mi vôbec nevadí, ale nechaj si tupé poznámky na adresu rodičov, ktorí majú pádne dôvody zvažovať a prípadne odmietnuť očkovanie, nič o tom nevieš, zjavne iba trepeš naučené frázy a prečítaj si ešte raz názov témy a ak ho pochopíš, tak si snáď ušetríš tie svoje "príspevky". Na túto tému som citlivá...asi ako väčšina rodičov, tak sa choď radšej čudovať do inej témy, kde nájdeš viac pochopenia.

havana_frost
19. nov 2015

@gjoya V niektorých témach sa nedá reagovať, škoda nervov a slov 🙂 Však oni zbadajú keď sem príde pol ázie a afriky a choroby sa budú šíriť.

evittam
19. nov 2015

@havana_frost Prepáč, že reagujem, ale len na tvoj príspevok, že sem príde "pol ázie a afriky" - tak po prvé proti chorobám, ktoré títo ľudia môžu teoreticky aj prakticky dovliecť sa v Európe vôbec neočkuje a po druhé ak ju aj niekto z nás dostane, tak kým nejaký lekár na SVK príde na to čo to je tak v najlepšom prípade už nebude mať čo riešíť (česť výnimkám samozrejme). 😉

havana_frost
19. nov 2015

@evittam však ja im držím palce, bodaj by si mala pravdu! Nikomu nič zlé neželám a hlavne deti, nech choroby obchádzajú. Nech sú ich matky akékoľvek.

lumka5
19. nov 2015

@evittam ked sem pride pol afriky tak vase neockovane decka padnu ako prve....

lumka5
19. nov 2015

bohuzial..

evittam
19. nov 2015

@lumka5 To si myslíš len ty a ešte niekto a ten už dávno zomrel.....
A na čo "padnú" - to mi prosím vysvetli - ale naozaj to ma zaujíma - na čo padnú skôr ako tie tvoje očkované?!!! Či ty máš extra vakcíny pre všetky tvoje deti na všetky choroby sveta, ktoré sú extra účinné a zaručia ti extra imunitu voči všetkým tým chorobám?! 😀

lumka5
19. nov 2015

milujem tieto inteligentne matky, co sa na materskej nudia a vo volnom casu studuju univerzitu alternativnych webov.. potom sa boja autizmu, ktory nikdy nebbol dokazany a neviem este coho.. ale tbc , cierneho kaslu a neviem este coho zaujimave ze saneboja :D To je logika matiek ktore maju vysokoskolsky titul z googlu...sorry :D

sardinka335
19. nov 2015

@lumka5 chorlavý, so slabou imunitou, zial vzdy padnu ako prvý - tak je to všade v prirode... bohužial.
Zatial sme všetci hrdinovia - realne nam nič nehrozi. Len tiež by som chcela vidieť či by dobrovolne a bez strachu nechali neočkujuci svoje deti v prostredi kde je nejaka očko choroba - ze ved nevadi nejako prezijeme. Ale ako je to kazdeho vec.

evittam
19. nov 2015

@lumka5 No sorry, ty vysoko postavená - ako pozerám ešte "nematka" čo ma rozum na patent.....Vysvetli mi prosím čoho sa mám báť a čo skôr dostane moje neočkované dieťa ako tvoje ešte ani nepočaté-predpokladám ktoré bude očkované - prepáč za možno hrubosť, ale nevieš o čom píšeš ale hlavne že o tom píšeš....

evittam
19. nov 2015

@sardinka335 Nejdem a ani sa nechcem hádať, ale či niekde bude nejaká "očko choroba", tak súhlasím max. s tebou, že to záleží len a len od imunity a vôbec nie od očkovania..... 😉

lumka5
19. nov 2015

@evittam fakt sa mi nechce sa tu dohadovat s google magistrou, ked to aj tak k nicomu nepovedie.. uvediem ale priklad, len z brucha, z voleja, cisty sedlacky rozum...utecenecky tabor -. cierny kasel (luda z krajin aj tretieho sveta) .. a uz to pojde.. jeden z miliona moznych scenarov..

lumka5
19. nov 2015

@evittam a neboj sa neurazila si ma.. najprv dobre zabezpecenie a kariera a az potom deti, aby som im mohla dopriat vsetko a nemuseli sme sa obmedzovat.. a v pripade moru alebo niecoho podobneho mohl v klude emigrovat, aby to na nas neockovane deti v skolke nepreniesli 🙂🙂 zartujem

alaguema
19. nov 2015

@sardinka335 autoimunitné ochorenie ako napr. atopický ekzém, je imunita v podstate prestimulovaná a tým pádom vyhodnotí aj bežné veci ako hrozby a reaguje. Moja malá je inak úplne zdravá, nemala ani raz antibiotiká, nemala ani len nachladnutie, ani soplíky... 🙂 Atopický ekzém sa objavil po očkovaní na 6 mesiacov a užili sme si 4 roky boja, škriabania, telíčko samá chrasta, prebdené noci...chválabohu, je to už dobré, skúsili sme všetky alternatívy, keďže alopatická medicína atopikov nelieči, nevie to a nakoniec zrejme spolupôsobenie viacerých prístupov plus zdravá strava a telíčko nabehlo, imunitný systém sa pekne zrovnal. My však odvtedy neočkujeme, aj keď nie sme apriori proti, nie proti samotnému očkovaniu...obe deti sú zdravé po celý rok, ani staršia (7 rokov) ešte nebrala ATB, nebýva chorá...myslím, že to predsa len nerobíme úplne zle. Keby sa každý staral o seba a svoju rodinu viac, než aby sa montoval do iných, o všetkých by bolo postarané.

evittam
19. nov 2015

@lumka5 Ani ty mňa neurazíš, ja nie som žiadna "Google magistra" ako sa tu snažíš ma prezentovať. A taktiež si predstav,že som moderná matka, možno tvojho typu - najskôr kariéra a potom deti - ak by si si pozrela môj profil, tak na to prídeš sama, že nie som nejaká "šťanda" čo si myslí, že objavila Google. Ale mám dve deti - a myslíš si, že viem menej o tom o čom sa bavíme a že dobrovolne a reálne by som vystavila moje deti nejakému riziku?! Tak najskôr rozmýšlaj a potom sa vyjadruj a hodnoť druhých. Ja a môj partner veľmi dobre vieme a máme o tom rozsiahle informácie čo robíme a prečo to robíme a sme 100% presvedčení, že robíme len to najlepšie pre naše deti a tebe prajem to isté. 😉
A proti moru sa neočkuje. A ja môžem "emigrovať" kedy len chcem - na to sme zabezpečení až až - možno sa tebe môže len snívať.