Doktorka ma chce nahlásiť pre neočkovanie
Ahojte.. dceru som nedala ockovat v 15mes. Vakcinou MMR. Dnes ma dcera 3roky2mes. A doktorka mi volala ze ma zrazu musi nahlasit pre neockovanie..
Co ma čaká po nahlaseni??
@maslenka47 a kedysi dostala tú blokovú pokutu? Bolo to dávnejšie? Pýtam sa čisto zo zvedavosti, lebo si prvá Bratislavčanka, ktorá sem píše, že dostala iba blok.. tak preto 🙂
@evittam očividne ti úplne ušla pointa o ktorej som tu písala, mne je jedno či tam sedí právnička z doby kamennej, alebo moje spolužiačka, čo končila nedávno. Iba som vyjadrila svoj názor, že je to podľa mňa vážnejší priestupok, ako prekročenie rýchlosti a teda riešiť to blokom mi nepripadá vhodné. To je všetko. A to o komunizme vôbec nebolo myslené v zlom, skôr tým smerom, že tí ľudia s praxou z čias komunizmu (najmä na úradoch, či štátnych inštitúciách- vedela by som rozprávať) sú niekedy leniví napísať aj rozhodnutie správneho orgánu, tak riešia tieto veci blokom. Mňa vôbec nezaujímajú jej praktické skúsenosti. A tvrdiť mi, že niekoho "nikdy možno nedobehnem" je kus cez čiaru, nemyslíš? Však ma ani nepoznáš a nemôžeš tušiť, ako ďaleko v práve som. Ale to je mimo tému.
@alexandramaria Ok v tomto máš pravdu.
V čom ale nemáš je to (a to som už napísala) a pravdepodobne tebe ušla pointa a skutočnosť, že tam môže sedieť akákoľvek právnička, ale nie je na nej či je "lenivá" niečo vypísať alebo nie - proste je to podla zákona a tak to robia - všade!!!!!!!!! Už to konečne chápeš? To je všetko o čom som vlastne písala, len sme nejak odbočili.A predstav si, že mám aj zápisnicu a všetko čo treba, takže to - ešte raz - nie je na ich rozhodnutí alebo lenivosti.
@evittam dobre. vidím, že sa nechápeme. Ty tvrdíš, že to tak robia VŠADE, ja že nie, pretože viem, že nie. Možno je v BA možné dostať blok, ale je to asi veľmi zriedkavé, veľmi. A to je všetko o čom sa tu ťaháme. Je odvážne tvrdiť, že sa to robí všade.
@alexandramaria Ty ma asi nechceš pochopiť, tak asi pracovníčka-právnička a ďalšia epidemiologička, čo tam sedeli vedia o čom hovoria, keď sme sa bavili na túto tému, či myslíš, že si vymýšlali a zámerne ma zavádzali?! Presne ako ti napísala @maslenka47, ty nechceš pochopiť to, že je to tak ako píšem a ako mi bolo povedané - ale hádať sa nebudem. Vidím, že si v tom, že BA je asi "pupok sveta" a všetko sa tam robí inak.... 😀 Zriedkavé je to možno preto, lebo (a aj tak mi to povedali) rodičia z BA nechcú na prvom konaní ani zaplatiť ani nič podobné, potom sa to už rieši ako som písala a to je všetko. A viackrát sa už nemienim vyjadrovať stále dookola o tom istom, lebo očividne máš svoju pravdu, o ktorej si presvedčená a nevieš pripustiť, že ju nemáš.
@evittam dobre, uzavrime to s tým, že neviem o čom hovorím 😀 nech máš dušu na mieste 😀
Ahojte, ja len ze som z BA a pred cca 2 rokmi ma tiez pediatricka nahlasila pre ciastocne neockovanie, doslo mi potom 2x predvolanie z RUVZ, nebola som ani raz lebo som v tom nevidela zmysel, nakoniec poslali rovno sek s pokutou tusim 66 eur. Takze da sa to riesit aj takto 😀
@ninan2 áno, pred dvoma rokmi to tak mohlo byť..
@alexandramaria Pozri, ak som ti na smiech - v pohode, mňa neurazíš. A ja mám dušu na mieste už dávno. Len si uvedom, že nemusíš mať vždy pravdu ty a inak je mi to úplne ukradnuté kto a kde a koľko dostal pokuty...Len som napísala vlastnú, najčerstvejšiu skúsenosť a napísala som tu poznatky, ktoré som sa dozvedela a nespochybňujem ich pravdivosť, nakoľko dotyční pracovníci si nemajú prečo vymýšlať. 😉 A čo je na tomto priestupku také veľké a vážne, že by sa mala dostávať nielen bloková pokuta - len som sa slobodne rozhodla a nenechala som sa zastrašiť a "buzerovať". Či radšej ma rovno za to zavrieť, ja viem. 😉 😀
@alexandramaria hmm necitala som celu diskusiu, riesi sa to teraz nejak inak? Vyssia pokuta ci treba tam ist osobne?
@evittam citam ze si velmi dobre obisla 🙂 No uvidim o nejaky rok ako dopadnem zas ja 😀 Ale tiez mam inak info o tom, ze ta max. vyska 331 eur ci kolko je za vsetky pokuty spolu, cize v jednotlivych konaniach davaju ovela menej. A tiez neviem ci sa to tyka len jedneho dietata (ta max. vyska) alebo oboch spolu, lebo pokutovana je iba jedna osoba vlastne (ja), cize asi oboch spolu ze?
@ninan2 No mne to bolo vysvetlené takto - prvé konanie ti môžu dať pokutu až do výšky 99,- Eur (teraz fakt netuším či za obe deti alebo každé zvlášť), nakoľko ja som dostala za jedno 10,- Eur (preočkovanie v 6.roku) a za druhé 15,- Eur (úplne neočko od narodenia), toto je ale v tom prípade ak súhlasíš s pokutou. Ak nie a chceš "vymýšlať", tak sa konanie uzavrie bez pokuty a bude ďalšie, kde už môžeš dostať pokutu až do výšky 331,- Eur, no a potom je už súd......Čo sa týka toho či tam musíš ísť, tak ja som na predvolaní mala napísané, že ak sa nedostavím, bez ospravedlniteľných dôvodov môžem dostať pokutu do výšky 165,- Eur. 😉
@evittam aha jasne, no ja som to napisane urcite nemala, inak by som isla 😀 Asi sa to za tych par rokov trochu zmenilo. Ja som si vtedy len nastudovala ze priestupkove konanie sa moze viest aj bez pritomnosti dotycnej osoby (to vlastne aj sud...), takze som to dalej neriesila, nechcelo sa mi tam zbytocne ist ked som vedela ze ma budu aj tak pokutovat. No myslim ze tie sumy co pises su suhrne sumy za vsetky deti, lebo stale ide iba o 1 priestupok na 1 osobu (neockovanie X deti na 1 matku).
@ninan2 no ono to predpokladám bolo tak, že domov ti neprišiel "šek" , ale regulérne rozhodnutie správneho orgánu s údajmi o platbe. A bolo to tak preto, lebo si sa 2x nedostavila na ústne pojednávanie, kde si bola predvolaná. RUVZ v tom prípade môže podľa správneho poriadku rozhodnúť v tvojej neprítomnosti, čo aj urobil. Úplne správne a na základe zákona. 🙂 A čo sa týka počtu priestupkov, nie je to tak, že 1 priestupok na jednu osobu, každé dieťa je individualita, zásada ne bis in idem sa tu neuplatňuje.
@alexandramaria hej jasne, bolo k tomu aj rozhodnutie... Aha tak to som nevedela ohladne tych priestupkov...
@ninan2 nám určili výšku pokuty 110EUR. Boli sme tam a tak nejak si predstavujem činnosť štb 😀 ...prípadne nejaká sekta. Pani na otázku, či by pokračovala v očkovaní svojho dieťaťa, keby sa po jednej z vakcinácii prejavili nežiadúce vedľajšie účinky, odpovedala - áno, ja by som očkovala ďalej. Totálne vypláchnuté hlavy. MUDr a JUDr., ktoré by v praxi ako "odborníčky" zahynuli. Tak sedia tam a vykonávajú nezmyselnú činnosť. Naposledy to boli dotazníky o stravovacích návykoch obyvateľstva. Tak stupídny a nezmyselný dotazník som dávno nevidela 😀
@alaguema tvoje názory sa mi vždy v iných diskusiách veľmi páčili, boli triezve. Ale nechápem, prečo by pracovníčky nemali byť profesionálky. Za to, že možno považujú vakcináciu za naozajstnú ochranu a nežiaduce účinky nenafukujú ako mnoho iných matiek tu? veď väčšina tých pracovníčok má deti, a vie o čom hovorí. A tiež nechápem, prečo by v praxi ako odborníčky mali zahynúť, pretože ich názor je iný než tvoj? Toto je taká mentalita, okamžite zhodiť a ponížiť profesionalitu človeka.
Možno tá MUDr. a JUDr. má viac skúseností než by si si vedela predstaviť.
@alexandramaria v tomto s tebu suhlasím - v inych temach je s niektorými ,,pohodička,, a v niektorých ich ani nespoznávam že to je tento niiiick??? ze nechapačka ale ved o tom je diskusia...
Každopadne nikomu by sa nepačilo byť pokutovaný za niečo o čom si subjektívny myslí ze ,,je blbosť,, a tak prirodzene nadava, zlahčuje a hlada chyby...Okolo očkovania je veeeeelka bublina podporovana takymito portalmi kde bohvie kto piše o očkovaní, petot, prevenar - troli jak vyšitý aj ked viem ze petot je Tuhársky z antivax a nema ani to odborne vzdelanie v odbore ale sam sa pasoval do role odbornika na očkovanie. No...študium na internete, čo ti poviem. Za rok to vyštudujem aj ja..... 😖
@sardinka335 hm, ja nikomu neberiem jeho subjektívne názory a v rámci očkovania nie som tam, ani tam. keby som mala deti, tiež by som zisťovala všetky dostupné info a podobne. Ale určite by som neurážala niekoho, kto si len robí svoju prácu, aj keď možno práve tie pracovníčky považujú tieto akčné protiočkovacie matky za vypláchnuté hlavy, lebo počúvať denne tie tony výhovoriek, prečo nezaočkovali, je nad limit človeka, myslím si ja osobne. A dotazníky o stravovacích návykoch určite nemajú pracovnici ruvz v vlastnej hlavy 😀 nech je to akokoľvek bizarné, toto všetko ide priamo z ministerstva.
Ale to je také slovenské, uraziť, ponižiť a zhodiť. Nerešpektovať ani základné názorové rozdiely a pasovať sa do pozície lepšieho. Áno, na fóre je to za rúškom anonymity také skvelé...
A títo trolovia, o ktorých píšeš, ja by som sa určite radila s odborníkmi a nie s takýmito skaderuka skadenoha...ale to je môj názor...
@alexandramaria Musela by si byť svedkom celého rozhovoru, tej nulovej argumentácie, pani nemala ani šajnu o dg, o ktorej bola reč, evidentne mala dosť nejasno v tom, ako funguje imunitný systém a čo je podstatou autoimunitného ochorenia, proste to nevedela (a to je MUDr). Tvrdila, že v západných štátoch (kde očkovanie nie je povinné), sú epidémie! Tým načisto dorazila môjho muža, ktorý má precestované fakt veľa, Európu sme prešli krížom x krát, žili sme v niekoľkých krajinách, v niektorých dlhodobo a nikdy sme o žiadnej epidémii neslýchali, pani asi fičí na nejakých kvalitných práškoch, ale v ten deň si zrejme odsypala trošku viac, než treba 😀 Nie, žiaľ, toto je realita. Konkrétne táto MUDr je ako profík nula. O očkovaní sme sa bavili s našou pediatričkou, ktorá je človek z praxe a reálne lieči deti, má neskutočný záber, čo sa informácií týka a je to rovný človek, ktorý nemá problém priznať, že sú veci, o ktorých medicína tak celkom nevie, alebo nemá úplnú istotu. To je v mojom ponímaní profesionál. Tá druhá pani, je úradníčka, nie lekár. V praxi by pravdepodobne čelila obrovským problémom z neznalosti. Poviem rovno - z diletanstva.
@alaguema no, aspoňže ste sa radili s odborníčkou, vašou pediatričkou. A nie s hocijakými idiotmi, ktorí sa pasujú do role odborníkov. Samozrejme, medicína ide síce popredu a tvrdiť o niečom, že je to úplne prebádané, je nonsens. A myslím že v Nemecku veru epidémia osýpok bola. A to taká masívna, že matky s deťmi nevychádzali z domov. A v Rakúsku sú momentálne osýpky v zvýšenej miere.
@sardinka335
@alexandramaria nie som "akčná matka", nie som ani antivax, alebo provax, ani aktivistka, ani fanatik, ani nereprezentujem nejaký názor (v rámci tejto témy). Som matka dieťaťa, ktoré malo následky po očkovaní. A ďakujem bohu, že "len" také, aké malo.
@alexandramaria my sme mali osýpky všetci. A ďalej sa radšej na túto tému baviť nebudem.
@alaguema tak tvrdiť niečo v medicine ,,s istototou,, je odvazne. Aj ja ked som sa svojho času liečila tak mi doktorka hned povedala, ze v tomto (mojom probléme) medicína nevie, skuma a všeličo je ešte mozné. Myslím si ze ziaden lekár by nemal davat nejake zaručene zavery lebo ako povedala jedna moja dokina - ,,operácia sa podarila, pacient zomrel,,.
Ani očkovanie nie je bez rizik a myslím si ze tomu rozumie kazdy rodič. Nech sa už ludia rozhodnu tak či onak na Slovensku je ešte stale priskoro hovoriť o tom aky to bude mať dopad na populaciu - pri dnešnom booom miešani ludi v Eu...uvidíme. Idealne by bolo keby sme nepotrebovali zaidne očkovania, lieky a boli zdraví... 🙂
@alexandramaria Len sa ťa chcem opýtať, keď už si s tým začala a fakt len pre informáciu - ty si v tom období, keď bola "epidémia osýpok" v Nemecku bola dlhší čas, prípadne si tam žila?
Nedá mi nereagovať. Vážne sa velmi čudujem mamám, ktoré ohrozujú svoje, ale aj iné deti tým, že odmietajú očkovanie. Mám pocit, že si neuvedomujete, že práve vďaka očkovaniu sa vyhubili choroby, na ktoré deti umierali v neskutočných počtoch. Tie mami,ktoré to zažívali vtedy, keď sa ešte neočkovalo by Vám asi povedali "svoje". A reči o autizme sú hluposť. Ale tu sa potvrdzuje pravidlo, že ludia sú ako stádo, jeden sa niečomu vzoprie a všetci ho nasledujú. Ani nevedia prečo, iba preto lebo jedna pani povedala že....nikomu nič zlé neprajem, len som zvedavá čo by robili mami, keby im detičky niektrú z tých chorob dostali. Potom už každá uteká k tým doktorom, ktorí chcú zle aby zachraňovali. Zobuďte sa a neohrozujte aj deti zodpovedných rodičov....
@gjoya veľmi by som bola zvedavá, čo by si robila ty - "uvedomelá" matka, keby tvoje dieťa malo reakciu na očkovanie takú, že by ste roky zápasili so zdravotným problémom. Fakt netuším, prečo sa ľudia ako ty vyjadrujú k témam, ako je táto. Veď očkuj pre mňa za mňa aj do úplného zbláznenia. Bráni ti niekto? Ži a nechaj žiť. Ak je tvoje decko očkované, tak tie neočkované ho predsa nemôžu ohroziť, nie?! Aký máš problém? Tvoje decko je predsa očkované, teda je mimo riziko, nie?Môžeš kľudne spávať. A ostatných nechaj existovať. A kľudne sa "čuduj"...aj jožko slaninka sa čudoval, keď zistil, že zem je guľatá. Pekný večer maj.

@maslenka47 No veď presne o tom píšem. 😉 Ale "právnička" má o tom so svojou praxou a štúdiom určite väčšie skúsenosti a má pravdu. 😉