Doktorka ma chce nahlásiť pre neočkovanie
Ahojte.. dceru som nedala ockovat v 15mes. Vakcinou MMR. Dnes ma dcera 3roky2mes. A doktorka mi volala ze ma zrazu musi nahlasit pre neockovanie..
Co ma čaká po nahlaseni??
Baby, ja by som sa rada opytala, ale bez toho aby sa tu so mnou niekto hádal, lebo teda ste sa rozohnili poriadne 😀 malá bude mať v oktobri 2 roky a nema este zaockovane MMR. Nie preto, zeby som bola proti očkovaniu, ale má molusky, to su male virusove bradavičky a trapime sa s nimi cca rok. Boli sme 2x na koznom, ten jej ich strhaval ale opat sa vracaju. Je to boj na dlhe trate teraz davame homeo tak snad sa ich uz zbavime, ale ide o to, ze mi volala doktorka, ze mali kontrolu a do mesiaca musia zaockovat vsetkych neockovanych. Chcela som od kozneho papier na odklad ockovania no ten ma odbil, ze vsak su to len bradavice co z toho robim vedu. Ale su to virusove bradavice, ten virus ma ona v tele a ked jej pichnu vakcinu bojim sa nejakej neziaducej reakcie. Vseobecne viem, ze ockovat sa ma len 100% zdrave dieťa. Co by ste robili na mojom mieste? Riskli to - aj ked to znie dosť hlupo v pripade ked ide o tak zavazne rozhodnutie, alebo odmietli s tým, ze vas nahlasia a budete pokutovaní? apropo mal uz niekto priestupkove konanie pre neockovanie? ako to prebieha? Dakujem za pripadne odpovede 🙂
Mile damy. Neprispievam na toto forum, ale niekedy to tu z dlhej chvile citam, bo to co tu podaktore z vas dokazu vypotit sa cloveku az rozum zastavi ,ale nie o tom som chcel. Zaujiamava tema, najviac ma ale zaujal prispevok od uzivatelky aristka o tom, ze 300€ je malo ako pokuta... len kratucky pribeh ti napisem... mam dvoch synov jeden ma teraz 5 a druhy 2 roky. S manzelkou sme nikdy o tom ze neockovat ani nepoculi cize prveho syna sme ockovali,zvladol az 2 hexa vakciny pri druhej neutisitelny az niekolkohodinovy plac, z pohybovo nadaneho dietatka sa zo dna na den stala leziaca babka, z krasne sa usmievajuceho a blabltajuceho babatka sa stalo dieta neme a zahladene do neznama. Vyvojovo sa na par mesiacov zastavil.Nevedeli sme co sa deje a tak sme zacali patrat.. nasli sme vela dalsich deticiek s rovnakymi komplikaciami, ktore mali rovnakeho menovatela.. ockovanie....starsi je aj tak casto chory, naposledy mu diagnostikovali HIT. Mladsieho sme zlych skusenostiach nedyli ani raz ockovat. A viete aky je medzi nimi rozdiel? Starsi mal do jedneho roka 3x antibiotika, mladsi ma terz 2 roky a ATB este nemal a celkovo ak aj ochorie rychlejsie sa z toho dostava. Pripisujem to ockovaniu? Ano! Uprimne aristka dakuj bohu alebo comu veris, ze ste nemali ziadnu reakciu. Vela ludi tolko stastia nemalo.. a uprimne som ochotny zaplatit aj vsetky peniaze za zdravie svojich deti. Verim ze to ze neockujem je pre moje deti lepsie ako im do tela trepat tie vsetky hliniky ortute a podobne chutovky v neskutocnych koncentraciach. Ano aj my sme boli ockovany, ale skus si zistit ako sme boli ocko my a ako su nase deti..Tych co ockuju ani neodsudzujem a ani neodhovaram, lebo tak ako my veria, ze robia pre svojedeti len to najlepsie.
@stastna Zavolaj si na jedno z tých centier, odporúčam MUDr. Urbančíkovú. Na MK nesedí plénum odborníkov.
@stastna ja na tvojom mieste idem na imunologiu (alergo imuno) nech ti lekarka skusi dat papier prip. nech napise ze zatial aspon kym ju bude riesit ( odbery a tak) nech ju neockuju, inac aj kozneho by som vymenila alebo aspon skonzultovala s inym lebo mi nejde do hlavy ze sa vam to tak taha tie molusky . mmch kamosky mali uz take konanie a nic trapne lebo aj na otazky co im ako rodicia dali tak bud pritakali ze ano maju pravdu alebo nevedeli odpovedat a pokutu dostali max 60 eur na hlavu cize dvaja roricia 2x po 60
@tommino s tymto na mna nechod ..citove vydieranie na mna neplati ......a ako zije tvoje dieta .ked hlinik mas vsade a ortut ..to je v ktorom ocku ....pokial ja nemam celu kazuistiku ,vyjadrenia lekarov ,bohuzial a tie 3atb do roka ,bolo by zaujimave vediet nazor dr......a co som nezazila ...by si sa cudovalco som si ja zazila a aj odzila ....
@aristka ved tento stav co on popisuje je dokazany nie je to vymysel pozri len kolko uz museli vyplatit v USA na odskodnom. Bohuzial do predu nevies ktore dieta nie je uplne zdrave a moze sa ho toto tykat a bude mat vedlajsie ucinky a lekari bohuzial tiez nemaju dostatok informacii. je na rodicovi aby dobre zvazil pre a proti. kedy uz ide do rizika a kedy este aj to mozne riziko berie na ukor benefitov z ockovania. A co sa tyka hlinika ze je vsade naokolo ano je no je rozdiel v tom ci ho prijmas potravou a ci ho dostanes do tela injekciou toto vie vysvetlit chemik ak mas zaujem mozem poslat clanok. Ale vo vakcinach nie je len ten spominany hlinik ved si otvor pribalovy letak co za lahodky tam najdes: opicie zarodky, formaldehyd, antibiotika...nestaci? prave preto pisem ze je na rodicovi aby zvazil rizika a benefity z ockovania a podla toho sa rozhodol.
@bibistec tymto vsetkym sme si tu presli ,od hlinika cez sudnictvo usa az po ortut .....aj clanok chemika ,ktory sam pivedal ,ze bol prerobeny bez jeho vedomia a distancoval sa od toho.....a bud si ista ,ze v liecivach inych su ine bordely a maju nu ,ale tiez treba difetencovat nu a nu .....a bud si ista ak sa aj nieco stane vzdy je tam aj nieco viac ....
Preco nezaočkovať nase deti?....preco my vsetci tu sme zaockovani a sme zdravi?....ano chapem rodicov ktorym sa stane to ze po ockovani im dieta ochrnie ...stane sa autistom ale zato mozu nase geny ktore prenasame na svoje deti....zacina sa invazia imigrantov viete co vsetko mozu k nam priniest?...vratime sa naspat do 19 storocia ked ludia umierali na osypky ...cierny kasel....ja som vyhradne za ockovanie....od malicka staci dieta otuzovat...pestovat v nom.imunitu....nechat ho nech zje ci piesok alebo zo zeme....kazdy z nas si tym pestuje imunitu voci bacilom a je potom odolnejsi voci chorobam neskor....moje starsie deti su chore raz za 2 roky a nemaju ziadnu alergiu....mna rozcerti ked sa tu ludia stazuju na choroby deti a alergie a pri tom staci poľaviť v pestovani deti ako v bavlnke....my sme vyrastali vonku v piesku v blate ....nasi rodicia a stari rodicia takisto
@silviabangova nehnevaj sa ale nemozem suhlasit. je super ze mas zdrave deti a aj to je pravda ze z ockovania asi ochorie len dieta ktore ma na nieco predispoziciu ale niekedy to clovek do predu nevie a tu je problem a aj v tom ze sa ockuje hlava nehlava a nekriticky napriek kontraindikaciam. akoze lekarka presviedca ze to sa moze tak toto je uz za hranicou nie? a my sme okrem ineho boli zaockovani niecim inym nie touto zmesou chemikalii. napriek tomu nepodcenujem ockovanie a nemyslim si ze je zle ale treba pozerat aj na negativa a dobre rozmyslat a opatrne zvazovat kedy ano a kedy nie. A aj jedinci ktori maju protilatky mozu ochoriet na danu chorobu cize nikdy nemas istotu ani ty ani tvoje deti aj ked ste zaockovani, bohuzial.
@tommino Krásne si to napísal. Len bohužiaľ u dotyčnej dámy s týmto nepochodíš, nakoľko určite klameš, si troll, antivaxer a podobne. Nemáš žiadne dôkazy, nakoľko si tu "nezavesil" celú zdravotnú dokumentáciu,rod.čísla, telef.čísla, mená a adresy lekárov, ktorí ti všetko potvrdili a podobne. 😉
@evittam ty si moj hovorca .....a predstav si ,nazor lekara je u mna viac ako subjektivny pocit rodica ,ktoremu sa nieco stalo .....mam odpracovane s ludmi dost ,aby som nepodlahla citu ,kedze viem ako pracuje ich psychika a tie slova ako troll a klamar je retotika av a antivakcinista je clovek ,ktory je proti ockovaniu .... a to som vo svojom prispevku nepouzila .....a kedze som svojpravna a viem pisat ,nepoziadala som ta aby si to robila za mna ,plus hovorila co ja potrebujem ,aby som verila.....buď laskava ,nechaj moje potreby prezentvat mna ....a respektuj to .plus mi nepripisuj nieco co som v zivote tu nepouzila .....napr.troll a klamar....dutku u admina za tieto slova ma av ,nie ja alebo proocko....
@stastna nie mala by si pockat dokial sa mala vylieci uplne 🙂 to je len moj nazor - aby tu zase nevyskakovali po plafon niektore.
@silviabangova no choremu by si mohla velmi uskodit, to je moj nazor ved aj ockovat sa ma len zdrave dieta
@silviabangova Odporucam precitat si clanok - rozhovor s doktorom, ktory uz roky pracuje s utecencami http://www.cas.sk/clanok/330641/najlepsi-rozhov...
Ako pise, mnoho z nich je z krajin, kde maju velmi podobny ockovaci plan ako v Europe a preockovanost je vysoka. Samozrejme, mozu byt prenasacmi svojich lokalnych (endemických ochoreni).
Nesuhlasim vsak s tym, co pan Krcmery hovori na margo prenosu HIV ci TBC imigrantmi z Afriky. Akykolvek imigrant, ktory sa prihlasi a poziada o azyl je na 4 tyzdne v karantene, kde jedna z prvých veci, ktore s nim robia, je kompletne preverenie zdravotného stavu (vratane ockovacieho statusu) a pripadna nasledna liecba. A co sa tyka dalsieho postupu, su deti imigrantov ockovane v zmysle vyhlasky 585/2008.
Nelegalni imigranti; ak su zadrzani na uzemi Slovenska, su umiestneni do zariadeni MO, je im obmedzena osobna sloboda a ked maju vybavene papiere, su vyhosteni.
Cize si neviem realne predstavit, ako by sa mohlo dieta legalneho imigranta (pretoze ilegalni imigranti asi nebudu posielat svoje deti do skol) nakazene HIV ci TBC s aktívnou formou, objavit v skolke a takto ohrozovat ostatných. Nadalej plati to, ze vedome sirenie infeknych chorob je trestne a infekcnej osobe moze byt obmedzena osobna sloboda a nariadene povinne liecenie (uplatnuje sa hlavne pri TBC a neprispôsobivých, ktori sa odmietaju podrobit lieceniu).
@tin007 a to myslis aj tych co teraz utekaju cez madarsko do nemecka?aj tych drzia v karantene mesiac?ved ako ukazovali v novinach tak sa zdrziavali na stanici ....tam im niekto kontroloval ockovaci preukaz?.....alebo ti co si ustlali na cintoríne?....oni si isto pri uteku pribalili aj preukaz aby ho ukazali ....kolko ludi sa premelie cez stanicu a oni tam v tych najväčších horucavach boli?...aka tam bola hygiena?.....u nas je v meste azylovy dom tak sa stretavam s utecencami bezne v meste....kamaratka s nimi robila a povedala ze uz sa tam v zivote nevrati robiť...ze su to humusaci a hygiena im nic nevravi....az oni ich tu naucili sa o seba starať....tak si myslis ze takyto ludia myslia aj na očkovanie?
@silviabangova
Ak mate v meste azylovy dom, tak ti utecenci, ktorých stretávate v meste uz presli povinnou karantenou. To, ake su ich hygienicke navyky je druha vec. Ale v tomto si nerobim iluzie ani o obyvateloch Slovenska; su aj taki, ktori si plne zasluhuju oznacenie "humusaci" a mozu nakazit iných ludi. Este raz odporucam precitat si clanok, prof. Krcmery uvadza o.i.: "Našťastie ľudia zo Sýrie a z Iraku, ktorí utekajú cez Maďarsko, nie sú epidemiologická hrozba."
@stastna poradim aspon ohladom priestupkoveho konania,najviac skusenosti s nimi ma skupina nesuhlas s povinnym ockovanim,mozes sa priamo spytat tam
uvazujes ako ja,ze ockovane dieta ma byt 100% zdrave,ale kedze sa blizi u vas posledny termin,tak sa neprihliada,ani sa neda ci je dieta zdrave,pretoze tak nastaveny ockovaci kalendar nepripusta casovy odklad
a ockovacie centrum sluzi hlavne nato aby ockovane deti s kontraindikaciou boli pod dozorom lekara,ak by prislo k neziad.ucinkom po ockovani,z toho vyplyva ze sa v podstate ockuju vsetky deti 😒
@lenocka84 meno sa nepovazuje za udaj ktory podlieha zakonu na ochranu osobnych udajov🙂 len tak pomimo
My tiez neockujeme- nic, pediater chce od nas iba podpisat nesuhlas s ockovanim..je to rovnaky papier, ako suhlas s ockovanim, ktory by sme museli podpisat, ak by sme chceli (suhlasili) ockovat.
Doktor bez suhlasu rodica dieta ockovat nesmie, pretoze ockovanie ma neziaduce ucinky- vid pribalovy letak.
Inak pediater mi sam povedal, ze nas chape, ze sa ockovania bojime ;)
@klara023 treba rozmýšľať či je naozaj pravda, čo nám tu tvrdia anonymní, ludia že nemáme očkovať svoje deti, pretože neočkované deti choreju s doživotnými následkami a aj zomieraju. zatial čo tie očkované žiju a su v pohode. skupina pre rodičov, ktorí neuverili antivax propagande, ked prídu choroby neočkované deti su vo velkej nevýhode, niekomu to asi vyhovuje.
https://www.modrykonik.sk/group/6646/
@klara023 Ahoj, najnovšia skúsenosť - mňa nahlásila pediatrička listom (podotýkam bez mien), v septembri si boli z RUVZ skontrolovať a "pre mená" a včera som bola na priestupkovom pohovore. Nič strašné, veľmi dobre som sa porozprávala s epidemiologičkou, zaplatila som pokutu 25,- Eur za obe deti a išla som spokojná domov. Nemáš sa čoho báť. Je to len ich práca a aj oni majú svoj názor na vakcíny, ale bohužiaľ tiež tým neovplyvnia zákon, aspoň zatiaľ. 😉
@evittam iba 25 € ? za dve deti? + trovy konania?
@alexandramaria Žiadne trovy konania.
@evittam to je veľmi zaujímavý postup....
@lenocka84 A zakladateľka témy zase porušuje zákon pre ohrozovanie verejného zdravia. Takže zákonmi by som sa tak neoháňala. Nechápem, to už len na Slovensku niečo také skončí len pokutou. V Česku také dieťa nezoberú do škôlky, v TAliansku teraz pripravujú zákon, že ho nevezmú ani do školy, ak sa nezaočkuje. Len u nás môžu ohrozovať ostatných.
To, že Vaše nezaočkované deti nepodľahnú napríklad osýpkam, kde je dosť vysoká smrtnosť, je len vďaka tomu, že ostatní rodičia vzali na seba to riziko a svoje deti dali zaočkovať. Keby to tak robil každý ako Vy, ktorí akože chránite svoje deti, pritom iba využívate výhody zaočkovanosti ostatnej populácie, tak tu deti mrú vo vlnách ako muchy. Bohužiaľ. Sú deti, ktoré to z Vážnych zdravotných dôvodov, ktoré určil lekár, naozaj nemôžu podstúpiť, ale tí z Vás, čo očkovanie odmietate, lebo ste sa dočítali, že aj keď nezaočkujete, nič sa nestane, bo ostatné deti zaočkavané sú, to je ako byť čierny pasažier vo vlaku a myslieť si, že veď ten vlak by vypravili aj bez Vás a to že sa odveziete zadarmo nemôže ostatným vadiť. Toť môj názor, a nielen môj.

@linduska86 Nie, ďakujem. Mne netreba, nakoľko žiadne nervy nemám. 😉 Veď aj tvoj názor je len subjektívny..... 😉