Ideme očkovať. Čo robiť, ak sa objaví horúčka?
Ahojte mamičky na budúci týždeň ideme na prvé očkovanie ktoré sa odkladalo lebo malá bola choručká.Chcem vás poprosiť o radu čo robiť ak mi maličká dostane horúčku poprípade bude mať bolesti v nožičkách poprípade opuch?Ďakujem za vašu pomoc a za každý príspevok. 🙂
baby, odporúčam nereagovať na pectore, nemá to význam 😀 😀 😀 😀 keď sa doma niekto nudí tak sa nudí...bude sa do Vás iba navážať a robiť z Vás blbcov...hlavne že jej inteligencia je neomylná 😉
@mondulka http://www.ceskatelevize.cz/porady/1186000189-1...
si pozri toto, co sa moze stat
@kbeata tak mi daj link na graf alebo nieco nech sa na to pozrem 😉 pretože chorobnost zacala klesat vseobecne s vinimkou myslim hepatitidy. Bolo to sposobene zlepšenie hygieny , starostlivosti či výživi, malo to nepochybne vplyv na ústup chorobnosti. Takisto vzrástol rozvoj antibiotík a liečebných metód ktoré spôsobili, že ochoreniam nepodľahlo toľko ľudí. Vďaka týmto vymoženostiam začalo číslo populácie rásť hoc sa paradoxne znížila pôrodnosť.... S toho vyplýva : prežije viac ľudí..... v pomere sa menej ľudí narodí to znamená že viac ludi prezije ....chorobnosť klesá...keďže je menej narodených deti a riziková skupina je menšia + vsetko co som opisala vysie
Pri tomto fakte si treba uvedomiť ,že napríklad výskyt chrípky či iných respiračných ochorení neklesol hoc sa zvýšila hygiena a zlepšila sa životná úroveň...., nie sú síce také nebezpečné (neočkuje sa nimi plošne...pretože sú to sezónne ochorenia a menia sa... na každé obdobie treba vakcínu s iným typom chrípky...podľa výskytu a rozšírenia....) lenže spôsob nákazy je približne rovnaký ako u iných infekcnych chorôb.
Uvedieme si aj pár príkladov priamo k čiernemu kaslu :
Veľká Británia a Japonsko znížili používanie vakcíny proti čiernemu kašľu. Výsledok na seba nenechal dlho čakať.
Veľká Británia pokles nastal v 1974 ... V roku 1978 nasledovala epidémia pri ktorej bolo nakazených viac ako 100 000 obyvateľov s toho 36 umrelo.
Japonsko : pokles v zhruba v rovnakom čase ako to bolo u Británie. Zo 70% preočkovanosti (339 prípadov bez úmrtia) na 20%-40% preočkovanosť na 13 000 prípadov a 41 úmrtí v 1979.
a stym francuzkom.... este raz ked je vysoka preockovanost dajme tomu ze z 1005 deti je zaockovaných 1000...tak 7 z nich chorobu vzhladom na rozsah ucinosti vakciny u jednotlivca ktory sa pohybuje od 85-95% dostane ....co je viac ako tych 5 co nebolo ockovanych ...ktory tu chorobu dostanu tak ci tak.... z 1000 zaockovanych deti ju dostane 7 , z 5 neockovanch deti ju dostane 5 ...keby bolo neockovanych vsetkych 1000 je riziko ze by sa nakazilo vsetkych 1000 deti nie len tych 7!!! To znamena ze pocet nakazenych zaockovanych bude zakonite vyssi kedze je vysoka preockovanost...lenze to neznamena ze netreba ockovat pretoze je to aj tak zbytocne....tento postoj je podla mna milny... 😀 ....noze mi posli link na tu epidemiu vo Fr.... ja uz si o tom najdem nieco blizsie.... pretoze mam k dispozici grafy kde je preukazany presny opak.... 83% nakazenych boli neockovany ludia (nejedna sa vsak o cierny kasel).... tak mi ponukni dokaz.... ja ti ho ponukam :
http://www.ecdc.europa.eu/en/publications/Publi...
tiez prikladam sudny spor 2 matiek ktore odmietali dat ockovat svoje deti ...tak ich dali otcovia na sud kedze je v tej krajine ockovanie dobrovolne ale zodpovednost je na obydvoch rodicoch...zaujimave čitanie...tam su argumenty telo na telo..zo strany homeopata a lekarov - imunologov co sa venuju infekcnym chorobam.... veselo sa mozes pustit do studia... pretoze islo o rozsudok v prospech deti!..co je najlepsie pre nich.... ockovat alebo neockovat...
@babi1 @mondulka poznas nieco ako pojem kauzality? To ze zjes rano chleba a o dve hodiny sposobis autonehodu neznamena to ze nesmies jest pred jazdou chleba.... v tom pripade co je tu zverejneny o honzikovi... je ze prejavi zacali po ockovani... to ci by sa vyskytli aj bez ockovanie nevies... mna by celkom zaujmalo ci ma po takej skusenosti ockovane aj dalsie deti...
@zigzag bohuzial.... niektore veci sa nedaju napisat strucne....je to celkom nezistne...a koli mojmu vlastnemu zaujmu o vec.... ja si vase prispevky citam a rozmyslam nad nimi... moja reakcia je len vyjadrena pochybnost nad vasim stanoviskom.... ale ako tak vidim niekto tu len papagajuje a nic nehlada na vlastnu pest.... vypovedie matiek treba porovnat s mnozstvom matiek ktorym sa to nestalo.... a s mnozstvom matiek ktorim sa to stalo aj bez ockovania...
v analogii na ten chleba a prejavy po ockovani ma napada otazka, na zakalde coho moze matka ockovaneho dietata tvrdit, ze ak by ockovane nebolo, tak by na tu chorobu ochorelo a ockovanie minimalne zmierni priebeh choroby? s cim to chce u svojho dietata porovnat?
ďalšie trolovanie to už naozaj človek nenájde jednu normálnu tému... 🙄
ono s tym chlebom je to mylne,treba to porovnat s akloholom alebo dakou drogou-das si ju a sposobis havariu-myslim ze sa ani nebude blizsie vysetrovat kto havariu zavini v skutocnosti-ty si pil,drogoval,tak si automaticky vinny-daju ti fukat,vezmu krv a mas po vtakoch. 😉 cvakas pokutu,vezmu ti vodicak.
Skoda, ze takato kauzalita nie je uznana aj pri vakcinach--dostal si ju,mas vedlajise ucinky ake su popisane v letaciku,tak je to z vakciny a nebudeme sa vyhovarat zrazu na casovu zhodu a nahodu a uzname to ako vedlajsi ucinok a odskodnime postihnuteho-,plus to zaznamename aby sa z toho dala spravit statistika vedlajisch ucinkov .
Chlieb je mimo porovnatelnosti-nie je neurotoxicky-aspon kym nie je plny plesne 😝 ale zas je aj plno celiatikov ktori po jeho uziti mozu dostat krce do brucha a nasledkom nich sposobia havariu. 😲 takze suvislot by tu zas bol
@kaja73 ano bola by suvislost.... ale musis byt celiakom... 😉 nema to cenu ak uz clovek nebude verit kontrolnym organom ktore su specialne vybudovane koli takymto sarlatanom co zneuzivaju situaciu a zarabaju na strachu matiek.... neoverenimi lekarskymi praktikami, experimentalnimi studiami.... vy nad nicim co pisem nerozmyslate a ani sa to nesnazite pobrat ...vam uz niekto iny nakukal mudrosti do hlavy...budis.... stale vsak verim v normalny usudok vacsiny ludi ...ak ak moje prispevky aspon neprimeju k zamysleniu vas...mozno niekoho ineho...nebudem tu spekulovat a hrat sa zo slovickami vsetko si najdete naprikald na http://www.quackwatch.com/ ...je tam uplne svetko vysvetlene...kazda ta vasa teoria pekne rozpisana.... podklady k sudnym pripadom ...proste odpovede na vacsinu vasich otazok.... pokial su vam lekari ktory veria vesmirmyn silam a hladaju liek proti nude..ci boli vyluceny s lekarskej komory ....ci donkonca vypovede manazerov a nie lekarov lepsimi dokazmi ... ako stanoviska nominantov na nobelove ceny a kupa kvalifikovanych a uznavanych lekarov ktory v zivote dokazali daleko viac veci nez len polemizovat a pisat pochybne knizky nad ktorimi vacina odbornikov kruti hlavami...a dokonca clovek nemusi byt ani odbornik aby nasiel logcke medzeri.... budis.... majte si svoju pravdu... len dufam ze vasa cinnost nebude viest k situaci ze si tu budeme testovat epidemie infekcnych chorob na vlastnych detoch.... pretoze vo vyspelych zapadnych krajinych si ich testuju... 😒
@aduskatt
@pectore asi sa zamyslas malo, alebo zle, 😅 nie je moja chyba, ze farmaceuticke firmy uvadzaju na trh vakciny, bez dvojito zaslepenych testov, tak by si vedela, ci sa nieco podobne mohlo stat neockovanym detom,,,,, aleeeebo by sa zistilo nieco takze, ze vakciny robia z deti chorych ludi a ublizuju im,..... ja verim tej druhej verzii
... a na vlastnu past ??? ano lebo ked sa o seba nepostaras sam, tak nikto iny, lebo vsetci(lekari) chcu na tebe len zarobit
@pectore dík za tvoje príspevky, pretože je to pohľad z inej strany, ak sa chce človek rozhodnúť, potrebuje vedieť aj druhú stranu mince... 😉
@pectore jediny kto ru papagajuje si ty, a problem je ze nikto po tebe neopakuje, ak tak niekto na tvojej urovni, 😀
a navyse nedala si niaky dokaz a ani si nic neskopirovala co by dokazalo, ze robia dvojito zaslepene trials, a navyse, sa pozri ako rychlo schvalili silgard, a kolko mladych ludi zomrelo po tom,,,, testy robli na 60 dievcatach, a pororovali ih prilis kratko na to, aby sa zistili mozne vedlajsie ucinky, a navyse presiel v ryhlom trial lebo nic podobne na trhu vtedy nebolo, a firma oznacila, ze vakcina je zivot zachranujuca, a pripom zomrelo a ochorelo po nej kopa mmladych ludi..... takze tvoj posledny prispevok je o nicom, kopa slov, ale prazdny obsah.... 😝
..a navyse neviem ako chce na mna zarobit druha strana, vysvetli.... lebo neockovanie ma okrem pokuty nestoji nic, a zarobi zase stat, a aj odvody ma nutit stat, takze kto chce zarobit na tom ze neockujem, a nechcem klasicke lieky????
@zigzag o vyrobnych procesoch a klinickych textoch bude vediet uplne nic aj slobodav ockovani ktora tieto veci propaguje na svojej stranke.... a svojvolne ich komentuje a hodnoti bez akehokolvek medicinskeho zakladu.... co inac hovori same za seba...to co ty pozadujes by vyzadovalo neockovat nejaku skupinu ludi a vystavit ju potencionalnej moznosti nakazy... co si nikto po takej umrtnosti a komplikaciach ake choroby sposobovali nedovoli... na to treba dobrovolnikov ....popripade by bolo treba tych ludi drzat izolovane aby sa zarucila ich bezpecnost a nulova moznost nakazy... ci by vobec nieco take bolo legalne mozne.......??? to ze mi tu napises ze niekto zomrel a nicim to nepodlozis je pre mna akoby jedna babka povedala.... tak mi daj zdroj tohto infa...ja sa ti vsetko co napisem snazim podlozit....
Ako druha strana zaraba... uplne jednoducho...odmietas lieky a k akym preparatom sa priklanas v pripade problemu...??? k podavaniu vitaminov , homeopatik .... co je presne TA zaujmova kategoria predajcov a "lekarov" co propaguju neockovanie....
"veda" zalozena na vitaminoch...
http://en.wikipedia.org/wiki/Orthomolecular_med...
a nieco o homeopatii:
https://sites.google.com/site/milann77/homeopat...
Ja to nechapem...zas si idem prečítať nieco o ockovani a opat tu narazim na dve znepriatelene strany z predchádzajúcich tém o nesuhlase povinného ockovania, ktore boli kvoli hadkam zablokovane, alebo zmazane....môžete prosim Vás s tym uz prestať? Clovek by sa rad nieco docital a neplytval svoj čas nad Vašimi hadkami....VDAKA!!!
@pectore a načo Ti má dávať podobné dôkazy? ja som Ti raz v minulosti poslala odkazy na reálne príbehy mamičiek ktorých detí doplatili na očkovanie či už zdravím alebo v horšom prípade životom 😔 a tvoja reakcia? výsmech, to nie je relevantné a...no škoda reči...načo sa majú vôbec obťažovať? ty si i tak budeš dokola mlieť svoje...kľudne maj svoj názor, ale neútoč na druhých za to, že majú iný...
@barbyes to co si mi poslala neboli dokazi ale pribehy zufalych matiek ktore vsetko svoje nestastie zhodili na ockovanie.... ich domnenky a pocity bez jedineho lekarskeho hodnotenia ci posudku...nic...len slzy pre plac a pravda kdesi v polceste.... nevysmievala som sa len som ti vysvetlila ze to pre mna nieje dokaz...
@pectore o tomto hovorím...škoda rečí a písmeniek na teba...to boli reálne príbehy mamičiek ktorých deti, podotýkam úplne zdravé deti, po očkovaní buď zomreli alebo mali trvalé následky...ak Ti pár dní po očkovaní dieťa zomrie tak ma nikto nepresvedčí o tom, že to nesúvisí 😔 to, že ty si to nie si schopná dať do súvisu je tvoj problém ...ja Ťa nemienim presviedčať...robíš určite podľa svojho najlepšieho uváženia aby bolo tvoje dieťa zdravé...a ja pevne verím, že to tak aj ostane aby si raz nepísala podobný príbeh ty a potom Ti nejaká husička napíše, že to nie je dôkaz 😉 a si len zúfalá a nevieš kde by si si vybila zlosť...to Ťa asi položí 😔 lebo ty dokážeš mať také vtipné príspevky 😒
@barbyes ja by som taky pribeh neroztierala po nete pretoze nikoho do toho nic....... nebojovala by som za nieco co by som nevedela dokázat a nedomyslala by som si diagnozi.... urcite by som to tahala po uradoch kontrolnych organoch....ci sudoch kebyze mam pochybnosti... no nestavala by som na svojom pocite pokial by som sa vdanom odbore nevyznala.....co vsetky dotycne v svojich vypovediach urobili...., bala by som obvinit system ktory rocne zachrani miliony ludi po celom svete.... len preto ze si to myslim ale paradoxne nic o tom neviem a ani nic nemam v rukach....a lekarske zavery hovoria nieco ine.... ale akonahle by som na nieco take prisla a vedela by som ze mam pravdu a v rukach dokaz tak by to bolo vsede po forach...le to co ponukaju domosial je len kopa slz ...nic viac!!!
@aduskatt Taliansky sud odsudil aj seizmologov za to ze zle PREDPOVEDALI zemetrasenie..... nic to ze to nerobia seizmologovia ale seizmologicke pristroje....dostali 8 rokov ????? Nikto to nechapal....iba pozostaly obeti po zemetraseni..... dobry taliansky sud!!!! ...... a ten sud ohladom autizmu sa vyjadril ze je tam MOZNA suvislost ...nie ze tam suvislost bola....je tam velke PRAVDEPODOBNE....kedze sudny lekari to skumali a nedokazali preukazat priamu suvislost len moznu suvislost .... a kedze to bolo najviac o prachoch tak im tie prachy odklepli kedze najskor slo o lekarske zanedbanie ci pochybenie.... Ja si davam pozor na to co citam.... a vlastne zavery nad jasne napisanimi clankami nemaju hodnotu....
Clanky ohladom MMR
http://www.quackwatch.com/search/webglimpse.cgi...

@pectore ked sa dieta nemoze nakazit, lebo vysoka preockovanost, preco sa vracia cierny kasel, coho dokazom bola aj epidemia cierneho kasla vo francuzku, vatsina deti co ho ochorelo bolo ockovanych a aj preockovanych 😉 ale toto nesponenies, lebo to nepsuje do tvojej teorie o funkcnosti ockovania