Ideme očkovať. Čo robiť, ak sa objaví horúčka?
Ahojte mamičky na budúci týždeň ideme na prvé očkovanie ktoré sa odkladalo lebo malá bola choručká.Chcem vás poprosiť o radu čo robiť ak mi maličká dostane horúčku poprípade bude mať bolesti v nožičkách poprípade opuch?Ďakujem za vašu pomoc a za každý príspevok. 🙂
@billam si si ista? http://dolezite.sk/Z_ockovania_rakovina.html je to aspon na zamyslenie,dokazy jasne ze nie su.
Mozno aj su,ja ozaj neviem.
Inak ta mamicka ,myslim aj babicka funguje aj tu na MK.
@aduskatt Celosvětově s odhaduje, že chřipkou ročně onemocní 3-5 milionů lidí a v důsledku chřipky zemře 250 000 až 500 000 lidí, což je 8-10 % nemocných (miliony nemocných zemřou v pandemických letech). Mortalita sezónní chřipky se v zemích Evropské unie pohybuje od 8 do 44 na 100 000 osob v závislosti na velikosti a závažnosti dané epidemie. V přepočtu na počet obyvatel EU je to 40 000–220 000 úmrtí během chřipkové sezóny..... s chripkou je ale ten problem ze meni serotypy... arychlo mutuje... mozes sa zaockovat iba proti najrozsirenejsiemu typu....na ktory bola v danu sezonu urobena vakcina....a aj tak pravdepodobne potom chytis iny....
@barbyes telo u dojcata si robi protilatky hned...akurat tak na 20 a viac % ... kazdym dalsim ockovanim sa to zlepsuje....co niekedy moze byt rozdiel medzi životom a smrťou. S dojcenim si zacala ty... ja si myslim ze dojcenie nieje riesenie pre vsetkych ...co nakoniec aj sama priznavas že vlastne pre nikoho..kedze matky choroby neprekonaly... Neockovany jedinec je nebezpecny ako vnimava osoba....u ktorej je riziko prepuknutia choroby daleko vysie ako u zaockovanej osoby...takze je nieco ako ohnisko a chorobo-lapka.....a kedze s 1000 deti nezareaguje 7... su zbytocne v ohrozeni aj ked su zaockovane.... pokial bude neockovancov malo je riziko minimalne...no v pripade ze by ich bolo 20% situacia by bola uplne ina..... neockovane deti su ohrozene viac ako ockovane .....a neockovane deti nakazou ohrozuju aj ockovanych jedincov ktory na ockovanie nezareagovali...samozrejme az v pripade vypuknutia nakazy.... ktora ma ohniska povacsine medzi neockovanimi kolektivmi....
Posledný prípad pravých kiahní na území Slovenska bol hlásený v roku 1924. Od roku 1980 sa očkovať prestalo, keďže Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila koniec výskytu tohto ochorenia na celom svete. Proti pravym kiahnam sa ockovalo.... teraz ked uz neexistuju sa ockovat bude asi tazko....no zmyzli vdaha silnej ockovacej kampani s vinimkou niekolkych britskych lokalit , australie a noveho zelandu...lenze to su ostrovy a tam je trochu ina "politika" ako v europe a USA vzhladom na izolovanost a v tej dobe minimalne cestovatelske moznosti v porovnani s dnesnou dobou......na to netreba zabudat
pozri pokial su to pre teba lahke choroby.... a myslis si o sebe ze neviem ako sa v nich vyznas a mas s nimi prax .... budis.... mna viacej bude zaujmat nazor cloveka co 20 rokov pracoval na infekcnom a vie o com hovori....mozme len cakat na to co sa bude diat v reale....
@pectore vieš ono tu ide hlavne o to, že sa očkuje proti množstvu chorôb a pritom by stačilo pár...tie ostatné by bolo lepšie si prirodzene prekonať 😔 a v jednej očkovacej látke je naraz príliš veľa antigénov čo tiež nie je dobré lebo kedy sa Ti v reále telo bráni naraz proti 19 rôznym chorobám...(hexa-6 chorôb+ prevenar-13 rôznych druhov pneumokokov), ja viem že sú oslabené resp. úplne mŕtve ale napriek tomu sú tam a telo s nimi musí bojovať a si predstav, že popri tom ešte bojuje s nejakým iným vírom prirodzene(už ho môže mať v sebe, ale ešte sa navonok neprejavil)...vieš si predstaviť čo to môže spôsobiť za neplechu? 😔 ja by som napr. práve z tohoto dôvodu úplne zakázala očkovanie v časoch chrípok a obdobiach kedy sa najčastejšie vyskytujú či už obyč. prechladnutia alebo chrípky 😒
a ešte aj príliš skoro...ja by som osobne očkovala až tak po treťom roku života kedy je imunitný systém ako tak zrelý a mal by to aj lepšie zvládnuť lebo je to naozaj veľký zásah do organizmu 😝
@barbyes a to uz je uplne ina debata ...tiez by som vazila ockovanie pocas chripkovej sezony... ked tak by som isto dieta pred ockovanim v takej sezone mala aspon tyzden v domacej karantene.(i ked aj mimo nej sme to tak robili) Neockovala by som naraz hexu a prevenar...ani sme tak neockovali..rozlozili sme to na mesacne rozostupy medzi jednotlivimi davkami.... urcite by som sprisnila kontrolu zdravotneho stavu dietata ....to co momentalne lekari predvadzaju s vetou " je vsetko v poriadku?" a bum vakcina je katastroficke......pred vakcinou by som minimalne dala urobit test ci dieta nieje alergicke na zelatinu ci vajicko ci ine "silnejsie" alergeny ktore su obsiahnute vo vakcine... vzhladom na vysoku preockovanost na slovensku a nizky vyskyt chorob by som tiez posunula ockovanie do vysieho veku nez je par mesiacov ale isto by som ho dala pred nastupom do kolektivu... (no napriklad v inych krajinach kde je vyskyt chorob v 1000 by som nechala ockovat aj malinke deti tak ako to robia dnes)... no slovensko by mohlo v tomto polavit....vzhladom na skutocne nizke cisla nakazenych. Lenze to by chcelo daleko viac veci... to by matky museli mat v povedomi aby sa s niekolko mesacnym nezaockovanym dietatom neproducirovali po nakupnych centrach kde je klimatizacia....vyhybali sa hromadnej doprave ...ked su ochotne ozeliet peniaze koli dietatu isto by aspon do pol roka ci roka ozeleli nakupy vo velkych centrach s malym dietatom......ci inych lokalitach kde sa stretava velke mnozstvo cudzich ludi naraz..... tiez mi chyba fond s ktoreho by boli odskodnovane matky ktorych detom nedajboze ockovanie ublízi... tiez som za slobodnu volbu ... matka najlepsie viciti ked nieco nieje v poriadku a jej podmet by mal byt brany vazne a preskumany ...s tym ze po preskumani by mohla zaujat akekolvek stanovisko. No nepaci sami akym sposobom bojuje neockovacie hnutie ... ponukaju dost teorii ktore su nedomyslene a jednostranne...robia s toho davovu psychozu....a v pripade vypuknutia nakazy by ich teorie nemuseli vobec fungovat..... je to jednostrany neobjektivny pohlad na problematiku ktory vytvara milny a extremisticky pohlad na vec.
@pectore nuž...po prvý-krát dávam na tvoj príspevok like lebo s ním úplne súhlasím 😉 napriek tomu očkovaniu nedôverujem vôbec a ak tak zvážim zaočkovanie svojich detí len na jednu až dve choroby inak podľa mňa nemá význam...aj to budem veľmi zvažovať lebo sa bojím toho bordelu čo vakcíny obsahujú 😔
Dala som očkovať,je to každého rozhodnutie,pýtala som sa tu otázku ohladom horúčky a debata sa tu strhla ohladom úplne niečoho iného.Ďakujem mamičkám ktoré odpovedali na to čo som sa pýtala.Pekný deň vám prajem. 🙂

prepáčte,ale tuším mamička dala úplne inú otázku,ako vy tu debatujete.Už je to fakt choré...keď si chcem dáku diskusiu prečítať,vždy narazím na hádku zarytých odporcov očkovania a tých ,čo ho obhajujú.Myslím,že keď by si mamička chcela prečítať vaše názory,tak si vyhľadá diskusiu na túto tému.Ja som za slobodu očkovania,ale sloboda je v mojom ponímaní asi niečo iné ako vo vašom.Prepáčte,ale už som fakt mala potrebu napísať to !