Kúpanie po očkovaní
dobrý deň. chcem sa spýtať , či sa môže dieťa po očkovaní kúpať. ďakujem.
nemalo by sa lebo sa mu moze zapalit nozka, mne to pri prvom ockovani lekar nepovedal a ked som sa ju pokusila dat do vody revala ako o zivot, pravdepodobne ju to palilo, takze som ju nekupala 2 dni, co mineskor pri druhom odporucil uz iný lakra. Sesternica mala tiez skveleho doktora, okupala malu a skoro to malo nasledky. Pocuj nehovorim ze to je pravidlo ale radsej nekup 2 dni.
ďakujem za odpovede, nekúpem.
@jana208 nam lekarka vravela ze nekupat
@zigzag No ked som je volala po ockovani , ze ci mozem kupat malu lebo moj nový lekar mi povedal ze nemozem tak mi hovorila ze to mam radsej dodrzat lebo ze jej skoro museli vyrezat z nozky dajaký zapal tam mala neviem co presne ale to to mi povedala ze na nasledujuci den mali ist ku lekarovy keby jej taka tvrda cast v nozke nezmyzla no nastastie zmysla a netrebalo rezat. No radsej by som neryskovala
to jedno kupanie po kazdom ockovaní sme si tiez radsej odpustili....len jemne navlhcenym uterakom som ju poutierala.
@jana208 osobne nevidim dovod preco dieta po ockovani alebo pocas choroby nekupat, nesprchovat, ci neumyt, zalezi aj aj od toho v akom stave po ockovani dieta je, ak ma vazejsie nez. ucinky (napr. encefaliticky plac, unava, nervozitu, nemoznost zobudit, ak je dieta na oko otapene... a pod.) tak by som ho uz nezatazovala, ale napr. ak ide o horucku, tak je sprcha ci kupel urcite vhodnejsi ako nasadenie antipyretik, co sa tyka opuchov stehien, tak na tie treba dat ihned po ockovani studene zabaly a casto ich menit po cely den - miesto ochradzovat, pricom 1-2 minutky vecer v kupeli alebo sprche nemozu nijak uskodit
my sme vzdy aspon narychlo osprchovali (genitalie, nozky a rucky urcite) kazdy den, aj pocas choroby

@jana208 ja v ten den nekupem. ale ani neviem preco, tak nejak zo zvyku asi. ani pri dcere som nie, ani teraz pri synovi 😅 😀