icon

Má dať bábätku opäť Paralen po vracaní?

sara967
7. jan 2025

Poradíte mi dnes som bola s malu lekárky na očkovaníe dostala do obidvoch nozkach injekciu a teraz dostala teploty 38.5 dávala som jej sirup Paralen 3ml všetko mi vyvracala hneď takoj a teraz neviem či jej zas mám dať Paralen sirup keď horúčka neklesne jej bude mať teraz 4mesiace

sashka22
7. jan 2025

@sara967 takému maličkému sa dava čípok, ved ešte nie je zvyknutá na inú stravu ako mliečko

sara967
autor
7. jan 2025

@sashka22 a to lekárni mi povedali že môžem dať a čo teraz mám jej dať keď náhodou bude mať horucky

nikol789
7. jan 2025

@sara967 keď bude mať horúčky čipok sa dáva tak malému bábätku

sara967
autor
7. jan 2025

@nikol789 nemám čipok len sirup

nikol789
7. jan 2025

@sara967 aký máš sirup? Niektoré sú už od 3 mesiacov

sara967
autor
7. jan 2025

@nikol789 Paralen

tiezjedna
7. jan 2025

@sara967 nemáš v okolí nejakú susedku s malým dieťaťom, ktorá by ti dala čípky? Lepšie je kombinovať... A lekárke, ktorá jej vrazila dve očkovania naraz posielam pozdrav a pesničku🙄

sara967
autor
7. jan 2025

@tiezjedna nemám takú susedku a mi neviete kvôli čomu sa očkuje do nozkach až dve infekcie

ullala
7. jan 2025

@sara967 vy neviete proti comu ste dali dieta ockovat? Do jednej nohy proti siestim chorobam (hexa vakcina) a do druhej nohy proti 13 kmenom pneumokokov. Cize nie dve infekcie.
A do buducna tiez odporucam cipky.

janai1
7. jan 2025

@tiezjedna veď všetky deti sa tak očkujú. Čo si myslíš, že jej lekárka sa zrazu len tak rozhodla? 🤦🏽‍♀️

ullala
7. jan 2025

@janai1 niektori lekari to rozdeluju, ale to je skor rarita. Ale ano, nie je prva, ani posledna, co dostala obe vakciny v jeden den.

tiezjedna
7. jan 2025

@janai1 mám tri deti a ani jedno nikdy nedostalo dve vakcíny naraz už len preto, že ja nie som mdlého rozumu a naša pediatra je zodpovedná 🙄Keby išlo o život, vážny infekt, tak je v nemocnici.

ullala
7. jan 2025

@tiezjedna gratulujem k rozumnej pediatricke. Nie kazdy ma to stastie. Nasa pediatricka dokazala hrozne caviky robit, len aby sme nahodou neprisli na dva krat. Tak sme presli k inej, ktora tiez automaticky ockovala vzdy len jednu vakcinu.

tiezjedna
7. jan 2025

@ullala ono stačí často len ukázať, že človek má nejaké povedomie a nie bezvedomie... Zrovna očkovanie nie je žiadna veda, keď sa naplánuje postupne. Naša pediatra je výborná, ona sama sa o svoj obor veľmi zaujíma a preto to robí automaticky s tým, že vždy prosí o okamžitý feedback, ak by prišli nežiadúce účinky - chce mať prehľad, ktorá vakcína ako funguje. A ja to kvitujem.