Teplota po očkovaní. Kedy mám dať Paralen?

denkadenisa
9. júl 2020

Ahojte, kedy dať Paralen po očkovaní (Hexa)? Teplotu meriam rektalne. Ďakujem

ukulela
9. júl 2020

@denkadenisa mozno ma baby ukamenuju, ale ja som dala aj ked som na dietati videla, ze je nekludne , nervozne, boli ho .... aj dok povedala, ze vecer mozem dat. inac zrazam az nad 38°C. a teda ja od bolesti skor nurofen.

emiliamilka
9. júl 2020

@denkadenisa nám bolo odporučené dať aj keď ho to bude bolieť.. a to bol náš prípad.. malý nemal vôbec teplotu a v prvý deň v podvečer ho to začalo bolieť že sa nedal ukľudniť.. dostal nurofen čapík a zaspal.. potom už ako keby ani nebol očkovany. Ani bolesti ani teploty.

denkadenisa
autor
9. júl 2020

@ukulela
@emiliamilka
Ďakujem baby. Malý má akurát 37,9 °C ale miesto vpichu je bez opuchu a zacervenania, ale zacal mi dost intenzívne plakať tak ho to bude isto bolieť. Paralen či nurofen? Mám oba, dám asi ten Paralen, keď stupne ešte teplota.

ukulela
9. júl 2020

@denkadenisa ja som mala na mojom starsom odpozorovane (mala som pocit), ze paralen rychlejsie zrazil teplotu, ale nurofen akoby lepsie zabral na bolest. upokojil sa a lepsie zaspal. takze ja vzdy zacnem nurofenom. a ak teplota neklesa, tak po troch hodinach dam paralen .... tieto dva mozes kombinovat.

zuzka251
9. júl 2020

@denkadenisa nedať.

emiliamilka
9. júl 2020

@denkadenisa súhlas s @ukulela .. a pri rektálnom meraní treba z nameranej teplotely odpočítať pol stupňa 🙂 ale to určite vieš len človek na to občas zabudne :D to len pre istotu lebo neviem či teplotu uvádzaš nameranú alebo uz po odpočítaní pol stupňa

bona69
9. júl 2020

@denkadenisa nurofen

katarina9593
9. júl 2020

@denkadenisa ahojky my sme boli včera na 2 očkovaní ale teda troška bol krik ale dr povedala keď prídeme domov dať jej nurofen a potom večer na spanie ... Bola v pohode len plakala ..a ráno o pol 4 mala 38tt už po odrátaní ...mrncala bola nekludna tak som jej dala nurofen a bolo dobre ... 🙂Nurofen lepšie zaberie na tú bolesť

smejko25
9. júl 2020

@denkadenisa lieky sa davaju az ked je nad 38-39 🙂 zbytocne davat skor ockovanie je od toho aby sa telo naucilo bojovat s chorobou 🙂 teda ked hned nasadis paralen/panadol atd “ pre istotu” tak skodis nez pomahas 🙂

strapec
9. júl 2020

ako píše @smejko25 tam musí byť imunitna odozva, ktorá sa prejavuje teplotou, potom dať nurofen, ale pred tým by som nedala,

dzulli1980
9. júl 2020

Nedávala by som ... telo bojuje, vytvára si protilátky ... dcére som dala po očkovaní raz, ale to už mala 38,5 st.
@denkadenisa

denkadenisa
autor
9. júl 2020

Dakujem za odpovede. Ja som dala nurofen, strasne plakal a nevedela som ho utíšiť. Ako mu nurofen zabral, tak sa ukludil a konečne sa aj najedol.

nellye9
9. júl 2020

@denkadenisa mne tiež doktor tak povedal, nie len od teploty, ale aj ked uvidím, ze je nekludna a ze ju to bolí...

dajana1983
9. júl 2020

Tieto očkovania nie sú ja to aby si budovali imunitu .V tých látkach sú také zmesi že až ....hold každé telíčko je iné,niektoré teplotu dostanú iné nie.My sme boli na očkovanie zatiaľ dvakrát,oba razy nám lekárka odporučila dať buď Paralen navečer alebo náplaste na miesto kde sa ockovalo....detičky budú mať ešte možnosť budovať si imunitu i pri virusoch ako takých .Sestra tiež nič dávať nechcela a skončili v nemocnici dehydrovaná z teplotami a teraz doma si s ňou nevedia poradiť,to prostredie tam ju moc deprimovalo.

patka06
9. júl 2020

ak meriaš rektálne tak až pri 39 / pretože sa 0,5 odpočítava/
Všeobecne sa lieky na zníženie teploty majú dávať až nad 38,5 ak sa stav zhoršuje.
Horúčka - zvýšená teplota je prirodzený obranný mechanizmus organizmu

lubi40
10. júl 2020

@denkadenisa dietatu do 3 mesiacov 38.0, starsiemu od 38.5