icon

Mám očkovať dieťa s atopickým ekzémom proti rotavírusom?

anicka2626
28. nov 2025

Ahojte ,vie mi niekto poradiť ?
Ale poprosím len normálne odpovede .
Pred 2 mesiacmi sme dávali malému prvé povinné očkovanie -rotavirus .
Doktorka nám to dala všetko naraz .
Bohužiaľ v ten deň mal asi týždeň sobereu ,ktorú nemal preliecenu ,lenže nevedela som ,že ak niečo také môže báť očkovanie sa nemá uskutočniť ,keby som vedela odmietla by som ,pretože páru dní nátom malému sa objavili ložiská atopickeho ekzému 😞
Momentálne má 5 mesiace mali sme poradňu ale očkovať som ho nedala ,ďalšia dávka by mala byť o necelý mesiac .
Neviem ,nemám chuť ho dávať už očkovať týmto ,mám strach aby sa to nezhoršilo ,je to silná záťaž na organizmus .
Myslíte ,že je to dobrý nápad ho už nedávať očkovať ? Viem ,že ak chcem aby ťa dávka bola účinná potrebuje všetky dávky vybrať ale mám strach ,že sa zhorší ekzém .
Ďakujem krásne za odpovede

anonym_31717a
28. nov 2025

Nemyslim si, ze je dobry napad nedat ho uz ockovat.

anonym_735e8d
28. nov 2025

1. Bezne sa to dava naraz
2. Tie atopicke ekzemy byvaju pomerne caste u malych deti, s vakcinou to suvisiet nijako nemuselo. Viem o com hovorim, presli sme si tym. A ako prislo tak odislo - ako to bezne u malych deticiek byva
3. Nie, toto u mna nie su dovody na neockovanie. Ked tak si pozri priebeh tych ochoreni proti ktorym sa ockuje - a sama uznaj, ci je to horsie ako atopicky ekzem (ak si presvedcena ze je to kvoli ockovaniu)

anicka2626
autor
28. nov 2025
@anonym_735e8d

1. Bezne sa to dava naraz
2. Tie atopicke ekzemy byvaju pomerne caste u malych deti, s vakcinou to suvisiet nijako nemuselo. Viem o com hovorim, presli sme si tym. A ako prislo tak odislo - ako to bezne u malych deticiek byva
3. Nie, toto u mna nie su dovody na neockovanie. Ked tak si pozri priebeh tych ochoreni proti ktorym sa ockuje - a sama uznaj, ci je to horsie ako atopicky ekzem (ak si presvedcena ze je to kvoli ockovaniu)

@anonym_735e8d ďakujem za odpoveď ☺️
A ako dlho u vás trval ekzém ,kým to všetko prešlo ?
Viem ,že ekzém je problém vnútorný v crievkach ...
Nemyslím si ,žeby vakcína spôsobila ekzém ,ale zase to vyburcovala ,že na organizmus bol silný zataz a dalo to von ja skôr by som chcela vedieť ,že či ho mám dať ďalej očkovať ,asi by bolo dobré ,aby mal všetky dávky,len mám obavy aby ten ekzém sa nezhoršil zase tou záťažou .
Možno len veľmi to mám v hlave tak ,asi kôli tomu aj také myšlienky mám neviem prečo ma to napadlo .

anonym_735e8d
28. nov 2025
@anicka2626

@anonym_735e8d ďakujem za odpoveď ☺️
A ako dlho u vás trval ekzém ,kým to všetko prešlo ?
Viem ,že ekzém je problém vnútorný v crievkach ...
Nemyslím si ,žeby vakcína spôsobila ekzém ,ale zase to vyburcovala ,že na organizmus bol silný zataz a dalo to von ja skôr by som chcela vedieť ,že či ho mám dať ďalej očkovať ,asi by bolo dobré ,aby mal všetky dávky,len mám obavy aby ten ekzém sa nezhoršil zase tou záťažou .
Možno len veľmi to mám v hlave tak ,asi kôli tomu aj také myšlienky mám neviem prečo ma to napadlo .

@anicka2626 ekzem nie je vzdy problem v crevach. Moze ale nemusi byt. U nas to trvalo par mesiacov. Nezaberalo nic, skusali sme vsetko, niekedy to mal fakt zle, cele nozky posiate.

kaca222
28. nov 2025

Nie, nemyslím si, že je dobrý nápad ho nedávať očkovať.

anonym_24c8e8
28. nov 2025

Tak rotavirus nie je "povinne" ockovanie.. Dalej ty si "nevedela" taku absolutne zakladnu vec, ze ked dieta nie je uplne zdrave, nema byt ockovane. Po tretie, nedat ho uz ockovat je ten najlepsi "napad". Len skoda, ze ta to nenapadlo skor 😉