Mamičky, ktoré nedali očkovať
Ahojte mamicky idem si k vam po vase skusenosti. Mam 9.5 mesacneho synceka ktory este nebol ockovany kvoli castym chorobam. Uz sme boli 3x v nemocnici dokonca prekonal aj RSV virus. Nie som zaasadne proti ockovaniu, prveho synceka mam zaockovaneho podla planu, ale teraz mam zly vnutorny pocit ze sa bude mladsi ockovat. Normalne sa toho bojim 😕. Chcem sa spytat mamiciek co neockovali ci ich deti mali nejake vaznejsie zdravotne problemy. Za kazdu vasu skusenost velmi pekne dakujem.
Dobry den. Ja len v skratke, ak Vam to pomoze. Moj bratanec ma 2 dcerky nezaockovane a dievcata su zdravsie ako ich rovesnici, ktori boli ockovani. Jedna ma 8 rokov a druha 3 roky. Moj syn ma zo schemy len 2 ockovania a ma uz 20 mesiacov. Tretie ockovanie a MMR som zatial nedala. Keby nebol 2x prechladnuty tak je zdravy ako ryba. Kamoske po MMR skolabovala dcerka a museli ju hospitalizovat a to nebola jedina ktorej sa to stalo. Odo mna tolko. Pekny den
@nika898 moja je uplne neocko, bude mat dva roky. Mala akurat 6. chorobu a 2x sople, jedenkrat aj s teplotou. Ledina vzdy skonstatuje ze ake mam zdrave dieta. Donkolektivu chodi. Na ihriska, obchody, v rodine kopec deti furt presoplenych na antb. A on nic. Drzim palce v rozhodnuti. Pocuvaj svoj instinkt. Reci inych ci uz take alebo take ti mozu byt ukradnute.
@lucia147852 dakujem ☺
@nana8989 choroby proti ktorým je očkovanie u nás povinné sú známe každému priemernemu rodičovi. Nechránia pred "hnusmi a pliagami tretieho sveta o ktorých sme ani nepočuli"....... tomuto niekto naozaj verí?
@marcelatje a čomu? Fakt je, že mnohí nevedia, ani proti akým chorobám sa to u nás očkuje, len že to je do nožičky, alebo ručičky. Za druhé proti tým pliagam, naozaj nie sú očkované. Môj známy sa nakazil v Egypte na dovolenke a do dvoch týždňov zomrel, naši dr mu nevedeli pomôcť.
@nika898 autizmus sa ťažko dá diagnostikovať, trvá to dlhé roky kým sa naisto potvrdí. U môjho malého som tiež pozorovala zvláštne zvyky. Od malička triasol rukami keď sa niečo točilo ,sedel pred práčkou a triasol rukami. Keď bol väčší musel on zažnuť svetlo, keď som omylom ja tak bol cirkus. Stále dokola hovoril o sebe , čo on má,a on má to a to .... zdalo sa mi že má svoj zvlaštny svet.
A samozrejme keď som o tom čitala na nete ,tak o to horšie. Mám aj 19 ročného syna ,v tom čase nebol internet,tak bol kľud 😁.
Keď mal malý 5 rokov tiež mi vraveli učiteľky v škôlke, že malý keď sa nudí robí zvláštne kruhy rukou a že po schodoch dole ide ako 2 ročný. Tak som išla s ním k neurologičke, samozrejme predtým k pediatričke pre výmenný lístok.Ona si ho všímala, v kľude sedel a ochvilu začal robiť kruhy rukou. Povedala že podľa nej nič mu nie je,tak ale nech teda ideme k neurologičke. A vtedy mi aj vravela, že veľmi ťažko sa dá autizmus diagnostikovať ,lebo aj keď sú podobné príznaky u dieťaťa ,tak to nemusí byť autizmus.
Tak sme šli k neurologičke, tá ho vyšetrila, rozprávala sa sním ,hladkala , objímala... a nakoniec povedala, že tomuto chlapcovi vôbec nič nie je. A že autista nemá vôbec očný kontakt, nenechá sa hladkať,a že malý rozpráva nie človeku ale do jeho duše, že on má skôr nadpriemerne IQ.
Išla som s ním aj k psychologičke a aj k špeciálnej pedagogičke.Ona zistila že má dispraxiu,ale ani podľa nej neni autista. A vraj kôli dispraxii chodí po schodoch tak ako 2-rocny. Tak sme k nej chodili a pekne mu pomohla s tou motorikou.
Teraz má 7 rokov chodí do 1. tr. a od jari sa sám od seba naučil čítať a písať tlačeným, takže nemusíme sa učiť čítať.
Teraz sa akože nechválim tým ,len som ti chcela popísať že nemusíš mať obavy ,lebo to dieťa sa vyvíja a niektoré skôr niektoré neskôr. Ak chceš skús neurologičku nech ho vyšetrí.Obe deti mám očkované
@slimstar mňa zarazilo to bohorovne tvrdenie že neočkované deti sú ohrozené pliagami tretieho sveta, akoby v tomto očkované deti boli na tom lepšie 🤦♀️
@bielavila ziadne vedecky dokazane fakty medzi ockovanim a autizmom neexistuju. To je pravda ale rodicia autistickych deti vedia co zazili. A ked sa vam dieta zmeni z vecera do rana po ockovani tak zmenite nazor. A to aj vacsina odbornych lekarov co sa zaoberaju autizmom suhlasia s nazorom ze ockovanie a autizmus suvisia, pretoze stretavaju coraz viac takych deti. Mam vo svojom okoli viac rodicov co by vedeli dosvedcit ze ich deti sa stali autisticke prave po ockovani.
@lennkka17 ja som sa na toto pytala. Dr.ktora sa zaoberá výskumom autizmu. Povedala že očkovanie len chorobu nakopne ale nespôsobí tak isto ako iné choroby. Že za svoju kariéru mala.len dva prípady rodičov ktorým keď dala vyplniť test vypísali bez jediného znaku autizmu z pred očkovania... Ja si nedovolím tvrdiť či je to pravda len píšem moju skúsenosť....v každom.pripade je zaujímavé že je tak veľa detí s poruchou autistického spektra v posledných rokoch...ale možno je to aj tým že sú vysoké nároky a pred pár rokmi to bolo.len pomalšie dieťa a teraz je to už autista...hovorím hlavne o VFA
@nika898 mmr by som nedala,mame nasledky po ockovani.
@siska53 môj brat mal mumps ako dieťa a bez následkov, dokonca aj plodný je súdiac podľa podoby jeho detí s ním 😉
@denise.v neurologička nie je veľmi kompetentná rozhodnúť, či je dieťa autista alebo nie a táto vaša podľa vyjadrenia "nenechá sa hladkať" už vôbec nie. Je veľa autistov, kt. nemajú problém s dotykmi od ostatných.
Pokiaľ ten autizmus nie je jednoznačný, treba vyhľadať ozaj dobrého psychológa, ktorý dokáže skutočne posúdiť ako je na tom dieťa (a niekedy mu nestačí 1 sedenie).
Veľmi dôležité je pracovať s dieťaťom , čo ste aj robili a čo mu aj najviac pomohlo.
@nika898 mozem ťa ale ubezpečiť že postupne všetko mizne v najlepšom prípade..u nás to tak ide a malý je na nepoznanie od iných detí cudzí povie že trocha introvert..a plus má fotografickú pamäť a už vie čítať a písať takmer rok bude.mat 6 vo februári.ale.zasa nema.rad kreslenie..ak.cches vedieť viac tak napíš správu .možno ti budem vedieť poradiť ako na malého 🙂
@sissi2183 Mame doktora v rodine, ktory nam zasadne neodporucil ockovat, ale len preto, ze sme blizka rodina. A v podstate on nas nasmeroval na informacie co tu obcas zdielam a v podstate ich potvrdil. Zaroven potvrdil, ze vecsina skusenych doktorov vie, ze vakciny su neucinne a strasne skodia. Len su ticho, lebo inac by prisli o licenciu a mozno aj by boli ohrozeni na zivote, lebo farma firmy maju obrat v trilionoch dolarov a je ich len zopar, cize zvecsa maju nielen liekovy, ale aj informacny monopol. Precitaj si napr. knihy od Johna Virapena, ktory pracoval vo farma biznise a napisal o tom knihu, aj ked on sa zameriaval skor na psychofarmaka. Nie je vsetko pravda co ti povedia v Markize. ;)
@lubik87 je to samozrejme tak ze nie kazde dieta ma autizmus z ockovania. Praveze je vela autistov takych ze je to proste neprehliadnutelne uz v 2 rokoch. A uz vtedy vidno ze je to jasny autizmus. Lepsou diagnostikou to urcite nie je ze pribuda takych deti. Len velmi male percento je lepsou diagnostikou, aj to jedine mozno aspergerov syndrom ale velmi lahka forma autizmu. Len na priklad v Taliansku akurat zmenili ockovanie z povinneho na dobrovolne a myslim ze to bolo v roku 2012 ked sud uznal odskodne za poskodenie po MMR vakcine. Konkretne islo o autisticke dieta a aj sud to uznal a dal za pravdu ze je tam autizmus z MMR vakciny alebo napriklad herec Robert de Niro verejne prehlasuje ze jeho uz teraz dospely syn s autizmom dostal autizmus z vecera do rana po MMR vakcine. Vsetko sa to da najist na internete. Je vela pripadov len v mediach sa toto velmi tazko da dozvediet lebo ockovacia kampan je velmi silna.
@lennkka17 aj ja poznám množstvo rodičov ktorý tvrdia že je to po očkovaní , ale keby som ich nepoznala...a tie deti..ako hluché a slepé .. od.babatka....samozrejme sa na to prišlo až na druhý rok.ked by to dieťa.malo.co.to vedieť a už to bolo z očkovania...skôr som.narazala.na toto.vela.rodicov to vidieť jednoducho nechce ..aj môj muž je taký ..ale samozrejme je to aj o vakcíne..je živá a to je nevyspytateľné a veľa záleží od pripravenosti imunity. Ja som.sa dohodla s mojou dr. Že ak dám dcéru očkovať na mmr bude to až po 3 roku ..určite nie v 18 mesiacoch.syna napr preocko ať mmr nedám . Ale synflorix dostal a okrem bolesti v mieste vpichu nebolo nič. A veľmi sa mi páči tvoja odpoveď .žiadne urážanie a ponižovanie konečne normálna diskusia 🙂
Mam 2 a pol rocneho neockovaneho chlapca a nic mu nie je... Chory bol raz na 6-tu chorobu a asi 2x mal teplotu... Sopliky sa mu spustili len ked mu isli zubky a aj to trvalo len den... Uvidime ako to bude dalej... 🙂
@karkulka1 môj drobec je ako prisavka len túliť mojkat pusinkovat pozerá sa do.oci ..on pôsobí skôr ako introvert a trošku ťažšie rozpráva ale.stale sa zlepšuje každým.dnom ...má.rad deti ale hanbí sa s nimi hrať ..ale rýchlo.sa osmeli...má dokonca veľmi dobrú predstavivosť vie sa hrať akože a nie účelovo ..čítať a písať sa naučil viacmenej sám pri hre s písmenkami pred 5 narodeninami...ale maximálne ho nebaví kreslenie ..v škôlke ledva vyfarbil dva CM a povie že už je hotovo.pritom jemná motorika je super len to nieje to čo ho baví ..uz vodové farby je niečo iné ..smejem sa že ceruzkou budú kresliť rovnako s dcérou čo.ma 9 mesiacov:D keď mal 4 zobrali sme ho na metalový festival pozrieť ocka hral tam na bicie..odvtedy si.zamiloval klavír nakreslil si ho Ježiškovi .kúpili sme vyukovy naučil sa hrať sám podľa návodu dve pesničky teraz si želá saxofón samozrejme už ho čaká pod stromček🙂 a ešte k tomu.metalu chcel dlhé vlasy lebo muži tam mali ako on hovorí tak má pod plecia ,ale včera prišiel zo škôlky že sa mu jedna spolužiačka smiala že je ako dievča tak mi strčil nožnice a vraví že strihaj šup šup skoro som omdlela a muž nešťastný išiel z izby 🙂 v nedeľu ideme.ku.kadernicke...to je na margo toho že sa autisti nechcú nechať strihať....🙂
@denise.v
@haanovajana to ma mrzi. Urcite nejdem teraz davat ockovat lebo je zase chory 😕 uz som z toho na prasky. Tyzden zdravy a tyzden chory 😕

@lanvinka sklamem ťa strašne ale mužovi sestra 57 rokov) je autista ale určite to má z očkovania aj ona..čiže u nás sú za tým gény...a viem že ma protilátky lebo predstav si bola testovaná na čierny kašeľ a petrussis bol nameraný v krvi ešte otázka ?