MMR - zmena očkovacieho kalendára
Dobry den mamicky, neviete z akeho dovodu sa zmenilo preockovanie v 11tich rokoch na 4,5 roka veku dietata ? Lekarka nas uz pol roka nahana, no nepaci sa mi to, myslim ze ockovanie prave touto vakcinou v tomto veku (4,5)mi pride velmi nebezpecne, kedze skolkari su casto chori. Zaujimalo by ma co sa zmenilo, ked X rokov sa preockovavalo v 11tich a zrazu treba preockovat uz tak skoro.
@xsuzannex My mame ist v pondelok na preventivku a rovno ockovanie, ale zvazujem ze to odmietnem.
@amarilka26
ved to odmietni. A mozes poziadat o vysetrenie protilatok. Pokial ich ma dieta v dostatočnom množstve, ockovat betreba. Len o tejto moznosti ti lekari vacsinou nepovedia ;).
@amarilka26 takto je to už dlhšie, v zahraničí už dlho, nebolo dostatok protilátok. Teraz keď sa často vyskytnú osýpky i u nás, vo svete ani nevravím, tak logiku to má. Nemusíš sa bať, oni len tak bezdôvodne neposuvaju očkovanie......
@amarilka26 v Rakusku mame do 2 rokov aj preockovanie na MMR a vsetci su s tym ok, chcu, aby to mali deti v jasliach uz ockovane. Preto sa to posuva.
@amarilka26 pytala som sa preco sa to menilo, tiez sme kvoli zdrav. stavu nestihali. Vraj aby sa to zjednotilo s EU. Nakoniec sme ockovali ked mal 5,5. Skor sme to jednoducho nedali, minuly rok bol pre nas zdravotne tazky. Ale paradoxne, nic mu nebolo. Ani sme nevedeli. Verim, ze lekari vedia co robia. Dceru to pocka v 11
@luliu
ale ja nemam nejaky antiwax postoj 😀 Nas maly ma vsetky ockovania co treba. Len zrovna o tych protilatkach mi hovorila znama, tiez ockuje deti. A pokia ma autorka obavy, je to len jedna z moznosti.
Pokial si spravne pamatam, maju to viacere staty inak, co sa tych vakcin vzhľadom k veku tyka. Niektori ockuju v 4,5 roku, iny neskor.
Cim dalej tym viac sa rozsiril blud o tejto vakcine a to ze sposobuje autizmus a tak zvacsa nove mamicky sa boja ockovat touto vakcinou a tak sa znizila kolektivna imunita.... mojich synov oboch stretol tento novy ockovaci kalendar, starsi uz je zaockovany druhou davkou MMR vakciny cerstvo od Aprila, v 4,5 roku. Tiez som sa cudovala ze tak skoro, myslela som, ze po 5. roku sa to ockuje. Ale je pravda, ze aj vdaka ludom co neockuju deticky je vyssia pravdepodobnost, ze sa tu tie choroby vyskytnu a budu sa sirit. Ono cely ten ockovaci kalendar je tak zvlastne postaveny, ved male babatko dostane za rok svojho zivota kolko vakcin povinneho ockovania... podla pediatrov by to ale nemala byt zataz na maly organizmus lebo tie vakciny su bezpecne a nezatazuju organizmus tolko ako v minulosti. Ja sa stale snazim verit lekarom, ze vedia co robia a ze aj kazde dieta posudzuju individualne.
Ono ofiko sa Ida a povinny rozostup iba mesiac. Cize ono je to vlastne jedno, ci za pol roka alebo dva roky. Ja som mala ako dospelak preockovanie ( zial nemam protilatky na rubeolu) a po mesiaci preockovanie. Deti niektore poznam tak isto, ze po mesiaci hned bola dalsia davka. Ja a ani syn sme nemali ziadne vedlajsie ucinky, nic. Jedine kde boli tak to boli pneumokoky, ale nic tragicke

Tiez z toho nie som nadsens lebo su tam hned dva ockovania v kratkom slede.. ja som poziadala o odklad aj skrz zdravotny stav..