icon

Namiesto štandardného očkovania detí podanie homeopatických vakcín

1982zuzka
12. sep 2012

Ahojte mamičky.

Som mamou 3,5 mesačného syna a čoskoro náš čaká prvé očkovanie. Mám veľa kamarátok čo dali zaočkovať bez akýchkolvek problémov a následkov ale aj kopec mamín nedalo zaočkovať. Nedávno som sa dozvedela o možnosti podania homeopatickej vakcíny.
Budem úprimná nie som zástancom toho, že úplne vylučiť očkovania - som však zástancom toho, že ak sa dá robiť niečo menej násilnou formou pre to malé telíčko a má to rovnaký efekt tak idem do toho.

Chcela by som sa spýtať ktorá z vás má s týmto skusenosti - ako reagoval pediater na to, že chcete podať homeopatickú vakcínu, ako sa to vybavuje, platili ste pokutu akoby ste nedali vôbec očkovať? vraj je to cenovo náročné - kolko vás to vyšlo?

Prosím maminy ktoré zastávajú názor úplnom neočkovaní aby sa v rámci tejto diskusie vyhli príspevkom o škodlivosti očkovania - myslím, že do patrí do iných for, tu sa chcem venovať vylučne teme homeo vakciny.

za každý jeden príspevok vopred dakujem

Zuzka

Strana
z5
edko22
29. júl 2015

@horana este k tej neistote. Poriadnu neistotu mas v sebe akurat sama. Inak by pre teba nebol problem uviest nejako uzivane homeo. Strach samej zo seba a neistota.

horana
29. júl 2015

@edko22 Stale sa mi snazis podsuvat ze ja som nekompetentna, hoci ja som spokojna a viem co viem. Naopak teba velmi uraza ze su ludia ktorym pomohlo nieco na co tvoj mozog evidentne nestaci, uz len pochopit princip. Nuz, budes sa musiet zmierit s realitou. Akokolvek sa budes rozdrapovat. Presne vramci intencii toho vcerajsieho clanku o socialne slabych muzoch co potrebuju urazat zeny aby si hladkali ego reagujes ako psik, zvieratko, pudovo. Clovek ti zopakuje co ti nezapada do svatonazoru a ty vzdy a znova neomylne si potrebujes "udriet"/urazit - slabost. IV. cenova.
Ja som sa nerosypala, ja mam tie udaje doma a nie v praci, po par rokoch si snad nemyslis ze si budem pamatat nazov jednorazoveho lieku. Po praci by som si vramci osobneho volna mohla dat tu pracu naviac a rozpisat ti to, ale stale si mi neodpovedal naco ti to bude. Ked uz dopredu odmietas ten princip ako celok. Aby si mi zas len napisal par nadavok. Nie som hlupa, aby som sa znizila na tvoju uroven. Nechapes, keby som chcela fabulovat vyhladam si hockaky priklad z netu a skopcim ho mierne zmeneny sem, to nie je problem. Ide o to ze tak isto ako keby som sa namahala a porcovala tu pravdu, tebe to bude nanic. Cize pre mna strateny cas, rovnako ako keby ucitel sa snazil nieco vysvetlit ziakovi ktory ma nohy na stole, zuvacku v ustach a nadradenym pohladom uz dopredu vyjadruje: len sa snaz, ja sa na teba mozem akurat tak....a presne pre toto sa s tebou lucim, maj sa,mozno v inej diskusii ked budes viac na urovni sa vediet ovladat mozme pokecat.

edko22
Odpoveď bola odstránená
edko22
29. júl 2015

@horana uved co ti homeo vyliecilo a potom si vypisuj co chces ;) slecna skusenost

edko22
29. júl 2015

@horana ak sa clovek bije do prs, ze jemu konkretne TO pomohlo, pritom vlastne nevie uviest nic podstatne tak je klamar.

zita19
30. júl 2015

Mmna by iba a len zaujimalo ako vlastne funguju tie homeo vakciny. Ako funguju klasicke viem, ale toto by ma naozaj zaujimalo. Jednoducho polopatisticky vysvetleny mechanizmus posobenia na imunitny system cloveka, ktory sa v pripade napadnutia organizmu nebezpecnymi bakteriami a virusmi zabezpeci, ze ochorenie neprebehne, pripadne prebehne v lahkej forme a bez nasledkov.
Hladam dobrovolnika, ktory mi to popise ja sa to potom pokusim pochopit.
Keby tu niekto dal aj zoznam medikamentov a proti ktorym konkretnym ochoreniami chrania, to uz by som povazovala za bonus.

Strana
z5