Názor lekára na očkovanie v časopise Mama a ja
Ahojte chcem sa vas opytat tie co mate septembrove vydanie mama a ja , ja som ho dnes hladala ale este nie je v stankoch a zaujimalo by ma co tam lekar vravi o ockovani kedze nas prve ockovanie caka v pondelok, dakujem vam
O hliníku vo vakcínach od lekárky.
http://www.ockovacienoviny.sk/wp-content/upload...
O pridavnych latkach vo vakcinach aj pohladom chemika nie len doktora:
http://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-oca...
@aristka Tak potom nic. Som si myslel, ze ten clanok napisal uznavany chemik doc. Ing. Josef Prousek, CSc, ale podla teba to nie je z oboru chemie.
Ale pre ostatnych, ktory si chcu precitat nazor na pridavne latky vo vakcinach este raz odporucam clanok, ktory bol uverejneny v majovom cisle casopisu Dieta - odpoveda doc. Ing. Josef Prousek, CSc:
http://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-oca...
@adsumus Nech sa páči poštudovať, že hliníkové zložky vakcíny sa do mozgu môžu dostať aj cez HEB. Tomljenovic L, Shaw CA. Aluminum vaccine adjuvants: are they safe? Curr Med Chem. 2011;18(17):2630-7. PMID: 21568886.
Tu máš vysvetlený jeden z mechanizmov - nanočasticový: Khan Z, Combadière C, Authier FJ, Itier V, Lux F, Exley C, Mahrouf-Yorgov M, Decrouy X, Moretto P, Tillement O, Gherardi RK, Cadusseau J. Slow CCL2-dependent translocation of biopersistent particles from muscle to brain. BMC Med. 2013 Apr 4;11:99. doi:10.1186/1741-7015-11-99. PMID:23557144. PMCID:PMC3616851.
Prof. Blaylock vysvetľuje, ako môže hliník poškodiť mozog aj bez toho, aby sa do neho vôbec dostal - imunoexcitotoxickým mechanizmom: Blaylock RL. The Danger of Excessive Vaccination During Brain Development: the case for a link to Autism Spectrum Disorders (ASD). Medical Veritas 2008;5:1727–41.
A mimochodom, vakcína obsahuje viaceré látky, ktoré spriechodňujú HEB, napríklad polysorbát 80.
@petot To je presne to, co sa v studiach nepise - urobi sa studia ako je hlinik vo vakcinach bezpecny na studii, kde sa ludom pichne nejaky hlinik (moze byt aj presne taky ako vo vakcine) len bez vsetkeho toho sajrajtu, ktory este vakciny obsahuju. Ked sa im potvrdi (co moze byt samozrejme pravda), ze je hlinik v tej ktorej forme neskodny, tak ho pridaju k zlozkam vakcin, kde tie ine zlozky funguju ako narusace imunitneho systemu ale to uz radsej nikto neskuma.
@adsumus Robíš si srandu. Veď o tom sú celé 2 články ktoré som citoval.
"Experimental research, however, clearly shows that aluminum adjuvants have a potential to induce serious immunological disorders in humans. In particular, aluminum in adjuvant form carries a risk for autoimmunity, long-term brain inflammation and associated neurological complications and may thus have profound and widespread adverse health consequences."
@leishmania Ja podobne. 😀
@petot Nerobím si srandu, to je extrémne vážna vec, ak niekto neodporúča očkovanie kvôli hliníku a nemá nato žiaden relevantný dôkaz o jeho škodlivosti. To čo si dal je len všeobecne známa vec, že hliník má potenciál škodiť. Tak ako všetky látky, dokonca aj voda, ak sa jej nadýchaš.
@petot To je to, co som ti pisal vyssie - nemas sancu. Su proste studie na hlinik a tym to hasne - z toho niekomu vyplyva, ze je neskodny s akymykolvek prisadami. Co k tomu dodat - ze sa mylia?? 😀 😀 😀 😀 . Oni sa predsa nikdy nemylia a vzdy maju pravdu, lebo maju oporu v studiach firiem, ktore to vyrabaju 😎 .
prídávam ,kde máme ešte zlúčeninu hliníka ..fosforečnan hlinitý sa používa aj v potravinárstve ako emulgátor E541 a je súčasťou aj kypriacich práškov do pečiva.....takže ak si dáte pečivko alebo budete mamičky piecť myslite na to a v potravinách čítajte zloženie a zistite si čo znamenajú všetky éčka lebo tam bude zas niečo skryté a vy to potom spapáte a ak kojíte dostane sa to do mliečka vášmu drobcovi....a tu hore prispievajúci muži by mohli pochopiť ,že jednoducho tento prvok alebo jeho zlúčenina je súčastou nášho života či už v prírode ,potrave ,priemysle ,farmácii ,kozmetike ,jednoducho sa mu nevyhneme ...a mamičky kludne si to pečivko dajte neplašte sa ... 😉
@aristka Mamičky hrubo zavádzaš, pretože z potravy sa vstrebe menej než promile hliníka a ten je prevažne viazaný na ligandy a vylúčený von. Naproti tomu hliník vo vakcíne sa dostane do tela všetok. Tvorí nanočasticové antigénové komplexy - molekuly priveľké na vylúčenie obličkami, a prostredníctvom imunitných buniek mesiace koluje po tele s potenciálom skončiť nakoniec v mozgu.
Žiadny hliník v organizme nie je dobrý, nemá žiadnu užitočnú funkciu, poškodzuje tie procesy v ktorých sa mu podarí nahradiť železo. Ale hliník prijatý ústne je podstatne menej škodlivý a je ľahšie vylúčený než injekčný hliník. Doc. Prousek sa tomu podrobne venoval v predošlých číslach magazínu Dieťa.
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... prosím čítať stranu 22 a 23 komu by sa nechcelo...množstvo hlinitých solí vo vakcínach sa pohybuje od 0,125mg do 0,820mg v jednej dávke,priemerný príjem v potrave a vode je10 až 15mg...za decký život pri pri tomto očkovani je deťom vpravených5-6mg hlinitých solí...Vzhľadom k farmakokinetike hlinka po intramuskulárnom podaní a jeho dominancii pretrvávať v mieste aplikácie s minimálnym prienikom do mozg.tkaniva (0.003percenta aplikovanej dávky hlinitých solí).pokiaľ by takéto množstvo hliníka malo viesť k neurodegeneratívnym zmenám,potom by zmeny museli byť vyvolané aj príjmom z potravy materského mlieka ,či vode...a ďalej sa dočítate v časopise pre odbornú lekársku verjnosť....
@petot
@petot takže ideme trochu do anatómie,lebo si to tu trochu až moc nepochopiteľne povedal...pri trávení dochádza k vstrebaniu látok cez sliznicu čreva do krvného riečiska a to aj toho hliníka alebo zlúčenín hliníka,takže to máme v krvičke pekne všetko ,lebo ako som ťa pochopila to vylúčený von je močom,ako sa tvorí moč ,na to nám slúžia obličky a glomerulárna filtrácia ,kde sa v filtruje krvička...nie je nijaký iný spoj ,ide to krvnou cestou,takže na to aby sa ten tvoj hliník vylúčil treba aby sa vstrebal do krvného riečiska....čo to znamená ,že aj potravou ,dýchaním prijatý hliník alebo jeho zlúčenina,aby sa dostal von z tela vo forme moču musí prejsť krvným riečiskom. a robiť škodu...inak to z tela von nepôjde keďže cez hrubé črevo idú nestrávené zvyšky jedla ,žlčové farbivá bunky epitelu......popísala som to tu úplne laicky ,aby to pochopili aj mamičky...takže je diskutabilné ,kde je ten hliník menej nebezpečný ...či priamo v krvnom riečisku alebo v medzibunkovom priestore...takže je čo skúmať...
@aristka V serióznom časopise sa v prvom rade patrí uviesť, že pplk. prof. Chlíbek je v konflikte záujmov, lebo sa zúčastňuje plateného výskumu vakcín pre GSK. http://www.unob.cz/en/fmhs/structure/k301/Pages... a je/bol konzultantom pre najväčších výrobcov vakcín - GSK, Pfizer, Novartis, Baxter.
Názov jeho článku "Mýty a omyly v očkování" je žiaľ výstižný, lebo charakterizuje aj časť jeho vlastných tvrdení, a to aj tých, ktoré vyhlasuje za "vedecky podložené".
Ak by bola pravda, že potrava obsahuje 10-15mg hliníka denne, tak vzhľadom k nízkej miere vstrebávania (1:300-1:10000) to znamená, že do organizmu sa reálne dostane 1-45ug denne, čo je cca 20-1300x menej než sa dostane v jeden deň z vakcín. Navyše, ako som už uviedol, ústne prijatý hliník je efektívne vylúčený, na rozdiel od vakcínového.
Ak by bola pravda čo tvrdí Chlíbek, že 50% vakcínou prijatého hliníku sa vylúči do 24h, tak ten hliník by sa najprv musel dostať do krvi. Čiže v jediný deň by sa do krvi dostala minimálne polovica z 820ug, t.j. 410ug (u slovenských detí až 660 kvôli pneumokokovej vakcíne Synflorix). U dojčaťa s objemom krvi 0,3-0,5l by to znamenalo koncentráciu teoreticky až do 2000ug/l. Americká akadémia pediatrie označuje hladinu hliníka 100ug/l krvi už za toxickú, pričom pripúšťa, že hranica škodlivosti môže byť ešte nižšie. Takže z Chlibekovho tvrdenia vyplýva, že deti sú očkovaním jednoznačne intoxikované. U detí s oslabenou funkciou obličiek je hranica dokonca len 4ug/l, takže u nich by bola hranica toxicity prekročená až 500x.
Faktom je, že o farmakokinetike vakcínového hliníka u detí je strašne málo informácií. Nikto kto je znalý, otvorený a kritický, nemôže na základe nich robiť kategorické vyhlásenia o tom, aké je to úplne bezpečné. O tom, že hliník vyvoláva autoimunitu, pojednáva celé februárové číslo vedeckého žurnálu Lupus. O tom, že hliník vyvoláva alergie, vedia výskumníci už desaťročia, pretože hliník používajú na vyvolanie alergie u pokusných zvierat.
Tvrdenie, že do mozgu dojčaťa sa z očkovania dostáva minimálna časť hliníka, je vedecky nepodložené, jednoducho na to neexistuje dôkaz. Nová štúdia Khan et al, ktorú som vyššie prilepil, dokazuje, že u citlivých jedincov môže skončiť v mozgu až polovica vakcínového hliníka a ostane tam natrvalo.
O niektorých ďalších štúdiách ktoré Chlíbek cituje napr. v súvislosti s autizmom, je vyložene škoda hovoriť.
@petot
a ostatni co sa zaujimaju
1. doktor o nebezpecnosti vakcinovani tehotnych žien aluminimum hliník
A niekto nevie po anglicky o co ide
podla Americkej FDA, Vakciny nemôžu mat viac ako 4az5 microgramov na 1kg váhy špeciálne sa to týka babatiek
Ale pre tehotné matky odporučili od novembra2012 vakcínu DTaP ktorá obsahuje 330 a viac mikrogramov hliníka ktorá sa dostáva aj do plodu. Doctor to vysvetľuje a je prekvapeny. 11 minutove video. Našťastie je to len odporúčané. A ktokoľvek sa rozhodne ze nechce nemusí!!
Z tohto si presne nastudujte kolko microgramov maju vakciny pre deti ako napríklad HepB a ine
Ak niekoho zaujíma či je to 100% pravda len Google
:
-Amount of aluminum in vaccine
-Vaccine ingredients
čísla uvidíte.
@mariuskaa Ešte pre doplnenie, pán doktor je predstaviteľ alternatívnej liečby. Komu vyhovuje liečiť tetanus vitamínom C, homeopatikami, prípadne správnym rozpoložením psychiky, môže sa zariadiť podľa ich odporúčaní, samozrejme na vlastnú zodpovednosť. Som zvedavá čo budú odporúčať ak sa naozaj väčšina zariadi podľa ich rád a budeme čeliť vážnym chorobám.
@petot ale stále nechápeš jedno ide o zlúčeniny hliníka ,tam je iné štiepenie ako hliníka samostatného a čo sa týka hliníka samostatného príjmného potravou ,aby sa vylúčil musí ísť krvnou cestou a pri tých dávkach príjmu denne by sme podľa teba ak by sme sa riadili ,boli neurologicky potihnutý všetci........ďalšia vec je zaujímavá asi všetci profesory sú skorumpovaný nejakou farmafirmou,čo je zaujímavé lebo oni neočkujú takže body za očkovanie nemajú a nehovoriac ja osobne pokiaľ som nečítala odborný časopis ani by som nevedala ,že nejaký takýto prof,existuje ,keby robil priamo nejakú propagandu alebo čo...no neviem...k tým číslam sa nevyjadrujem ,ja som nič nenašla vo farmakológii ....

@petot @leishmania
Nech sa páči poštudovať si o tom, že mozgová bariéra je plne funkčná už pri narodení. http://www.sciencedirect.com/science/article/pi...