icon

Názor lekára na očkovanie v časopise Mama a ja

lenka1989
30. aug 2013

Ahojte chcem sa vas opytat tie co mate septembrove vydanie mama a ja , ja som ho dnes hladala ale este nie je v stankoch a zaujimalo by ma co tam lekar vravi o ockovani kedze nas prve ockovanie caka v pondelok, dakujem vam

Strana
z8
aristka
6. sep 2013

@mano5 no lenže vieš čo je zaujímavé ,čo a dočítaš na týchto stránkach a nedočítaš nikde inde ,myslým sloboda v očkovaní,čím ti je.... 😉

mano5
6. sep 2013

@aristka Ja som ten clanok cital v casopise Dieta. Uverejneny je ale len na Sloboda v ockovani, takze preto ten odkaz. Takze to nie je len o jednom webe. Ale uznavam, ze na tomto webe je najviac odkazov na rozne zahranicne publikacie a clanky. Daval som tu aj odkazy na nemecke stranky, hlavne nemecky pediatri podrobne sleduju problemytiku ockovania a neboja sa to aj zverejnovat.

adsumus
6. sep 2013

@aristka Ty tomu veríš, čo píše ten pán chemik citujem "Ako som už uviedol, podávaná dávka hliníka vakcínou významne prekračuje povolenú úroveň hranice otravy hliníkom, a to je nebezpečné najmä pre bábätká." ?

Ved ked nás očkovali dokonca ešte 2,4 násobne výšším obsahom hliníka ako my očkujeme svoje deti a nikto neni sme po smrti, ani dementní, ani ináč poškodení, tak ako sa dá tomuto veriť?

aristka
6. sep 2013

@adsumus ,ale tam je viac nezrovnalostí ,nielen v tom..ja som mala výťah aj z imúnológie a chémie ako to v organizme funguje z vychytaním ťažkých kovov ,k tejto téme sa nemôže vyjadriť človek ,ktorý je len chemik ,ale je to spolupráca chemika a imunológa a človeka ,ktorý sa zaoberá genotypom...je to písané aj v takom ohľade ak by nám neustále boli pichané zlúč.hliníka alebo hliník ,kedy dôchádza k zlyhaniu obranných mechanizmov org. ...nie jednorazovo....a to je stále rozdieľ ,ten príspevok sem nedám lebo je moc ťažký a laik by mu absolútne neporozumel a zhodujem sa s tým čo píšeš ty ...a ešte jedno nikde neuvádzajú pri nejakej dávke prijatej cez pusu koľko bolo obsiahnuteho kliníka v stolici ,lebo podľa nich inou cestou to nejde...buď to ide močom alebo stolicou...

aristka
6. sep 2013

a časopis Dieťa nekomentujem ,je to odnož av ,môj názor....neobjektívne a len jedna strana názoru...takže nekupujem

adsumus
6. sep 2013

@aristka Vieš, ja som tieto veci dlho zvažovala, pretože choroby považujem za reálne riziko, čítala som veľa príbehov rodičov, ktorí na svoje rozhodnutie neočkovať doplatili. Napr. prípad tohto chlapčeka, ktorý sa poranil, malé zranenie na chodidle, žiadna hlboká rana,dostal tetanus a takmer zomrel, 26 dní strávil v nemocnici,museli ho dať do umelej komy, krče, bolesti, čaká ho ročná rehabilitácia a musí sa znova učiť chodiť a rozprávať. A to má rodiča vedca, ktorý svoje rozhodnutie neočkovať založil na viere v tieto antivakcinistické, konšpiračné teorie a samozrejme podľahol strachu. Hned si dal ostatné dve deti zaočkovať a teraz informuju rodičov, aby nedoplatili na rozhodnutie neočkovať tak isto ako oni.
http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c...
A ked si vezmem, že ja sama som sa za celé detstvo poranila asi tak milionkrát a ošetrovala som si to sama, ani som nemukla, tak rozhodnutie bolo jasné. Bohviekoľkí z nás sme tu len vdaka očkovaniu.

adsumus
6. sep 2013

A preto ked si tak čítam ako sa tu radí liečiť tetanus a iné veľmi vážne ochorenia vitamínom C, mi je veľmi, veľmi smutno, a nemôžem ostať voči tomu ľahostajná.

aristka
6. sep 2013

@adsumus mne zas vadí ako sa tu dezinformuje ohľadom základných anatomických vecí ,čo sa týka prof.Prouska ,určite je to veľmi vzdelaný človek a múdry,ale ak sa to aj on vyjadril ,čo neviem ,lebo časopis znesie,čo má človek ,ktorý je enviromentálny výskumník a inžinier vo výskume úpravy a čistenia vôd....a preto som názoru ,že treba aj odborníkov z odborov čo som písala...nech je to objektívne a potom sa môžme baviť....

aristka
6. sep 2013

@mano5 čo sa týka článkov ty dávaš zahraničné články , ja som dala odborné slovenské z časopisov odborných a prácu z faktuty,ktorý čerpá z odborných publikáciía nie z googlu....a samozrejme je to v slovenčine a mamičky si môžu zrozumiteľne prečítať....takže ak by som bola laička mňa by ste nepresvedčili....a podotýkam ,že okrem povinných očko ,moje deti nemajú nič naviac a som za rozumnú cestu ,nie radikálnu čo sa týka očka ,ale nie som stotožnená ako je tu mamička dezinformovaná....a už som tu povedala všetko ,takže sa držkajte 🙂

adsumus
6. sep 2013

@aristka Keby si sa išla radiť ako opraviť práčku ku kaderníčke, tak si ľudia zaťukajú na čelo, ale ked ideš rozhodovať o zdraví svojho dieťaťa na základe rád od odborníkov na informačné technologie a súčasne propagátorov alternatívnej liečby, tak to je odrazu úplne všetko v poriadku a vôbec najlepšie čo môžeš pre svoje dieťa urobiť. S diskusiou sa radšej nelúč, pretože je tu veľmi veľa ľudí, ktorých tvoj názor zaujíma, vrátane mna.

aristka
6. sep 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu je informácia čím sa pán Profesor Prousek, zaoberá....

bleelka
6. sep 2013

prave teraz na slobodnom vysielaci zive vysielanie ohladom ockovania http://www.slobodnyvysielac.sk/

bleelka
6. sep 2013

tak az teraz, meskali...mozete pocuvat 😉

pectore
22. nov 2013

@petot welmi ma zaujalo tvoje tvrdenie: Dr. Wakefield bol síce obvinený z podvodu (novinárom na voľnej nohe) v lekárskom žurnáli BMJ, ale prestížny žurnál Nature už zverejnil dva posudky expertov, že nie sú žiadne dôkazy o falšovaní. Jeho spolupracovník, prof. Walker-Smith už vyhral na najvyššom súde svoju licenciu naspäť. Takže tento argument, hoci sa neustále opakuje, je falošný. ... smiem sa spytat kde si tuto informaciu cerpal?.... velmi ocenim linky na konkretne znenie.. kde je wakefield očisteny....aj tie dva posudky expertov by ma zaujimali...

pectore
23. nov 2013
petot
23. nov 2013

@pectore Ten pseudoskeptický blog sa ani len nesnaží tváriť nezaujate a svoju žlč voči kritikom očkovania (a Dr. Wakefieldovi obzvlášť) vypúšťa už od prvej vety. Nik, kto je tak hlboko až nenávistne zaujatý, nemôže vytvoriť objektívny pohľad na vec. Nemá čo ponúknuť.

Okrem toho rieši iba súdny spor prof. Walkera-Smitha, ktorý sa Dr. Wakefielda týka len nepriamo, a to tým, že poukázal na katastrofálny priebeh procesu GMC. Prof. Walker-Smith získal licenciu naspäť, Dr. Wakefield zatiaľ nie (ani mi nie je známe, či sa vôbec s GMC súdi).

poussin
16. jan 2014

@danielatn neviem ci by som odporucila ockovanie na rotavirus. Nakolko je vela druhov rotavirusovych infekcii a ockovacia latka nemusi ucinkovat prave na ten, ktory dostane tvoje dieta. Ako moja kolegyna dala zaockovat dieta proti rotavirusom a ked bola v skolke rotavirusova infekcia veselo kakalo a grckalo spolu s ostatnymi detmi.. tak potom neviem.

Strana
z8