icon

Nesúhlas s povinným očkovaním

pd900bo
12. feb 2008

Viem ze uz su tu nejake temy na ockovanie ale ide mi presne o opacnu vec. Mate nejake skusenosti s odmietnutim povinneho ockovania deti? Rodicia uz totizto zacinaju byt viac informovani aj o rizikax ockovania malyx deticiek, avsak ockovanie je povinne takze vlastne ani nemame na vyber. Cize ked je clovek- rodic presvedceny ze nexce dat svoje dieta ockovat porusuje zakon.

cora73
1. apr 2010

Milí priatelia, známi aj neznámi,
srdečne Vás pozývame na

besedu (s krátkym úvodom do problematiky)
"Očkovanie - za a proti"

Na Vaše otázky sa teší
Ing. Marián FILLO

spoluautor a člen petičného výboru
Petície za slobodnú voľbu v očkovaní

Kedy?
v pondelok 12. apríla/dubňa 2010
od 18:00

Kde?
v Čajovni Biela Ľalia
Nevädzová 4, Bratislava-Ružinov

Viac o očkovaní sa dozviete na stránkach:

http://ockovanie.webnode.sk
http://rizikaockovania.sk
http://www.ockovanie.org

Priamo na besede si môžete kúpiť knihy o očkovaní:

Dr. Martin HIRTE: "Očkování - pro a proti"
Dr. Gerhard BUCHWALD: "Očkování - obchod se strachem"
Iva VRANSKÁ-ROJKOVÁ: "Vakcína alebo Nedovoľ, aby mi ublížili"

denisocka
1. apr 2010

jaj,dakujem za verejne pozvanie,škoda že som z opačneho konca republiky 😔

erikasadek
1. apr 2010

deni, ahoj tak primar je somer? pato je zaockovany uz 4 roky na prevnar od kedy ho ma chudak, furt lma zapaly ucha!!!!!!!!
ale ked poviem stale tak stale, ni eje mesiac aby nezacalo....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a josh nema ockovanie a nikdy nie je chory a nikdy nemal zapal ucha!!!!!!!! 😉
tak nech vas konecne prestanu strasit
u deti j eto tak caste zapl ucha! a zvlastne je ze prave u tych co boli ockovani je casty jav!!!!!!!!$
inak viem asi tlak mas za sebou.. ked osm bola minuly rok doma tak som ho pocitil aod lekarky slovenskej... ako je mozne ze nie je ockovany a jeho brat ma zapal ucha opakovany, za 2 tyzdne, a ze s atio moze zle skoncit a neviem co mozne, take scenare nam boli povedane, no proste mohla by pisat katastroficke scenre ta lekarka.. 😀 🙄
takze si viem predstavit ten tlak na slovensku zo starny lekarov niektorych...

inak josh stal enebol preockovany prevnarom vcera som boila u lekarky a zacala ale my este stale nie sm epreockovay prevnarom.. uz mal byt minuleho roku!§§ v lete 😀 ale kedze mu idu zuby tak ma stale teploty do 38°C a tak nedavam nezatazujem ho a tak to aj ostan epokial nevyjd eposledny zub....
ale inak musim povedat ze j eneskutocny rozdiel medzi mojimi detmi jedne stale chory a na vsetko ockovany, a druihy ani nadcha s aho nechuta.. 🙂 co je neskutocne a som starsne rada
teraz len aby som to nezakrikla.. 😵

denisocka
1. apr 2010

akože si chcela napísať,že primar je somar? 😀

no a prevenar tiež musis stihnuť do nejakej doby preočkovať, nie po roku,to už je neskoro? kašli nato .ja by som tiež dala preočkovať,ale vtedy ma dostal vyrok petota - "nikdy nieje neskoro neočkovať" .. aj ked už sme mali za sebou 1 davku,lepšie ako 2 davky

erikasadek
1. apr 2010

deni hej somar. 😀
no vies pisanie je moja specialita; 😀 😀

deni nie prevnar , ale pentavac, to je tetatus spol.. 😉
no , to je jedine povinne ockovanie moja takze musim... ale nie osm aspon nahanana;. 😀
mne povedala z eto ma cas, nevadi aj ked neskoro, mal byt v 18 mesiaci preckovany spravne, no a uz ma 28 mesiac z asebou. ale pokial m ateploty , tak nedavam ... a ona suhlaisla, nevaid pockame, a na buduce zaockujeme..

inak jedna vec BCG dostavte teda deti do ramena???? 😕

denisocka
1. apr 2010

ani,BCG je do ramienka

erikasadek
1. apr 2010

aha tu s adava do ruky na vbnutornej strane ruky dolu.. a tak zvlastne pod kozou...
a nie do ramena.. 😉

denisocka
1. apr 2010

teba ked človek číta,tak musi čítať 3x ,aby pochopil rozelenie slov 😀

lucrezia
1. apr 2010

erika aj tu sa dáva pod kožu, ale do ramena

vodicka75 -más IP, pozri si to prosim ta, dost ma to zaujima

erikasadek
1. apr 2010

deni tak ma necitaj. 😀 😀 😀 😀 😀 😀
no mozno preto ze vam to davaju do ramena tahsie sa hoji.. 😉 co poviete.. 😉

denisocka
1. apr 2010

eri,ja ta čitam rada,len mi to trvá 3x dlhšie kým pochopím 😀

bože,pamatam si,ako ma preočkovali na zakladnej škole ato davaju do lopatky, to bola bolesť a ta hnisajuca rana asi rok 😕

erikasadek
1. apr 2010

ty ma cityas rada , ja sama mam co robit aby som po seb eprecitala; 😀 😀 😀 😀
ty ja sa uz velmi nepamatam , ako to bolo a bolelo, jedine si pamatam ze chodili od skoly nas ockovat vsetkych hromadne a hlavne ked sme mali po 10 roku , a museli sme sa zobliekat a nam dievcatam to bolo dost neprijemne.. kvoli chalanom a bolest nepamatam..

denisocka
1. apr 2010

tak tak,každemu do ruky, a o par dni prišli skontrolovať a kto nemal reakciu,tak davaj pleco 😅

denisocka
1. apr 2010

ináč,pamatam ako prišli očkovať ku mne do roboty,tuším v 17r. dievčata očkovali a po par dnoch vyšlo,že netreba na TBC očkovať asi nijaku,ale že aspon 2 musia vybrať pre štatistiku .... kurnik,vtedy ma to ešte nanepadlo 😕 .... tak aj takto sa daju robiť štatistiky

divoska
1. apr 2010

jo ved toto aj mna napriklad zaujima, ze ako zabranit ockovaniu v skole. ucitelka ma na haku alebo si nebude pamatat. a strasit si tym dieta stylom ze ked vas dojdu pichat tak sa nedaj lebo to zakazujem, no neviem...

erikasadek
1. apr 2010

divoska to bolo za komunizmu.. 😉
teda dufam...

denisocka
1. apr 2010

prečo myslíš za komunizmu? šak nas očkovali v 94 čo ja viem, a u mna v robote došla setrička pichať baby v 2006

erikasadek
1. apr 2010

deni , ja neviem moja, ja som to mala za komunisticky akt.. 😉 ked to stal erobia tak je to svinstvo.. 😉

denisocka
1. apr 2010

myslím si že to robia stale. dobehne sestrička s kufrikom a plošne naočkuje pol školy

denisocka
1. apr 2010

ešte že ja som taka setsrička posera 😀 že okrem B12 si do seba pichať od strachu nedám,ani chripku čo mam zadara 😅

erikasadek
1. apr 2010

deni. 😀 😀

denisocka
1. apr 2010

ja mam važne strach, čo s novým babtkom budem robiť po tom všetkom,čo o očkovaní viem 😖 ... a čo s MMR u šimona 😢

livo46
1. apr 2010

denisocka ja mam tiez obrovsky problem s MMR, starsia Viki ma kontraindikaciu takze nemusime uz ockovat, len teraz neviem co s mladsim, presla som ku druhej doc., lebo prva sa mi vyhrazala uradmi a aka som nezodpovedna a ta nova trva na tom ockovani tiez, a zevraj si to nemozem odlozit, lebo si to budem potom platit sama, (to ma fakt dostalo, 🙂 ) a tak premyslam dnom i nocou co robit, ci odlkladat odkladat odkladat,ci vobec nezaockovat , ja som totalne premyslienkovana 🙂 inac olinovi rastu všetky 4 stolicky naraz, uz dva dni ma teploty nad 38, nooo ale my mame cas "len" do konca aprila

erikasadek, velmi dakujem za info, tiez pocuvam z kazdej strany, ze moze byt potom neplodny ked dostane v puberte mumps, alebo ked bude mat ruzienku a pride do kontaktu s tehu tak to je koniec sveta apod. 😒

denisocka
1. apr 2010

livo,a aku konraindikaciu,ak smiem vedieť,mate na MMR?

erikasadek
1. apr 2010

livo.. ono j eto tak, aj keby ako chlapec dostal, osypky a zatym autoamicky dostane mumps... alebo len mumps..
tak , aj ked napada pohlavne organy a a brucho.. tak , sanca ze ostane neplodny je, 1% a to uz nehovoria lekari ze??
ja si to pamatam nasla som taku tabulku ofiacialne statistyku.. 😉

takze ono ni ej eiste ze ostane neplodny..
j aosobne ak dam , takaz ked bude mat 12 rokova le mono vakcinami. 😉

miaka
1. apr 2010

divoska, ja som to vyriesila tak, ze moje deti si nosia v taske listocek, kde maju napisane, ze nesuhlasime, aby nase dieta ockovali bez nasho vedomia a takisto, ze odmietame aj tuberkulinovy test a obidvaja sme to podpisali

divoska
1. apr 2010

dobry napad! na ten test by som si nespomenula

lubii
1. apr 2010

To s tým očkovaním na školách to hádam nie je až tak zlé. Miju dcéru očkovali pred 3 rokmi proti TBC ale dva týždne dopredu sme dostali papier,kde sa museli rodičia podpísať, že s tým súhlasia. Bez súhlasu by nezaočkovali.

divoska
1. apr 2010

hej nasla som take zrovna na nete predchvilou, videla som to prvy krat. aspon ze v tomto sa to zmenilo... lebo my ked sme boli decka tak nikto ziadny papier nikam neposielal a na nic sa nepytal. sme akurat dosli domov ze zas nas pichali a zas sa nemozme sprchovat... /a zas sa nam neurobili protilatky, a zas nas budu pichat jak jedinych aj druhy krat/ neznasala som to...

vodicka75
1. apr 2010

divoska, aj my budeme riesit vec odmietnutia ockovania v skole, ale az za par rokov, ale kazda rada je dobra, teraz mam pocit, ze jedina ista cesta je zistit, kedy "nabehnu" do skoly a jednoducho dieta v ten den do skoly neposlat,...ostatne alternativy, hoci aj list napisany priamo riaditelovi a triednej ucitelke sa mi zdaju nedostatocne, lebo tusim je to tak, ze ked je dieta uz schopne pochopit, co mu hovoria, moze dat aj ono suhlas /?/, tak si viem predstavit, ako ju sestricky "informuju" a sup...to pochopenie sa tyka Dohovoru o ochrane prav dietata, ze ma pravo byt ockovane, aj ked su rodicia proti...ak mate skusenosti, podelte sa 🙂