icon

Nesúhlas s povinným očkovaním

pd900bo
12. feb 2008

Viem ze uz su tu nejake temy na ockovanie ale ide mi presne o opacnu vec. Mate nejake skusenosti s odmietnutim povinneho ockovania deti? Rodicia uz totizto zacinaju byt viac informovani aj o rizikax ockovania malyx deticiek, avsak ockovanie je povinne takze vlastne ani nemame na vyber. Cize ked je clovek- rodic presvedceny ze nexce dat svoje dieta ockovat porusuje zakon.

petot
3. nov 2010

@denisocka Zrejme preočkovanie v 11 rokoch proti tuberkulóze. Bolo zrušené až teraz v lete.

zdeniii
3. nov 2010

@miliharmi ahojky, děkuju. Zatím jsem jí naočkovat nedala tak zvažuju jestli mám nebo se na to mám úplně vybodnout...

tean
3. nov 2010

@manof @petot @ostatni
neviete mi pomoct, kde by som nasiel tieto studie ?
1)Aaby, P.Jensen, H., Kristensen, I.: Routine vaccinations and child surfoval: follow
up study in Guinea-Bissau, West Africa. B3VIJ 2000, 321: 1435-8
2)Aaby, P., Jensen, H., Gomes, J., Fernandes, M., l i s s e , I. M.: T he introduction of
diphteria-tetanus-pertussis vaccine and child mortality in rural Guinea-Bissau:
an observational study. Int J Epidemiol 2004, 33 (2): 374-380
3)Aaby, P., Vessari, H., Nielsen, J., Kenneth, M., et al.: Sex differential effects of routine
immunizations and childhood survival in rural Malawi. Ped Infect Dis J
2006, 25 (8): 721-727

na rizikaockovania.sk sa v dokumente MMR odvolavaju na Aaby.
Mate nejaky zdroj, kde to je povesene ?
Kamarat google nepomohol.

Viete ma navigovat aj na stranku RUVZ, kde vyzyvaju lekarov, aby riadne hlasili vedlajsie ucinky ockovania+pripadna statistika hlaseni, kde vidno percentualny odhad hlaseni ? Myslim, ze to spominala davnejsie Denisocka, ale nie som si isty.
23 septembra som vas poziadal o linky na jednu studiu. Obaja ste mi vtedy dali tip kde to hladat.
Sice to nakonieco nebolo ono, ale aj tak vdaka za snahu 😉

jonas17
3. nov 2010

@tean teraz som to dočítala. ja mám pocit, že nikto to ani nechcel počuť, to čo petot písal. všetci majú len to svoje v hlave,iné nepripúšťajú.

jonas17
3. nov 2010

@denisocka má to od narodenia, po prvom očkovaní v pôrodnici

petot
4. nov 2010

@jonas17 Má to od 11 rokov.

denisocka
4. nov 2010

@petot
@jonas17 diky, ja som nestihla pozerat,len MM kričal - pod pozrieť čo sa mu stalo po tuberkuloze,a tak som iba videla chalana s ruškou,bez zvuku -teda so szvukm plačucich deti mojich 🙄 ,takže ani neviem čo mu je ,teda čo sa mu stalo,ale mal viac rokov,tak asi zo bude v 11r preočkovanie

tean
4. nov 2010

teraz 8:25 na markize - dobre rano
je tam John Virapen

tean
4. nov 2010

@petot
dakujem 😉
@jonas17
ved to. Nikto sa tym nechce seriozne zaoberat. Radi nosia ruzove okuliare.

denisocka
4. nov 2010

@tean kto?

nellina
4. nov 2010

@denisocka John Virapen
napisal knihu o praktikach farm.priemyslu, kedze tam veeelmi dlho pracoval..narodil sa mu syn a uz to nezvladol, vsetko povedal..

nellina
4. nov 2010

ta kniha sa vola "neziaduci ucinok-smrt"

denisocka
4. nov 2010

a on bol v markize? jak som kukala telrano jedným okom a nezbadala som tam nič podozrive

jonas17
4. nov 2010

akurát som chcela reagovať na tú knihu Johna Virapena Nežiadúci účinok: smrť. Určite si ju kúpim, ja som čakala, či nepovedia dačo aj o očkovaní.To by bola bomba, že? Hlavne po tých návštevách pána doktora Očkujtesaprotichrípke ! 😀 Ja som normálne čakala pred telkou, že teraz to rozbalia a na plnú hubu povedia, že očkovanie môže mať aj nežiadúce účinky.Ale nič. 😠 A ešte po tom, čo mi v ušiach a očiach rezonujú tie názory z českej diskusie, kde ignorovali petota. 😠

nellina
4. nov 2010

@jonas17 kde je ta diskusia?

jonas17
4. nov 2010

dal to sem tean, strana dozadu http://www.kafe.cz/mam-problem/dopisy/ockovat-c......

miliharmi
4. nov 2010

Omlouvám se za OT, ale pokud by se někdo chtěl podívat, udělala jsem pro Milenku láskyplnou vzpomínku.
http://www.dlouhacesta.cz/cz/laskyplne-vzpomink...
musí se tam kliknout na MILENKA_1.ppt

baruskaaa
4. nov 2010

@miliharmi naozaj krásne.....a tak smutné... 😔 😔 😔 😔

divoska
4. nov 2010

@miliharmi 😢 nadherne si to spravila aj napisala, zas raz na vas myslim

sorciera24
4. nov 2010

@miliharmi 😢 slzy mi vysli... a stale mam v hlave otazky...ze preco?... ☹

miliharmi
4. nov 2010

Děkuji, holky. Vím, že těch důvodů proč mohlo být více, ale jsem přesvědčená, že kdybych ji tenkrát nenechala píchnout tu hloupou injekci, tak tady mohla být a neberu tvrzení, že byla asi slabá a že mohla umřít později na něco jiného, samozřejmě mohlo ji třeba porazit auto, že. Jenže nikdo nevíme, co by bylo, ale vím, že ta osudová chyba v jejím případě byla ta vakcína a nikoho tím nenabádám, aby neočkoval, ať se každý rozhodne sám, ale já osobně už mmr vakcínu u Tomíka prostě riskovat nebudu.

manof
4. nov 2010

@maroli
To s tým exekútorom je dosť pravdepodobné.

Keď si z PB, tak to zo ŽA je za pár drobných. To by Ťa aj desať kôl vyšlo lacnejšie, než je minimálna pokuta akú kedy RÚVZ udelil - zatiaľ som zaznamenal 33 eur. Takže ak sa odhodláš na súboj s RÚVZ, budem Ti ochotným žoldnierom. 🙂

manof
4. nov 2010

V dnešnom Novom čase (štvrtok 4.XI.2010) má byť môj minipokec k očkovaniu proti HPV. (spolu s ďalšími dvomi názormi - jedným proočkovacím a druhým protiočkovacím).

Tak ak chcete obetovať 40 centov za bulvár, dnes je na to (snáď aspoň pre niektorých z vás) trochu lepší dôvod než po iné dni.

lias
4. nov 2010

Na jednotke beží dámsky magazín a nezachytila som to celé, ale majú tam nejakého Mudr., ktorý zase vysvetľuje aké je super očkovať (žiaľ nezachytila som o akej vakcíne sa bavia). Ešte odpovedá na mailové otázky.

lias
4. nov 2010

@manof dík za info, na bulvár som už dlho nič neobetovala 😉

lias
4. nov 2010
baruskaaa
4. nov 2010

@lias bolo to o ockovani proti HPV 😠 😒

cora73
4. nov 2010

@miliharmi a zase placem.... ☹ ☹ ☹

baruskaaa
4. nov 2010

@lias bolo to o ockovani proti HPV 😠 😒 , inak, tam sa niekedy clovek dozvie veci, ze sa mu rozum zastavi-