icon

Neverím, že očkovanie spôsobuje choroby

kykka
30. júl 2013

Prosim mamicky, aby ma neodsudzovali za tento nazor. Nikto so mnou nemusi suhlasit. Napisem iba to, co povazujem za skutocne nastrahy v dnesnej dobe... Jednou z nich je urcite aj ockovanie, aj ked iba v malej miere... Pretoze najhorsi zabijak v dnesnej dobe je nasa vlastne strava a kozmeticke vyrobky. Ano niekomu sa to moze zdat ako malichernost, ale toto je skutocna pricina leukemii, znizenych imunit, ekzemov, alergii, psychickych problemov a vsetkych dalsich pricin, ktore zaslepene mamicky pripisuju iba ockovaniu.
Viete nieco o prekysleni organizmu? Najtazsia civilizacna nastraha dnesnej doby! Ak ste milujuce matky a skutocne sa zaujimate o zdravie svojej rodiny a seba, tak si teraz vygooglujete na internete, co to vlastne PREKYSLENIE ORGANIZMU je. Ja som si o tom precitala spustu informacii na internete, v knihach, opytala som sa aj nasej doktorky a uz rok netrpime chorobami a vlastne vsetky choroby, ktore sme mali, z nasej rodiny postupne vymizli. A to je moj maly plne ockovany, no odkedy sme zmenili rezim stravovania a zitia vobec, je zdravy ako buk a to este pred par mesiacmi trpel na ITP a toto ma presvedcilo, ze vacsina straseni o ockovaniach su len famy. Lekarka nam po vysetreni dala rozbor analyz jeho krvi a zostala prekvapena z jeho velmi dobrych vysledkov. Nas maly sa uplne vyliecil z tejto vzacnej krvnej choroby, uz nieje po nej ani stopy a to len preto, ze som nelenila a uplne som zmenila nas zivotny rezim. Ano bolo by pre mna velmi pohodlne sediet a agresivne nadavat a presviedcat ine mamicky o tom, ake je ockovanie skodlive a za vsetky choroby moze iba ockovanie, ale neurobila som to a radsej som si zlozila klapky z oci a zacala sama patrat po skutocnych nastrahach dnesnej doby a poviem vam, ze ockovanie je skutocne najmensie zlo. Zdravemu, neprekyslenemu organizmu NIKDY ziadne ockovanie neublizi, ale to uz zalezi od samotnych matiek...
Cize predtym, ako budete svojim detickam davat chorobne presladene dzusiky, maso preplnene hormonmi (vsetky masa v dnesnej dobe obsahuju tazke hormony, ktore narusuje vyvoj deti, len sa o tom nehovori, aby masiarensky priemysel mohol zarabat miliardy), pecene kolaciky z bielej muky, coca coly, chipsy, sladkosti, biele cestoviny, biely chlieb, sunky, salamy atd, atd... si dobre spocitajte, kolko jedu prave dostavate do tela svojho dietata.
Ph zdraveho cloveka sa pohybuje medzi 7.36 az 7.44 (mozete si to zmerat papierikmi z lekarni, su velmi lacne). V dnesnej dobe a hlavne slovenske rodiny maju velmi zle ph a prave dlhodobe prekyslenie organizmu je spustacom VSETKYCH DNESNYCH CIVILIZACNYCH CHOROB. Prekyslenost organizmu a krvi odburava imunitu a pripravuje "hniezdo pre choroby. Tento proces sa nedeje zo dna na den, je to dlhodoby proces, ktory si vytvaraju ludia sami...
Najhorsim prekyslovacom organizmu je cukor a maso. Na internete sa da najst vsetko ako prekyslovaniu organizmu zabranit a vytvorit si zasaditost organizmu=zdravie na cely zivot.
Cukor je jed, ktory u deti vytvara hyperaktivitu, alergie, odburava vapnik z kosti, sposobuje tazke prekyslenie krvi, cize organizmus dietata je oslabeny a tym padom je dieta stale chore. Len si polozte otazku, kolko cukru denne prijme vase dieta z jogurtov, cerealii, dzusov, sladkosti, cajov atd...vsade je skryty cukor, pretoze to chuti a na tom najviac zarabaju vyrobcovia. Poznam mamicku, ktorej dieta vobec nevie, co je to chut cistej vody. Stale pije len dzusiky z krabicky, kde su pridane same jedovate potravinarske ecka a caje, no viete si to predstavit? To kvantum jedov, co dostava do seba kazdy den?
Maso, nejdem sa k tomu ani vyjadrovat. Moja 8 rocna neter bola od mala krmena masom, lebo toto jej vraj chuti, tak jej stale na obedik, alebo veceru uvarili nieco z kuracinky alebo bravcoveho, mleteho hovadzieho... Takto to slo roky a ja som im stale hovorila, nech do nej tolko masa necpu, ze je to preplnene velmi skodlivymi hormonmi a antibiotikami a kadejakym svinstvom, tak sa stale na mna osocili, ze oni vedia, co robia, ved aj oni jedli maso a su to (ano, ale uz zabudli, ze pred 30 rokmi maso nebolo infikovane takymi chemikaliami ako teraz).. Takze teraz ma moja mala neter 8 rokov, zistili jej tazku hormonalnu poruchu - predcasnu pubertu ma plne vyvinutu maternicu a je pripravena krvacat kazdy mesiac, je obezna, ma problem s oblickami a odteraz az do 12 rokov bude chodit kazdy mesiac ku gynekologovi ne injekcie, ktore maju potlacat menstruaciu kazdy mesiac. Gynekolog im odporucil jest menej masa... Co k tomu dodat? Ludia uz zabudli, ze pred 30 rokmi nasa strava nebola postihnuta eckami, chemikaliami a hormonmi tak ako teraz a je len na nasej zodpovednosti, ako sa naucime tymto jedom vyhybat a rozmyslat pred tym, ako si nieco polozime do ust.
Viete, ze z kozmetickych vyrobkov a jedla prijimame denne 10 nasobne viac hlinika ako obsahuje jedna vakcina? Jedna vakcina obsahuje nepatrne mnozstvo hlnika, zato jeden antiperspirant (v zlozeni ma napisane aluminum), sampony, gely, alobal na pecenie, hlinik sa nachadza aj v obaloch na cokolady, zuvacky, potraviny vobec, hrnce v ktorych varime, vsetko je hlinik a my toto konzumujeme, vsetko obsahuje obrovske mnozstvo hlinika? Sa zamyslite, ked otvarate cokoladu, zvnutra nemate strieborny obal? Je to hlinik a ano dostava sa bohuzial aj to do tela. A teraz si predstavte, sme denne obklopeny hlinikom, nevedomky ho dostavame do tela kazdy den obrovske kvantum a tu budu ludia plakat, lebo vo vakcine sa nachcadza stopa hlinika... Alebo laureth sulphate-rakovinotvorna latka, ktora sa nachadza v samponoch zubnej paste atd, ano mate ju aj vy vo svojej kupelke, staci sa ist teraz pozriet do kupelky, zobrat hociktory sampon, ktory mate a pozriet do zlozenia.
Tazke kovy? Viete kolko olova prijmame dneska my a nase deti zo vzdychu? Kazdym vdychom prijmame do seba jedy z tovarni, prepaleneho benzinu z aut, znecisteneho vzduchu ako takeho narusenej ozonovej diery, ale nie, my miesto toho aby sme isli na prechadzky do prirody a zili zdravo, budeme plakat, ze to vsetko z vakcin... Kto dneska dodrziava povinny pitny rezim 2.5 litra CISTEJ vody kazdy den? Voda, ktora precistuje organizmus od jedovatych latok a ak ju nepijete, jedovate latky sa vam hromadia v tele a vzikaju choroby, pretoze telo tieto odpady nema ako odplavit z tela von, iba ako vodou...
A tu budu pohodlni ludia plakat a hladat vsetky priciny zla vo vakcinach miesto toho, aby zdvihli zadok a zacali KONECNE nieco robit pre svoje zdravie a svoj zdravy zivotny styl....
Tu sa mi natlaca otazka: naozaj vsetky civilizacne choroby su sposobene iba vakcinami? Ved aj my sme boli tak isto ockovani a navyse horsimi vakcinami, ktore obsahovali tazsie kvanta hlinika a inych latok a take choroby ako nase deti sme nemali. Ale ano je pravda, ze pred rokmi bol vzduch cistejsi, jedlo zdravsie a narod menej pazravejsi a tym padom aj zdravsi...
Teraz ocakavam reakcie tych agresivnych mamiciek, ktore za vsetko chcu vinit iba ockovanie, lebo sa boja pozriet pravde do oci - ze zijeme v otravenom prostredi a je len na nich, ako budu chranit svoju rodinu zdravym zivotnym stylom...

cecil36
30. júl 2013

@kykka no ty este pekne vela citaj a studuj 😉

ewisam
30. júl 2013

@aristka a poznamka na zaver. Nevies si predstavit, ake je tazke priniest si po mesiaci z nemocnice bezvladne dieta odkazane na 24 h starostlivost, neschopne sa hybat, hovorit, vidiet...a to "vdaka" ockovaniu proti chripke, ktora ho mala vlastne chranit. Neviem ako tebe, ale mne z toho vychadza, ze tie vakciny nebudu az take bezpecne ako sa zda...

alex02
30. júl 2013

Takze ak som správne pochopilawja a moja rodina mame prestat jest maso,cestoviny,pecivo cokoladu jogurty dzusiky,nepouzivat sampony sprchove gely ani zubne pasty,dezodoranty teda umyvat sa len cistou vodou a najlepsie sa odstahovat niekam na vidiek a dokonca zivota budeme vsetci zdravy???

cecil36
30. júl 2013

@kykka a este jedna otazocka. Ty papas sprchace a sampony, pripadne si nastruhas do obilninovej kase pekne cely antiperspirant? Alebo si tieto vyrobky pichas do svalu? To je totiz moja sakra rozdiel.

zuza123
30. júl 2013

malá ukážka toho že človek može žiť zdravo, cvičiť a robiť všetko preto aby bol fit...ale farmako firmy presne vedia čo robia...aby si zabezpečili stáli príjem peňazí...
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2489-cdc-pri...

aurorag
30. júl 2013

@cecil36 tiez jedna otazocka.... tie sprchace a sampony si na kozu natieras kazdy den, alebo len raz do roka? Alebo inak, co je nebezpecnejsie? expozicia kazdy den po dlhe roky na kozu, alebo jednorazovo intramuskularne?

aurorag
30. júl 2013

uz tu zazneli reci pre a proti, ale nikto nehovori, ako z toho von? ako sa nezanasat chemikaliami? mozeme vypustit dzusy a sladkosti, kozmetiku..... ale co preboha, mame teda jest? ktore maso je zdrave? ktore bio je naozaj bio? kde sa da dopestovat ozaj zdrave jedlo (ovocie, zelenina, maso)? vsetok vzduch je znecisteny, pada na to znecistena voda, zvierata jedia znecistene krmivo!!!, dychame znecisteny vzduch.....
nemozeme sa vsetci odstahovat na lazy a chovat kozy... a je tam vobec cistejsie? 😠

aristka
30. júl 2013

@sorciera24 no anafilaktický šok môžeš dostať z hocičoho,nehovoriac proti chrípke by som dieťa nedala očkovať, je to dobrovolné a tam asi nebola zvládnutá situácia ohľadom prvej pomoci u rodičov,aj keď určite urobili maximum...preto som názoru ,že namiesto etickej výchovy a náboženstva by mali učiť pp a resuscitáciu...

aristka
30. júl 2013

@ewisam bola robená imunologia alebo testy na alergiu,to mohla spraviť aj zložka v očku,alebo niečo iné...neviem ,lebo anaf.šok by po podaní býva za pár sek až min.....

miriatko
30. júl 2013

@kykka, chcem sa vás opytat, to všetko čo ste písali o nezdravej výžive, o prechemizovanom svete je síce pravda, ale mna zaujíma tá druhá stránka veci. Odvolali ste sa na to, že my mamičky sme hnilé, že svoje deti dobrovolne trávime jedlom, ohrozujeme kozmetikou a o sebe ste písali, že vám sa nelenilo a zmenili ste životný štýl, stravu a pod. A mna zaujíma ako? Odstahovali ste sa do hory, čo presne jedia vaše deti, chcem aby ste to tu podrobne rozpísali, aby sme sa poučili.

basburianka
30. júl 2013

Čo sa týka prekyslenia organizmu, máš určite pravdu. Sme to, čo jeme. Aj chcemikálie v kozmetike spôsobujú problémy. Čo však nechápem, od kiaľ berieš tú istotu, že očkovanie nemôže spôsobovať problémy? Ja poznám už slušné množstvo neočkovancov a sú naozaj minimálne chorľaví, to však môže samozrejme súvisieť aj s faktom, že ľudia, ktorí neočkujú, sa väčšinou zaujímajú aj o zdravé stravovanie a celkovo zdravý životný štýl. Na druhej strane, poznám niekoľko očkovaných detí, ktoré mali po očkovaní problémy. Ja sama som sa o očkovanie začala zaujímať po tom, ako môj prvý synček mal ako novorodeniatko problémy po očkovaní proti TBC (vtedy bolo ešte povinné), bol plne kojený, ja som vegetariánka...Takže v istom zmysle ti závidím tvoju istotu, ale ani zďaleka nie je také "pohodlné" pripisovať očkovaniu nežiadúce účinky - nie je to ľahké rozhodnutie, odmietnuť očkovanie...Samozrejme, že mám o svoje deti strach, samozrejme, že nechcem, aby sa nakazili nejakou nepríjemnou chorobou...Aké by to bolo "pohodlné", keby ich jedna injekcia mohla pred tým ochrániť...Aj takto sa dá na to pozerať, nič nie je len čierne alebo biele.

zigzag
30. júl 2013

@alex02 presne tak, a este nedat sa ockovat a nechodit k lekarovi, nepozerat telku, a bude ok, do konca zivota 😵

kbeata
30. júl 2013

@aurorag je to rozdiel,inac pracuje TH1 a TH2,ale neviem posudit,co je horsie,alebo lepsie

aliza
30. júl 2013

@miriatko jasne, ze nezijem na lazoch, nemam vlastny chov a nepestujem, zatial 😀 ..neda sa uplne zit zdravo, najma ak mame skolopovinne deti, chodime do prace, mame hypoteky a pod. Co sa da ovplyvnit, je strava a pohyb. Ja som zacinala so zdravou vyzivou uz od prvych prikrmov...len zelenina, iba doma varene, ziadne umeliny, ziaden cukor, ziadne kase, vyzivy, piskoty, caje....iba zelenina a ovocie a morka, tu jedinu som povazovala za akotak zdravu. Samozrejme, neskor sa pridalo 'hormonove' kura...nezijem na dedine, nemam na zahrade vlastny chov, takze s tymto som sa zmierila, ale hladam sposob, ako toto zmenit...plus jeme este jahnacinu, barana, ryby...ostatne maso nam nechuti. Nejeme ziadne sunky, salamy, klobasy, parky.....namiesto toho celozrnny chlieb so zeleninou, ci uz redkvicky, paradajky, uhorky, mrkva, cibula, cesnak. Deti jedia cerealie s ryzovym mliekom na ranajky. Pijeme iba vodu, filtrovanu. Ziadne jogurty, mlieko a pod. Obed je napriklad naparena zelenina, losos, cicer, sosovica, spenat, kura, baran na rozne sposoby. V kuchyni nepouzivam ziaden cukor, ani muku, nerobim ziadne zatrepky, mukove omacky a podobne vyzvivovo prazdne zasycovace.
Takze asi takto. Viem, nie je to dokonale, ale aspon nieco. Deti su zdrave a to mi staci. Dcera zvykla mat anginy, odkedy prestala jest jogurty (vedela zjest aj 3 naraz), po angine ani stopy. Takze vidim dopad. Ono zmeny treba robit hlavne pomaly, nie prudko naraz...a aj mala zmena je zmena, hlavne, ze je... 😉.
No a hlavne vsetci sportujeme, plavame celorocne, cize otuzujeme a kedze zijeme v UK, tak je asi jasne, co pod otuzovanim myslim 😀.
A ku kozmetike, normalne som si nasla web stranku s takymito produktami a objednala som ich. Ziadna velka zmena 😉. Ja mam cely zivot problem s pokozkou, som ekzematik, takze ja som sa k takej kozmetike dostala prave kvoli vlastnym zdravotnym problemom a logicky som ju zacala pouzivat aj pri detoch.

kvieta
30. júl 2013

@aliza Aký súvis má jogurt a angína? Ešte som o tom nepočula. Dúfam, že ? neodbočujem od témy, keď súčasťou je aj zdravá výživa.

aliza
30. júl 2013

@kvieta no to neviem, ale odvtedy k nam angina nezavitala 😀, dovtedy vcelku pravidelne. Mam kamosku a jej neter sa trapila s anginami a nakoniec zistili, ze kecup jej vadil....uplne prestala jest kecup a odvtedy nemala anginu ani raz. takze presne neviem, ako to funguje, ale zrejme urcite potraviny fakt prilis prekyslicuju organizmus a ten je potom nachylny na virusy a zapaly... Mam dalsiu kamosku a ta tiez nemoze jogurty, vraj ma tiez anginu z toho. Mozno je to sci-fi, ale nam pomohlo a som rada 🙂. Tento rok dcera nebola vobec chora, ani maly.

kvieta
30. júl 2013

@aliza A nevieš mi povedať, kde kamoškinej malej zisťovali, čo jej vadí, teda akým vyšetrením došli k tomu kečupu?

el6
30. júl 2013

mamina minule vyhrabala moj ockovaci preukaz....normalne som hladala, ci nechyba nejaka cast z neho...ked som pozrela kolko chorob stacilo zaockovat nam...a ako malo naraz nam pichali v porovnani s tym co sa ockuje teraz... ma to fakt prekvapilo....nemam vyhradeny nazor uplne v tejto oblasti, som skor zastancom individualneho pristupu....ale teda toto bol trochu sok....

aliza
30. júl 2013

@kvieta no ziadne vysetrenia, proste vysadili kecup (asi ho jedla vela 😀, ked ich to vobec napadlo ). Ja som tiez len mala blby pocit, ked som videla, ako dcera laduje tie jogurty. Proste ma to akokeby trklo, ze ci tie anginy s tym nemaju nieco spolocne....zrusili sme jogurty na skusku a odvtedy pokoj. Ona mala dokonca chronicky zvascene mandle, take velke gule si este nevidela, fakt na cele hrdlo, kazdy sa cudoval, ako moze vobec dychat....mala to tak par rokov, ale nechceli ich vybrat, vraj az ked bude mat 5-6 angin rocne 😕 a to ona zase nemala. No a teraz uz ani tie mandle nema take velke, su trosku zvacsene, ale teda o polovicu mensie, ako boli. UZ ci to boli jogurty alebo nie, to nemozem potvrdit, mozno celkovo strava, mozno z toho len proste vyrastla....ale tak sme aspon skusili a jogurty su vraj celkovo humus, takze nemame za cim lutovat.

dejnas
30. júl 2013

@kvieta nás sa na vstupnom alergologickom vyšetrení dr. pýtala na konzumáciu kečupu (dcérka mala vtedy 3 roky a kečup ani nepoznala), takže ho negovala, ale inak zrejme z testov sa dá zistiť

siska53
30. júl 2013

@kykka vies, mas pravdu v tom, o com pises v uvodnom clanku, plne suhlasim, ale nehnevaj sa, tvoj ton ( ale nielen tvoj) v mnohych dalsich prispevkoch mi pripada dost zlcovity, akoby sa tu ludia uz nevedeli bavit bez urazok a utokov, cize vsetky podobne temy sa minaju ucinkom, teda tie, ktore chcu v klude sa porozpravat, vymenit si, precitat i ine nazory, nakoniec sa to zvrhe na osocovanie a utoky a a len na ockovanie..myslela som, ze aspon z tvojej strany to bude ine, najma ked ste presli vo vasej rodine zmenou zivotneho stylu, si myslim, zeby si mala byt teda vyrovnana a pokojna aj v reakciach na ine nazory.
Ale mozno sa telo este zbavuje jedov.
A to som sa tesila, ze tu bude prijemna debata..:(

tinkag
30. júl 2013

@beruska.zuzanka moj synovec vooobec nie je ockovany a ma ekzem. Napises mi, ze z cohoooo ???!!! Moj brat ma sennu nadchu. V nom uz koluje preddispozicia na nieco, v detstve vyvola ekzem a ked sa to nebude potlacat, tak mu to nemusi vyvolat astmu, prip. sennu nadchu alebo inu alergiu. Svagrina mu to nenatiera ziadnymi kortikoidmi, chodia k homeopaticke, ta im velmi pomaha. Neziju na SVK. Ale teraz su tu na prazdninach a maly ma brutaaalny ekzem. Velmi mu pomaha Ruzova voda, to jej dala u nich aj homeopatka, nevedeli sme, ze aj u nas sa to predava.

cecil36
31. júl 2013

@aurorag vidis a ja sprchace nepouzivam vobec, pouzivam prirodne mydla, ktore vyraba moja sesternica 😉 Takze ked si nezanasam telo z vonka, preco by som si ho zanasala zvnutra ockovanim. Nedava to logiku.

cecil36
31. júl 2013

@kvieta mlieko a mliecne vyrobky zahlienuju. A ked mas zahlienene priedusky, dutiny atd, lahsie sa tam ukladaju bakterie, co nasledne moze sposobovat aj caste anginy ci zapaly dutin.

ewisam
31. júl 2013

@aristka To az tak podrobne neviem, nebola som osobne pri vysetreniach, ale spustacom toho vsetkeho bola bezna "bezpecna" vakcina po ktorej budes mat maximalne mierne zvysenu teplotu a mala ta preventivne chranit 😠 Takze len tolko, ze neverim v ich bezpecnost

ewisam
31. júl 2013

@aristka ako pises, ze by si ockovat nedala, ale kto vedel? Verilo sa lekarke ako sa v mnohych pripadoch veri, sak ked odporucila, pracuje s tym, vie...Je pravda, ze nemuseli dat zaockovat, ale pri povinnom ockovani na vyber nemas, musis bez debaty pod hrozbou sankcie a mam sa tvarit,ze vakciny su bezpecne a robia vsetko len pre nase zdravie? Ale to uz je ina tema.

miriatko
31. júl 2013

@aliza , v dnešnej dobe sa nedá uplne na 100 percent žiť zdravo, ja mam dve deti , 3 ročnú dcerku a polročného synka, snažím sa ich stravovat zdravo, netvrdím, že dcerka nezje sladké, ale jej stači málo, bravčové maso ešte ani nejedla,snad raz za čas zje detské bezlepkové párky a tam sa bravčové maso nachádza a kuracinu nerobim každý den, ona ma najradšej tie kadejaké zapekané veci ako zapekaný karfiol, brokolicu a pod. , polievky, s mliekom súhlasim, že zahlienuje, u dcerky sa prejavuje, že ked cez den zje jogurt a trebars ešte acidko, tak ju zapečie a nemože sa vykakat. Inak až do troch rokov pomaly nebola chorá, ak nerátam nádchu, akurát v zime chytila od švagrinho syna anginu a brala antibiotika prvy krát. Pohybu má dost, viem, že strava u nás nie je až tak dokonalá ako u teba, t.j. že nepoužívaš mlieko, muku, ale hovadiny ako čipsy a pod. nejedava. Synček papká zeleninu, ktoru sama pripravujem, ovocie tiež. Kojený bohužial už nie je, lebo nech som robila čo som robila, mlieko sa mi stracalo stale a malý stále hladný. Malý má pol roka a už dvakrát bral antibiotika, v lete boli horučavy a on zo dna na den dostal zápal priedušiek. Tak som zvedavá čo bude dalej. Ja som mala ekzem od babetka, potom utlm, a teraz v tehotenstve so synčekom, sa vrátil, a je škaredý, zistili mi že moje telo vobec neštiepi laktázu, mliečny cukor, mam aj hraničnu celiakiu, ale na poslednym testoch som mala nasadenu normálnu stravu, mi vyšli uplne normalne výsledky tak som z toho magor.

S tým ekzemom je to tiež diskutabilné. Ja mám skoro 30 rokov a pred 30 timi rokmi bolo všetko iné. Ja som z dediny, my sme mali aj máme všetko dopestované - zemiaky, kt. sa ručne aj plevu, nestriekaju sa, zelenina tiež, maso sme mali domáce, chovali sme prasa, kačky, morky, sliepky, mlieko sme brali od susedovej kravy, aj napriek tomu ja aj moj brat sme mali ekzem od bábetka dlhé roky, ja po tvári, brat po celom tele, testovali nás od mala na alergie a nič nám nezistili, čokoladu sme mali zakázanu. Takže asi tak.

beruska.zuzanka
31. júl 2013

@tinkag myslím, že si si sama odpovedala... brat má sennú nádchu, čiže deti majú predispozíciu na alergie, exémy a iné problémy+strava, neviem, či majú zviera, kde žijú, ako žijú, to sú všetko faktory ovplyvňujúce vznik týchto vecí...

Ten posmešný tón a xy otáznikov s výkričníkmi si nabudúce nechaj 😉

kvieta
31. júl 2013

@cecil36 Ja zasa viem, že mlieko iba zahusťuje už existujúce hlieny. Mlieko a mliečne výrobky teda nespôsobuje tvorbu hlienu. Ja som ho nevysadzovala, pretože aj lekárka mi vravela, že toho mlieka by sa muselo vypiť veľké množstvo. 3-5dcl mlieka nie je pri bežnom nachladení problém. Ale niektoré lieky, hlavne z ATB sa s mliekom nezhodnú, tak tam sa vysadzuje.
@dejnas
@aliza Ten kečup - je všeobecne známe, že je to max. nevhodná zložka stravy pre deti. Tiež nepoužívame kečup, ak, iba minimálne. Ako alergia beriem, len mi to nedávalo súvis s tou angínou. Malá bola min. roku tiež často chorá s hrdlom, preto ma to zaujímalo, lebo imunitu mala OK. Ale teraz klopem... Stravou to určite nebolo, asi kolektív a pomaly asi z toho rastie.
Ďakujem vám🙂

aliza
31. júl 2013

@miriatko k tomu ekzemu, ja ho mam tiez od babatka, aj cela zenska linia, niekolko generacii 😒 . Ja som bola dojcena 3 mesiace, tak sa to vtedy robilo a kedze som sunar netolerovala, vracala som ho prudom, tak mi dali obycajne kravske mlieko a ekzem k tomu ☹ . Podla mna to mlieko bolo spustacom. Doteraz sa s ekzemom trapim, po porode maleho pred 3 rokmi sa mi spustil asi najhorsi, aky som kedy mala. Mne ako malej zistili alergiu takmer na vsetko, od citrusov, cokolad, prachu, peria...aj som bola velakrat ako dieta hospitalizovana. Moje deti vsak ziaden ekzem nemaju, dcera dojcena, ockovana, maly nedojceny, neockovany....takze tiez tam velmi suvis nevidim, mne z toho vychadza prave ta strava a vylucenie vsetkych alergenov tie prve mesiace,u dcery dokonca az 2 roky lebo som sa bala, ze ako dievca bude mat ekzem, to mi aj povedali, ze na 90% bude mat ekzem, kedze sa u nas dedi po zenskej linii....a preto nejedla ziadne alergeny takmer 2 roky. teraz moze jest vsetko, akurat tie nestastne jogurty, ale mliecne vyrobky celkovo zahlienuju organizmus a my ich proste nemame radi. Mne sa nepaci, ako dnes niekto vymyslel, ze alergeny treba zavadzat medzi 4-6 mesiacom a vsetky matky to nasleduju. Nikto nevie, odkial tieto novoty prisli, akymi vyskumami a statistikami su podlozene, proste len 'najnovsie vyskumy' dokazali....ale ake su to vyskumy, nikto nevie. Moje obe deti zacali s prikrmami az okolo 6.m., dokonca aj maly, ktory bol na UM. V zivote nemali hnacky, ani zapchy, ziadne traviace problemy, dodnes ziadne alergie. Takze mne su vsetky taketo pochybne vyskumy u..., ja mam dokaz, ze aj napriek tazkej rodinnej anamneze sa da spravnym stravovanim vyvarovat dedicnym chorobam a alergiam.