Nie som rozhodnutá, či mám dať dvojročné dieťa očkovať
😒 ahojte mamicky ,v tehotenstve mi zistili gastroschizu to znamena ze tenke crevo sa vyvyjalo v plodovej vode ........ rodila som sekciou v 36 tyzdni .....presli sme si tazkym obdobim no chvalabohu je maly zdravy,krasny a nema ziadny problem so stravou ....klopem .....este nebol vobec ockovany lebo som to oddialovali a traz nas doktorka tlaci na ockovanie a my nevieme co mame robit, chcem pre mojho maleho len to najleps7e no bojim sa ze ked ho dame ockovat tym ze mal problemy tak ze sa nieco skomplikuje a to uz by sme nezvladli.....budem rada ak mi prispejete vasimi nazormi , dakujem
@denduska ved hej..ale nesuhlasim,ze autority to nechcu uznat-autizmus moze byt ziskany tiez.,myslim,ze ten ziskany sa akurat klasifikuje ako nasledok encefalopatie.ci po okcovani alebo po prekonani infekcie..aj tych ocko preventabilnych!.a ako pises, vzdy tam nieco musi byt este-ci pridruzena infekcia-alebo vrodene geneticke mutacie-ako napr tie mitochondrialne..
ja vzdy tvrdim,ze ked mas dostat autizmus tak ho dostanes- ci ocko(vrodeny alebo extremne pripady ako nasledok encefalopatie) alebo neocko.
Horsie je,ze nie vzdy je indicia,ze sa uz nieco deje..ale tie mitochondrialne sa daju vytipovat,ze sa to akurat v Hannah Polling pripade tak nestalo je divne,hlavne ked je otec je lekar-neurolog...nik asi nezistoval preco mala mnohonasobne infekcie vo velmi rannom veku, nebola ockovana prave pre to-posuvali ocko pre sustavne choroby)..a aj to moze byt priznakom mitochodnr.dysfunkcie..caste zapaly dychacich ciest, stredneho ucha.
@denduska ved prave taky vyskum robila autorka knihy , ktorej nazov som davala.. prave na to prisla, ze to sposobuje to, co som pisala...Ma centrum kde je takto vysetrnách tusim 10tis deti.,....
Zistila, ze deti nemali v poriadku v case ockovania imunitu = crevnu floru a tym padom osýpky zostali v lymf. uzlinách v ileu ( posledny usek tenkého creva) a tam a zacali vsetky problemy...
Cele nase zdravie , aj dusevne, je v crevach
Zdrave dieta mozete ockovať kolko chcete a neochorie. ale aj nema creva OK , tak sa moze stat aj toto..
@veriiii uz to ze dieta bolo stale chore, ako pises, je prajavom znizenej imunity a teda abnormálnej crevnej flory, mozno premnozena candia, e.coli ,clostridie .. ale aj lambie a pod...
Je velka skoda, ze sa toto nezistuje u chorlavych deti.. bohuzial..
a ked aj zistuje, tak len zo stolice, co nie je postacujuce, lebo vela z tych patogénov je na stene creva a to stolicou nemusi vyjst vôbec... bohuzial o tom vie veda teda stale este malo...
@liebling98 ja sa specialne temou ockovania nezaoberam, takze ti neviem odpovedať,len som nedavno kdesi citala, ze keby sa neockovalo tymi kombináciami, tak telo nereaguje tak, ako reaguje.,. a hovorila mi to aj kamaratka, ktora je chemicka a ze je to velky rozdiel, ked je to zvlast alebo spolu....
Ja nie som apriori proti ockovaniu, moja dcera je plne ockovana.ale teraz ked citam tieto veci , co sa deju v dnesnej dobe stale viac a viac a kedysi tomu tam nebolo, lebo vakciny mali trochu ine zloženie ako dnes, tak sa mi to nepaci, minimalne to MMR....
Ja by som nedala 🙂 A ani nedam. Drobec je zdravy, papame vitamin C (ktory tu mnohi tak zlahcuju a nebyvame chori), takze sa nebojim. Ak vazna choroba pride, tak pride. Bude sa riesit potom. Neodpustila by som si, keby sa malemu nieco stalo kvoli preventivnym opatreniam pred niecim, co nikdy nemusi dostat alebo dokonca moze dostat aj napriek opatreniam. To by bolo velmi smutne. U mna prevlada strach z toho, ze co ked prave nam ockovanie urobi zle. Riskovat to nebudem. 🙂

@veriiii ja som nikde netvrdila, že len očkovanie ako také šmahom ruky "vyrobí" autizmus alebo iný problém. To by sme boli autisti všetci. Isto je treba nejaký individuálny predpoklad, plus možno ešte niečo. Radšej by sa teda výskum mohol zamerať priamo na tie deti, ktoré (údajne) utrpeli po očkovaní. Len to by museli autority priznať že nejaké tie NÚ naozaj existujú, a možno nie sú len zanedbateľné, či dočasné, ale natrvalo znížia kvalitu života. Ale jemné, zriedkavé odchýlky určite nezistia z obr-epidemiologickej štatistiky..to akoby som povedala, že pravá alergia na jód je pomerne zriedkavá, tak vlastne v porovnaní s miliónom ľudí ktorí ju nemajú vôbec neexistuje. Ale keďže poznáme mechanizmus, tak vieme, že existuje, aj ju vieme vysvetliť. Vidíš, že nakoniec sa niečo zistí..len už neskoro.