Obavy z očkovania a neočkovania
Po precitani vsetkeho mozneho, tu ci inde mam strach dieta zaockovat. Mame za sebou ockovanie cca v 3 m. a 6 m. a najblizsie nas caka v novembri. Ale desim sa tych neziaducich ucinkov, ktore mozu a nemusia nastat. Na druhej strane si kladiem otazku, ci sa nahodou nieco nestane, ked ju zaockovat nedam. Pediatricka tvrdí, dieta vystavim velkemu riziku, ak ho zaockovat nedam. Vraj to, co tu pisu mamicky (neziaduce ucinky po ockovani), su výmysly.
@fidka79 ja verim sebe....ja rozhodujem co maly dostane..nie pediatricka... keby som rozhodla ze ockovat nedam tak nedam ale ja som vnutorne presvedcena ze ockovanie ma zmysel... a nieziaduce ucinky typu autizmus to je blbost.(*). horucka a plac a zla nalada pripadne lahky vysypanie sa to nie su NU...
tvoje obavy su urcite na mieste - ked si clovek pozrie ako vyzera zlozenie vakcin a kolko neurotoxickych jedov obsahuju ockovacie latky , tak by sa zamysliet urcite mal .
http://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-ock...
pises ,ze si citala "vsetko mozne" ..no neviem co ti prinieslo citanie "vsetkeho mozneho" , ked stale mas nevyjasnene zakladne otazky a vieme ,ze neistota a strach = nedostatok informacii ...no a zaroven som ta nenasiel v nasej skupine , ktora sa venuje rizikam ockovania , je v nej vyze 1500 clenov ktori neockuju, alebo o tom rozmyslaju a hladaju informacie.
https://www.modrykonik.sk/group/1799/ v tejto skupine najdes zorganizovane vsetky pristupne informacie na tuto temu a uzivatelov s podobnymi dilemami, ako mas ty. cize skupina ktoru by si potrebovala tu je , len ty v nej chybas 😉
rozhodnutie ockovat, neockovat lezi cisto len na tebe ako rodicovi, lebo ty jedina budes niest zodpovednost ..ako realnu, tak aj moralnu . ty a nikto iny ..a uz vobec nie vasa detska, uradnici a dalsi spekulanti. ..aby niekto mohol zaockovat tvoje dieta , potrebuje tvoj pisomny suhlas - aka "informaovany suhlas" tymto podpisom zoberies na seba vsetky rizika ockovania. ak nepodpises, tvoje dieta nezaockuju .
za mna ti mozem povedat ,ze vakciny su jeden obrovsky a nebezpecny experiment na nas a nasich detoch s total nevypocitatelnymi nasledkami , ktory sa realizuje za ucelom miliardovych ziskov. ..ak ta to zaujima viac, tak si to budes musiet sama nastudovat , to za teba nikto spravit nemoze.
v tejto ceste ti drzim palce, snad si vyberies spravne .
@bbarboraa je to tvoje rozhodnutie a mas na to plne pravo, si informovana co sa moze stat, rozhodujes sa s informaciami.. nikto ta nebude presviedcat, ze neockuj, si svojpravna, kazdy nesie zodovednost za svoje rozhodnutie, horsie, ked niekto info nema, a rozhoduje sa so skreslenymi informaciami, preto treba precitat obe strany urcite 😉
@zigzag bariéra je hematoencefalická ,keď už tak a inak tie hrubky v imunite a ak vieš akože čo je hem.bariéra a nevieš čo je embrio kuracie ,čo je základnou stavebnou jednotkou ľudského tela ....potom čo je adjuvans ,na čo sa používa ,lebo hliník to nie je ,ale jeho zlúčenina ...na hliník mysli ,keď sa napiješ vody a nadýchneš sa a pridruž aj olovo a iné kovy a čo sa chlorelly týka je to dobrý kšeft ,len som zvedavá či japoncom to bude stačiť na detoxikáciou rádioaktívnych látok ..alebo je priamo produkovaná tj.vybarná z mora pri Fukušime ....
Baby, kontrolujte sa!
@zigzag ak budeš mať haváriu alebo pôjdeš na operáciu ,potom bude mať kšeft ,ale toto môj kšeft nie je a ak budú meningitídy ,encefalitídy ,pneumónie a potrebná resuscitačná starostlivosť ...,ale to ty nikdy nepochopíš...daj si jačmeň ,len pozor ,aby nebol z modifikovaného jačmeňa ,lebo ,že vraj to škodí a kto ťa potom zvládne ....
@aristka vies, co pises tu bludy, co ani hlavu ani pat nemaju, vid posledny prispevok, mam pocit, ze modifikovana si ty 😀 jasne ze to nepochopim, lebo my nevymyli mozog farmako firmy... si zabila, ze nemas z hoho kseft, ak budu menigitidy.... ach skoro som sa rozplakala na dobru noc, ne taka herecka 😀 panecky, 😀 fakt na to treba zaludok, 😅
baby a s čím tu teraz kšeftujete? 😕 😀 😀 😀
potom ma zavolajte, keď bude lepší kšeft 😀 😀 😉
kľuuuud
neplodná diskusia
moc sa hádate 😉
@aristka a ty si chlap, či žena?
raz píšeš ako ON, raz ako ONA
no no no , pozor! za koho kopeš?
a veľmi efektné odpovede dávaš 😉 😀
@susanicka27
ty prosím ťa filtruj, študuj, premýšľaj + počúvaj svoj inštinkt 😉
snáď sa rozhodneš správne 🙂
a čo je správne pre teba a tvoje dieťatko, na to prídeš sama 😉 🙂
tu fakt nemôže vzniknúť jedna konštruktívna debata kde by bola schopná akceptovať jedna strana druhú? toto je už naozaj choré...všetci sa urážajú navzájom a každý zožral múdrosť sveta 😒 nemôžeme sa baviť ako dospelí ľudia a jedna druhú akceptovať? každá máme vlastný pohľad na vec, ale toto čo tu vzniká..mne sa naozaj zastavuje rozum 😕
ja osobne tiež neočkujem, myslím si že je to svinstvo a biznis, ale mám množstvo kamarátiek ktoré majú iný názor a predstavte si...ja to akceptujem..vyjadrím svoj názor, poradím ak potrebujú, ale neurážam ich ani neodsudzujem, nebudem do nich za každú cenu hučať ten svoj a z nich robiť idiotov..
nebolo by už načase vstúpiť si do svedomia a začať sa baviť na úrovni? bez urážania, napádania a pod. ? každý nech si vyjadrí svoj názor a bodka...ako kohúti na smetisku, veď to sa nedá čítať...to už nič nemá s témou očkovania..
akonáhle vznikne nejaká téma ohľadom očkovania tak sa hneď začne napádať jedna a druhá strana...čo z toho má tá mamička? chce poradiť a počuť názory ostatných a namiesto toho toto..to nemôžete namiesto toho napísať nejaký konštruktívny názor k téme čo si o tom myslíte? ja viem, že je to veľmi kontroverzná téma a je ťažké hľadať nejaký ten stred, ale fakt sa tu musíme hádať ako malé deti? nebolo by na čase dospieť?
@fidka79 hej zazracna mi tu mame samozvanych odbornikov a odbornici su sarlatani... preco vy vsetci co tu mate take velke ustocka nejdete na medicinu (pardom ak krivdim) a nerobi tu vasu SPRAVNU medicnu? ha? preco ste neni vy prave ti NAJmudrejsi, NAJschopnejsie, NAJerudovanejsi lekari na slovensku a celom svete? mas 34 rokov na VS sa mozes prihlasit kedykolvek v v 40 si nazaciatku a v 45 si mozes otvori megaSPRAVU ambulanciu a odporcat v nej neockovat...
@bbarboraa preco by som mala studovat medicinu, ak ma to nebavi?
Poznam dost lekarov, ktori maju na ockovanie svoj nazor a nie je zhodny s nazorom, aky sa prezentuje verejnosti (jednoznacnost za ockovanie)...uz som tu mena niektorych z nich uvadzala. Poctivo si tie svoje studijne roky na medicine odkrutili a po rokoch praxe dokazali prehodnotit - realita vs. propaganda a svoj postoj mnohi aj radiklane korigovali v neprospech ockovania. Napriklad pan primar neurologie MUDr.Stofko, ktory otvorene nazyva ockovanie biznisom.
Vazim si tychto lekarov, pretoze sa neboja otvorene vyjadrit k comu po rokoch praxe dospeli, a to napriek tomu, ze celia dokonca vyhrazkam o strate licencie a pod. utokom zo strany funkcionarov v roznych zainteresovanych lekarskych zoskupeniach.
@zunamoon ked ta to nebavi preco sa doho montujes ja tiez nedebatujem na Streche o architekture a plynovych kotloch ked o tom nemam paru...
...a tiez my chces povedat ze len tych to par "spravnych lekarov" robi svoje povolanie cestne? ze ostatni su zaplateni farmafirmami a NEVERIA tomu co robia? to by bolo naozaj smutne... ja si myslim ze drviva vascina robi (aj ockovanie) s vedomin dobrym... neverim ze by si nejaky pediater povedal: super teraz popicham vakciny a aj ked je to blbost a moze skodit tak to urobim a je mi jedno co bude s detmi... proste neeeNEEEEneeeverim tomu ze si to co i len jeden pomyslim alebo to robi so zlym vedomim...