Obavy z očkovania a neočkovania
Po precitani vsetkeho mozneho, tu ci inde mam strach dieta zaockovat. Mame za sebou ockovanie cca v 3 m. a 6 m. a najblizsie nas caka v novembri. Ale desim sa tych neziaducich ucinkov, ktore mozu a nemusia nastat. Na druhej strane si kladiem otazku, ci sa nahodou nieco nestane, ked ju zaockovat nedam. Pediatricka tvrdí, dieta vystavim velkemu riziku, ak ho zaockovat nedam. Vraj to, co tu pisu mamicky (neziaduce ucinky po ockovani), su výmysly.
@zunamoon anatomia, fyzilogia, histologia, biologia, fyzika biofyzika. chemia, biochemia, patologia, patofyzilogia, imunolgia, mikrobilologia, epidemiologia, infektologia.............(tiez stoja za povsimnutie posledne 4).... v rami inych 2 predmetov toxikologia ...........atd 4statnice a DP k tomu staci? som dost zorientovania...
a napr. to ze som ZA ocko neznamena ze ZA kazdu cenu to ze som ZA neznamena ze sa nemoze stat ze pride aj k vaznemu NU po ockovani ale pre pana jana //// tu sa matere kvoli VAM boje ze kazde dieta po MMR dostane autizmus.... /// kolko deti dostalo po mmr dokazatelne autizmus????? vy to tu prezentujete ako kazde 2. ... to NIE je normalne
@bbarboraa boja sa kvoli nam, alebo kvoli novym poznatkom, o ktorych vas na tych nasich slavnych fakultach zabudli len tak nahodou poinformovat? Zrejme sa spolahli, ze slovenski studenti velmi slabo disponuju ovladanim anglickeho a nemeckeho jazyka, na to, aby si vec dokazali sami zobjektivizovat zo zahranicnych zdrojov. 🙂
@zunamoon Moja, ja som hned na zaciatku napisala, ze to je volba rodicov, ze moje su zaockovane, a ze je tu kopa tem, kde sa to prebera a myslela so, ze bude stacit... ale ked som to tu sledovala ako to vytacas do skaredeho svinskeho biznisu a samych neziaducich nasledkov a vonkoncov si nebrala do uvahy druhu stranu, ktora argumentovala rizikami pre neockovanych jedincov tak som sa zapojila stylom nme vlastnym. Najprev som sa pokusala ukludnit to a potom som pridala svoj nazor, vyplivajuci z mojho presvedcenia, ze ockovat sa ma. Ak niekto nechce nech sa pre mna za mna neda. Kedza mne je ironicky styl blizky, pouzila som ten.
A poviem Ti preco som za óckovanie. Mala som 8 ked moj o 3 roky mladsi barat dostal osypky. Dodnes ma strasi, ked si spomeniem ako plakal, uz len ked sa svetlo zasvietilo a lezal vo vysokych horuckach zo zavoazanymi ocami (dnes viem, ze to bola svetlopachost) a ked ho mama macala vo vlaznej vode, lebo ani zabalmi mi evedele zrazit teplotu a ako mi kazala dat mu pusu, ked ho brala sanitka. Dnes vim, ze sa bala, ze sa s nim rozlucit nebudem moct. Chvalabohu to prezil ale dnes viem ako to mohlo skncit a zo vsetkych tych tragickych dosledkov po osypkach ba bola smrt vykupeniem.
Tak ma zabi, ale ja som preockovana na vsetko mozne tiez,
@zita19 prepac, ja som nic nevytacala do skaredeho svinskeho biznisu, nevkladaj mi do ust, co som nenapisala...jedine, co som napisala, bolo, ze pan primar Stofko otvorene vyjadril svoj nazor, ze ockovanie je biznis, co sa da overit vo vysielani, kde je to zaznamenane. Neznasam ludi podobneho rangu, co chcu vyrabat nejake hyperboly ohovaracskym sposobom, tak ako to robis Ty. :(
Tvoj brat a osypky, Tvoja skusenost, ja mam zas opacnu...osypky posilnili imunitu dietata (je aj vedecky overene, ze virus osypok aj mumpsu ma posilujuci ucinok na imunitu, vyvyja ju v detskom veku a zanechava dozivotnu imunitu...dokonca jeho ucinok je antikancerogenny!).
@fidka79 vie to len veľmi málo osadenstva ...a keďže je to anonym .diskusia aj to tak nechávam ....to ,že ty si sa pochválila je tvoj problém a pre tvoj názor je pre mňa prekvapením ,že si zdr.pracovník ,ale pre skúsenosť môjho brata z írskym zdr. sa možno ani nečudujem ....inak mal sa tam ako v luxus. hoteli ,čo potom ,že srdcový kolaps a vys.cholesterol na infarkt neriešili ..bolo si potrebné len oddýchnuť .... 😖
@zita19 za nijaku cenu, v detskom veku sa tieto choroby ako mumps a osypky prekonavaju lahko, prave ockovanim sa posuvaju do vyssieho veku, kedy uz mozu mat razantne dosledky :( pise o tom aj MUDr. Jan Vavrečka vo svojom seriali Ockovani - humanni medicina nebo byznis?
Inak, rovnako by sme sa mohli opytat na ockovanie, ze za aku cenu? Nielen NU, chronicke a vazne ale aj smrt sposobena vakcinami je omnoho castejsia ako negativne dopady chorob, proti ktorym sa u nas ockuje...akurat sa tieto NU vakcin dosledne ignoruju a nezaznamenavaju, ako som uz spominala vyssie (farmakologicka Lassanova vo svojej studii uvadza do 1% hlasenych NU v SR!!!)
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... prečítaj si ...
@fidka79
@zunamoon idem spat.
Som rada, ze som zaockovana, som rada, ze moje dospele deti su zaockovane, som rada, ze sme vobec prezili, ked sme sa tak nezodpovedne vrhli a boli vrhnuti do sparov takej strasnej obludy zvanej ockovanie.
Podla Tvojich argumentov sa my traja vymykame z normy a je zazrak, ze ziadne nasledky nemame. Statisticky to vychadza, ze ti ostatni okolo nas by mali prezivat len ako poskodeni zombici.
Hlasaj si dalej svoju pravdu. Ja budem nadalej verit tej svojej. Ockovat.

@fidka79 jáj ha a už to tu máme ....takto sa chová pôrodná asistentka ,útočí ...došli ti slová .., čomu sa čudujem.... 😝