Obavy z očkovania a neočkovania
Po precitani vsetkeho mozneho, tu ci inde mam strach dieta zaockovat. Mame za sebou ockovanie cca v 3 m. a 6 m. a najblizsie nas caka v novembri. Ale desim sa tych neziaducich ucinkov, ktore mozu a nemusia nastat. Na druhej strane si kladiem otazku, ci sa nahodou nieco nestane, ked ju zaockovat nedam. Pediatricka tvrdí, dieta vystavim velkemu riziku, ak ho zaockovat nedam. Vraj to, co tu pisu mamicky (neziaduce ucinky po ockovani), su výmysly.
@zita19 Existují studie, které prokazují, že dětský imunitní systém vyzrává právě s kontaktem s přirozenou infekcí, posiluje se tím i nespecifická obranyschopnost. Vakcíny toto nedokáží zajistit, naopak - imunitní odpověď na přirozenou nákazu sníží (http://ije.oxfordjournals.org/content/33/2/374....), a v zemích s nízkou životní úrovní vedou ke zvýšení úmrtnosti. Tato studie ukazuje, jaký má očkování skutečný vliv na imunitu. V situaci, kdy je nízká úroveň hygieny, častý kontakt s infekcí a k tomu špatná výživa, očkování děti oslabí a zvýší jejich úmrtnost. V civilizovaných zemích nám děti tolik neumírají, protože jsou lépe živené. To je jediný rozdíl mezi námi a Afrikou.
O tom sa da tiez velmi polemizovat, ci su ockovani zdravi...vidim to na svojich detoch, dve starsie su zaockovane :( ale zdrave rozhodne nie su!
Vy považujete za běžné, že dnešní děti jsou často nemocné. Měli bychom si ujasnit, že běžné nerovná se normální. Je běžné, že lidé jsou tlustí, mají vysoký tlak a cholesterol, ale tento stav není rozhodně normální.
Co když bychom se naopak měli zamyslet na zdravotním stavem dnešních dětí. Považuje se za „normální“ několik otitid do roka, mít ekzém, sennou rýmu, v lékařské literatuře se uvádí typický věk pro rozvoj astmatu a autismu, jako by šlo o vývojový milník atd.
Neměli bychom se raději zamýšlet nad tím, proč jsou očkované děti tolik nemocné? Proč s přibývajícím počtem vakcín v očkovacím kalendáři se zdraví dětí stále zhoršuje? Není to náhodou tak, že neočkované děti nikde nepotřebují nabírat „síly“, protože o ně nebyly připraveny očkováním? Že ty „síly“ máme od přírody všichni, pokud je způsob života a jiné zásahy neoslabí? Není to náhodou tak, že neočkované děti nemusejí nic získávat, protože jejich úroveň imunity je normální, ale naopak očkované děti jsou oslabené, okradené o přirozenou možnost vyzrávání imunitního systému a podle toho vypadají? Vy říkáte, že nemocnost našich OČKOVANÝCH dětí je běžná, normální. Podle mě to není normální ani náhodou. Normou by mělo být zdravé dítě s občasnou akutní infekcí, s horečkou a dalšími obrannými projevy, kterou samo zvládne a po jejímž prodělání je posíleno.
Nikde jsem netvrdila, že neočkované děti nemají horečky, naopak mají lepší imunitu, tj. v případě potřeby jsou schopny mít horečku spíše než očkované dítě. Neočkované děti nemají imunitu narušenou očkováním, mnoho infekcí zvládnou inaparentně a v případě manifestního onemocnění jsou nemocné krátce a rychle. Dítě se silnou imunitou mívá typicky jednodenní horečku, druhý den mu nic není. Tj. rodiče s takovými dětmi pravděpodobně ani nemusí k lékaři, protože to zvládnou doma. Očkované děti mívají infekcí více a často se jich nedokáží samy zbavit, to je důvod, proč je doktor vidí často.
Mamičky nehadajme sa tu je to zbytočne ako zdravotná sestra a matka mám z toho tiež dilemu jedny vravia tak druhy tak a v škole a v práci zase inak nás caka prvé očkovanie ochvylu ja sama som zaockovana ako všetci kedysi nikto neriešil či áno či nie a som tu...s manželom sme sa dohodli že dáme povinné ockovania. Viem že istým spôsobom sú vakciny biznis ale keby nefungovali nevymizli by zo sveta choroby na ktoré umierali stovky deti...a ten autizmus no príde mi to zvláštne ked je to geneticka porucha s ktorou sa človek narodí nedá sa chytiť ani dostať ...
@zunamoon Pozri si prosím ťa výsledky tejto štúdie. Je tam jasne uvedené, že deti očkované BCG aj DTP mali výrazne zníženú úmrtnnosť o 57%.
http://ije.oxfordjournals.org/content/36/5/1022...
"Conclusions Among BCG-vaccinated children under 30 months of age, DTP vaccination is associated with improved survival. The increased female–male mortality ratio is associated with reduced mortality among males following DTP vaccination rather than increased mortality among female children. "
"Mortality before 30 months of age was 57% lower among BCG-vaccinated children who received DTP vaccination than BCG-vaccinated children who did not receive DTP vaccination."
Tu treba aj to brať do úvahy, že len vedci, ktorí sa tímito vecami zaoberajú do hlbky dokážu skutočne vyhodnotiť čo je lepšie či očkovať alebo neočkovať. Ináč sú to len vytrhnuté študie z kontextu a JEDNA taká nikdy nestačí. Tvrdiť, že očkovanie poškodzuje imunitu je odvážne aspon pre mna, klasicky zaočkovanú osobu s veľmi slušnou imunitou. Rovnako moje dieťa po doočkovaní ešte nebolo choré, pred tým angíny a raz dokonca nemocka a infuzky. Teraz zasoplila dva dni a žiadne umelé cečko z deemky a podobné veci. Prešlo samo. Ale keby som do nej naliala tri litre vitamínu C, tak by som si myslela asi, že zázrak. Nie, srandujem.
Alebo tuná takáto info.
Detičky očkované vakcínou proti tuberkuloze mali výrazne menej často všetky druhy rakoviny.
http://ije.oxfordjournals.org/content/40/1/258....
Alebo aj také.
#bcg vakcína proti (tuberkuloza) má potenciál znížovať alergie, podľa výskumu v Melbourne. Ešte sa to bude testovať.
http://www.heraldsun.com.au/news/tuberculosis-v...
Berieš všetky tieto informácie do úvahy?
A ešte som pri rozhodovaní brala aj túto štúdiu do uvahy vyššie riziko diabetu po prekonaní mumpsu a rubeoly u neočkovaných detí.
Dobré ránko.Vidim že sa ti tu zbehli ako supy na skapacinu.Ok tvoje dieta nemá žiadne následky z prvých dvoch dávok očkovacej látky a po čitani stránok na MK sa bojiš dat tretiu lebo susedka má dcerku ktorá pripisuje autizmus svojej dcerky očkovaniu.Moje tri deti po mmr očkovani začali rozprávat a pýtat sa na nočnik takže ak by som chcela mohla by som to pripisat očkovaniu.Ja som neštudovala medicinu ani nepracujem v zdravotnictve ale určite by som sa neriadila a nehladala radu na fore kde su ludia ktorý veria že im stači podávat vit C a dožiju sa 150rokov ako korytnačky.Moje deti su zdravé deti očkujem tak ako všetci v mojom okoli.priatelke skoro zomrel syn na menigitidu a poznám v okoli pripad kedy dieta v 18mes.dostalo vysoké teploty a do 24hod zomrelo na pneumokoka.Aj ked by dieta liečili hned nepomohli by mu išlo o velmi agresivny typ.Teraz tu máme od roku 2009 povinné očkovanie proti niektorým typom pneumokoka nie zo srandy ale z dovodu že detičky na toto ochorenie zomierali.Vyber si sama ty si za svoje dieta zodpovedáš.či sa už rozhodneš doočkovat alebo nie prajem aby tvoje dietatko bolo zdravé.
A ešte by som brala aj takúto informáciu do úvahy, že deti, ktoré sa v čase pred a po narodení vystavené infekcii chrípkou alebo osýpkami majú dvojnásobne vyššie riziko rakoviny mozgu.
http://www.nature.com/bjc/journal/v87/n7/full/6...
@fidka79 trochu by si sa mala skludnit a zachovat istu slusnost v komunikacii
@aristka nie je ziadna upratovacka na ARE.
Bavis sa s dospelou zenou, ktoru nepoznas.. to keby si ju stretla v meste, tiez by tvoje vety, rozhovor s nou mal taku formu ??? Slusnost a respekt trochu do tej diskusie...
teraz sa nepriklanam k ziadnej z vas ( v nazore )... ale zabludila som tu, ale len cumim nad tym sposobom rozhovoru... 😕
@fidka79 och s tebou nema zmysel sa bavit ty si normalne trapna.... osobne si myslim ze kazdy by sa mal venovat tomu co vie a nie sa stale dookola strkat do veci o ktorych mal len okrajo sprostredkovane vedomosti.... to ze mozno robis v zravotnictve, berem, to ze si uz pocula o ockovani berem tiez ale toto co tu predvadzas nasvedcuje iba tomu ze uroven nemas (v diskusii) ziadnu 🙂 tak ti zelam peknu nedelu a hlavne pokojnu 😎
@susanicka27 ja ti poradim studuj, zistuj, informuj sa, ale necitaj modreho kona 😉 porad sa s pediatrom, ak ti nepostaci jeho odpoved, spytaj sa dalsieho a dalsieho...na internete najdes informacie JPP, su casto zavadzajuce a siri sa tu demagogia...vies, tu vo verejnych temach sa docitas ako tvoje dieta ked za 20 rokov pichne v zadku, tak to sposobilo urcite ockovanie...docitas sa tu ako vsetky deti co maju nejaky exem alebo alergiu, tak je to len a len kvoli ockovaniu...ale ak mas priatela, ktory sa dostane aj do skupiny, ktora nie je verejna, resp, kde by tebe nahodou zakazali pristup, lebo si si dovolila napisat svoj nazor, tak sa docitas aj to, ako tie iste mamicky, ktore budu tvrdosijne vsetko zhadzovat na ockovanie a tvrdit, ze ich dieta ma exem kvoli "jedom" z vakciny vo verejnych temach, ze v tych sukromnych tie iste mamicky pisu ako ich NEOCKOVANE deti maju exemy, alergie....docitas sa aj to ako viacdetne mamicky porovnali svoje ockovane a neockovane deti a ze tak isto ako tie ockovane aj neockovane maju exemy a alergie...docitas sa aj to ako mamicka na zaklade toho, ze jej ockovane dieta ma atopicky exem (ktory v rodine nik iny nema) nedala zaockovat svoje druhe dieta a cuduj sa svet aj to dieta ma atopicky exem ...je tu niekolko tem, kde pisu matky ako casto su chore ockovane a neockovane deti a cudujme sa vsetci, ze tie neockovane nie su zdravsie...nuz prajem ti aby si sa spravne rozhodla 🙂
Uz som vcera citala na zapal spojiviek pocuranu plienku 😀 😀 😀 Toto bude az do sameho konca zabava, sice na hranici zdraveho rozumu ale zabava 😀 😝
Môžme sa tu hádať donekonečna ale každý organizmus je iný takže 100% pravdu o tom čo očkovanie vlastne spôsobí alebo nespôsobi nám asi nikto nepovie...
že AV guru, ja skapem 🙂 🙂 🙂 na to, aby som videla ako moje 4 mesačné dieta malo mesiac v kuse zelenu, tým myslím naozaj ZELENU, vodovu hnačku a ako začalo nekontrolovatelne triast hlavičkou den po hexe, na to nemusím slepo verit žiadnemu AV guru, stačí mi na to vlastný usudok a zdravý rozum.... ale vy len pekne očkujete svoje decká, nech to moje može vyrastat bez strachu, že by ako nezaočkované mohlo pochytit nejaku chorobu.... nech tie vaše decká len pekne bojuju s NU, aspon to moje bude viac chránené 🙂 🙂 🙂 🙂 taaak sa mi to páči, očkujte, očkujte, nikto tu predsa nechce epidemiu 🙂 🙂
@aristka tak, ked ti tak zalezi na detoch, aby nemavali zapaly mozgu, mozgovych blan tak ich prestante ockovat,, a ti napisem, ze sa tu prezentujes dost ubohym sposobom, iba tu urazate a osocujete kazdeho, kto sa vyjadri proti ockovaniu, alebo poukaze na to, ze ockovanie ma aj rizika,ktore treba zvazit, keby ti naozaj zalezalo na detickach, tak by sa s vami tu dalo normalne pisat, nie iba odrazat primitivne urazky, ktorych tu padlo viac ako dost, ale ved kazdy nech si urobi svoj nazor.... a ked si lekarka, tak lutujem tvojich pacientov, napis sem svoje meno, aby sa ti oblukom vyhli, tebe aj pectore aj admuske a vam podobnym "lekarom", fakt natrafit na takeho lekara s tak primitivnymi nazorami a vymytymi mozgami, sa necudujem, ze ludia sa radsej obracaju na alternativnu medicinu....
@kalifa28 ano budu chranene pred chorabami, ktore v zivote nemuseli ani dostat a budu bojovat s neziaducimi reakciami, nie ucinkami, pozor, to je rozdiel tam 🙄 , ako napr, cukrovka, autizmus, zapaly mozgu, alergie a astmy, alenedostanu osypky a mumps, tada nie kym dospeju, potom ich uz dosat mozu, ale to je vedlajsie, to nevadi, lebo statsticky to uz ni je dieta, takze tym padom detska chorobnost klesla,,, a co to znamena ???? ze vakciny ucinkuju iba na papieri, a cela ta ich vakcinologia je len statisticka hra s cislami,
@kalifa28 aso keď malo zelenú stolicu asi tam bol infekt v tráv orgánoc halebo stolica bola hladová a malinkému chýbali vitamíny čo také Béčko a magnézium pod ,lebo trávenie nefungovalo a následné neurologické problémy ....pokial viem očkuje sa im a nie por os ..tak dávaj pozor aj na svoje ruky ,keď mu budeš robiť papat ,aby ste nemali zas zelenú stolicu... ....
@zigzag akurat, ze ona nie je lekarka 😉 (aj ked rada sa tak nechava oslovovat)...aj to o niecom svedci......z tolkych mudrlantskych reci uz by som mala aj 3 VS s par atestaciami....tu ako vidis k takemu nedoslo...preto tejto pani ja osobne neverim ani nos medzi ocami (nech si tu rozprava co chce) 😉
@sorciera24 a ako ma nazveš teraz ,čo robím ....počkaj naštudujem si v zozname ako som tu bola nazvaná ...,moja tie naše upratovačky sú viac znalé a študované ako vy tu zo
@zigzag ,ktoré chodíte len vyrývať ....

@fidka79 tak ako ja si myslím ,že nie si zdr.pracovník ... 😉