icon

Očkovanie a následná choroba?

nika898
12. jún 2019

Ahojte mamicky idem si k vam po radu. Mladsi syncek mal odlozene ockovanie kvoli castym a aj vaznym chorobam. Prvy krat bol ockovany ako 15 mesacny, druhy krat vcera ( teraz ma 18 mesiacov). Po ockovani poobede vystupila teplota na 37.9 vravim si vsak moze dala som mu paralen aby teplota nestupala. Zdalo ze je to ok. Vecer pred spanim preventine meriam teplotu opat a bola 38.3 dala som mu nurofem este stale som bola v tom ze to bude ok. V noci o pol 4 uz mal teplotu 39.4 uz mi to neprislo ok. Rano som volala lekarke ze to moze byt z tych horucav a ze mam kazde 4 hodiny striedat paralen a nurofen. Teplota na chvilku klesne ale nie pod 38 a cely den ma teplotu 39. Navyse sa mu objavila vyrazka na jazyku opat volam dr, tak ze mu mam vytriet pusinku a ked teploty neprejdu tak mam rano prist. O pol 2 som jej volala opat ze syncek ma uz aj huste zelene sopliky. Uz ma odbila ze robi len do 2 a keby nieco mame ist na pohotovost ale bola by radeej kebyze vydrzime do rana. Teplota nie a nie klesnut velmi sa zacinam bat o synceka aby sa mu nieco nestalo. Chcem sa vas mamicky opytat ci ste niektora so svojim dietatkom zazili nieco podobne ze vam po ockovani ochoreli a ci sa nieco udialo. Za vase odpovede a rady vopred dakujem.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
pivonka17
13. jún 2019

@peter952 ja som z dediny, kde nie je doteraz kanalizácia ale zumpa a nemám infekčné ochorenia a ani som nikdy nemala

peter952
Odpoveď bola odstránená
lindusss2016
13. jún 2019

@pivonka17 no predpokladam, ze ale vase dedina sa neda porovnat s nejakou osadou, kde splasky tecu za domom alebo aj pred.... bozinku, to si dufam nemyslela vazne...

bibistec
13. jún 2019

@nika898 prepáčte ale starsi syn mal oneskoreny vyvpj po ocko a vy stale ockujete? Ja nechapem toto. Ok ja mam tiez dieta po ocko uz ztp ale v zivote by som uz neockovala. Velmi vam drzim palce nech sa z toho dostane ale trvajte na nahlaseni nu pripadne hlaste sama.

pivonka17
13. jún 2019

@ptmt1011 ja tu nikoho bludmi nekrmim...ja si neodvážim tu matkám "vymielat " mozog zapormi očkovania alebo neockovania ako antivaxeri. Ja som povedala len svoj názor a nikoho nepresvedčiam,tak si láskavo vyberaj spôsob komunikácie....My sme spolu "husy nepasli"

peter952
Odpoveď bola odstránená
pivonka17
13. jún 2019

@lindusss2016 zvláštne.....bohužiaľ máme v rodine úmrtie na osypky (samozrejme dávnejšie) a rodina nezila v indii. Nechytaj za slovíčka keď netusis...🙈🙈🙈. Ďalšou vecou je to, že napr. očkovanie pomáha prežiť v rozvojových krajinách. Na rozdiel od vás pisalkov to mám od ľudí, ktorí to reálne zažili....len toľko.

pivonka17
13. jún 2019

@peter952 netrep sprostosti..... to sa máme akože aj v zdravotníctve vrátiť 300 rokov dozadu?? Koľko deti ma napr. vážne zdravotné následky po prekonaní ochorení, proti ktorým sa ockuje a žijú v Európe????? Žijeme v dobe keď bol Vzduch čistý,voda v potoku pitná, zelenina a ovocie nezavadne a hydina domáca?????

nika898
autor
13. jún 2019

@bibistec viem co chcete povedat. Mladsi syncek ma slabsiu imunitu a bojim sa a aj som sa bala aby nedostal choru proti ktorej sa ockuje. Pri prvej vakcine som davala sakra pozor aby bol zdravy. A aj pri druhej. Bola som rada ze je teplo lebo vzdy ked je nahla zmena pocasia tak mame soplik. Verim tomu ze bude ok. Hnet ako som videla ze mu je lepsie som ho skusala ci vie vsetko co vedel. Chvala Bohu ziadna zmena opat to zacina byt moj maly velky vymyselnik

pivonka17
13. jún 2019

@nika898 neboj sa,všetko bude v poriadku)) drzkajte sa

peter952
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
lenuska0075
13. jún 2019

@nika898 chladivé náplaste ste neskúšali? Držím palce, aby ste boli rýchlo fit, nás očkovanie čaká budúci utorok 😶

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
pivonka17
13. jún 2019

@ptmt1011 s týmto názorom súhlasím. Každý si sám musí zvážiť,či ano alebo nie. Som zástancom toho, že očkovanie je prospešné ale samozrejme nemoze byt nútené,ak dieťatko nie je na to fit. Som zástancom toho,že prečo áno a nie....komunikacia odborník- rodič. To, kto z nas má.pravdu sa dozvieme možno neskor alebo nikdy..ale každý rodič sa snaží pre svoje dieťa spraviť to najlepšie

pivonka17
Autor odpoveď zmazal
peter952
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
nika898
autor
13. jún 2019

@pivonka17 dakujem 😊

peter952
Odpoveď bola odstránená
sapetka
13. jún 2019

@pivonka17 chce sa vam s nim diskutovat? Tu ide kasne o antikampan na vakciny.. strata casu s takym clovekom

bibistec
13. jún 2019

@nika898 no uvidite nam sa rozvinulo autoimunitne ochorenie, v krvi to bolo vidno az neskor a porucha imunity

maminuska
13. jún 2019

@sapetka netreba na neho reagovať ,ja nečítam ani jeho články v jednom časopise, jednoducho ich preskočím .

sapetka
13. jún 2019

@maminuska divna osoba a tu ma raj lebo MK je epicentrum priblblych matiek

sapetka
13. jún 2019

samozrejme cest vynimkam ale po poslednych diskusiach tu som presvedcena estw viac ze niektore matky su ...

mila19
13. jún 2019

Ja sa nezapájam do diskusií tohto typu, ale vie ma neskutočne vytočiť, keď niekto napíše, ze očkovanie je iba dobré a neškodné, to akoby popierali vedľajšie účinky liekov, preboha...
Ale aby som napísala mamine ktorá otázku položila.
Mám syna, ktorý sa narodil o 2 mesiace skorej ako bol termín pôrodu, do váhy 1700g pichali, infúzie, dávali mu ATB, tesne pred pôrodom som ja podostávala tony infúzií steroidy a liekov.
Tiež žijem "zasadená" v nejakom prostredí, prijímam nejakú stravu.
Si uvedomte, že každé dieťa sa rodí už s nejakým levelom chémie v tele.... o tomto to je.
Moje dieťa po každom očkovaní ochorelo. Názor iba soplík a a kasel - to patrí k detom atď. Asi tá pani nebola ani chorá a ani jej deti ... nezažila svoje deti napojené na hadičkách.
Syn tri hexy za sebou, lekári v rizikovej poradni povedali, ze stačia aj dve. MMR pichnutú nemá, má poruchu imunity (čo predčasne narodené deti majú často) a je extrémne citlivý na kožu, alergie (muž ani ja netrpíme nejako alergiou ale v rodinnej anamnéze je)
vidíme všetky na koži, býva častejšie chorý - častejšie znamená, že zo škôlky prvý rok vymeškal takmer 6mesiacov. Liečim ho preparátmi z lekárne, čo to mám už otestované, ATB nedávam - nezaberá všetko je to podobné ako s liekmi a sirupmi pre deti, rozbolí ho bruško, bolia ho svaly a takto je to aj s očkovaním, niekomu nič neurobí, inému poškodí.

maminuska
13. jún 2019

@mila19 tá pani som ja , a moje dieťa v 4,5 roka dostalo porážku , je trvalo postihnuté . A nie nemá to z očkovania a nech sa mi tu nikto ani neopováži to tvrdiť , má vývojovú vadu na mozgu s ktorou sa už narodila. 2 mesiace na hadičkách a 2 roky tvrdého cvičenia vojtovky. Je plne očkovaná , okrem kontraindikovaného čierneho kašlu .
A áno , sople a kašle patria k deťom a to aj k mojej dcére , keď bola malá s tým sa imunita vyvíja. Mňa zas vytáča keď tu šarlatáni typu Peter sa pasujú do role spasiteľa a jediného určovateľa pravdy. Ten kto je zaočkovaný , je chudák odsúdený na smrť v priamom prenose. Je to obchod so strachom , ktorý tu šíri , zaočkujte dieťa a môžete byt radi že vám nezomrie a určite vás neminie rakovina, alergie , ...
Deti ktoré nemôžu byť zo zdravotných dôvodov nech nie sú , sama mám kontraindikovanú dcéru voči čiernemu kašlu .

nika898
autor
14. jún 2019

@bibistec ani ma nestras. Ja verim ze mu nic nebude.