Očkovanie dieťatka
Baby ako vnimate ockovania deti a ake ste davali? Ja som prvorodicka neviem ci dat napr rotavirus. Niekto mi radi, ze je to zbytocne ze ich je vela tipov, pokial dieta nieje v jasliach netrrba, napr,ze vakciny obsahuju vela jedu aposobuju autizmus.. Som z toho vystrasena az ma brucho boli co bude po ockovani malickej☹️
Nas rotavirus nemal pre vypadok vakciny a skoncili sme s nim v nemocnici na infuzkach.
Ostatne bludy o autizme a jedoch vo vakcinach nebudem komentovat
Ak chces, aby tvoje dieta zomrelo na infekciu ako stredoveka sirota, neockuj.
@syslik81 nuz dr bude radit dat vsetko.. rizika uz nepsomenie nikto….
@viestta kde a ako vlastne dieta chyti rotavirus?
@akiana pisala
Som ze nebudem ockovat???
O tom ako sa prenasaju rotavirusy si mozes celkom dost precitat na internete. Ale treba citat clanky, ktore pisu odbornici
na rotavirus sme dali ockovat (dietatko vypije taku "vodicku") vsetky 3 deti, kolegyna ktora nedavala, aj suseda napr. skoncili s detmi v nemocnici ked im chytili rotavirus,, kde sa da chytit rotavirus si mozes precitat napr tu https://www.union.sk/rotavirusove-ochorenia/
rozumny dr ti vysvetli preco sa to dava kde a co moze chytit a aj nasledky ... rotavirus nieje sranda ..
A ty vieš aké nežiaduce účinky majú len antibiotiká a určite si už vo svojom živote nejaké mala
Rotavirus by som urcite dala, to je to najmenej. Ale je mi celkom vtipne o tom ako tu niektore utocia hned ze vakciny a autizmus, ze su to bludy. Mam 2 deticky v blizkom okoli (jedno dievcatko a jeden chlapcek), ktorym prave ockovanie dopomohlo k autizmu. Priznali to aj lekari rodicom, ze ano, vyvolala to povinna vakcinacia (mmr). Ich pribehy aj s vyjadrenim lekara a lekarskymi spravami dokonca koluju na internete, ak trochu popatras, najdes mozno 🙂
nazor na ockovanie si musis urobit sama a to po mnohom studiu...lekar je podnikatel, ktorý vyraba zisk a chce ho mat co najvyssi. Drviva vacsina ti ockovanie bude pretlacat a nepovie o rizikach. Skus jej dat len tak zo srandy podpisat ppaier, ze v pripade komplikacii prebera vsetku zodpovednost na seba. Niet takeho, kto by to podpisal. Porovnavat zivot v stredoveku s nasim, je absolutne irelevantne.
Mne je fuk kto ockuje kto nie… kazdeho osobna vec.
Taky rotavirus ale napr nie je sranda , tu som vela x citala ze decka skoncili na infuzksch v nemocke.
A dristy typu autizmus a ocko - tam musi mat dieta nejake predispozicie - neviem -nie som lekar do toho sa nemontujem.
sa ti tu vojna spusti este pockaj🤣🤣🤣
Ja napr mala som Meningitidu -keby mama ide somnou co len o den neskor k lekarovi ktovie ako skoncim..myslela si ze mam upal.mam predtym respekt a malà ma okrem ineho aj meningitidu aj fsme ockovanie…
Môj ma všetky základné plus rota aj kiahne a ešte budeme dávať proti meningokogom a žltačke ma 2+ rokov
Ja som napriklad ( velmi dlho kojene ) neockovane dieta, nebolo to mozne kvoli kombinacii s inymi liekmi co som uzivala a poviem ti, bolo fakt 'uzasne' cele detstvo stravit pri kazdej kktine na infuzkach na detskom oddeleni a mat kazdy mesiac 40-tky teploty.
Mojim detom som dala vsetko.
@rebrambora tak tie ine lieky, zrejem nie paralen, si asi nebrala len tak zo srandy...teda nebola si zdrava...keby si mala vcelicku, mohla si skoncit horsie..take ti nenapadlo?
Maly bol ockovany na rotavirus (myslim, ale ze to nebolo ovkovanie ale “vypitie”) autizmus mu to neaposobilo - ani toto ockovanie ani ine a to sa narodil v 30 tt (ma uz 5 a vsetky povinne absolvovane) ked niesu preddispozicie autizmus nevznikne z nicoho … spustacom priznakov moze byt okrem ockovania aj choroba, uraz, narkoza … ale su len spustac nie pricina
No tak ked sa pytas, minimalne sa da dedukovat, ze ockovanie len zvazujes. Ockovanie by mala byt samozrejmost.
No najskor si nastuduj odborne clanky a nie pofiderne temy na MK,kde si poniektore matky myslia, ze ich dieta je vynimocne a odolne voci vsetkemu a ze staci dojcit dieta a vybavene do komca zivota chore nebude a potom zakladaj dalsie taketo nezmyselne temy
Ja som videla prist matku s dietatom v naruci ktore vyzeralo ako handrova babika, nereagovalo na nic, infuziu sme mu pomaly na chodbe na podlahe pichali lebo neviem ci by vydrzalo presun na oddelenie a matka tam potom pri posteli revala, ze mala dat dieta ockovat na rotavirus lebo to bolo velmi zle
Matka antivaxerka zrazu prehodnotila svoj nazor a nakoniec dieta zaockovala podla ockovacieho kalendara tak ako sa ma
Ak ti na dietati a jeho zdravi zalezi ani len nerozmyslaj ze nedas ockovat a co ze ti nechodi do skolky, chodis s dietatom von? Prijimate navstevy? Chodis s nim do obchodu alebo tam kde je viac ludi? Co ked to tvoj muz donesie z prace? Chces toto riskovat?
Davam vsetky povinne+rotavirus, hpv neskor, na meningitidu ( zazila som 5 deti s tym na jiske neprezilo ani jedno a ani jedno nebolo ockovane) a pokial nedostane kiahne do 6.roc ZS dam aj kiahne

hlavne nic necitaj a nedavaj si rady od cudzich zenskych ..ockovanie a neockovanie vyvolavaju vzdy len hadky ... mas svoj instinkt spytaj sa priamo u doktora a ver im a sebe... ako matka musis prevziat zodpovednost a rozhodut sa sama ... moja dcera ma uplne vsetko .. zijem vo velkomeste v zahranici kde su rozne narodnosti a rozne choroby-nebudem ryskovat ze daco chyti a nedostane sa z toho .. ale bolo to len a len moje rozhodnutie ..