icon

Očkovanie nám zachránilo život

17zuzana11
30. jan 2014

Mamičky ktore su proti očkovaniu,by si mali dobre premisliet co je pre dieta dobre !!!Nám očkovanie tuberkulozi ,a jej kontrola ZACHRANILO ŽIVOT malej!Vcasna diagnoza pri rutinej kontrole ockovania, ktore sme malej dali- hoci sme uz nemuseli nam ju zachranilo a vcas jej bola diagnostikovana rakovina Wilms Tumor.Keby niet ockovania uz by sa nam stracala pred ocami a nedalo by sa jej pomoct.teraz sme po operacii a mame sa super!Zvlada to lepsie ako dospeli 🙂

kaja73
1. feb 2014

@zuzkat1 ja zial musim stale-lebo moj je haklivy na chemiu-ci uz v vo vakcine,alebo v potrave...ale lepsi sa to a uz aj ked raz za cas zje farebne lizatko,ci inu "zdravu " prechemizovanu potravinu.... tak je to OK.
Ale nemoze to jest casto,lebo na kozi to hned vidno.

anima9
1. feb 2014

@natas4 Už som to našla 😅

Poďte všetci s nami hola hou, hola hou,
tým chodníkom známym pod skalou, pod skalou,
tam kde rastie plesnivec, vietor tam chodí spať,
práve drieme,poďme načúvať...

Ako šumí hora krovie si šepoce,
vtáci trilkujú a zvonia tam spiežovce,
poď s nami s batohom, cez hory, hola hej,
po cestičke úzkej kamennej...

Na na na na...

https://www.youtube.com/watch?v=8Y9AnBV4_pc
zuzkat1
1. feb 2014

@kaja73 hej pamatam si ze si pisala ze ma take problemy. Moja mala nieco ako zihlavku. Ale bez vyrazok a svrbenia-"len" cervena pokozka uplne hladka.

kaja73
1. feb 2014

@zuzkat1 moj ked mal taku pokozku-cervenu,hladku nesvrbiacu-tak mal 5 chorobu 😝 nakoniec a my sme uz hladali novy alergen a skoro ma trafilo ze na nic sme neprisli-mal to 3 tyzdne take...a az ked to mal aj st.syn tak nam zaplo......

zuzkat1
1. feb 2014

@kaja73 ale to je s teplotou nie? A videla to dr... Neviem... Ale v skolke bolo dieta co malo 5tu chorobu... Mala to 2tyzdne moja...

zuzkat1
1. feb 2014

@kaja73 a navyse jej to zmizlo a zas sa to objavilo atd.

kaja73
1. feb 2014

@zuzkat1 no teplota praveze nemusi byt pri patke-ta je pri sestke vzdy. Patka moze a nemusi mat-moj mal tyzden pred vysevom 37,5 asi 2 hodinky-to je vsetko.....a potom za 5-6 dni vysev.
lekar to videl -stresovali sme presne 24.12-v den Vianoc k nam domov lekar utekal-sme si mysleli ze ma anafylakticku reakciu 😝 a aj lekar povedal najskor ze alergia.....
Az po tyzdeni sa zahada objasnila-ale to boli take nervy dovtedy....
A objavuje sa to hore dole-presne ako pises-raz bolo lepsie,raz horsie,raz na nohach,potom rukach,potom hrudnik.....

kaja73
1. feb 2014

@zuzkat1 a ak si vtedy davala aj cecko-tak to ozaja mohlo prebehnut bez priznakov-na cecko 5 choroba pekne reguje-co sa tyka teploty,a inych priznakov.
Aj moje decka vtedy brali cecko a prebehlo to uplne lahucko-len ako vysyp bez inych problemov.

zuzkat1
1. feb 2014

@kaja73 moja uplne bez teploty a mala to na ramenach potom na licach... A to bolo teraz..tyzden je ok... A pred vianocami mala total vysev uplne vsade ale len den... To dr hned ze zihlavka...aj dostala kortikoidy ale len na 2dni... A preto mi ine nez zihlavka ani nenapadlo.

kaja73
1. feb 2014

@zuzkat1 lica su typicke pri 5 chorbe-vola sa to motylie kridla-cerven je akoby v tvare kridel motyla na licach.
Moj ich mal tiez dost cervene-asi najviac z celeho tela.

zuzkat1
1. feb 2014

@kaja73 no nam teraz dala zyrtec

kaja73
1. feb 2014

@zuzkat1 nam dal zas aerius-kym sme si mysleli ze alergia....ale ty si tehulka tak si to over krvnymi testami.....lebo pre tehulky je 5 nebezpecna. 🙄 dufam ale, ze len v prvom trimestri...to uz presne neviem

zuzkat1
1. feb 2014

@kaja73 ono je to take divne...vsetko aj na zihlavku sedi. Vzdy v teple to mala zle. Zima-studena voda to vzdy zlepšila az odstranila... V noci bez vysevu,zhorsilo sa to ked sa zahriala...

zuzkat1
1. feb 2014

@kaja73 a to ako overim ked jej uz nic nie je? A to je nakazlive? Kedze to mala byt zihlavka tak mala chodila do skolky a aj to dievca s tym bolo v skolke a jej sestra v skole.

kaja73
1. feb 2014

@zuzkat1 vysyp zhorsuje teplo a zlepsuje chlad....po kupli v telej vode to ma maly najhorsie..
V krvi sa dokaze prekonanie virusu.. 5 je inak upne banalne ochorenie,len tehulky to maju horsie-podobne ako pri rubeole.....ja by som to dala vysetrit na tvojom mieste-pre pokoj.
Verim ze ste mali len zihlavku.....
inak sme uplne mimo temu-tak ked chces dalej v IP.

tianka
1. feb 2014

@veriiii no skoda ze nevies chodim tam kazde dva mesiace na kontrolu tak co to mi prezradia 😉

zuzkat1
1. feb 2014

@zuzkaanicka Ano,maju

ewisam
1. feb 2014

@zuzkaanicka no, mamicka s videa, ktore som sem dala by ti o autizme a vysetreniach vedela rozpravat... Necitaj len veci na MK, mna zaujimaju hlavne nazory lekarov.

zuzkaanicka
1. feb 2014

@zuzkat1 Zuzka a Ty aj vies, akym vysetrenim im to potvrdili?

zuzkaanicka
1. feb 2014

@ewisam Necitam iba MK, resp. na MK som sa na tieto temy zacala divat len nedavno ... mna zaujima viac seriozny vyskum ... len mam dojem, ze prave na MK sa hra iba na city a to potom hodne zahmlieva celu situaciu ... povedala by som, ze je to skor na skodu 😖

zuzkat1
1. feb 2014

@zuzkaanicka kedze sa to netyka mna tak ip

zuzkaanicka
1. feb 2014

@zuzkat1 Dik, citala som, neskor odpoviem 😉

sirinka
1. feb 2014

@zuzkat1 ano, v pribalovom letaku, musim povedat, ze som fakt este nepocula o takom pripade...
Na druhej strane, v pribalovom letaku vakcin je toho popisaneho niekolkonasobne viac a vobec ziadne srandy, nepocula som este, ze by niekto davkoval vakciny podla veku a vahy dietata.... No co ti poviem, ked uz nie je co, tak sa vytiahne vitamin c a jeho obrovske nebezpecie pre organizmus cloveka... Nevadi....

sirinka
1. feb 2014

@zuzkaanicka v zivote si chripku nemala a tak nepovazujes potrebne ockovat sa proti nej, napriek tomu, ze ide o ochorenie, ktore ludi aj zabija....proste prevencia tu nie je dolezita
Predpokladam, ze si v zivote nemala ani vacsinu ostatnych ochoreni, proti ktorym si ockovana, rovnako tvoje deti... Napriek tomu to je podla teba dolezite chranit sa preventivne...
Chapem, to dava logiku...

zuzkat1
1. feb 2014

@sirinka ja nie som ani za vakciny,ani za atb ani za umele vitaminy... Tam patri aj c

zuzkaanicka
1. feb 2014

@sirinka mala som napr. mumps, rubeolu a kopec dalsich chorob ... proti chripke sa nemienim dat ockovat a svoje dovody Tebe naozaj nemusim vysvetlovat 😉 ... Ty ked niecomu nerozumies, tak namiesto toho, aby si sa snazila to pochopit, tak sa akurat vysmievas-no, velmi caste na MK a aj celkovo na Slovensku, takze vlastne ani nie si vynimocna 😉

sirinka
1. feb 2014

@zuzkaanicka co sa vysmievam? Dala som si iba dokopy to co pises... Nic viac, ale hned si vyuzila sancu trosku ma posudit 😉

zuhana2
1. feb 2014

Teraz veris lekarom alebo nie?Tvoje 2 pispevky za jeden den::

ewisam @zuzkaanicka ja ti verim, kazdy chce vediet pravdu, ale ani lekar ti ju nepovie, zvlast pri ockovani. Lebo cast z nich naozaj veri, ze robia dobre, bez dalsieho studia a cast z nich aj vie, ze to celkom super nebude, ale z niecoho zit musia, teda chory clovek je vlastne zakaznik a nebol by dobry lekar, ak by ho navstevovali pacienti raz za rok, urcite si rozumieme emoticon Pravda je aj to, ze sa kryju a je jedno ci je pediater, neurolog, psychiater- casto sa stretavaju, su spoluziakmi vacsinou takze sa pravdy nedopatras. Dalsia vec je aj to, ze povedat rodicovi, ze celoplosne platny system ockovania je zle nastaveny je kritika rezimu a ta sa naozaj nevyplaca vid. historia
Dnes o 08:52 • Odpovedz • Páči sa mi to • 2

ewisam @zuzkaanicka no, mamicka s videa, ktore som sem dala by ti o autizme a vysetreniach vedela rozpravat... Necitaj len veci na MK, mna zaujimaju hlavne nazory lekarov.
Dnes o 15:40 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP

sirinka
1. feb 2014

@zuzkat1 mne je jedno, kto je za co, len mi je uz ozaj smiesne z toho, ako sa v temach o ockovani dookola strasi vitaminom c....

zuhana2
1. feb 2014

@ewisam Teraz veris lekarom alebo nie?Tvoje 2 pispevky za jeden den::

ewisam @zuzkaanicka ja ti verim, kazdy chce vediet pravdu, ale ani lekar ti ju nepovie, zvlast pri ockovani. Lebo cast z nich naozaj veri, ze robia dobre, bez dalsieho studia a cast z nich aj vie, ze to celkom super nebude, ale z niecoho zit musia, teda chory clovek je vlastne zakaznik a nebol by dobry lekar, ak by ho navstevovali pacienti raz za rok, urcite si rozumieme emoticon Pravda je aj to, ze sa kryju a je jedno ci je pediater, neurolog, psychiater- casto sa stretavaju, su spoluziakmi vacsinou takze sa pravdy nedopatras. Dalsia vec je aj to, ze povedat rodicovi, ze celoplosne platny system ockovania je zle nastaveny je kritika rezimu a ta sa naozaj nevyplaca vid. historia
Dnes o 08:52 • Odpovedz • Páči sa mi to • 2

ewisam @zuzkaanicka no, mamicka s videa, ktore som sem dala by ti o autizme a vysetreniach vedela rozpravat... Necitaj len veci na MK, mna zaujimaju hlavne nazory lekarov.
Dnes o 15:40 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP