Očkovanie nie úplne zdravého dieťaťa
Ahojte, zaujimalo by ma, ci ste dali ockovat dieta aj ked sa vam nezdalo uplne 100% zdrave, napr 5krat do dna kychlo alebo zakaslalo. Prosim nechcem tu rozvirit debatu, ze ockovat sa ma len 100% zdrave dieta (aj to 100% zdrave moze byt len na pohlad). Zahranicne zdroje uvadzaju, ze napr lahka choroba ako prechladnutie, mierne zvysena teplota nie su dovodom na odklad ockovania. Ale zaujimaju ma konkretne pribehy tych, co dali ockovat aj s miernym infektom (dovody na to mozu byt rozne). A prosim naozaj tu nechcem rozvirit debatu ci vobec ockovat, ani pribehy ako "kamaratkinej sestre svagrinej sa stalo"... Dakujem.
@hanaxxx niekoľkokrát som povinné očkovanie preložila,lebo vždy sa mi niečo nezdalo. A dobre som urobila,vždy z toho jedného kychnutis,či zakaslania bola choroba. Lekárka sa na mňa raz aj hnevala,ale nakoniec mi povedala,že dobre robím. Ja som s ním celý čas,ja ho poznám a ona darmo vyšetrí pár minút pred očkovaním. Čiže by robila to isté.
ak 5x do dňa kýchne alebo zakašle a nemá žiadne iné príznaky (zvýšená teplota, hnisavé hlieny, lesklé oči), ktoré by napovedali, že ide byť (je) choré, tak by som očkovať dala. aj moja dcéra bola na očkovanie v januári. pritom má 10 mesiacov v roku upchaté dutiny 🙄
keby mala teplotu nad 37 (čo ona nemáva, keď je zdravá, lebo však, každý sme iný, niekto má bežne 36,9-37, ale dcéra máva nižšiu), tak by som odložila očkovanie. u nej by to už znamenalo, že niečo prebieha.
Nie, nikdy sme nedavali ockovat ked bol chory alebo ked bol v chory niekto v rodine. Ziadne soplik, ziadne kasliky, proste dieta ma byt zdrave, V ockovacom kalendari je dostatocne casove okno pre kazde ockovanie, ze nie je dovod ockovat chore dieta
Ahoj, ja keď som si nebola istá či dieťa dať alebo nedať očkovať, normálne som sa lekárky pred očkovaním v ten deň opýtala, či je to v poriadku, ak nie je úplne fit. Na Tvojom mieste by som presne povedala, čo mu je, teda ,,nemá teplotu, ale ráno 3x kýchlo a cez deň asi 5 x zakašlalo,,. Lekárka dieťa prezrela a sama rozhodla či zaočkuje alebo pár dní počkáme, nikdy s tým nebol problém...
moje detska doktorka vzdy rikala,ze by dite nemelo byt v akutni fazi infektu,tj. horecky, zvraceni,prujem, kasel. pokud byli kluci jen lehce nachlazeni tak je pred kazdym ockovanim vzdy radne prohledla a teprve az podle toho,o jake ockovani slo, tak naockovala. tusim je velky rozdil,jestli je to ziva vakcina nebo mrtva.u te zive byla vic opatrnejsi. a radeji ockovani o par dni posunula.pokud ale treba to byl uz preleceny kasel,nebo celorocni alergicka ryma,tak ockovala normalne v terminu.
@hanaxxx Môžeš sem dať zdroj, že mierne zvýšená teplota alebo prechladnutie nie dôvodom na odklad očkovania?🙄
Žijeme v DE a pediater sa vždy pred očkovaním pýtal, ako je na tom dieťa. Ak malo aj miernu nádchu, očkovanie odložil. Vždy očkoval, len keď dieťa bolo resp. vyzeralo zdravé.
@hanaxxx nie je choroba keď dieťa párkrát za deň zakasle alebo si kychne. Ja som dala malého lebo sme to už odkladali niekoľko mesiacov, stále bolo niečo. Raz choroba ale taká s teplotami, potom sme boli odcestovani, potom zase lekárka bola PN. Bolo to preočkovanie a už to bolo na hrane kedy sa mala podať dalsia posilňovacia dávka, no malý mal sopel. Volala som s dr. povedala, že máme prísť, vyšetrí ho a uvidíme. Normálne ho zaočkovala, je to asi rok dozadu. Nič extra som po tom očkovaní nepostrehla. Ak už nemôžeš čakať a lekárka usúdi, že je to v poriadku tak daj ale keď vás nic netlačí, tak by som počkala, veď vám to neutecie.
@ildiko36 zápal čoho?
@panelacikova to je na dlho na pisanie..ked chceš posli čislo ti zavolam..trvalo to 9rokov kým sa zistilo čo mala.napis mi iP
@ildiko36 ja som sa len pýtala na toto: linfatockych žíľ
lebo som o tom v živote nepočula....
Áno, dala, pri občasnom smrknutí a odkašľaní. Pediater dieťa samozrejme vyšetril a zhodnotil, že je možné očkovať. Všetko bolo ok 🙂
@sovica v nemcine napr tu
https://www.aerztezeitung.de/Medizin/Impfen-auc...
@panelacikova možno myslí lymfatické cievy
Pri miernom soplíku niektorí pediatri očkujú. Ja som sa vždy snažila, aby bolo dieťa úplne zdravé. Ak sa dá, tak ešte posuñ alebo choď k lekárke nech ho vyšetrí a ona posúdi, či môže očkovať.
@sovica v ang napr tu
https://www.cdc.gov/vaccines/parents/visit/sick...
@hanaxxx my mame odložené očkovanie uz 2hy mesiac. Maly nie je chorý ale ma soplik, alebo je staršia chytena. Doktorka očkovať chcela, ja som povedala ze prídeme ked bude úplne fit, moze sa "hnevat"kolko chce. Nie som proti očkovaniu, ale zaočkovať ho dám ked uznanie ze je zdravý.
@terezka1947 moj od stredy obcas kychne ci zakasle ( den predtym som so setrickou dohodla po niekolkych odkladoch ockovanie). Predtym tiez kychal (chytil to v obchode od predavacky), potom mu to preslo a teraz zas. Plus max 5krat do dna trochu zakasle. Inak nic, ziadny sopel. Rozmyslam,ze ak by sa z toho malo vyklut nieco silnejsie, tak by uz snad to bolo tu. Teplotu mal 37,3 ale to je jeho bezna teplota. Kebyze nemame ist ockovat, tak si z tychto "priznakov" nic nerobim
@hanaxxx daj na svoju intuíciu.
Každá si svoje dieťa poznáme. Odkladom sa nič nestane.
@hanaxxx ktore ockovanie? Je nejaky dovod, preco potrebuje byt pckovany teraz? Ja som to posledne MMR ockovanie odkladala 5 mesiacov😄 chcela som to samozrejme mat z krku, ale nasa pediatra ockuje oba uplne zdrave deti(ziaden sopel, ziaden kasel, nic)
Aj ja som citala, ze sa mozu soplave deti ockovat, ale nakoniec sme sa zariadili, ako nam povedala doktorka. Ak mozes, pockaj kym bude uplne fit, nie ke sa kam ponahlat
Áno, nás pediater je tiež zástancom toho, že pri miernom prechladnutí sa môže očkovať. Moju malú ockoval keď mala soplik, ja som z toho nadšená nebola, ale on na tom trval. Všetko prebehlo v poriadku.
Zijem v Spanielsku, ockuje sa, aj ked je dieta prechladnute, teda sople a pokasliava. Tu to choroba nie je. Deti proste celu zimu maju sople a kaslu. Neockuju len pri teplote. Ja som raz dokonca bola proti ockovaniu, mal dostat na raz 3 davky, jednu som chcela odlozit. Bum, pichla mu aj tu, aj proti mojej voli. Taku reakciu mal chudak...
Ano ockovala sa mladsia ked este pokasluavala,nakolko opakovane bolo odlozene ockovanie. A je tu ziva a zdrava.
Moja doktorka pri chorobe nezaockuje. Ale teda dcera bola v 15.m ockovana doobeda na MMR a poobede sa zobudila s takym soplom, ze koniec. Dovtedy ani tuk, aj dr ju vysetrovala.
@hanaxxx ja sa radim odporucaniami pediatricky, ta sa vzdy pyta ci sme zdravi nielen maly ale aj my v spolocnej domacnosti a ak som mala podozrenie, tak ona nezaockuje (nezaockovala ho raz lebo zrovna u nej mal jednu riedku stolicu, ze z toho moze byt hnacka a ze ked nebude tak mame prist o tyzden)

Momentálne to riešim ... odkladám dcére očkovanie už cca mesiac, lebo je furt zahlienená, CRP má nízke, výtery negatívne, proste všetko podľa Dr. OK ... takže tento týždeň ju už zaočkovať dám aj napriek tomu, že je stále zahlienená.
@hanaxxx