icon

Očkovanie proti HPV u detí

9. jún 2025

Ahojte , dali ste Vaše deti očkovať na Hpv ? Myslím aj chlapcov a dievčat...ja stále sa neviem rozhodnúť či dať a syn má už hneď 15 rokov...svokra zomrela na rakovinu krčka maternice...takže to máme v rodine a ako stále častejšie o Tom čítam je to horšie, neviem sa rozhodnúť ☹

nika23t
9. jún 2025

Áno, dala som a keby som sa mala opäť rozhodnúť, opäť dám zaočkovať. Riadila som sa odporúčaním pediatra a môjho gynekológa.

tanyan
9. jún 2025

Ja som myslela, že to očkovanie by malo znížiť pravdepodobnosť infekcie niektorým z vírusov, ktoré k rakovine prispievajú, resp. zvýšiť odolnosť voči niektorým kmeňom vírusu. Čo to má spoločné s rodinnou anamnézou?
Ale ku otázke - ja neplánuje dať dcére toto očkovanie a ani mi ho nikto pre ňu neodporúčal.

kvietok2012
9. jún 2025

Syna som zaočkovať dala...

mane01
9. jún 2025

Urcite ano, moje deti su ockovane.

kvieta
9. jún 2025

Dcéru som dala a zvlášť môj obdiv majú mamičky chlapcov, ktoré dajú tiež.

salamistka
9. jún 2025

ja som dcérku nedala zaočkovať, lebo som si myslela, že stačí ak bude pravidelne chodiť na preventívne prehliadky, ale myslím, že očkovanie je oveľa lepšia voľba, už by som sa rozhodla inak

joesvk
9. jún 2025

Určite áno. Aj keby tam nebola genetická predispozícia,tak určite.
Ja plánujem dať syna aj dcéru,len ešte nemajú vek.

anavixy
9. jún 2025

Jednoznacne ano.

belllinka
9. jún 2025

To, ze svokra umrela na rakovinu, hned neznamena, ze to “mate v rodine”. To by ti vedeli potvrdit resp. vyvratit iba geneticke testy.

kabinka11
9. jún 2025

Nedala som. Kamarátka lekárka najstaršiu dcéru dala a veru ľutuje. Dve mladšie nedá.

20erika07
9. jún 2025

Ja len ,ze rakovina krčka maternice sa nededi, žiadne, ze mame to v rodine. Spôsobuje ju HPV vírus .

zuzkaamiska
9. jún 2025
@kabinka11

Nedala som. Kamarátka lekárka najstaršiu dcéru dala a veru ľutuje. Dve mladšie nedá.

@kabinka11 preco lutuje? ako im to uskodilo? bez ironie, zaujima ma aj negativna stranka.

kabinka11
9. jún 2025
@zuzkaamiska

@kabinka11 preco lutuje? ako im to uskodilo? bez ironie, zaujima ma aj negativna stranka.

@zuzkaamiska povedala, že jej to veľmi rozhadzalo cyklus. Že chodí na injekcie, raz na vyvolanie, potom na zastavenie. Že jej menštruácia trvala skoro celý mesiac. A do vtedy mala pravidelný. Holka má 18 rokov.

kvieta
11. jún 2025

Rakovina krčka maternice nemá genetickú predispozíciu, ale rozvinutie a priebeh choroby, odpoveď na liečbu už môže byť podmienené genetikou.

evaachesa
3. júl 2025
@salamistka

ja som dcérku nedala zaočkovať, lebo som si myslela, že stačí ak bude pravidelne chodiť na preventívne prehliadky, ale myslím, že očkovanie je oveľa lepšia voľba, už by som sa rozhodla inak

@salamistka môžeš ju dať zaočkovať aj teraz. Ja som sa dala očkovať v 25 rokoch

majkakoc
24. júl 2025

@anonym_autor dala som aj dcéru pred 3rokmi, keď sa ešte doplácalo 100e za vakcínu a teraz som dala aj syna. Neľutujem, absolútne žiadne vedľajšie účinky, a keď to má pomôcť, určite by som dala znova.