Očkovanie štvorročného synčeka a Covid test
Prosím, neviem ci mam ísť na testovanie mam strach, ale ide tu o môjho 4m.synceka, ktorý má mať očkovanie v pondelok a bez testu nás Dr. nevezme ani po 10 dňovej karanténe...neviem co robiť...
ano chod, mamičky s dietatom išli rovno dopredu, a nik s tým nemal problém, normálne pred vstupom je tam vojak a ten ked mu povieš že chceš ist na testovanie ihned ta pustí dnu
tak to bolo u tehotných, barlách a malých detoch čo je pochopitelné v
všade boli rozostupy ,ruška atd
to sa v obchode len tak nevidí
@gunzburg
Pred hodinou som sa vrátila z testu ... nie je to príjemné, ale žiadna dráma, ako to niektorí ľudia opisujú ... Pokiaľ ide o nákazu, ja sa viac bojím v Bille pri nákupe, kde má každý druhý rúško “na pol žrde” a nedosržiavajú sa žiadne rozostupy plus chytáš kooopu vecí, ktoré pred tým držal niekto iný. Toto testovanie je oveľa menej nebezpečné, pokiaľ ide o nakazenie sa, keď som to tam tak sledovala.
Každú mamičku, otecka alebo pár rodičov s kočíkom brali hneď dopredu. Policajti ich vyťahovali z radov a hneď ich posielali rovno na test. Vojaci, policajti a všetci zdravotníci sú mega milí a snažia sa, aby to tam všetko bolo v pohodičke, aj posrandujú. K deťom boli veľmi zlatí, vysvetlili in pekne a potom spravili výter.
Neboj sa nemas coho.chod.hladaj alebo sa informuj o mieste kdeje teraz malo ludi.nenakazis sa.
Trosku teorie
Španielska chrípka VS. Koronavírus | Lekcia z minulosti?
@gunzburg ja by som sa osobne bala dat zaockovat dieta, pokial by som nevedela, ci ho neohrozim. Lebo ockovanie je zasah do imunity a ak je dieta uz v inkubacnej dobe covidu, moze to v kombinacii s ockovanim dopadnut blbo. My sme este stihli zaockovat syna zaciatkom septembra, teda uz prvaka. Kvoli castym a dlhotrvajucim problemom sme ockovanie odkladali a vyslo to takto, ze az o 2 roky sa to posunulo. Dcerka ma 5 rokov, ma vakcinu uz odlozenu u doktorky, ale v ziadnom pripade ju v takomto stave zdravotnictva a neistoty ockovat nedam. Muz je negativny, ja idem zajtra na test, som tehotna a beriem aj syna, bude mat 7 rokov, ale chodi na prvy stupen medzi deti. Uz som citala po dnesnom testovani o pripadoch, ked vsetci boli negativni, len dieta 10 rocne pozitivne...ak bude negat., budem sa zase bat ho poslat do skoly medzi netestovane deti...🙄...Ale zavisi od toho, ktore ockovanie to je, ci sa to neda odlozit...
Zober maleho do nosica a chod zajtra rano na test, normalne dopredu ku okienku na registraciu. Je tam policajt alebo vojak, spytaj sa ho ci mozes (jasne ze mozes, len keby niekto v rade pindal, tak pri policajtovi si nedovoli). Za 3 minuty mas po vsetkom a cakas na vysledok pol hodiny, najlepsie vonku.

@gunzburg ak prídeš s kočíkom, vezmú ťa hneď. Ak pôjdeš sama, neviem odkiaľ si a ako to tam funguje, ale ja som bola aj s 10-rocnym synom a bolo to úplne v pohode. Kým sme čakali na výsledky, tak zhodnotil že by šiel kľudne ešte raz 🙂 Všetci dodržiavali odstupy, pri testovaní boli všetci veľmi milí, na neho obzvlášť. A všetci mali rúška aj na nosoch, čo sa v takom Lidli či v Kauflande len tak nevidí. Takže konkrétne nákazy by som sa fakt nebála