Očkovanie štvorročného synčeka a Covid test
Prosím, neviem ci mam ísť na testovanie mam strach, ale ide tu o môjho 4m.synceka, ktorý má mať očkovanie v pondelok a bez testu nás Dr. nevezme ani po 10 dňovej karanténe...neviem co robiť...
a z coho mas strach?
@veverickav z nakazenia napríklad a potom aj so samotného testovania...
Akoze nevies,co mas robit? Mas hlavu na krku?
Ides tam, mas rusku, odkryjes nos na 1 minutu, zoberu ster, o 30 min dostanes vysledok a aspon vies, na com si. Pre statistikov a medicinu su to hodnotne data, ked vedia aka cast z populacie je nakazena. Lebo inak sa chodia testovat IBA ludia, co na sebe naozaj spozoruju priznaky a to ma nizku vypovednu hodnotu, kolki su skutocne nakazeni a kolki nie.
Coho sa chces bat? V Lidli, v baraku sa skor nakazis, lebo tam budes dlhsie medzi ludmi ...
Kriste, ludia sa idu pos..t a nejdu na testovanie, aby pomohli lekarom, ale ked ochoreju, tak samozrejme cakaju, ze lekari sa potom pojdu pos.at z nich.
Uz su trapni ludia, co z "principu" (rozumej hluposti) ODMIETAJU system, ale ked sa dostanu do sr.ciek, tak cakaju, ze ich system ZACHRANI.
@gunzburg vyber si miesto, kde sa da ist von, a ak nie je , tak nemaj obavy, naozaj sa mozes nakazit kdekolvek, v obchode napriklad, od susedov....a samotny test vobec ale vobec neboli. urcite ti uz robili vytery z nosa, z hrdla sa teraz nerobi. proste prides na miesto a oni ta uz budu usmernovat. zvladla si porod, tak ta snad nepolozia zo strachu na kolena nejake dve palicky v nose, co trva tak 4 sekundy. a ak prides s babom, vezmu ta prednostne.
Nehnevaj sa ale to si fakt taka hlupa ze sa ides tuna radit ci testovat co nie?
@stanulienkat asi ano😃ináč by som tu nepísala.. Ak nemáte záujem neodpovedajte... Prajem pekný deň
a preco mas strach?vsak to nic neni..s kocikom ta zoberu hned dopredu,za par sekund je po vsetkom..ja som tiez mala strach,nakolko som v 26tt... a kedze som ID,a nepracujem,ani som nemusela ist..ale isla som..kvoli svojej rodine..kvoli sebe..a kvoli malinkej,co este spinka v brusku..a fakt nie je coho sa bat..
Prisim ta, neuraz sa, ale aka je "normalna odpoved", ktoru ocakavas na tvoju otazku??
Len chcem upozornit na jedno - presne ako @galixx hore uviedla - "cesta do zdravotnickeho zariadenia za ucelom neodkladneho vysetrenia alebo preventivnej ...."
Neviem, ci si to uvedomujete, ale hovori sa o CESTE, nie o osetreni ... lekar ma pravo vyziadat si potvrdenie o negativite ... zakon hovori jasne - lekar ta osetreni, pokial nie je ohrozene jeho zdravie alebo zivot (logicky).
Pokial sa preukazes negativnym Ag testom, berie ta ako aktualne negativnu a pouziva bezne OOP.
Ak ho nemas, berie ta ako aktualne pozitivnu a bud ti da zaplatit jeho Ag test v ambulancii na tvoje naklady (pokial ho ta ambulancia robi), vyjdes negativna a postup ako vyssie alebo ti moze dat zaplatit jeho naklady na pouzitie specialnych OOP (navlek, stit, respirator, ...) na jeho osobnu ochranu.
Je to na kazdeho slobodnom rozhodnuti, ci sa otestovat da alebo nie.
Rodila si. Paličku do nosa zvládne s
Nechápem ani čo tu riešiš. Peši s kočíkom v rámci vychádzky sa prejdem do najbližšieho odborného miesta. Spravia test a hotovo. Máš za sebou pôrod, keď si zvládla to, 1 tyčinka v nose na pár sekúnd ti teda nič nespraví. A v pondelok sa kľudne môžete ísť očkovanie.
@gunzburg ja mam brutálny strach, fobiu liečebnú psychológom. A dala som to. Poprosila som ich, že mám fobiu, či by som si pritom mohla sadnúť a oprieť hlavu o stenu. Boli veľmi milí, doniesli mi stoličku. Nakoniec som to dala. Keď ja, dá to úplne každý, ver mi.
A strach z nakazenia--nechodíš ani so potravín? Lebo tam sa podľa mňa nakazí skôr. Na testovaní je dezinfekcia, rozostupy,....
Treba byť zodpovedný, nehľadá výhovorky. Radšej urobiť niečo ako neurobiť nič. Ú nás na Orave už zomierajú ľudia aj mladší, nie je to sranda. Potom budeš ľutovať, že si možno dakoho nakazila....
ked tak, očkovanie odlož o týžden, dva ..v pondelok už možno doktorka tam ten oznam o požadovaní testu, nebude mat na dverách
Jedine, co si si mala zistiť bolo, či teba pustia do ambulancie, keďže to nie je bezodkladna starostlivosť.
Ja tiez nechapem.Ako tiez som z toho mala zmiesane pocity ale nic to nie je.Porodila si dieta a bojis sa TYCINKY V NOSE?Garantujem ti ze ta tycinka nie je ani ako malicek babatka ktore z teba vyslo.A ak sa bojis,pricom fakt nie je coho tak si najdi odberne miesto na vzduchu a chod.
Nenapadlo ti,že dr. chráni nielen seba,ale aj matky a ich deti,ktoré stretnete v čakárni či cestou do amb.?
@janinah velmi dobre pises 👍
Jedna vec je ochrana doktorky a sestricky a druha je mysliet aj na vsetkych ostatnych, s ktorymi moze prist do kontaktu alebo budu v miestnosti po nej ... ked bude pozitivna, urcite na ockovanie nepojde, prelozi ho a cela tato diskusia je uplne bezpredmetna
Veď tak odloz očkovanie. Podľa danej situácie sa ti to posunie o 1 mesiac max. Nešla by som sa testovať, keby som mala strach. Ja deti nikdy nedávam očkovať v takomto čase-zvysenej chorobnosti a to nenarazam na covid
@gunzburg Ako vieš, že teraz nie si pozitívna?? Čo ak si prenášač? V tom prípade sa nebojíš ísť s dieťaťom na očkovanie? 🙂

@gunzburg to je blbost, dr vas musi osetrit/zaockovat aj bez testu