icon

Očkovanie v 13. rokoch a zvýšený cukor

gabriela7791
13. júl 2015

Dobrý den, chcela by som poradit. Syn 12r. mal pri vysetrení krvného obrazu zvyseny cukor- hodnota 5,9 (norma je 5,6). Caka ho ockovanie proti tetanu, ciernemu kaslu,zaskrtu a detskej obrne. Mam ho dat zaockovat? Bojim sa aby ockovanie nespustilo detsky diabetes. Nasa detska lekarka na nas nalieha, ze ho mame dat zaockovat, ze to, ze ma zvysený czkor nic neznamená atd. Bojim sa, lebo syn je citlivejsi, a vela som uz pocula o tom, ze deticky dostali cukrovku prave po ockovaní, i ked priama suvislost nie je dokazatelna. Mozete mi prosim poradit, ci dat alebo nedat zaockovat, resp. ake mate vy skusenosti? Mam tri deti a vsetky su ockované, proti ockovaniu nemam negativny postoj, len v pripade syna zacinam byt opatrnejsia, kedze ide do puberty a mam strach aby prave ockovanie nespustilo detsky diabetes. Dakujem velmi.Gabriela

Strana
z3
brisilda
16. júl 2015

@sasa1983 nase zdravie nase rozhodnutie ... ak stat odmieta niest zodpovednost za poskodenie deti po vakcinacii tak neviem preco by rodicov neocko deti mali zatvarat / v zahranici take deti odskodnuju cize nech si pise kto chce co chce o bezpecnosti vakcin / Neviem ci som jedina ale napr. moje kamosky ktore ockuju tak nemaju ani tusenia proti comu sa ockuje , nazov vakciny a o zlozeni a ved. ucinkov nemaju ani tusenia 😢 Mna osobne lekar ani raz za 12 r. neoboznamil s ved. ucinkami vakcinacie ale zaujimave , ze informovany suhlas odomna chce o tom ze som bola poucena o rizikach a pod. 😠 ..........

sasa1983
16. júl 2015

@luba41 myslela som to tak, ze urcite veci boli dane a nediskutovali o nich vsetci so vsetkymi. Ale BTW a tom trestnom stihani som pocuoa z viacerych stran, ak Ta teda nahlasili. Ale tak to uz je irelevantne

sasa1983
16. júl 2015

@brisilda a co keby si si, v pripade ze sa Tvojmu dietatu daco stane v zmysle nakazy,tieto zdravotne tazkosti riesila v pohodli vlastneho domova namiesto navstev zdravotnickych zariadeni? Ale na druhu stranu suhlasim, lekar by Ta mal poucit. To bez debaty. A pytala si sa aj sama? Vzdy mozes zmenit lekara, nielen sa stazovat. Ak nie si z objektuvnych pricin spokojna...

brisilda
16. júl 2015

@sasa1983 cize clovek ak si za ochorenie moze sam ,ma znasat nasledky a liecbu v pohodli vlastneho domova ? pretoze je velmi vela ludi ktori si za ochorenia mozu sami !

aristka
16. júl 2015

@tess328 a nenachytala si kazdu hlupost ,preto lebo si bola na praxi v špitaly ,kde je silne infekcne prostredie ,nozokomialky a treba aby si organizmus zvykol na špitalsku floru a niektori si nezvyknu ani po rokoch a musia tuto pracu v spitaly zanechat ...

sasa1983
16. júl 2015

@brisilda a Tebe sa stalo, ze si prisla do nemocnice a odmietli Ta osetrit? Myslim,ze to tak u nas este nefunguje...

brisilda
16. júl 2015

@sasa1983 ano ! odmietla som sitie ... NA jeden steh ... lekar sa otocil a siel PREC ! vydezinfikovali to len sestricky aj to som im to musela povedat ja / no pristup mali sestricky super / ... rana sa krasne zahojila aj bez sitia a je tam mini jazva v podobe rovnej ciarky ..... takze ano, lekar pokial som odmietla jeho liecbu bez slova siel prec a napisal , ze som odmietla suturu lebo som mu nedala suhlas so zakrokom .

sasa1983
Odpoveď bola odstránená
aristka
16. júl 2015

@brisilda ak si odmietla suturu ,co mal lekar ešte robit ,sestry su dost školene ,aby vydezinfikovali ranu ,načo si vobec sla k dr s takou ranou a duplom s cielom, sit sa nebude....

veriiii
16. júl 2015

@evittam ja sa nebojim😉 to hovorim o brisildinom neockovani😉 a jasne ze nerypes😉
apropo-ty stale omielas to iste,ze ziadna vakcina neochrani.. mi vysvetli prosim ta ako to myslis...
urcite lepsie mat minimalny ochranny titer resp rozvinute m bunky ako nist😉
k tomu nechraneniu--normalny imunitny system odpovie na vakcinu, mas klinicke skusania aj mnohe studie, kde kazda vakcina ma urcite rozmedzie v percentach kolko ludi si vytvorilo pozadovany ochranny level protilatok.jasne ,ze to nie je 100% ludi..drviva vacsina co neodpovie vobec na vakcinu ma genetikcu odchylku v imunitnom systeme..neviem ale ako by taky clovek reagoval na samotne ochorenie....druhy problem je pokles az vymiznutie titru co by malo byt v detstve ,KED JE ORGANIZMUS NAJZRANITELNEJSI NA KOMPLIKACIE OCHORENI pokryty ockovacim kalendarom..vies,ze cim mladsie dieta ,tym vacsie komplkacie?..90% deti do 1 mesiaca zomiera na CK, 70 %deti do roku mysi byt hospitalizovanych..po prekonani infekcie u tak malych deti sa drzia protilatky len do 3.5 roka..super..tvoje dieta nie je ockovane?

veriiii
16. júl 2015

@tess328 neviem, aky zdrav smer si,ale toto by si mohla teda vediet- ak si sa nevedela dostat z napr chripky,vedz ze akurat chripkovy virus vie pekne zatocit s imunitou a bakterialne infekcie maju dvere otvorene..cize nie ockovanie,ale samotny virus je navine,ze si sa nevedela z neho vymotat..
a toto si tu mnohe neuvedomuju..ako aj bezne virusy vedia potlacit roznymi mechanizmami imunitu reps spusti u predisp ludi autoimune ochorenia..

aristka
17. júl 2015

@veriiii no ak si predstavime ,ze chripka asi nebola riadne vylezana ,kedže by si musela nahradzat prax ,plus inf.prostredie a dielo je dokonane...

kikuska111
1. okt 2020

Ano zaočkovat

Strana
z3