Očkovanie v 6. týždni. Nie je to skoro?
Ahojte,
baby chcela by som počuť Váš názor popr. Vaše skúsenosti..
Mám 6týždňové babatko a o dva týždne cestujeme domov na Slovensko na 7 týždňov. Sme v Írsku a v stredu mi doktor povedal, aby sme prišli na očkovanie - to prvé kde je tuším 6 vakcín v jednej. Môj problém je, či to nie je skoro. Viem, že tu v Írsku sa to očkuje v 8 týždni, na Slovensku medzi 3-4 mesiacom.
Môj problém je v tom, že ona by mala len 6 týždňov - teda či to zvládne a tiež, počas pár 2-3 dní som jej namerala 37,3. Túto teplotu ale nemala celý deň, len tak pol hoďku dva-tri krát za deň. Možno to bolo aj z tepla, ale čítala som, že akonáhle sa čosi takéto objaví, očkovanie by sa nemalo dávať.
Ale na druhej strane sa zas bojím, kedže cestujeme lietadlom, či by nemala byť pred cestou zaočkovaná...
Ahojte, hej BCG uz mala dva tyzdne dozadu. Tu sme zvladli v pohode ale viem ze tato sa dava uz pri narodeni hned, takze sa aj ma lahsie zniest. Osobne si tiez myslim ze davat telicku 6 vakcin v 6 tyzdni je dost. Navyse este bojuje s hlienmi a tak znie ako keby mala poriadne upchany nos a priedusky - lebo tu hned po narodeni neodsavaju hlieny - vraj to nechavaju na prirode... Potom ale prve ockovanie bude asi az v 16-17 tyzdni, lebo zas mi hovoria ked zijem v irsku, mala by som ju davat ockovat v irsku - nemyslite ze to bude uz neskoro? Inac malu kojim ak aj to ma nejaku vahu...
@brontik URCITE NIE. Minimalne mesiac po ockovani nikam nechodit, necestovat. Mozu sa vyskytnut neziaduce ucinky, imunita bude oslabena. Ockujte len dietatko zdrave, je jedno ci malo teplotu alebo len nevinne sopliky urcite treba pockat aspon dva tyzdne po vyzdraveni. Navyse hnisava vyrazka po BCG vakcine sa hoji niekolko mesiacov a malo by sa s dalsim ockovanim pockat az na uplne zahojenie. Podla mna je lepsie s ockovanim zacat az po 1 roku ked je imunitny system dietatka vyspelejsi.
Ahojte, ďakujem za Vaše odpovede. Viac menej som sa uistila, že s tým počkame. Apropo moja malá vôbec nemá žiadnu známku po očkovaní BCG - ani neviem kde jej to pichli. Je to normálne? A ešte mám jednu skúsenosť ktorú som si v posledných dńoch všimla. Malá má akosi veľa slín podľa mňa a nemôžem ju nechať plakať, lebo hneď jej tie sliny zabehnú a ona sa dusí. Za posledné dni sa to stalo asi 4 krát čo plakala a 4 krát jej aj zabehlo. Stretli ste sa s tým niektorá?
Baby tak nakoniec sme neočkovali. Hlavne aj preto, že moja malinká má vraj trošku začervenané hrdielko ☹ . Dýchanie je vraj čisté a teplotka 37,4. A doktor povedal, že aj pri takejto teplote už mám dať čipky alebo Calpol... Tak sa potom v toj vyznaj čo mám a čo nemám robit???
@brontik mne kazali cipky az do 38,5 takze asi by som ich pri takej nizsej teplote davala len vtedy, ak by dieta evidentne trpelo bolestami a nekludom (tot rada mojho pediatra). hlavne by som sledovala celkovy stav - pije? sprava sa ako pred tym? merala teplotu rano, na obed a vecer a podla toho dala cipol. ak ma soplik, dala kvapky do nosa, ak kasle, natrela hrudnik. ak sa to nezlepsi, ale zhorsi, konzultovala s lekarom este pred vikendom. 😉
Caute baby, opat otvaram tuto temu aj ked uz nie priamo k cestovaniu. Ani sme sa nenazdali a uz sme spat v IRL a riesime teda teraz kedy dat zaockovat malu. Zatial este nemala ani prve ockovanie a ja som sa chcela opytat ci niektora z vas nevie, ci treba presne dodrzat odstup dva mesiace medzi ockovanim alebo je tam aj nejaka ochranna doba.... Ide totiz o to, ze mala teraz zacala piaty mesiac a buducu stredu mame ist na prvu injekciu. Ale o dva mesiace by mala byt druha, co vychadza na 3januara a to mi budeme opat na Skk az do 17teho januara a tak by dalsiu injekcia pripadala az okolo 26teho januara.... Myslite ze je to OK? Nemame detskeho lekara a tak si to nemam u koho preverit a tu v IRL si to radsej este preverim mimo nasho GP. Dakujem

uff, 6tyzdnove malinke babo a 6 vakcin v jednej... to znie dost kruto. a hlavne je to strasne skoro! ved take malinke ma co este robit samo so sebou a nie dostavat do seba taky bordel...