icon

Odmietla som dnes MMR očkovanie

14. feb 2023

Syn mal dnes dostať prvú dávku, ma 16m, ale povedala som doktorke ze som si nie 100%ista, ci mu to chcem dat, viem o rizikách a viem co neockovanie môže sposobit, ale tiež aj toho veľa citam, ze ako toto ockovanie mohlo/spustilo za komplikácie ako autizmus, adhd, zastavenie napredovania ci slepotu (reportáž v reflexe z 2011). Doktorka ma nenutila, dala mi čas kým nebude mať 18m sa rozhodnúť, ak nie tak to musí nahlásiť. Baby urobila som dobre?

laabejamaya
14. feb 2023

určite áno

myrra81
14. feb 2023

urobila si dobre

autor
15. feb 2023

Baby a myslite ze teda vôbec ho nemám dat zaočkovať, alebo si to mam ešte rozmyslieť? Niesom si uplne istá ze co robiť totiž, zato so mto len odložila ale bojím sa ze nebudem mat jasno ani v apríli

myrra81
15. feb 2023

ahoj, to ci mas ockovat alebo nie ti nemoze poradit nik na MK…uz vobec nie tu na verejnom fore, ak odmietnes ockovat svoje dieta, musis byt na 1000% rozhodnuta, co ti povie tvoj instinkt, nie len tak lebo som si precitala nieco na nete a potom sa bat ze co ked dostane tu a tu chorobu, treba si pozistovat vsetko o tych chorobach ako sa prejavuju, liecia atd.. a az na zaklade toho sa rozhodnut. ak chces napis mi spravu, mozem ti poslat jednu pracu ohladom tych chorob a ockovania.

lujzast
Autor odpoveď zmazal
autor
25. feb 2023

@lujzast prevenar 13 a hexacima áno

anastazia93
2. máj 2023

Moje deti práveže toto očkovanie znášali najlepšie. To že vyvoláva autizmus je vyvrátené mnohými štúdiami s desattisicmi ucastnikmi.
Skúste si aj toto vypočuť https://www.youtube.com/live/eVJrPt-4tFM?featur.... Hoci chápem strach rodičov z každého očkovania.