icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

sonulka8
11. jan 2017

Ahoj,tak som teda olutovala.Maleho som nedala zaockovat na rotavirus.Dostal ho,ked mal rok.Bolo to hrozne.Ovracal steny,v jednom kuse kakal..teploty 41°.V nemocnici sme boli dva tyzdne,bol dehydratovany hrozne,teploty mu nevedeli znizit az nakoniec museli podavat kortikoidy.Mladsiu dcerku som po tejto skusenosti uz dala zaockovat.

katre
11. jan 2017

@petuska2110 ahoj, ja som z toho zostala vzdy vystresovana, tak som sa rozhodla Taliban propagandy necitat. moj rozum mi veli, ze ak ma ist syn na ockovanie, musi byt fit a preto som sa vzdy dohodla s lekarkou kedy.
Akovravis v case virusov som nechcela, aby dostal ockovanie a lekarka to respektovala a posunula termin aj o par mesiacov. tato tema mi pride z kazdej strany taka propaganda, ze sa asi neda verit nicomu.)
moj nazor je, ze vdaka ockovaniu sa vela chorob eliminovalo..resp zjemnili sa priznaky (prave kiahne) neockovane deti mozu ohrozit aj tie ockovane. a ockovanie moze zaposobit zle na deti, ktore maju imunitne alebo ine ochorenie, tak by som si dala pozor aby moje dieta v case ockovania bolo sto percentne zdrave.
moj syn je ockovany a nemal ziadne negativne priznaky.

katre
11. jan 2017

@sonulka8
tiez mam rovnaku skusenost..tiez sme skoncili v nemocnici na infuzkach. dost som si vycitala ze som ho nedala zaockovat na rotak.

wewika1
11. jan 2017

@teegreen nie, vymyslela som si to😉A poznam aj jeho manzelku, ktora nie je farmaceut ako si tu uvadzala, ale laborantka aj jeho deti a dokonca poznam aj teba😉By si sa cudovala aky je ten svet maly🙈Tvoj prejav sa zaklada na kopirovani cudzej slovnej zasoby? Asi hej, lebo doterajsia uroven prispevkov bola na urovni jednej tanecnej a dvoch ludovych...mne je jedno co si o vakcinacii myslis, ja ti svoj nazor nepotrebujem vnucovat, odzaciatku mi to je jedno, reagujem len na to aby si na verejnom fore nevytahovala osobne informacie cudzich ludi, ktory sa tomu velmi nepotesia😉

teegreen
Odpoveď bola odstránená
wewika1
11. jan 2017

@teegreen ako povies🙈😂

teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
11. jan 2017

@teegreen Mne tu pred nedávnom tiež jedna nemenovaná osoba tvrdila, že ma pozná, vie kde bývam a vie kde mám dokonca záhradku.😂😂😂 A pri tom to vôbec nebola pravda.....

wewika1
11. jan 2017

@teegreen tomas to ma tazke, ked potrebujes mat zakazdym posledne slovo aj ked si len steknes🙈😂ok, maj si ho ak ta to spravi stastnou...ja viem svoje😉

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
wewika1
11. jan 2017

@teegreen nebudem taka primitivna aby som tu zacala vytahovat detaily o tvojej rodine, tak ako to ty robis. To nie je podstatou tejto temy. Len vedz jedno, janka a mirino sa dozvedia, ze ich tu prepieras😊Pekny den ti prajem

sidma
11. jan 2017

dali sme ockovat na rotavirus na odporucanie nasej lekarky, bolo to velmi dobre rozhodnutie, deticky v skolke skoncili v nemocnici na infúziách.....a jeden chlapcek bol vo velmi vaznom stave....ale je to kazdeho osobna vec...pekný den

teegreen
Odpoveď bola odstránená
wewika1
11. jan 2017

@teegreen staci ked ona bude vediet, ze tu poukazujes na komplikovanost ockovania tym, kde chodi jej syn do skoly🙈😂jasne, ja som tu nasadena na to, aby som reagovala hlavne na tvoje prispevky kde zverejnujes identitu a trapenie inych. Ak si si nevsimla tak moje prispevky sa ani tak netykaju obhajoby ockovania ako kritiky tvojho rozoberania cudzieho sukromia😉Skoda casu s tebou, inteligentny clovek si uz nazor davno spravil...kludne o ockovani hovor dalej ak mas co viac a nielen vyfabulovane "fakty"

teegreen
Odpoveď bola odstránená
petuska2110
11. jan 2017

@tucniacka11 očkovanie neni 100% to ti povie každý lekár že sa može stat že aj tak dostane danu chorobu na kt. bol očkovaný ale je tam menšie percento že dostane a + býva lahší priebeh počas tej choroby tj. nemusí skončit važnymi nasledkami. Očkovanie je sice povine ale verim tomu že stale mame volbu tj. slobodne sa rozhodnut. Ale aj nasledky rozhodnuti si nesieme samé. Nech sa rozhodneš akokolvek nepočuvaj nazory jedna baba povedala ale rozhodni sa podla seba čo ty chceš. A hlavne očkovat zdrave dieta a aj všetci v rodine aby ste boli zdravy, lebo očkovanim sa dočasne oslaby imunita lebo bojuje s očko. tak je vačšia možnost že niečo chyti ked doma mate len sople. Ja som očko odložila volala som lekarke nemala absolutne žiadny problem mali sme ist 16.1 dohodli sme sa na poradnu 30.1 kde bud budeme ockovat ak si budem mysliet že je ten spravy čas samozrejme chcem stery a moč na potvrdenie že je zdravy. A ak stale nap. ja budem mat sople/hrdlo alebo niečo očkovanie posuvam , netreba nič riskovat.

petuska2110
11. jan 2017

@katre presne ako píšeš ked očkovat treba dbat aby boli zdravy. Aj našmu prvemu sme prekladali očkovanie lebo niečo mal alebo v rodine sme mali. Lekarka nemala problem odložit očkovanie ani nemala problem ked som ju požiadala o testy či je ozaj zdravy ked vysli v poriadku šup preočkovat a žiadne vedlajšie učinky sme nemali. Lebo neni to len o tom že idem očkovat hr lebo teraz sa ma ale treba si ozaj zistit či je dieta zdrave, a mne nestaci že asi je. Chcem istotu a preto verim tomu že nasa dr. neni vynomocna a aj ina spravy testy pre istotu ked ju požiadate a ak nie smer ina ved aj lekara si kazdy vybera sam a pre mna za mna budem dochadzat aj 100km len aby dostali starostlivost akú maju mat, a tak je to aj antibiotikami najpr testy a potom taketo lieky silné ale to je na inú temu 🙂

ataz
11. jan 2017

@katre presne to aj u nás ☹ a to sú všetci traja očkovaní, len na tie rotavírusy sme nedali a vyčítala som si to pri najstaršom veľmi...

aiiram
11. jan 2017

my sme mali očkovať bol piatok všetci zdraví v okolí nik nebol chorí .....nedali sme očkovať a v nedelu manžel dostal taku chrípku že nevládal chodiť hned nato som to chytila aj ja čo takú chripku som nemala za celý život a nasledne aj malička ale tá mala len kašel 3 dni a nemala ani teplotu ona to prekonala najlepšie....tak a teraz mi povedzte ako vieme či sme zdraví aby sme mohli dat očkovat to si všetci v rodine pred očkovanim mame dat urobit testy a nevychadzať z domu? a podotýkam nebolo chripkove obdobie

petuska2110
11. jan 2017

@aiiram neviem či reagujes na moj prispevok aj som ti chcela odpovedat ale po precitani tvojich prispevkov o par stran dozadu sa len smejem.😂

aiiram
11. jan 2017

no ved to je dobre smej sa 🙂 lepšie ako plakať alebo sa rozčuľovať

teegreen
Odpoveď bola odstránená
aiiram
11. jan 2017

@petuska2110 ...a ináč dufam že vieš že tvoje dieťa o 20 rokov ako píšeš nebude mať z dnešného očkovania žiadne protilátky možno len viac olova v tele...no ale pssst aby si nam nahodou nevybuchla 🙂 do smiechu teda

petuska2110
11. jan 2017

@aiiram zase si pobavila ty sa nezdas predstav si ze mna ockovali viac ako pred 20 rokmi a protilatky mam takže moje dieta ich isto mat nebude ani žiadne ine očkovane . Hlavne že si pisala o tom ako ked prekonas chorobu vybudujes si nato imunitu a ked ti to daju v ocko a ty to prekonas uz si ju nevybudujes . Len tak dalej len ta prosím nepodporuj farm. spolocnosti lebo nakup sirupov proti kaslu/bolesti liekov a vsetkeho im zaraba na deny chlieb pestuj si bylinky.

aiiram
11. jan 2017

@petuska2110 ako povieš petuška...ale asi si to nejak zle pochopila ja som pisala že z očkovania nemáš doživotnú imunitu ako ked chorobu prekonaš nie že po očkovani ju prekonaš a nemaš imunitu ..nevadi....napriklad aj ochrana z očkovania proti čiernemu kašľu trvá len do adolescencie....inač je to nadlho sú to fakt ťažke temy a nepotrebujem sa hadať...ja sama som po očkovaní dostala takú silnú reakciu že behanie po luke na jar už neprichadza do úvahy lebo by som sa asi zadusila peľom a do vtedy som mohla skakať aj do sena

aristka
11. jan 2017

@aiiram poprosim link ,ze v ocku sa nachadza olovo ...fakt si zabila ,apropo olovodenno dennbe dychame vsetci doradu ,aj ty a tvoje dieta....potom proti ck sa ockuje v rannej puberte a potom moze v ramci tetanu ...tliachas tu dve na tri....

lorela
11. jan 2017

Jajaj, že vás to furt baví! 😉
Protistranu aj tak nikdy nepresvedčíte o tej svojej pravde. A ak aj raz príde na to, že ste ju mali, nikdy to neprizná 😀.
Len jedno máme každý rodič spoločné; vduchu sa modliť, aby práve to naše rozhodnutie voči dieťaťu bolo správne a my sme ho nikdy nemuseli ľutovať.

aiiram
11. jan 2017

ale sú tu niektoré maminky nažhavene asi si nemajú kde vybiť svoju nadbytočnú energiu 🙂

sardinka336
11. jan 2017

Podla mna tu take choroby porovnavate....kiahne čo prekona kazdy...čierny kašel tiez ,,nie je taka katastrofa,, mums...aj to prezili...ked prezijete zaškt, obrnu, oprave kiahne....tak potom pište o imunite to si fakt, seriozne prečitam...dovtedy si dovolim tvrdit ze ste ziadna z vas so smrtelnou nakazou asi neprišla do styku...kiahne, mums a ČK nepovazujem za extremne smrtelne...ale hlavne ze antivax sa ohana prave tymito ochoreniami. Prečo sa neohana obrnou? Lebo tam uz maju bobky...