icon

Oľutovali ste neočkovanie?

julka82
9. mar 2015

Viem čo všetko môže spôsobiť očkovanie. Ale zaujímalo by ma či ste niekto oľutovali to, že ste nedali zaočkovať vaše dieťatko. Či ste dostali niektorú z chorôb, proti ktorým sa očkuje a aké to malo následky. Ďakujem za info

alikaa
10. mar 2015

@kristinaanna v casoch kedy deti zomierali na osypky, tak zomierali aj na akekolvek ine banalne ochorenia. Takze to nebolo tym, ze je to tazka choroba, ale vdaka zlej hygiene, podvyzive a pod. Podobne ako dnes africke deti.

kristinaanna
10. mar 2015

Ak boli v minulosti napr. osipky v dedine, prežili len tí najsilnejši jedinci, ktorí mali dobrú imunitu, čo v dnešnej dobe by bez očkovania bolo ohrozených možno polovica jedincov, - predčasne nar. deti, slabý genofond, životné prostredie, zlá životospráva rodičov, to všetko ma vplyv na imunitu dieťaťa aj dospelého

beatricer
10. mar 2015

@dollynkaa nehnevaj sa ale aj tie babky kedysi cestovali. Moja starká má 14.3 presne 90 rokov a od 12 rokoch slúžila v Pešti - Budapešť u pánov. A viem, že aj za veľkú mláku odchádzali ľudia. Neboli peniažky, tak museli odísť z domu za robotou. A vtedy bola iná bieda, žiadna kanalizácia, voda ako dnes a je tu. A môžem povedať že je ešte stále samostatná i keď nôžky už tak neslúžia. Netvrdím, že sa neumieralo na mor, týfus a iné pliagy, ale dnes je podľa mňa väčší strašiak rakovina ako nejaké osýpky či mumps či čierny kašel........Aby si ma zle nepochopila, len som ti chcela napísať, že aj v tej dome sa cestovalo

kristinaanna
10. mar 2015

@belllinka základné informácie, ale studovala som marketing ten tí môžem vysvetlí dopodrobna 😉

kristinaanna
10. mar 2015

@beatricer áno ale spýtaj sa bábky, koľko z narodených deti v rodine alebo v dedine dožili dospelosti, len hygienou sa pred každou chorobou neochranis

belllinka
10. mar 2015

@kristinaanna tak daj aspon zakladne vysvetlenie lebo ja v tom vobec ziadnu logiku nevidim.

kristinaanna
10. mar 2015

Zadaj si do google, alebo chod do knižnice a požičajú si nejakú knihu zo zdravovedy 😉 a nečítaj len MK a "slobodu v ockovani" , ktora nemá zo slobodou v očkovaní nič spoločne
@belllinka

beatricer
10. mar 2015

@kristinaanna jej deti žijú až do dnes. A vysvetli mi aký má teda význam očkovania, keď už veľké množstvo detí má komplikácie po očkovaní. To sme potom naspäť v tej dobe, len nás cielene likvidujú a samozrejme farma firmy potrebujú stálych pacientov, inak by zanikli. Keď som bola dieťa tak v našom meste bola len jedna lekáreň, dnes ich máme 4 a uživia sa. A to som z malého mesta. Ja nikomu neberiem rozhodnutie očkovať, ale mňa toho tiež nikto nemôže nútiť.

beatricer
10. mar 2015

@kristinaanna čítať zdravovedu je to isté ako počúvať dnešných farárov. Jedno kážem a druhé robím. Cirkev mala majetky a ovplyvňovala ľudí, klamala,....a teraz je to to isté so zdravotníctvom. Ospravedlňujem sa ak som urazila niekoho tou cirkvou, i ja som veriaca, ale do kostola nechodím práve kvôli farárom.

belllinka
10. mar 2015

@kristinaanna Aka vyhybava odpoved 🙂 pozerala som na www.sprievodcaockovanim.sk ale ani tam som nenasla odpoved na moju otazku. Co dospely ludia, ktory sa nedavaju pravidelne preockovat, potom ludia, co chorobu neprekonali v detstve a ludia, co niesu zackovani proti chorobam, proti ktorym sa zacalo ockovat az neskor? Oni sa ako podielaju na kolektivnej imunite? Ved takych ludi je vela, ako potom moze byt preockovanost 95 percent?

beatricer
10. mar 2015

@kristinaanna o tých najsilnejších jedincoch máš pravdu, ale bolo to prirodzené znižovanie populácie tak ako to do dnes funguje v prírode. Ale prečo keď je dieťa zdravé, mu musia napadnúť imunitu, či poškodiť zdravie?

darkadm
10. mar 2015

Mam 31 rokov a v zdr.zazname 6 tazkych diagnoz.Vsetko autoimunitne ochorenia. Moje telo bojuje samo proti sebe.Mam tak zblbnutu imunitu a to som do 17 rokov bola uplne zdrava a samozrejme som zaockovana.Kde nastala chyba? Zla strava,stres...ockovanie? Neviem. Ale co dokaze u cloveka tak naburat imunitu,ze nevie rozpoznat vlastne telo? Kde a kedy nastane taka chyba? Zelam vam spravne rozhodnutia a hlavne zdrave a stastne deti.pa

kristinaanna
10. mar 2015

@beatricer majú dobrý genofond, ale jej deti už boli očkovane, ja som myslela jej rovesnikov

Medicínu nemôžeš porovnávať s cirkvou, tá ostáva stale rovnaká a medicína sa stale vyvíja veď len taký rengen alebo bunka boli objavené len koncom 19. stor., a cirkev sa riadi knihou ktora je stará 2000 rokov

Ja nie som lekár ani nerobím v zdravotníctve , ani štatistiky, takže ti fundovane nemôžem odpovedať , tak som to myslela

A ak je dieťa zdravé tak očkovanie mu nenapadne imunitu ani neporusí zdravie,
takže podľa mňa ak sú nejaké vazne NU po očkovaní, niečo už pred tým nie je v poriadku, len sa to neprejavilo,

kristinaanna
10. mar 2015

@darkadm a žila si v úplne sterilného prostredí do doby kedy si ochorela?
Nechcem zlachcovat tvoje ochorenie, želám nech sa čo najskôr uzdraviš
. Prečo si myslíš, že je to následok ockovania? Môže to byť aj následkom výbuchu atómovej elektrárne v Černobyle v roku 1986. Alebo azbest, kg. je všade okolo nás.......

alikaa
10. mar 2015

@kristinaanna mozno si si pomylila osypky s pravymi kiahnami? Lebo ak by platilo, ze ked boli v dedine osypky, prezili len ti najsilnejsi, tak potom by ludstvo asi vymrelo, skosili by ich tiez mumps, rubeola, ovcie kiahne a dalsie bezne detske ochorenia. Akoto, ze ludstvo stale existuje? Ja som osypky prekonala, aj napriek ockovaniu, mali klasicky priebeh (nie lahsi vdaka ockovaniu...), nic zle sa somnou neudialo, zijem a z osypok nemam ziadne nasledky.

kristinaanna
10. mar 2015

@alikaa nie, len som ich uviedla ako priklad, pridružení ochorenia osypok je aj zápal pľúc, krvácanie sliznic a zápal mozgu, a tie sa pred takými 90 rokmi asi ťažko liecilo

kristinaanna
10. mar 2015

@alikaa a ak sa môžem opýtať aký je to klasický priebeh pri osypkach

darkadm
10. mar 2015

@kristinaanna Nie,nezila som v sterilnom prostredi a moje ochorenia sa nedaju vyliecit.Ja neposudzujem ockovanie, ale hladam odpovede .Ockovanie je pre zdrave deti a ludi a mozno tam je problem.Nech je to ako chce, z vlastnej skusenosti s autoimunitnymi ochoreniami sa viac bojim ich,ako ochoreni ,na ktore sa ockuje.

hadassah
10. mar 2015

mňa by zaujímalo, čo sa dosiahne tým, ak sa podobne ako v Čechách nedovolí neočkovaným deťom nastúpiť do škôlky. V praxi to bude znamenať to, že nenastúpi 3-ročné dieťa, ani 4- ročné dieťa, ani 5-ročné dieťa. To neočkované. No a na ďalší rok, keď bude mať 6 rokov, tak to či je očkované alebo nie, už riešiť nikto nebude, pretože nastúpi do základnej školy. POVINNE. Pretože školská dochádzka je povinná zo zákona a ak by rodič, ktorý by svojím neočkovaným dieťaťom nechcel ohrozovať iné deti v kolektíve to svoje dieťa do základnej školy nezapísal, tak ho bude riešiť sociálka.

siska53
10. mar 2015

@darkadm Pozri,mojmu partnerovi napr.spalil stitnu zlazu Cernobyl. Ma to potvrdene od lekarov. Nevedia mu nastavit liecbu. Jedna hodnota je ako pri zvysenej funkcii,druha zas ako pri znizenej. Tak skusaju,testuju,hladaju aspon najoptimalnejsiu davku lieku. Takze aj to sa stava. Potvrdil ti niekto,ze tie ochorenia mas prave kvoli ockovaniu? Moja babka mala cukrovku nadobudnutu po operacii,ta jej ju spustila. Cize niekde v nej musela byt. Ak by ju nemuseli operovat,mozno by ju dostala po nejakom prechladnuti. Autoimunitne ochorenia sa mozu spustit aj po chorobe,ak mas predispoziciu.

No a hlavne nech ti zabera liecba.. Moj sa asi bude trapit az do konca zivota.

kbeata
11. mar 2015

@hadassah nic nebude riesit socialka,to by museli najprv zmenit zakon o pov.sk.dochadzke,ibaze by ho zabudol zapisat do skoly 🙂

kristinaanna
11. mar 2015

@hadassah ale je velky rozdiel imunima 3 rocnych deti a imunita 6 rocnyxh deti v skole, ktora uz ma nejaku skusenost z kolektivom, myslim imunita dietata

mircalla
11. mar 2015

Ja lutujem jedine to, ze temy ako tato este existuju. Moj syn ma 4, je ockovany a nebol chory okrem nejakej nadchy raz za rok. mamicky neockovanych deti tu rady uvadzaju priklady vecne chorych ockovanym deti....fakt je to uz trapne
isteze sa nad tym zamyslam, ale tieto neskutocne hadky na tuto temu......ved si ockujte alebo neockujte na zaklade najlepsieho vedomia a svedomia a dajte s tym ostatnym pokoj

tanapeta
11. mar 2015

@kristinaanna a ako zistíš, že máš dieťa 100% zdravé? Lekárka urobí testy pred zaočkovaním? Ťažko...
Ako vieš, či aj tvoje dieťa nemá niečo v sebe, čo mu rozpúta len očkovanie....Bohužiaľ to zistíš, až potom.
Keď lekárka ide dať ATB, tak sa pýta na alergie..pri očkovaní sa nikto nič nepýta.
Nerozmýšľala si nad tým, že čo môže obsahovať vakcína, ktorá spraví deťom jazvu na celý život na ramienku? Aká chemická reakcia nastane, keď to zdevastuje kožu na mieste vpichu? Čo to spraví vo vnútri tela? Hm...

gabinecka_
11. mar 2015

@julka82 Nie neľutujem, ľutujem iba to, že som dovolila očkovať prvú dcéru s nízkou pôrodnou váhou 3 vakcínami naraz na odporučenie dr. S dôsledkami sa trápime do dnes..
Väčšina mamičiek čo bola zhrozených že neočkujeme mladšiu po mojom opýtaní sa, či vedia proti akým chorobám sa očkuje nevedeli ani tento základ..
Podľa mňa ak si mamička robí prehľad, tak je takáto téma ok, ale na získanie relevantných informácií potrebovať viac informácií, ktoré nájdeš skôr u Anity Petek, MUDr. Elekovej, Prof. Struneckej, alebo MUDr. Hofhanzlovej na na stránke http://www.slobodavockovani.sk

mircalla
11. mar 2015

@tanapeta Zdevastuje kozu? Ono to u nas snad neni ani vidiet....

tanapeta
11. mar 2015

@mircalla no možno u vás....

tanapeta
11. mar 2015

@mircalla https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ake-neziaduce-ucinky-malo-vase-dieta-po-ockovani/ roluj nižšie...nemusíš ani čítať. Jazvu má skoro každé dieťa, ktoré bolo očkované TBC..

dazdovka
11. mar 2015

@tanapeta fakt, toto som si neuvedomila, chodim darovat krv a fakt ziadne jazvy, aj po testovacich odberoch kdekolvek na ruke, ziadne stopy, ale jazvu po BCG vakcine mame kazdy.
@kristinaanna vsetci clenovia mojej rodiny mali osypky (ja som najmladsia zo surodencov, nemala som), bolo to bezne detske ochorenie, tak ako piata, siesta choroba, ak boli komplikacie, tak z nespravnej liecby, pre dobry priebeh nie je vhodne znizovat teplotu, telo sa v kludovom rezime zotavi samo, ziadne lieky netreba... V Nemecku zomrie jedno dieta s viacerymi zdravotnymi komplikaciami na osypky a tu o tom huci v kazdom mediu, vo Francuzsku za rovnaky cas zomrelo 8500 ludi na chripku(!!!) a nase media nic...

tanapeta
11. mar 2015

@dazdovka je rozdiel odber kedy berú krv iba a rozdiel pichnúť nejakú látku do tela. Čo sa deje v tele si už môžeme len domyslieť. A jazvy máme skoro všetci.