icon

Prečo existujú antiočkovacie organizácie?

cocogogo
5. apr 2016

Dlho som hladala odpoved na tuto otazku. Mozno som nemala len statie.Zujimalo by ma co z toho tieto organizacie maju?Popripade kto ich financne podporuje. Kto z toho co ma ze odraduje rodicov od ockovania. Nehladam odpoved ze ''snazia sa sirit strach''. Hladam tu pravu podstatu ktora ma deli od toho aby som neverila antiockovacim organizaciam.

Argument ako farmaceuticky priemysel je biznis v ktorom sa tocia velke peniaze. To mi zmysel dava. Hladam takuto podstatu v antiockovani. Preco siria strach ak to nieje pravda???

kvieta
23. máj 2016

@peter952 Ale tento problém je dosť častý práve u tak malých detí. Prečo si myslíš, že za to môže očkovanie? Nedalo sa to riešiť operatívne?

peter952
Odpoveď bola odstránená
buckeye
23. máj 2016

@peter952 ono je to jednoduche zvalit na ockovanie, ale na rozne ochorenia su dokazane predispozicie a kombinacie polymorfizmov genov zodpovednych za imunitu (alergie, autoimunitne), preto ak ma jeden rodic alergiu je sanca, ze ju bude mat dieta, ak obaja je ta sanca vyssia..ty sam si pisal ze mas alergiu/exem, co sa tyka inych, kopec veci ovplyvnuje splodenie aj vyvin potomka v maternici, vela ludi pije a fajci (mozu byt tie spermie vajicka ok? Ved uz to zvysuje riziko, lebo obe veci su mutagenne), napr zvyseny prijem kofeinu v tehotenstve zvysuje riziko leukemie u dietata, ale bude si to v 8 rokoch po porode ta matka pamatat, ze pila 6kav denne, cocacolu a sem tam dala redbull? Bude si to spajat? Nebude, co ale povie antivax? Urcito to je z ockovania..

marinablue
23. máj 2016

@peter952 No to som mohla cakať že to nepochopis. Ale stací mi tvoja odpoved ako dokaz že čítaš len to čo chceš a pointa ti uniká.

peter952
Odpoveď bola odstránená
marinablue
23. máj 2016

@peter952 Pisala som to len na margo tvojho príspevku a tvojom kamarátovi z Ruska. Jemu to tak pekne a logicky vsetko sedelo. Len som ti chcela napísať že nie vzdy a nie v kazdej rodine to tak je. U nas to neplati. Ani o očkovaní ani o kojení. Dokazuje to len to že nie len ockovanie ale miliony dalsich faktorov ovplyvnujú nase zdravie. To mala byt pointa.

peter952
Odpoveď bola odstránená
dai
23. máj 2016

@peter952 blud za bludom krizeny vymyslom a nevzdelanostou fakt obludnych rozmerov...
@kvieta
@buckeye dievcata ha vas normalne obdivujem ze na toto este reagujete... tento clovek s vami oredsa nediskutuje - okrem toho ze si mysli ze vsetky choroby sveta su z ockovania tak absolutne nevie co vlastne pise - zakladne pojmy mu / jej unikaju a su nahradene uplnymi dojmami:-/
Inak v nejakej inej teme pisu ze tieto choroby - alergie, rakovina a pod. Pochadzaju z toho ze zeny nekoja... petru by sme mali supnut do tej temy nech sa dohodnu...
Inak ja poznam plne kojene neockovane deti s kopou alergii a k tomu skulave - urcite to bude tym ze ich todicia neboli kojeni a boli ockovani ...:-/

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
23. máj 2016

@peter952 Raketový nárast toho všetkého môžu mať na svedomí predčasné pôrody, rodičia vyššieho veku, životné prostredie, životný štýl rodičov pred počatím, počas tehotenstva a aj po narodení dieťaťa, Tebou neuznávaná predispozícia, umelé oplodnenia... je toho kvantum, čo na toto všetko, čo Ti vŕta v hlave má vplyv. Aké jednoduché je hodiť to na očkovanie.

peter952
Odpoveď bola odstránená
buckeye
23. máj 2016

@peter952 pozri vela tychto ochoreni pred 100 rokmi poznali ale volali ich inak, kedysi Ondras Machula, dedinsky chudacik bez rozumu, dnes diagnostikovany autista, diagnostika sa zlepsila, co kedysi bolo povazovane za nevychovane dieta, dnes je to uz oskatulkovana diagnoza a dalsi faktor je, ze preziva viac deti, ked ti pred 100 rokmi z 9 deti umreli 3 na nejaku infekciu alebo proste ako batolata, tak sa tazko u nich prejavilo nejake ochorenie, ktore sa prejavi v 2 rokoch, v 10 etc..preto mame diagnostikovanych viac deti, druha vec je prostredie je coraz viac znecistene, v moriach plava kopec odpadu, ludia si nevazia cistotu okolia, spaluje sa vselico, je coraz viac aut a to vsetko ma vplyv, dokazom toho je, ze alergie a astmy maju aj neockovane deti, autizmus sa u nich vyskytuje v rovnakej miere ako u ockovanych..

kvieta
23. máj 2016

@peter952 Len aby mal vôbec niekto záujem tú vzorku skúmať, ak raz bude k dispozícii, pretože by sa mohlo dôjsť aj k tomu, že tí homeopati sa ale sakra kefli a popri tom aj sakra nabalili.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
23. máj 2016

@peter952 Tak ale Ty si pekný príklad toho, ako ľudia vedia zúročiť informácie a to nie len z internetu. Síce si prečítajú, no ale čo z toho, ke´d si to vyložia po svojom, bez pochopenia základných pojmov?
To je asi tak, ako keď niekto nevie zostaviť jednoduchú rovnicu, integrálmi ho neotravuj.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
23. máj 2016

@peter952 Už som... Dobrú...😉

dai
23. máj 2016

@peter952 tak... v kazdom pripade vzdy obohacujucejsie ako tvoje - uz by si si to mohla uvedomit😉

buckeye
23. máj 2016

@peter952 akoze by sme nemali taku vzorku, vakcinacny program je len vo vyspelych statoch, chod sa pozriet do krajin Azie a Afriky, kde sa neockuje, mozno okrem alergii a autizmu konecne uvidis ako vyzera dieta po obrne, pripadne hrobceky deti, ktore neprezili ine ochorenia preventabilne ockovanim
Na tomto tvojom sireni hluposti je vtipna este jedna vec, hlasas to co Elekova, ze vakciny nie su otestovane a ze vlastne nevieme co sposobuju a co take homeopatika, ktore Elekova predava? TIe nemusia splnat ziadne kriteria, ktore splnaju bezne lieky, nikto ich nestetuje v predklinickych ani v klinickych testoch, vyrobia, supnu do krabicky a hajde do predaja, tamto je v poriadku?? To moze byt?

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
24. máj 2016

@buckeye to pani Ellekova robi taku vec .ze mamicka zdvih e telefon .zavola pani homeopatke a povie jej cim malo byt dieta ockovane a pani homeopatka vyrobi na zaklade toho homeo ocko latku a posle postou .samozrejme za financny obnos....to sa docitas na ceskom mk....robi si biznis na ockovani s tym .ze sama robi homeo ocko..

aristka
24. máj 2016

@peter952 v slobode v ockovani sa pise .ze vakcinator je clovek .ktory prijma zakony ohladom ockovania tj.proockovania...kto je vakcinator u teba a kto je napichovac ...

buckeye
24. máj 2016

@peter952 az na to ze to nie je pravda, v rozvojovych krajinach maju najvyssie umrtnosti bez ockovania, najdi si, co je novorodenecky tetanus napr a nie vo vsetkych krajinach who ockuje,

peter952
Odpoveď bola odstránená
buckeye
24. máj 2016

@peter952 a ako dokaz hodis clanok od Mercolu seriozne? Ved toho chlapa neberie nikto vazne, ten sa totiz nestrapnuje len na poli vakcinacie ale vo aj vyzive a inde, taky us bukovsky

guiseppinka
24. máj 2016

@peter952 no tak to som sa dnes dozvedela uzasnu novinku... ze tupozrakost je sposobena ockovanim 😀 😀 😀 😀 😀 😀 skoro som padla zo stolicky od smiechu. vacsiu blbost som teda este nepocula... sme 3 sestry, kazda jedna ockovana rovnako... ja tupozrakost mam, jedna segra nenosi okuliare vobec, druha nosi neviem ci kratko alebo dalekozrakost. oco ma okuliare tiez... v rodine mame tusim este 1 alebo 2 pripady tupozrakosti... je to dedicne a nie sposobene ockovanim... okrem toho ako si zistil, ze tvoj syn mal v 7 mesiacoch zive ocka a zazrakom po ockovani mu "umreli"? ked tupozrakost sa vie zistit iba pristrojmi u ocneho a teda neviem si predstavit to zistovat u babatiek...

peter952
Odpoveď bola odstránená
guiseppinka
24. máj 2016

@peter952 pozri si statisticky zlozenia obyvatelstva a nejaku statistiku o prijme americanov a vyskach a zdravotnom systeme v usa... a uvidis, ze je tam kvantum ludi, ktori imigrovali z kadejakych koncim zeme, su chudobni a vobec si nemozu dovolit ani zakladnu starostlivost, ktora je teda tiez dost narocna... a kedze zdravotne poistenie ako u nas v usa neexistuje, tak si ho nemozu dovolit... treba pozriet aj ine statisticky z oficialnych stranok a nie iba tie, ktore si niekto prosposobi....

peter952
Odpoveď bola odstránená