Prečo existujú antiočkovacie organizácie?
Dlho som hladala odpoved na tuto otazku. Mozno som nemala len statie.Zujimalo by ma co z toho tieto organizacie maju?Popripade kto ich financne podporuje. Kto z toho co ma ze odraduje rodicov od ockovania. Nehladam odpoved ze ''snazia sa sirit strach''. Hladam tu pravu podstatu ktora ma deli od toho aby som neverila antiockovacim organizaciam.
Argument ako farmaceuticky priemysel je biznis v ktorom sa tocia velke peniaze. To mi zmysel dava. Hladam takuto podstatu v antiockovani. Preco siria strach ak to nieje pravda???
@cocogogo jemine zasa antiockovacia kampan, no ja ti to poviem takto, skus si predstavit, ze by sa rok na slovensku deti neockovali...vies co by sa stalo, ako dopad by to malo na slovensko ale aj krajiny vedla slovenska? deti by umierali ako na pase... vratili by sa choroby, ktore by polovica deti neprezila...to by si chcela? co keby boli medzi nimi deti ktore poznas, alebo nebodaj tvoje deti... vies si predstavit tie epidemia a pandemie? vsade by boli chory ludia a prepnene nemocnie, vsade by bol zmatok a chaoz, vies si predstavit aky by to malo vplyv aj na ekonomiku a fungovanie statu, spolocnosti? kedy uz konecne pochopite, ze ockovanie je nato ba zivoty zachranovalo nie nicilo,,,samozrejme sa svoje rizika, ale rizika su vsade, aj ked sadnes do auta je rizko, ze havarujes a zomries, ale preto prestanes soferovat? a to, ze maju z toho farmaceuticke fimy zisk? no a co, ved hadam to nebudu robit zadarmo...
@zitaje nerovna ale riziko ze sa nakazi tam je, uz boli dokazane pripady nakazenia z obycajnej odreniny, problem je ze ked je niekto nezaockovany, toxin tetanu lahsie prenika tak kam nema a sposobuje problemy, kto by s odreninou utekal k lekarovi? Nikto, ak je zaockovany ani si nemusi nic vsimnut, ak nie je do par hodin moze byt neskoro
http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/ss5203... zo 129 pacientov hlasenych malo 8(9%) tetanus z odreniny, 50% z klinca, v pichu drotu, triesky a 1 z tetovania, 1 uhryznutie pavukom, 33% trzna rana... 45% sa zranilo doma, 31% pri zahradniceni, 23% pri inych aktivitach vonku, 1 clovek pri autonehode
@buckeye, ja nejdem teraz machrovat ale nestalo sa mi to snad 25 rokov, tak snad budem mat tolko stastia aj nadalej. Moj muz je pravy opak, jemu to ocko davali aj na pohotovosti preventivne. Ale ajtak sa zaockovat neplanujem. Ozaj ak by som sa mala kazdej kraviny bat jak tetanu ozaj neviem. Vies co som chytila z klimy v robote v novembri 2013? Plucne chlamydie, mykoplazmy, cierny kasel, moraxelu, uplne mi to stacilo. A najvacsie problemy mi robili prave chlamydie, joj, len sa neda proti nim ockovat, hm, aka skoda..... Takze asi tolko.
ako mozu profitovat farma firmy z vakcin, tak mozu zacat profitovat zo sirenia chorob, ktore tu uz dlho neboli, ludia budu potrebovat lieky, kedze chorobam nebudu odolni a bude viac a viac osypok, mumpsov, obrn a inych chorob, ktore sa teraz povinne ockuju. takze ten "nepriatel" moze byt kludne jeden a ten isty v oboch pripadoch. osobne som pre ockovanie, ockujem a bude ockovat vsetky svoje deti, sama som ockovana a nemam problem. kym sa do mna niekto pusti, ako ohrozujem svoje deti a podobne, prosim majte na mysli, ze kazda strana ci ockuje alebo neockuje to robi vo viere, ze robi to najlepsie pre svoje deti. ja verim, ze chranim moje dieta ockovanim, druha strana veri, ze chrani svoje deti neockovanim.
@cocogogo
@katka1981 len ti chcem pripomenúť, že ty si zaočkovana, tak sa nečuduj, že sa ti nič nestalo, iná situácia vznika u neočkovanej osoby, alebo si tiež myslíš, že je jedno, či máš alebo nemáš tie protilátky, ved sami antivaxeri ludí povzbudzuju, že treba chorieť na získanie celoživotnej imunity, ktorá síce veľakrát nie je celoživotná, ale koho to zaujíma....
@adsumus, neviem, co myslis ze mne sa nic nestalo? Ano mam vsetky ockovania do 18tky. Ale samozrejme cierny kasel som dostala. Nemam preockovania po 15tich rokoch ci ako to je. A cierny kasel je nebezpecny len do 3 mesiacov, neskor nie. Toho cierneho kasla je teraz dost, ale aj chlamydii plucnych, my sme to mali vtedy siroko daleko cela rodina, podotykam, v kontakte sme boli len telefonicky, kazdy sa nakazil inde.
@katka1981 lenze napr u toho cierneho kasla tym, ze dospela populacia nedava preockvat, lebo sak koho to z nich trapi sa stavaju nosicmi a ohrozuju deti, ci myslis ze tie deti to dostanu len tak zo skaredeho pocasia? a ked to je 2M babatko tak ma co robit, aby prezilo..ockovane este nie je, lebo sa ockuje neskor, preto sa teraz uz niekolko rokov v niektorých krajinach pristupuje k vakcinacii tehotných v poslednom trimestri, aby tie deti boli aspon nejako chranene, v GB sa vdaka tomu znizila smrtnost novorodencov na cierny kasel, tiez sa odporuca, ked sa ocakava v rodine prirastok, zaockovat aspon clenov domacnosti, pripadne clenov rodiny, ktori budu prochadzat do kontaktu s novorodencom
@buckeye, ockovat tehotne je totalny nezmysel, ked uz aj panadol si zvazim, vola som chora jak pes, dala som si 125 gr. panadolu, ockovanie je pre tehotne z mojho pohladu sarlatanstvo. My sme s muzom cierny kasel mali, dcerka bola ockovana, nemam obavy o babatko. A mimo to, ja som s dcerkou do 9 mesiacov nebola ani v obchode, takze som riziko nakazy maximalne eliminovala. A je viacero informacii aj o neucinnosti tejto vakciiny. A poviem ti jedno, ludia su tak bezohladni jak svine, to ze by sa nedali zaockovat, to je ozaj to najmenej.
@buckeye, zdravotnictvo v GB je otrasne, cize vobec ma ich zvasty nezaujimaju. Mne dr. odmietla dat v tehotenstve ATB masticku do oci, lebo jej syn mal z nej alergiu, mala som hnisave oci. Nastastie mi zabralo koloidne striebro, uz vidim ako by ma ockovala. Ja som za, ked sa chce dat niekto ockovat, nech sa da, ale pred tehotenstvom.
@alexska ok tak nieco o tom ako sa zavadza novy liek, testy na zvieratach mysi, u ockovania najviac makaky, neskor dobrovolnici, vhladom na to, ze v GB mali vela umrti novoredoncov na cierny kasel, tak tuch dobrovolnicok bolo dost a voila, miera umrtnosti novorodencov ma cierny kasel klesla, ak sa vyskytne, tak u zeny, co zaockovana nebola
@helenus to ano, ale ked sa clovek neda presvedcit asi s nim nic nenarobime 🙂 ostatne aj u fajciarov, obeznych a alkoholikov ci drogovo zavislych ide liecba zo spolocneho..ale pokial sa nezmeni zakon, asi s tym nic neurobime..napokon zdravotne následky si ponesu(aspon v tomto pripade oni)