icon

Prečo lekárka nechce zaočkovať vakcínou Varivax pred sviatkami?

16. dec 2025

Caute, lekarka mi povedala, ze nezaockuje teraz pred sviatkami varivaxom, lebo ma nejake vedlajsie ucinky. Ze sa mam ozvat v januari.

Ponahlala sa, nestihla mi vysvetlit ani, ze preco.

Ide o druhu davku.

anonym_875c81
16. dec 2025

asi ma dôvod , lebo je lekárka ?

anjelicek26
16. dec 2025

Zavisi asi aky mas zdravotny stav.... dovod nechapem, ale ona ti ho asi povedala...

anonym_b99f42
16. dec 2025

Možno preto že je teraz vo veľkom chrípka, a nechce riskovať, že zaočkuje a večer ťa chrípka skolí čo je kontraindikácia.

luckajozko21
16. dec 2025

Nasa tiez odkladala ockovanie (ine) az tesne po sviatkoch. Aj sme mali termin a aj nam potom volala a presunula to... Proste dovolenky, nahanacky - nikto nepotrebuje riesit teploty dietata, ocakava sa, ze budu navstevy a chytit do toho este nejaku chripku alebo covid nie je bohvieco. Pripadne ak by sa fakt nieco posralo, tak nepotrebujes byt este 24.zatvorena s dietatom v nemocnici...
Ziadny iny dovod tam nebol. Hned 1. pracovny den po Vianociach sme ockovali

autor
16. dec 2025
@luckajozko21

Nasa tiez odkladala ockovanie (ine) az tesne po sviatkoch. Aj sme mali termin a aj nam potom volala a presunula to... Proste dovolenky, nahanacky - nikto nepotrebuje riesit teploty dietata, ocakava sa, ze budu navstevy a chytit do toho este nejaku chripku alebo covid nie je bohvieco. Pripadne ak by sa fakt nieco posralo, tak nepotrebujes byt este 24.zatvorena s dietatom v nemocnici...
Ziadny iny dovod tam nebol. Hned 1. pracovny den po Vianociach sme ockovali

@luckajozko21 rozumne. Dakujem ❤️

zuzanaete
16. dec 2025
@anonym_b99f42

Možno preto že je teraz vo veľkom chrípka, a nechce riskovať, že zaočkuje a večer ťa chrípka skolí čo je kontraindikácia.

@anonym_b99f42 Chripka tu bude aj dalsie mesiace vo velkom.

dzina007
16. dec 2025
@zuzanaete

@anonym_b99f42 Chripka tu bude aj dalsie mesiace vo velkom.

@zuzanaete aspon u nas teraz je chripka dost silna, deti koncia v nemocniaciach poniektore.
Je tesne pred vianocami kedy aj nemocnice nemaju plny personal pocas sviatkov na oddeleniach tak naco riskovat ak by sa nieco udialo. Mat neziaduce ucinky z vakciny a chripku to je krasne combo na sviatky kedy lekara nezozenies.