icon

Preočkovanie DTP

evulienkaslx
6. aug 2018

Ahojte, pediatricka predvolala moju dcerku na prehliadku a preockovanie DTP a IPV, mala teraz 5 rokov. Mne sa zda, ze to ma byt v 6. roku. aku mate skusenost? Vdaka

kika831
6. aug 2018

@evulienkaslx toto si vacsinou riesia uz pediatri individualne bo to preockovanie je medzi 5.-6. rokom. Mme syna ockovala v 5r9m. Neziaduce ucinky ziadne. Vsetko bolo v poho.

asia83
6. aug 2018

@evulienkaslx Treba viac dôverovať doktorom. Nemajú v starostlivosti len vaše dieťa, ich rukami prešlo xy detí. Určite nechce doktorka vášmu dieťaťu ublížiť. Asi vie, prečo chce teraz očkovať a vie, že to vášmu dieťaťu neublíži. Riskovala by povolanie, basu kvôli vašej dcére?

prevenar
7. aug 2018

@evulienkaslx nooo ..ved si ockovani nieco pozri aj sama : https://www.modrykonik.sk/group/1799/

evittam
7. aug 2018

@asia83 Aku riskuje basu a povolanie pri zaockovani? Ty poznas lekára co ti podpise,ze tvojmu dieťaťu sa nic nestane ked ho zaockuje?

prevenar
7. aug 2018

@asia83 nie ..netreba nikomu bezhranicne doverovat. lekari su podnikatelia / predajcovia sluzieb a tovarov. je extremne nerozumne nekriticky doverovat predajcovi, ktori sa ti chysta nieco predat. toto plati v uplne kazdej oblasti a tym padom aj v zdravotnictve.

lekarovi je vacsinou jedno co bude s tvojim dietatom ..kedze to nie je jeho dieta. z cudzieho krv netecie .

neriskuje nic. lekar len nahlasi uradom ,ze rodic odmietol ockovat a tym to pre lekara konci.

o ockovani rozhoduje svojim podpisom RODIC nie lekar. ak rodic rozhodne neockovat , tak je koniec ockovaniu.

bimbambim
7. aug 2018

Mozes posunut tesne na koniec piateho roka.Len sa divim ze vas chce ockovat v tychto horucavach.Nasa bere ohlad na pocasie ci nie su v nasom meste trebars nahlasene chripkove ochorenia atd.

thoughtfulweirdo
7. aug 2018

Keď mala 5 rokov, už jej beží šiesty rok života.

evulienkaslx
autor
7. aug 2018

ja som za ockovanie, len sa pytam, kedy preockovavali vase deti na DTP, vacsina mojich známych mala okolo 6. roka a nas zavolala tyzden po 5. narodeninach, kedze ale nebudeme doma, tak sme to dali zatial na september, ale mozno to dam neskor
PS: take bludy, ako ze lekarovi je jedno, co bude s jeho pacientom a najmä dietatom, moze napisat len bezcharakterny clovek.... ludia su dobri aj zli, tak dufam, ze dotycnemu tiez nie je jedno, co robi a ako, nech robi cokolvek