Príbalový leták vakcíny osýpky, rubeola, mumps
Ahojte,prosím Vás,kde nájdem k nahliadnutiu príbalový leták tejto vakcíny?Chcela by som si ho prečítať.Ďakujem
ak mame 3 zakladne ockovania, a nasledujuce MMR ockovanie nechcem, mozem poziadat o odklad minimalne na rok, je to mozne? Chodim s malou na neurologiu aj na rehabilitaciu kvoli nozkam, a tak mam strach, aby sa jej to nezhorsilo. moze mi odklad napisat odborna lekarka?
@susanicka27 Odklad o rok zvyčajne akceptujú ak bez doporucenia odborného lekára.Jednaní až po roku, ak nedoockujesAk máš vyjadrenie lekára, pre váš lepšie.
@williamjozef Tak ja sa musim vyjadrit na zaciatok,ze som zasadne za očkovanie,dcerka ma vsetky povinne aj niektore nepovinne a nerozhodla by som sa inak...ALE..dcerka je a bola vzdy zdrava,nikdy nebrala antibiotika a nebala som sa ze by jej živa vakcina mohla nejakym sposobom uškodit,na tvojom mieste by som synceka neockovala MMR vakcinou,je to živa vakcina s troma druhmi virusu,telo sa s nou musi z časti popasovat same a ked ma take male telicko vlastne problemy,pridavat mu mi prijde rizikove a to vravim naozaj ako zastanca očkovania,nepridavam teda svoj nazor kvoli mojmu presvedčeniu,ale vzhladom na tvoju špecificku situaciu. Pediater musi nahlasiť kazde neockovanie,ci uz to o ktorom odklade rozhodne sam,ale aj ked sa tak rozhodnu rodicia,ak by to nenahlasil podstupuje riziko straty licencie,ale to že synceka nedas zaockovat nie je trestne,poznam par znamych co sa tak rozhodli a neplatili ani len pokutu,ktora je maximalnym "trestom" za neockovanie a je to nieco okolo 300 eur. Prajem syncekovi velmi vela zdravia ,je to bojovnik! 😉
@sarinka2012 no na urade nam odlozili odklad zo zdravotnych dovodov,staci poslat mailom spravu od dr.preco sme ho nedali zaockovat 🙂 dakujem budeme ho potrebovat,lebo 3 februara ide na operaciu tej oblicky 😖
@williamjozef Držime palčeky a hlavne ziadne stresy s uradmi,za neočkovanie nehrozi vazenie 🙂 osypky,rubeola a mums su sice neprijemne ochorenia,ktore dokazu riadne potrapit a ja som vdacna ze proti nim existuje vakcina,mali sme naplanovanu aj vakcinu proti ovcim kiahnam,ale dcerka nas "predbehla" a uz ich ma za sebou 😀 ale ziadne z tych ochoreni nie je smrtelne,takze ak by ste ho aj zaočkovat nedali,nemusite mat vycitky ,okrem toho 90 % deti ockovanych je,takze tymto sposobom vlastne chrania aj vasho synceka aby niektoru z tychto chorob nedostal,velmi by som si zelala aby existovali nejake testy,ktore by mohli buduce kontraindikacie u kazdeho jedinca spravne odhadnut,nic take zial nie je 😒 je na Vas ako sa rozhodnete s ockovani,hlavne aby bol syncek zdravy 😉
dakujeme
@sarinka2012
@williamjozef fenol a formaldehyd
@semila001 Alanko je 3 roky sledovany,uz bez ATB a uz je riadne zaockovany 😉

@williamjozef Ahoj,nechapem, ako ta mohla vase dr. nahlasit..... Nasa mala prala chvalabohu ant. "len" pol roka, tiez koli oblickam a moc. cestam. Dobrala ich v case ked bolo treba ockovat a dr. nam hned povedala, ze ona by neockovala po tak dlhej liecbe a dala nam odklad. odklad sme mali rok. Skus sa porozpravat s nefrologom ku ktoremu chodite ci vam neda papier na neockovanie.