Možnosti a riziká odmietnutia očkovania u detí

adamaiv
21. apr 2025

Ahojte,
som čerstvá mamička a o týždeň by sme mali dať očkovať nášho chlapčeka. Je zdravý krásny, bez znamienok, vyrášok, čulý, dokonca by som povedala, že sa vyvíja popredu, už by chcel behať a rozprávať, je silný a ešte ani raz nebol chorý a to chodíme s ním aj po návštevách.
Obaja máme zlé skúsenosti s vakcínami a už od mala sme boli iba chorí, ale plne očkovaní. Zvažujeme, že ho očkovať nedáme. Je možnosť aj vybrať si proti čomu ho chcem očkovať? Alebo je len jedna hexavakcína a dosť. Rozhodne mu všetko do tela dať nechcem. Ak odmietnem, budem musieť riešiť nejaký súd alebo pokutu? Ako (by) ste sa rozhodli vy?
Ďakujem vám a pekný deň prajem.

tetapetra
22. apr 2025

@adamaiv čo znamená veta sme plne očkovaní, ale sme stále chorí. Mali ste mums, kiahne, obrnu, čierny kašeľ?

adamaiv
autor
22. apr 2025

@tetapetra niekoľko krát čierny kašeľ, kiahne iba raz. Pravidelne respieračné choroby, proti chrípke som sa prestala uz očkovať, lebo to je človek iba oslabený. Astma, problemy so zápalmi, rovnováhou, ako dieťa som bola nostop chorá. Posledne čo som nechápala bolo očkovanie proti HPV, a aj tak som musela ísť na operáciu, lebo sa mi tam tvorili zhubné bunky. Čo nemusí nutne súvisieť s vakcínou, ale nemala som to ešte od koho chytiť, ale mám ektopiu krčka a možno bol len oslabený.

tetapetra
23. apr 2025

@adamaiv síce netuším koľko máš rokov, ale tvoja oslabená imunita nemá nič spoločné s očkovaním. Niekoľko krát čierny kašeľ?! To vážne? Toto by si nerozchodila, kebyže ho mas niekoľko krát. A HPV, ešte mi povedz,že ťa niekto nutil a sama si si to zacvakala. Mám pocit,že zadarmo je to posledné 2-3 roky a to len deti do 14rokov ,asi.

adamaiv
autor
28. apr 2025

@tetapetra ano mala som to do 14 rokov vsetky tri ale museli sme zaplatit nieco okolo 300 eur. Vakciny mozu byt spustace. A od mala som mala vsetkh mozne alergie a chodila som s respiratorom.. a ano.. mala som cierny kasel niekolko krat... mam to v karte takze to nie je len z pamäte mojej mamy.
Kazdopadne. Idem urobit to co mi odporucil jeho nefrológ. Dáme odklad na vyšší vek.
Jediné čo viem, ze som bola extremne chore dieta a aj moj chlap. Mame karty jak stari ludia ....