Prvé očkovanie - skúsenosti
Ahojte mamicky. V januari 2018 ideme s dcerkou na prve ockovanie . Dost sa toho bojim pretoze som kadeco uz o tom citala. Takze chcem vediet vase skusenosti ako ste to zvladali vy a vase dietatko? ake ste mali vedlajsie ucinky. Davali ste im aj Homeopatika Thuyuu ch15? Znama mi odporucila ju pred ockovanim dat na CRP test ano ci nie?? Dakujem Vam za zapojenie sa a za vase rady 🙂
Ahojte, my mame tiež očkovanie, všetko bolo ok, žiadne extra opatenia som pred očkovaním nerobila, akurat som malu sledovala či nemá sopliky, či papá a tak..zaočkovali sne sa, dali sme čapík(polku) malá bola kludna, krasne spinkala.
Nijak sme nemenili režim dňa.
Tiež sme mali prvenar, a tiež sme sa dali očkovaťproti rotavirusom.
No hlavne nedat ockovat naraz hexu+pneumokoky+rotavirus. Neodporuca sa ani hexu a pnemokoky spolu,je to napisane v pribalovom letaku, nie to este k tomu zivy rotavirus. By som zavolala na takeho lekara kontrolu. Znama ma nepocuvala, nedala si povedat a zaockovala vsetko naraz, lebo oba o tom nechce nic vediet,cim viac vie, tym je to horsie.. ked chodili na kramare ako na klavir, lebo jej dieta 3 mesacne kakalo cistu krv, tvrdila, ze nevedela, ze sa to nema..
Ahojte baby..sme cerstvo po ockovani maly ma 9tyzdnov ockovany bol vcera.vecer teplota 38.2 paralen ...dnes rano teplota 37.6 momentalne uz len 37.2 ..je ale spavy stale spinka zobudi sa napapa sa chvilku je hore a zas spinka.....dufam zr uz sa nic nezhorsi a vsetko bude dobre 🙂
@lenkaam_1 ako nechapem, prv das dieta zaockovat, aby si vytvoril imunitny system protilatky, a ked organizmus zareaguje teplotou, co je vlastne mechanizmus tvorby protilatok, tak ho potlacis paralenom???? aky to my zmysel ????
@anickadusicka13 a ty co utocis? Napisala som svoju skusenost...nehaj si tu primitivnu drzost a aroganciu pre seba alebo niekoho ineho..prajem ti pekny den
@lenkaam_1 ja neutocim, polozila som otazku na ktoru si neni schopna odpovedat, a utocis a osocujes ty mna.
@anickadusicka13 nemyslim si,ze je potrebny takyto ton. Zial bohu, toto je casto odporucanie lekarov. Dokonca su aj taki, co ti prikazu dat dietatu nurofen pred ockovanim,aby ho to nebolelo.. Zbytocne nestras maminu, kazda z nas sa snazio to najlepsie pre dieta.
@lenkaam_1 a ty to uz viac nerob. Pokial nepojde teplota hrozivo vysoko, nezrazaj. @anickadusicka13 ma pravdu.
@zaba22 polozila som normalnu otazku, bez urazok a osocavania, naco dava dieta ockovat, ked v zapati potlaci imunitnu odpoved organizmu a ten si vlastne niake protilatky nasledne nemusi vytvorit.... ja nikoho nestrasim, opytala som sa iba aky to ma zmysel ??? to ako dam si kavu a zapijem poslednym duskom pilurku na spanie, asi taku to ma logiku .... kazdy ma svoj vlastny rozum, a kazdy ma pristup k informaciam, co lekar to iny nazor, dolezity je rodic 🙂 ako mne to logiku nedava....
@anickadusicka13 ocividne si proti ockovaniam cokolvek kto napise tak to bude podla teba zle.....lebo tvoj zaver bude je zle ockovat a tomu zodpoveda tvoja reakcia...
@zaba22 tak nam to kazali ze ked vystupi na 38.5 bolo sice 38.2 ale ta teplota vystrelila velmi rychlo este 15 min pred tym som u merala a krasa 36.8 a kojim a zrazu licka cervene horuci preto.so mu ho dala...
@lenkaam_1 stale si mi neodpovedala na otazku.... a ani neodpovies 🙂 je jedno aky je mnoj nazor na ockovanie, dolezita je tvoja odpoved, ktora neprichadza,
@lenkaam_1 a ked uz ockovat, tak aspon aby to malo neaky ucinok a zmysel ....
@anickadusicka13 myslim ze to zmysel u nas ma a malo
@anickadusicka13 ono tie otazniky posobia tak utocne,mozno preto to tak vyznieva, aj ked si to mozno tak nemyslela
Ale mas pravdu.
@lenkaam_1 jasne, kazda mamina pozna svoje dieta najlepsie. Ale ked to tak napises,nejaka mamina si to precita a uz to urobi aj ona, preto je fajn, ze na to @anickadusicka13 upozornila, aj ked trochu ostrejsie. Ono to takto funguje aj u choroby,ze netreba hned teplotu zrazat. Idealne je pockat aspon nad 38,5 a nepanikarit hned. Ja malej zrazam az nad 38,7, zatial dostala 2 cipky v zivote, raz pri 6.chorobe a raz nedavno, ked sa jej v noci splhala teplota k 39 a vsetky sposoby ochladzovania,ktore som poznala,nezabrali. A to ma 19 mesiacov a chora skoro kazdy mesiac ☹
@zaba22 sak nech mi to vysvetli, mozno ma presvedci, ale v pohode, beriem to ako jej obrannu reakciu, lebo doteraz o tom nemala potuchy ... to je ako ked lekar predpise zodac, alebo fenistil,ked ma dieta sople, virozu,atd, co vlastne tiez organizmus bojuje s infekciou a oni mu tym utlmia imunitu a vlastne to prejde do chronikeho stavu, ako sak troska zdraveho rozumu .... ale mamicky si to pytaju same, lebo potom je dieta spave a pokojne a ony maju pokoj... ako podla mojho nazoru, je to o tom,kolko energie je clovek ochotny investovat .... je stale lahka cesta a ta tazsia, je na kazdom aku si vyberie, na konci kazdej najde zasluzenu odmenu 🙂 iba tolko ... a ked uz idem a dietatom na neake vystrenie, zarok atd, tak v dnesnej dobe neni problem si najst informacie aj z jednej strany, aj z druhej, alebo az z tretej a sama sa rozhodnut co je pre moje dieta najlepsie ako zakladalka tejto temy 🙂 ,ide iba o to byt dostatocne informovany a nasledne sa rozhodnut a uistit o sparavnosti daneho rozhodnutia, a to nie len ohladom zdravia, jasne,ze kazda mamicka chce najlepsie, aj ked osobne poznam par takych, co im to je suma fuk .... ale tak neako 🙂
Ahojte tak uz mame po ockovani. Malicka trosku poplakala aj doma asi 10min vkuse ale chvalabohu ziadne teploty sme nemali ani opuch ani nic na druhy den bola jemne zrana mrzuta ale preslo to. 🙂 dakujem vam vsetkym za rady 🙂
@anickadusicka13. Aha takze ides s dietatom na nejaky zakrok.nastudujes si google a hotovo.pred operaciou nadiktujes anesteziologovi.co ma dietatu namiesat aby nemal po narkoze nahodou neziaduce ucinky.co mimochodom tiez nikto nezaruci.Potom sa vlastne celkom zbytocne studuje medicina.ked stacia k liecbe informacie z internetu.
@lauritka nic nie je cierne alebo biele. Napriklad mne po porode zistili rozhadzane vysledky stitnej zlazy. Doktorka mi hned diagnostikovala autoimunitne ochorenie stitky, nasadila hormony na znizenie funkcie. Brala som ich 2 tyzdne zo 6 nakazanych a na kontrole mi nasadila dalsie hormony, tentokrat na zvysenie funkcie.. A vtedy som si povedala stop. Cosi som studovala na internete,dosla k zaveru,ze to nebude autoimunitne ochorenie, ale nasledok porodu (co doktorka celkom odmietala), vysadila hormony, vymenila lekarku a nova mudr.mi dala za pravdu a stitna zlaza je ok. Keby som nemala vlastny rozum, beriem hormony este aj dnes, zbytocne.. Ano, stastie, ze som mala pravdu, netvarim sa mudrejsie ako lekar,mohla som si aj uskodit.. Aj ked chodila som.na pravidelne kontroly,takze keby nieco,podchytili by sme to. Ale myslim si,ze lekari nepocuvaju pacienta, neberu ho ako celok, casto nestuduju nove veci a pacient je casto,zial,ponechany na milost a nemilost.
Ja som z nepovinných očkovaní zaplatila deťom - rotavírusové, pre jedného to vtedy vyšlo vyše 100 euro, ale neľutujem. Očkovaciu vakcínu dieťa papá, nepichá sa to, čo je super, nemá z toho negatívny zážitok a teraz na jeseň u nás v škole i v škôlke bola rotavírusová epidémia- veľa detí vracalo, hnačkovalo - zavreli školské zariadenia na príkaz hygienika a mojim drobcom nebolo nič.
To však neznamená, že v živote nevracali, alebo nehnačkovali - to áno, ale nie z rotavírusov, vtedy hrozí rýchle odvodnenie a dieťa často končí na kapačkách v nemocnici. A nikdy som nepočula o žiadnej vedľajšej reakcii na túto očkovaciu látku. Takže z vlastnej skúsenosti očkovanie proti rotavírusom odporúčam.
@zaba22 v pribalovom letaku infarix hexa sa uvadza, ze sa moze podat subezne s pneumokokovou vakcinou, dokonca aj rotavirusovou
@anickadusicka13 a podanie paralenu alebo nurofenu je v letaku uvedene vyslovne tiez, ako prevencia vzniku krcov a horuckovych stavov, pretoze pri subeznom podani vakcin sa preukazal ich vyssi vyskyt
https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/infanr...
Cast 4.4, 4.5
@senta_sofia s rizikom vyskytu vacsich neziaducich ucinkov. Vazne to chces vyskusat? V pohode, tvoje dieta.. Nepamatam sa, pri ktorej vakcine som pred rokom citala v pribalovom letaku, ze je lepsie pichat osobitne. Nechce sa mi to teraz hladat,prepac. Vies,ono je to s tymi pribalovymi letakmi tak.. Brala som senovku,na ktorej bolo napisane, ze pouziva sa na zvysenie laktacie.. Dalsia veta.. Nevhodne pre kojace zeny.. 😉
@zaba22 to, ze je lepsie pichat osobitne, neznamena, ze je to kontranidikovane, teda ze sa to nesmie, uz ked teda ideme slovickarit.
A ked su teda podla teba pribalove letaky blbost, neviem naco si ich citala, ked si davala ockovat inou vakcinou, lebo ma menej hlinika. Sak papier znesie. Ci dala si si spravit rozbor vakciny na vlastne naklady?
@senta_sofia skopiruj mi,prosim,kde som napisala, ze je to kontraindikovane, ked uz chces slovickarit. Nehovorim, ze su blbost pribalove letaky, nevkladaj mi do ust,co som nepovedala! Citala som ich preto,aby som sa dozvedela fakty, nie fantasy pribehy pseudoodbornikov, ktori tvrdia, ze NU su jedine zvysena teplota a zacervenany vpich.. Mna zaujima, co dam pichnut svojmu dietatu.. A ked sa raz docitam, ze je vhodnejsie pichat to osve,tak to tak pichat dam, co sa postavi kto chce hoc aj na mihalnice. Oni ti napisu,ze sa moze davat dokopy,pretoze neobsahuju latky,ktore by sa vzajomne ovplyvnovali a teda budu mat zelany ucinok. Ale to,ze pichnes do 3 mesacneho dietata 6 chorob + 13 pnemokokov, nedajboze este aj rotavirusov par kmenov... To je sila.. Paradox je,ze mnohi ockujuci rodicia vyhlasuju,se su neockujuci nezodpovedni.. A drviva vacsina z nich ani len netusi, proti comu je ich dieta ockovane a cim.. Tak kto je ten nezodpovedny? V prvom rade rodic,ktori sa nepyta, v druhom lekar,ktory neinformuje rldica a ktory picha hlava nehlava len aby mal mrnej roboty a nechodili mu tam rodicia na ockovanie na 2-3x..
@zaba22 presne som ocakavala takuto reakciu o tom, ako su ludia nezodpovedni a nemaju nacitane, hlavne ze ty mas... Zamerne som uviedla len jeden pribalovy letak, pretoze to, co tvrdis, ze sa neodporuca podat, nie je ani v Infarix Hexa, ani v Prevenare 13, ani v Synflorixe, ani v Rotarixe, ale budiz. Takze skus aj ine zdroje, ako slobodavockovani.sk, presne ich retorika a ich argumentacia, klapky na ociach a ideme.
Dufam, ze zakladatelke temy nebude vadit moja otazka, chcela som sa opytat, ako dlho sa moze odkladat prve ockovanie a ci ma nejaky vplyv pozit./negat. na to, ze je to posunute. Mom. ma syn 4m, stale sopliky, kasel, tyzden ok, a kolotoc a ktomu mame skolkara co nosi domov kvalitne bacily... rada by som bola, ak by bol 100% zdravy aspon par tyzdnov, pokial ho dam zaockovat. Aj ked posledne vytery boli ok, a crp tiez ok, len pokasluje stale..
Baby ja tiez stresujem...my ideme zajtra -((((((
@senta_sofia tak este raz.. Co tvrdim?? Okopiruj mi,kde som napisala,ze je to kontraindikacia. Inak s tebou odmietam komunikovat dalej,nakolko nemam zaujem stracat cas so zaujatym clovekom,ktory si potrebuje riesit komplexy. Ci snad tam nie je uvedene,ze pri kombinovani moze dojst ku krcom,vysokym teplotam atd.?
Predstav si,ze na stranku slobodavockovani vobec nechodim.. Teda az na ten zoznam registrovanych vakcin,ktory,zial,vypracovala slobodavockovani a nie sprievodcaockovanim, co je fakt hanba..
@livka_ahojky, nestresuj sa moja, všetko bude dobre , keď ti môžem poradiť, prídete domov, či bude horúčka či nie, nečakaj zatlač jeden čípok, predsa tlmí aj bolesť ! Ja som to robila tak a očkovanie sme ani nezbadali ! Držím vám palce
@eririka uz to tu bolo riesene s tymi cipkami. To ze stlmi bolest ci ze nedostane teplotu predsa neznamena,ze je to ok.. Co ak sa mu prave preto nevytvori dost.protilatok? Baby, to je akokeby ste si davali lieky od teploty uz pri 37,5.. Vakcina ma vyburcovat imunitny system a vy ho potlacite nurofenom ci paralenom.

Ockovanie zdravie nezaruci, ako pichnutie jedov upavni detske zdravie ??? prevencia chorob spociva v zdravom zivotnom style, v dobrej strave, a nie v tom, ze do telicka dietata pichnu 6patogenov naraz +x kmenov pneumokoka a este zmes chemickeho kokteilu ??? a navyse, vcera v spavach na jednotke vraveli, ze ti ludia co ochoreli na osypky a boli plne ockovani, ochoreli na ne preto,lebo vakcina bola nestabilna 😃 aku zaruku mame ze dnes ockuju "stabilnou" vakcinou???? aj ockovanie proti poilu vyvolalo obrnu, a tiez ze bol problem vo vakcine, ked sa nad tym clovek zamysli, aj vo vakcinach proti rotarovirusom bolo v niekolkych sarziach najdeny prasaci virus, ktory sa dostal do telicok x deti ... takze podla mna urcite by som ockovat nedala ani dieta ani seba, ....