Prvé očkovanie v troch mesiacoch
Prosim Vas je lepsie dat sirup alebo cipok? Dakujem.. a mam dat od 38 alebo az od 38.5 ked je teplota
@beata_k pri prvom som nedavala nic a uz to bolo 5 rokov dozadu .. a nikdy som ani cipok nedavala.. len ked dam cipok kedy mozem dat dalsi? Lebo ja mam len paralen cipky
Lepsie je mat aj nurofen aby si ich mohla striedat. Paralen a nurofen mozes striedat po 4 hodinach. Ak mas len paralen, tak podla davkovania v pribalovom letaku podla vahy
Kúp naplaste na očkovanie. Tie sú super
@pribinak dakujem mam takych mackov 🙂
Ja som dcéru po očkovaniach nechala "vytrápiť", nech sa organizmus, imunita naštartuje ... nedávala som, čo sa týka liekov, nič ... akurát obklad na čielko, telo na telo ... ale je pravda, že ona mala teplotu po očkovaniach max do tých 38,7 st. ... už keby šlo nad 39, dala by som čípok.
Nám pediatrička odporučila podať Paralen aj bez teploty. Ak by dieťa javilo známky bolesti, kŕčov a pod, máme dat Paralen. Nie je len na horúčku, ale aj na tlmenie bolesť. Vraj nechať vytrápil tak malé dieťa bolesťou nie je vôbec dobré…

Cipok je istota. Zo sirupu sa moze povracat. Tych 38,5 by som sa striktne nedrzala. Ked uvidis, ze sa ti dietatko bude trapit s teplotou a nemoze kvoli tomu spat, tak daj aj pri 38.