Rezignovanie, očkovanie
Som už unavená z toho tlaku dať sa zaočkovať. Zamestnávateľ, syn čo chodí na krúžok, obchody, lekár, ubytovanie (dovolenka). Napriek tomu, že sa očkovať nechcem, rozhodla som sa dať nie z presvedčenia ale z vyššie uvedených dôvodov. Minule sme vonku stretli dosť "dobrých" známych. Volali sme ich k nám ale, deťom povedali, že nejdú lebo mama, oco nie sú zaočkovani. A toto nebola prvá takáto skúsenosť. Zubár ma odmietol ošetriť. Už som fakt vyčerpaná z tých tlakov.
@number19 nerozumiem, co je divne 🤷♀️To, ze hned vo vaznejsich situaciach pri problemoch mojich deti na urgente zareagovali? Ver mi, ze to bola reakcia pani v recepcii v NUDCH. Tam uz roky na urgente delia pacientov podla nutnosti, nie poradia, a mam dojem, ze posledne roky im to ide este sviznejsie. S tym nemali moji pribuzni nuekolko stoviek km odomna absolutne nic spolocne, ani nemohli vediet, ze ja mierim na pohotovost. Viem, ze medzi lekarmi panuje velka profesna sudrznost, ale v tomto pripade o nu nemohlo ist, ci mi uz veris alebo nie. Nezdielam s nimi ani priezvisko a ich mena nie su "zvucne" . Proste vo vaznych situaciach mam s detskym urgentom naozaj dobru skusenost (spolu so skusenostou s niekolkohodinovym cakanim, ked to nebolo tak vazne).
Ale co ma prekvapuje je to, ze si myslis, ze by mi napr moja sesternica lekarka ohladom ockovania klamala do oci 🤔
@simsalabim Ja si o tvojej sesternici nic nemyslim (nepoznam ju). Aj ked moja zdravotnicka rodina vypomaha aj 400km vzdialenym znamym tzn. ktori potrebuju rychlejsi termin, vysetrenia a tak...
Ale tak ako si ja nic nemyslim o tvojej sesternici, tak isto by si nemal niekto nieco mysliet o napr. mojom bratovi len preto, ze ockovanie spochybnuje aj napriek tomu ze je lekar. A ten brat mi pomohol aj cez 400km, tebe nikto ako si pisala (ale teda veris tej sesternici, s ktorou sa vidis ako casto?)...
Co tym chcem povedat, mam okolo seba medikov a aj farmaceutikov s ktorymi mam velmi blizky vztah a pomozu a maju takyto postoj k vakcine.
Ty si len vymenovala nejakych rodinnych prislusnikov a ich medicinske vzdelanie, ale pomoc nemas, si sama na urgente a potom sa stretnes po 2 rokoch na svadbe so sesternicou a ona ti da svoje kaleraby.
@number19 ach, nechce sa mi tu s tebou dohadovat. Fakt nechapem, co tu splietas. Ja som pisala o urgente! Keby tvoje dieta prerazilo rukou sklo, krv by paradne tiekla, tak ty by si mozno travila cas telefonovanim bratovi, namiesto uhanania na urgent. No ja nie 🤷♀️ Evidentne islo o cas. Ja som vtedy naozaj nepotrebovala nic konzultovat s kardiologickou. A o tvojom bratovi si naozaj vobec nic nemyslim a celkom by ma potesilo, keby si si ty nedomyslala, ze sesternicu stretavam raz za dva roky, ako pises a ze mi nepomoze, ked o to poziadam. O intenzite nasho kontaktu fakt nic nevies, ale zato si presvedcena o tom, ze so mnou jedna neuprimne, len preto, ze ockovanie schvaluje.
@number19 mna len udivuje ako sa niekto spolieha na názor nejakej lekárky, lebo “lekárka z rodiny by mi o ockovani neklamala”. Pochybujem ze lekárka tu vakcínu tak dobre pozná, ked zrejme ani samotní vedci ktorí ju vyvíjali ju este tak uplne nepoznajú. Opatrnosť je preto namieste.
@simsalabim Dobre beriem ty mas v rodine/znamych doktorov pro vakcinatorov a ja mam oboch. Takze clovek ma moznost trochu viediet z oboch stan....nechcela som ist do nejakych sukromnych debat...sorry...
@simsalabim úplne zbytočná komunikácia s takýmto človekom. To je ako sekta. Ignorujú fakty a stále budú obhajovať svoje nezmysly.
@matabb73 ja viem... Stale si hovorim, ze sa do tychto debat uz nezapojim a potom mi to neda. Blba som 🤦♀️
@matabb73 Ja som mimochodom vakcinovana a cela moja siroka rozvetvena rodina (cest vynimkam). Preco? Nie z presvedcenia, ale preto, ze sme dufali ze sa konecne mozme normalne nadalej tak intenzivne stretavat ako pred tym.
Akosi vakcina ale velmi nezabera a infikovanost je porovnazelna s minulym rokom aj s dosledkami....hospitalizacie, umrtia, lockdowny, deti gnijuce doma...
A v suvislosti so mnou nehovor o ziadnej sekte...
@simsalabim "ja viem... Stale si hovorim, ze sa do tychto debat uz nezapojim a potom mi to neda. Blba som "
Uz len tymto prispevkom podla mna si. Aspon ma oznac...ked uz o mne tocis, lebo evidentne narazas na komunikaciu so mnou 😒
@number19 oznacim ta teraz. Nemyslela som "tymito debatami" teba. Naozaj. Myslela som to vseobecne. Vzdy sa v nich snazim vystupovat nekonfliktne, lebo som presvedcena o tom, ze nic nie je iba cierne a biele, ze pravda je niekde medzi tym. A je mozne, ze sa mylim... ze zmenim nazor. Rada sa o veciach porozpravam s relevantnymi argumentami, len ono to ide tazko. Pred par dnami tu jedna pisala, ze Delta vobec nie je infekcnejsia, ze je to vymyslene. Dala som jej link na studie z The Lancet. Ona na to - ze ved ona citala studie, ktore tvrdia opak. Poprosila som ju o link. Odvtedy ticho... Takze debata zbytocna. To su "tieto debaty". Ak som sa ta dotkla, ospravedlnujem sa. A tymto nateraz koncim... Kym mi to zase raz neda 🤷♀️ 😅
@simsalabim OK beriem, sorry aj za moje emotivnejsie reakcie, mna neunavuju az tak tieto debaty ako cela situacia, obmedzenia, restrikcie (okrem leta, to sme si totalne uzili 🙂)...cele mi to nedava zmysel, sme zaockovani a negativni...a aj tak - vsetko zavrete a lockdowny? Ja neviem...
Ale hlavne ze sme povacsine zdravi 🙂
Takze nic v zlom, akykolvek ma ktokolvek nazor 😉
@roobett Samozrejme!
@roobett my neockovane sa bojime jednoznacne iba nanocipov 😅

@simsalabim Nechcem nic z tvojich skusenosti spochybnovat. Ale ako som tu uz napisala, v lekarskej komunite sa vsetci velmi dobre poznaju, a ked je treba pomoct, tak si navzajom vsectci pomozu - aj cez celu republiku (lebo raz ty pomozes niekomu v BA a potom tvojej mame niekto pomoze na oplatku v KE). Vzdy to tak bolo, je, a ... no aj bude.
Ak si nemala podporu v tvojich zdravotnych problemoch zo strany zdravotnikov, ktorych si vo svojom vyssom prispevku spomenula, tak je to divne. A asi aj ich nazory na ockovanie nebudu voci tebe prezentovane velmi uprimne...