icon

Rezignovanie, očkovanie

15. nov 2021

Som už unavená z toho tlaku dať sa zaočkovať. Zamestnávateľ, syn čo chodí na krúžok, obchody, lekár, ubytovanie (dovolenka). Napriek tomu, že sa očkovať nechcem, rozhodla som sa dať nie z presvedčenia ale z vyššie uvedených dôvodov. Minule sme vonku stretli dosť "dobrých" známych. Volali sme ich k nám ale, deťom povedali, že nejdú lebo mama, oco nie sú zaočkovani. A toto nebola prvá takáto skúsenosť. Zubár ma odmietol ošetriť. Už som fakt vyčerpaná z tých tlakov.

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
Strana
z5
number19
15. nov 2021

@simsalabim Nechcem nic z tvojich skusenosti spochybnovat. Ale ako som tu uz napisala, v lekarskej komunite sa vsetci velmi dobre poznaju, a ked je treba pomoct, tak si navzajom vsectci pomozu - aj cez celu republiku (lebo raz ty pomozes niekomu v BA a potom tvojej mame niekto pomoze na oplatku v KE). Vzdy to tak bolo, je, a ... no aj bude.

Ak si nemala podporu v tvojich zdravotnych problemoch zo strany zdravotnikov, ktorych si vo svojom vyssom prispevku spomenula, tak je to divne. A asi aj ich nazory na ockovanie nebudu voci tebe prezentovane velmi uprimne...

simsalabim
15. nov 2021

@number19 nerozumiem, co je divne 🤷‍♀️To, ze hned vo vaznejsich situaciach pri problemoch mojich deti na urgente zareagovali? Ver mi, ze to bola reakcia pani v recepcii v NUDCH. Tam uz roky na urgente delia pacientov podla nutnosti, nie poradia, a mam dojem, ze posledne roky im to ide este sviznejsie. S tym nemali moji pribuzni nuekolko stoviek km odomna absolutne nic spolocne, ani nemohli vediet, ze ja mierim na pohotovost. Viem, ze medzi lekarmi panuje velka profesna sudrznost, ale v tomto pripade o nu nemohlo ist, ci mi uz veris alebo nie. Nezdielam s nimi ani priezvisko a ich mena nie su "zvucne" . Proste vo vaznych situaciach mam s detskym urgentom naozaj dobru skusenost (spolu so skusenostou s niekolkohodinovym cakanim, ked to nebolo tak vazne).
Ale co ma prekvapuje je to, ze si myslis, ze by mi napr moja sesternica lekarka ohladom ockovania klamala do oci 🤔

number19
15. nov 2021

@simsalabim Ja si o tvojej sesternici nic nemyslim (nepoznam ju). Aj ked moja zdravotnicka rodina vypomaha aj 400km vzdialenym znamym tzn. ktori potrebuju rychlejsi termin, vysetrenia a tak...
Ale tak ako si ja nic nemyslim o tvojej sesternici, tak isto by si nemal niekto nieco mysliet o napr. mojom bratovi len preto, ze ockovanie spochybnuje aj napriek tomu ze je lekar. A ten brat mi pomohol aj cez 400km, tebe nikto ako si pisala (ale teda veris tej sesternici, s ktorou sa vidis ako casto?)...
Co tym chcem povedat, mam okolo seba medikov a aj farmaceutikov s ktorymi mam velmi blizky vztah a pomozu a maju takyto postoj k vakcine.
Ty si len vymenovala nejakych rodinnych prislusnikov a ich medicinske vzdelanie, ale pomoc nemas, si sama na urgente a potom sa stretnes po 2 rokoch na svadbe so sesternicou a ona ti da svoje kaleraby.

simsalabim
15. nov 2021

@number19 ach, nechce sa mi tu s tebou dohadovat. Fakt nechapem, co tu splietas. Ja som pisala o urgente! Keby tvoje dieta prerazilo rukou sklo, krv by paradne tiekla, tak ty by si mozno travila cas telefonovanim bratovi, namiesto uhanania na urgent. No ja nie 🤷‍♀️ Evidentne islo o cas. Ja som vtedy naozaj nepotrebovala nic konzultovat s kardiologickou. A o tvojom bratovi si naozaj vobec nic nemyslim a celkom by ma potesilo, keby si si ty nedomyslala, ze sesternicu stretavam raz za dva roky, ako pises a ze mi nepomoze, ked o to poziadam. O intenzite nasho kontaktu fakt nic nevies, ale zato si presvedcena o tom, ze so mnou jedna neuprimne, len preto, ze ockovanie schvaluje.

falbala132
15. nov 2021

@number19 mna len udivuje ako sa niekto spolieha na názor nejakej lekárky, lebo “lekárka z rodiny by mi o ockovani neklamala”. Pochybujem ze lekárka tu vakcínu tak dobre pozná, ked zrejme ani samotní vedci ktorí ju vyvíjali ju este tak uplne nepoznajú. Opatrnosť je preto namieste.

matabb73
15. nov 2021

@number19 ty máš veľmi silnú potrebu zhodiť človeka, ktorý ti odporuje a dáva argumenty. To je častý spôsob komunikácie odporcov očkovania. Nie sú argumenty, tak útočia. Úbohé.

number19
15. nov 2021

@simsalabim Dobre beriem ty mas v rodine/znamych doktorov pro vakcinatorov a ja mam oboch. Takze clovek ma moznost trochu viediet z oboch stan....nechcela som ist do nejakych sukromnych debat...sorry...

matabb73
15. nov 2021

@simsalabim úplne zbytočná komunikácia s takýmto človekom. To je ako sekta. Ignorujú fakty a stále budú obhajovať svoje nezmysly.

simsalabim
15. nov 2021

@matabb73 ja viem... Stale si hovorim, ze sa do tychto debat uz nezapojim a potom mi to neda. Blba som 🤦‍♀️

number19
15. nov 2021

@matabb73 Ja som mimochodom vakcinovana a cela moja siroka rozvetvena rodina (cest vynimkam). Preco? Nie z presvedcenia, ale preto, ze sme dufali ze sa konecne mozme normalne nadalej tak intenzivne stretavat ako pred tym.
Akosi vakcina ale velmi nezabera a infikovanost je porovnazelna s minulym rokom aj s dosledkami....hospitalizacie, umrtia, lockdowny, deti gnijuce doma...

A v suvislosti so mnou nehovor o ziadnej sekte...

number19
15. nov 2021

@simsalabim "ja viem... Stale si hovorim, ze sa do tychto debat uz nezapojim a potom mi to neda. Blba som "
Uz len tymto prispevkom podla mna si. Aspon ma oznac...ked uz o mne tocis, lebo evidentne narazas na komunikaciu so mnou 😒

simsalabim
15. nov 2021

@number19 oznacim ta teraz. Nemyslela som "tymito debatami" teba. Naozaj. Myslela som to vseobecne. Vzdy sa v nich snazim vystupovat nekonfliktne, lebo som presvedcena o tom, ze nic nie je iba cierne a biele, ze pravda je niekde medzi tym. A je mozne, ze sa mylim... ze zmenim nazor. Rada sa o veciach porozpravam s relevantnymi argumentami, len ono to ide tazko. Pred par dnami tu jedna pisala, ze Delta vobec nie je infekcnejsia, ze je to vymyslene. Dala som jej link na studie z The Lancet. Ona na to - ze ved ona citala studie, ktore tvrdia opak. Poprosila som ju o link. Odvtedy ticho... Takze debata zbytocna. To su "tieto debaty". Ak som sa ta dotkla, ospravedlnujem sa. A tymto nateraz koncim... Kym mi to zase raz neda 🤷‍♀️ 😅

number19
15. nov 2021

@simsalabim OK beriem, sorry aj za moje emotivnejsie reakcie, mna neunavuju az tak tieto debaty ako cela situacia, obmedzenia, restrikcie (okrem leta, to sme si totalne uzili 🙂)...cele mi to nedava zmysel, sme zaockovani a negativni...a aj tak - vsetko zavrete a lockdowny? Ja neviem...
Ale hlavne ze sme povacsine zdravi 🙂
Takze nic v zlom, akykolvek ma ktokolvek nazor 😉

roobett
Odpoveď bola odstránená
autor
30. dec 2021

@roobett Samozrejme!

falbala132
30. dec 2021

@roobett my neockovane sa bojime jednoznacne iba nanocipov 😅

roobett
Odpoveď bola odstránená