Rotavírus - názor na očkovanie
Aký máte názor na toto očkovanie?! Neviem či dať alebo nie.
@zanetakovacsova obe deti som dala- bez akychkolvek problemov.
Má to očkovanie aj nejaké mínusy?
Je zbytočné, ak dojčíš. Dieťa ti bude s najväčšou pravdepodobnosťou po ňom hnačkovať atď. Obsah je hnus, prečítaj si zloženie a porozmýšľaj, či by si to sama ochotne prehltla. Ja nie.
@berenike114
@kika831
@viestta baby mňa by zaujímalo či ste dojcili? Čítala som že keď je dieťatko plne dojčene tak to očkovanie proti rotavirusom je zbytočne. Protilátky dostáva dieťa v materskom mlieku.
Fakt ma reálne zaujíma či to tak je?je tu niektorá ktorá ste dojčila a dostalo dieťa aj tak rotavirusovu infekciu?
@jezkojanka ja som dojčila do 18m ale nemyslím si, že je to pravda. Kamoška tiež dojčila, prvého syna neočkovala a týždeň boli v nemocnici na infuzkach s rotavirusom. Druhého teraz už očkovať dala… materské mlieko nie je všemocné a nemyslím si, že by dávalo protilatky na nejakú chorobu, ak ju matka práve sama nemá alebo neni po očkovaní.
@jezkojanka ano dojcila a protilatky na rotavirusy urcite dieta nema od matky.
Ďakujem za odpovede. Prvú dávku už máme za sebou 😊 o mesiac ideme na ďalšiu.

@zanetakovacsova my sme dali, malá zvládla v pohode ani nevedela, že niečo dostala (podáva sa na orálne). V okolí mám veľa mamičiek, čo im deti dostali rotavirus a veru aj take deti (hlavne tie do 3r) čo s tým ležali v nemocnici na infúziách. Ja som rada, že sme dali.