icon

Sú neočkované deti menej chorľavé?

27. apr 2024

Ak ano,ako to funguje potom ako imunita reaguje na ocko latky.Ak klam preco?

anjelicek26
27. apr 2024

Je to mytus. Na imunitu vplyv tolko genetickych faktorov a prostredie,strava, ine lieky brane pocas zivota, ze to očkovanie je "zanedbatelny" faktor... ale keď stretnes také osypky, tak ta chorlavost neockovanych deti samozrejme dopadne katastrofalne,lebo žiadne protilátky..

autor
27. apr 2024

@anjelicek26 Len neriesi sa ani vztah medzi ockovanim a autoimunitnymi ochoreniami,tie v posleenych rokoch stupli.Aj samotni reumatologovia to pripustaju.Otazka je co je pre cloveka lepsie alebo horsie,mat osypky a ziadne nasledky,alebo mat neskor nieco co je 100x horsie.
Osypky,ja osobne tych by som sa nebala.Skor vatsi postrach pre mna by bol zaskrt,alebo obrna.Mwningitidy ale na tie ani my nie sme ockovani,teda starsie rocniky.
Ja osobne si myslim ze to ockovanie na nejaky cas moze oslabit imunitu,a po dalsie tie ockovacie latky nie vzdy boli bezpecne.

myrra81
27. apr 2024

neviem ci su menej chorlave, mam neocko obe deti, moj 5 rocny skolkar mi bezne donesie domov soplo-kasel, inak sme nic ine neriesili, 3 rocny to iste, prekonali obaja kiahne minuly rok uplne lahko, inak si netrufam posudit, je to individualne

autor
28. apr 2024

@myrra81 ja mam jednu ocko druhe neocko a musim povedat ze su na tom rovnsko asi.Kiahne ockovana mala lahsi priebeh,uplne bezpeoblemovy neocko len den zvysena teplota.
Tu na internete som sa stretla s tymto nazorom ,tak sa pytam.