Sú vaše neočkované deti alergické?
Zaujimalo by ma kolke deti su alergici (ockovane) a kolke su alergici (neockovane).
Ci su rozdiely v poctoch alebo ani nie. Ci si myslite, ze dieta dostalo alergie ako reakciu ockovania
alebo ktore si myslia, ze ani neockovanie neochranilo pred roznymi alergiami nakolko mozu byt aj dedicne.
Dakujem.
Nechcem to zakriknut, dcera ma skoro 6 rokov, ma vsetky povinne ockovania, nema ziadne alergie zatiall, kojena bola len 8 tyzdnov, do 3 rokov bola na Nutrilone. V rodine deti kojene 1 rok, vsetky ockovania a su alergici. Ale toto je podla mna otazkou genetiky. A verim, ze aj nasa dcera bude alergicka, pretoze je sme s muzom obaja. Muz od mala, ja od 20 rokov. Alergia je dan za zivotne prostredie. Neverim, ze neockovanie ma na to vyznamny vplyv.
@sensz, dcerka mala robene CRP velakrat a nikdy nemala viac ako je norma, ajked bola chora. Raz mala 8, to bolo najviac doteraz. Ja som tiez mala vzdy CRP v norme ked mi robili. Ale chora som casto, mam zlu imunitu.
My máme v rodine astmu a manžel má silné alergie ja tiež, syna sme preto neočkovali (samozrejme aj ďalšie dôvody). Má dva roky, narodil sa na jar, je so psom, s deťmi, v pravidelnom kolektíve aj chorľavom a klop klop nič mu nie je, žiadne alergie, jedine teploty zo zubov.
Obaja plne ockovani, syn v detstve alergia na kiwi, inak obaja bez ekzemov, chori minimalne, vacsinu chripkovych epidemii presedeli v skole.
pre mna na tuto otazku je najlepsia moja kamoska ta je uplne pokusne laboratorium ma 2 deti jedno ockovane a druhe neockovane kedze oni ako rodicia sice niesu silni alergici ale zdravi zas uplne tiez nie no a prve dieta uz po narodeni strasny stav vecne problemy po ockovani des a hroza momentalne ma 4 roky a nevedia sa vyhrabat z problemov , druhe dieta neockovane aj tak alergik s atop. ekzemom a tiez podobnymi problemami ako prve dieta ale rozdiel ked robia krvne testy to druhe dieta je na tom horsie co sa tyka testov ale klinicky skoro zdrave az na ekzem a pod ale relativne ok kdezto to prve chudinka od lekara k lekarovi a po nemocniciach. takze ak ma byt dieta alergicke bude kto dnes nie je ale ten priebeh mozue byt odlisny si myslim

alergia je zvadca dedicna po rodicoch a predkoch